Muzičari

Boban Rajović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Boban Rajović ili kod nas poznatiji pod umetničkim imenom Boban Piroman, pop i folk je pevač a koji se proslavio hit pesmama „Usne boje vina“ i „Provokacija“, a živi i radi u Beogradu, iako je poreklom iz Danske gde je rođen odnosno iz Berana odakle su mu roditelji.

Boban Rajović Piroman – biografija

Poznati pop i turbo-folk pevač Boban Rajović, rođen je u glavnom gradu Danske, Kopenhagenu 25. decembra 1971. godine, te se njegova porodica preselila u Berane kada je pevaču bilo svega osam godina.

Kao dečak je Boban voleo da igra fudbal, te iako su mu svi u osnovnoj školi predviđali blistavu fudbalsku karijeru, on je shvatio da je njegova najveća ljubav zapravo muzika, kada je jednom na školskoj priredbi kao solista otpevao pesmu „Od Vardara do Triglava“.

Boban Rajović je jedno vreme živeo sa roditeljima u Beranama, gde je završio osnovnu školu, da bi se preselio na kraći period u Podgoricu sa svojima i tu je završio srednje obrazovanje, a zatim sa 16 godina odlučio da se vrati sa ocem u Kopenhagen, te je tamo u Danskoj pak radio u raznim većim fabrikama i kafanama, a kako bi sakupio dovoljno novca da uloži u svoju željenu muzičku karijeru.

Od 2000. godine je Boban Rajović živeo na relaciji Beograd – Kopenhagen, dok se nije trajno pre nekoliko godina pak i naselio u srpskoj prestonici, a dve porodične kuće koje je imao u Beranama su mu izgorele, dok je još išao u osnovnu školu, te je to i bio jedan od razloga za preseljenje dalje u Podgoricu, gde se Boban i njegov stariji brat nisu snalazili jer su slabo pričali srpski jezik.

Privatni život pop-folk pevača Bobana Rajovića Piromana

Boban Rajović se oženio sa svega 23 godine, te sa svojom suprugom Draganom, sa kojom je u braku skoro punih 25 godina ima dve ćerke Ivanu i Anđelu, te i najmlađeg sina Andreja (koji je krenuo očevim stopama, kada je reč o fudbalu, te mu mnogi predviđaju blistavu sportsku karijeru u budućnosti).

Iako je u medijima često predstavljan kao pravi ženskaroš, te se spekulisalo da je varao Draganu i sa poznatim i sa nepoznatim devojkama, svoju ljubav prema jednoj ženi, majci svoje troje dece je Boba Rajović pokazao tako što je ime svoje supruge istetovirao na zglobu desne ruke, a njoj je i posvetio svoju prelepu baladu „Latice od ruža“.

Nedavno je Boban Rajović od svoje velike prijateljice pevačice Dragane Mirković, a u elitnom delu Beograda kupio velelepnu vilu od 300 kvadratnih metara, koju je nedavno pak renovirao sa svojom suprugom po njihovom ukusu, te sada imaju mirno porodično gnezdo, iz koga pevač putuje na sve svoje brojne nastupe koje ima u inostranstvu.

Iako je životni put pevača Bobana Rajovića bio veoma „trnovit“, te je on proživeo i spaljivanje kuće, te i odlazak u zatvor, i prazne lokale u kojima je pevao, pa je osetio i glad i nemaštinu, te je imao dug od 50 hiljada evra, on je i dalje na prvi pogled vrlo vedar i pun optimizma, te je srećan što danas ima sve što je stekao pošteno, i što su njegova deca vaspitana i izrasla su u dobre i vrlo poštene ljude.

U Danskoj je Boban Rajović kako i sam priznaje kao momak živeo razuzdano, te je otac na njega vršio pritisak da se ženi, te je Draganu Gagu Vuković, koja je poreklom Crnogorka, upoznao te i pak oženio pre skoro dve i po decenije, i sa njom uživa u skladnoj porodičnoj zajednici.

