Glumci

Dragana Mićalović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Iako je mlada srpska glumica Dragana Mićalović, trenutno najpoznatija javnosti kao mlađa sestra proslavljene Slobode Mićalović Ćetković, ona vredno radi da izgradi svoje ime i karijeru te se do sada publici predstavila ulogom Kasje u seriji „Sinđelići“ kao i u poznatim serijama „Zvezdara“ i „Nepobedivo srce“.

Dragana Mićalović – biografija

Poznata mlada glumica Dragana Mićalović je rođena u Leskovcu, 3. marta 1991. godine, od oca Dragana koji je glumac, i majke Milice koja je po profesiji frizerka, te pak ima dve starije sestre Slobodu, koja je naša proslavljena glumica i Mirjanu, koja je po zanimanju menadžer.

Dragana je u svom rodnom Leskovcu, pored osnovne škole pohađala i osnovnu i srednju muzičku školu „Stanislav Binički“, te je pevala u horu i naučila da svira klavir.

Sa svega 15 godina se lepa Gaga Mićalović, preselila u srpsku prestonicu, te je u Beogradu ona pokušala da upiše Fakultet Dramskih Umetnosti (FDU), ali kako joj to iz prvog pokušaja nije ni uspelo, ona je upisala studije menadžmenta na privatnom Univerzitetu, na Fakultetu za kulturu i medije.

Na pomenutom fakultetu za menadžment, Dragana Mićalović je diplomirala 2015. godine, ali od glume nikada nije odustajala, te je tako uporedo sa studijama radila na svojoj glumačkoj profesiji.

Glumačka karijera Dragane Mićalović

Zvanična glumačka karijera Dragane Mićalović, započela je 2010. godine, kada je ona glumila u tada popularnoj tinejdžerskoj seriji“ Priđi bliže“, a u kojoj je tumačila lik Jece (jelene), te je pak naredne 2011. godine igrala i u seriji „Nepobedivo srce“, koja je rađena po motivima romana spisateljice Mir-Jam (a čije su ekranizacije proslavile i njenu stariju sestru Slobodu Mićalović), gde je imala ulogu Anđe, učenice Ženske gimnazije.

U seriji „Zvezdara“, koja je emitovana 2013. godine, Dragana je imala jednu od vodećih rola, kada je igrala lik Dane, a takođe je bila primećena u TV emisiji „Ko je kod Koje“, koja se od marta 2015. godine, emitovala na RTS-u.

Iste 2015. godine, mlada Dragana Mićalović je dobila dve važne uloge u seriji „Sinđelići“, gde je igrala lik Kasije, te i u filmu „Marko Kraljević – fantastična avantura“, a potom je 2017. godine u filmu „Santa Maria della Salute“ igrala lik Natalije Obrenović, te i u filmu „Vrati se, Zone“, gde je igrala lik Dike.

Dragana je veliki uspeh ostvarila i ulogom u seriji „Istine i laži“, koja se i dalje emituje na TV „Prva“, a učestvovala je i pobedila u sezoni šou programa „Tvoje lice zvuči poznato“, na istoj ovoj televiziji.

Kao pozorišna glumica, Dragana Mićalović je igrala u predstavama „Samci i samice“; „Brod plovi za Beograd“; „Who cares“; te i u mjuziklu „Shaun the sheep“, a zbog koje je provela u Abu Dabiju pune tri nedelje.

Sa rođenim bratom Željka Joksimovića, glumcem Sašom Joksimovićem, Dragana Mićalović je 2017. godine imala veliku premijeru predstave „Kafana na Balkanu“, a takođe je ostvarila ulogu u predstavi u pozorištu „Pinokio“ u Beogradu, koja se zove „Ti i ja – naučnika dva“, gde joj je partner makedonski glumac Aleksandar Ristoski.

Privatni život Dragane Mićalović

Lepa leskovčanka Dragana Mićalović je svakako javnosti bila najpoznatija i najzanimljivija pak u medijima, kada je 2010. godine bila u romantičnoj vezi sa mlađim bratom srpskog poznatog broja jedan, profesionalnog tenisera Novaka Đokovića, Markom Đokovićem , ali je ta njihova romansa već naredne 2011. godine i doživela krah, što zbog pritiska medija, a što zbog stalne udaljenosti i različitih intresa i profesija.

Inače, manje je poznato da je lepa Dragana Mićalović na kasting za svoju prvu ulogu otišla bez ičijeg znanja, te iako su i majka i otac, te i sestra Sloboda pokušali da joj ukažu da se „mane glume“, oni su shvatili da Dragana taj poziv zaista voli, i trudili su se da je u svemu podržavaju.

Iako mnogi zlonamerni komentari na račun ove mlade devojke, idu u pravcu toga da Dragana sve svoje uloge dobija na račun slavnog oca Dragana, te i sestre Slobode Mićalović (koja ime epitet „srpske Monike Beluči“) i zeta Vojina Ćetkovića, ona se na to ne obazire previše, te se trudi da od njih što više nauči i da usavrši svoju glumačku veštinu, kako bi se pokazala kao veliki talenat kakav i jeste.

U svojoj karijeri, Dragana je uradila i neke TV reklame, kakva je ona za šporete „Alfa plam“, te je nastupila u spotu „Magla benda“, 2015. godine, u kome se pojavila sa obnaženim grudima koje je pak pokrila samo rukama, što je u javnosti izazvalo brojne negativne komentare, pa se i sama mlada glumica pokajala zbog toga.

Iako su je brojni mediji u tom periodu povezivali u romantičnom kontekstu sa Vladanom koji je vođa benda, Dragana je izjavila da su njih dvoje samo dobri prijatelji koji se dugo poznaju, te da je zbog toga i prihvatila da se pojavi u njihovom spotu.

Inače, javnosti je već dobro poznata činjenica da je jedna od najboljih drugarica mlade Dragane Mićalović, njena sugrađanka i školska drugarica, a i jedna od najpopularnijih mladih pevačica današnjice Milica Pavlović, te se one često pojavljuju zajedno na nekim gradskim dešavanjima, a obe ističu da čak i kada su po mesec ili dva dana razdvojene zbog poslovnih obaveza, znaju da jedna na drugu u svemu i uvek mogu da računaju.

Kako je Dragana Mićalović veoma obrazovana i elokventna, njen najlepši dan je ispunjen vrlo i lepim druženjem sa najdražima, te naravno i muzikom i glumom koje su pored porodice njene najveće ljubavi, a kao pisca koji je njoj najomiljeniji, mlada Gaga navodi Čehova, i ističe da kada bi mogla da vrati vreme, živela bi upravo u istom veku kada je on stvarao i živeo.

Iako ima puno poslovnih angažmana, Dragana se najradije druži sa svojim sestričinama Milom i Verom, a ne retko ide po profesionalne savete kod Vojina i Slobode Ćetković, te se sa njima uvek i rado druži i voli da se sa njima konsultuje kao sa velikim profesionalcima u glumačkom pozivu, i našim najboljim talentima u mlađoj generaciji u glumačkom pozivu.

Ime i Prezime: Dragana Mićalović

Nadimak: Gaga

Datum i mesto rođenja: 3. mart 1991. godine, Leskovac, Srbija

Zanimanje: TV; pozorišna i filmska glumica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/dragana.micalovic/

Instagram: https://www.instagram.com/hipokampelefentokamela/

Twitter: https://twitter.com/zloktlokrpovici

YouTube: /

IMDb profil: https://www.imdb.com/name/nm3825386/

Sponzorisano:

Loading...
loading...