Muzička karijera Bobana Rajovića

Pevačka karijera Bobana Rajovića je zvanično počela 2000. godine, kada je on snimio svoj prvi album „Boban“, na kojoj se kao veliki hit izdvaja numera „Piroman“ te po njoj pevač dobija svoj prepoznatljivi nadimak, a i zbog toga što je umeo da na svojim nastupima uvek napravi odličnu i „zapaljivu“ atmosferu, te su ga i brojni fanovi prozvali „Piroman“ upravo iz tog razloga.

Pored pomenute pesme „Piroman“, na Bobanovom prvom solo albumu su hitovi bile i još numere „Padobran“ i „Interventna“, da bi pevač već 2003. godine snimio i svoj drugi solo album „Puklo srce“, na kome su se pored naslovne numere izdvojile i pesme „Ruže daješ u pelinu“ i „Bahato“.

Najveći uspeh u svojoj muzičkoj karijeri, Boban Rajović je doživeo 2006. godine sa albumom „Provokacija“, na kome je naslovna numera bila najslušanija te godine, a pored nje su se kao vrlo veliki hitovi izdvojile i numere „Ubi me ti“; „Na dan kad si rođena“; „Flaša“ i „Koga foliraš“.

Već naredne 2007. godine, Boban je snimio i otpevao, bez ikakve reklame i velike pompe jedan od najvećih hitova u dosadašnjoj karijeri, pesmu „Usne boje vina“, koja je izašla kao singl, i koja je i danas jednma od njegovih najpoznatijih numera.

Iste 2007. godine Boban Rajović je izdao i album „Usne boje vina“, te je potom već 2008. godine izdao album „Kosači“, a 2009. godine kompilacijusa hitovima „Najbolje do sada“, i 2010. god. je izašao i album „Mijenjam“.

Koliko je pevač Boban Rajović zahvalan svojim fanovima za podršku i za uspeh koji je u karijeri postigao, pokazao je kada je 100 hiljada primeraka svog sedmog albuma iz 2013. godine „Vojnik zabluda“, poklonio besplatno svojim najvećim obožavaocima.

Boban je u maju 2015. godine sa pesmom „Padobran“, učestvovao na „Pink music festivalu“, te i osvojio prvo mesto, i krenula su poređenja sa pesmom „Usne boje vina“, a pevač je dobio i još dva priznanja – za najslušaniju pesmu na kanalu „YouTube“ i za najveći broj glasova od strane korisnika „Facebook“ aplikacije u toku pomenutog takmičenja.

2016. godine je Boban Rajović obeležio punih 15 godina karijere, a održao je solističke koncerte u Splitu i u Zagrebu, a dok je njegov prvi solistički koncert bio 2010. godine u „Ciboni“ u gradu Zagrebu.

20117. godine je Boban Rajović snimio album pod nazivom „Singlovi“, na kome su se i našli neki od njegović najvećih hit singlova u karijeri, te je ove 2018. godine izdao i svoj novi solo album „Dito“.

Najpoznatiji singlovi koje je u dosadašnjoj karijeri snimio Boban Piroman su – „Podgorica“ (iz 2011. godine, urađena i u remix verziji); kao i „Kad se opet dotjeraš za mene“ (iz 2012. godine, urađena i u remix verziji); „Ne vjerujem“ i „Interventna“ (iz 2013. godine); „Baraba“ (iz 2014. godine); „Pričaj mi o sebi“ i „Padobran“ (iz 2015. godine); „Kiša lije“ (iz 2016. godine).

Od dueta je Boban Rajović snimio pesme sa Reljom Popovićem („Opet te nema“); sa Anabelom Atijas („Preventiva“); sa Tonijem Fišićem („Pijem da se otrijeznim od nje“); sa Tinom Ivanović („Teci mi kroz vene“) i sa Big Timeom („Jedan je život“).

Ime i Prezime: Boban Rajović (umetničko ime Boban Piroman)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 25. decembar 1971. godine, Kopenhagen, Danska

Zanimanje: pop i turbo folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://m.facebook.com/BobanRajovicOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/rajovicboban/

Twitter: https://twitter.com/bobanrajovic

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCpqVqKP7iiGkKetA9qhyuNw

Web stranica: http://www.bobanrajovic.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...