Glumci

Andjelka Prpić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Anđelka Prpić je jedna od najpopularnijih mladih glumica u Srbiji, te je široj publici ostala vrlo upečatljiva kao „Čarna Malbaš“ u seriji „Žene sa Dedinja“, i kao „Anđelka“, u humorističkom TV formatu „Andrija i Anđelka“, sa kolegom Andrijom Miloševićem.

Trenutno Anđelku publika može gledati kao TV voditeljku kviza „100 ljudi, 100 ćudi“, te i u njenoj predstavi „Šta me snađe“, sa kojom gostuje širom Srbije.

Anđelka Prpić – biografija 

Popularna glumica je rođena u Požarevcu, 23. oktobra 1984. godine, kao Anđelka Stević, te je u svom rodnom gradu završila osnovnu i srednju školu, a zatim je upisala Akademiju dramskih umetnosti u Novom Sadu, na kojoj je i diplomirala u klasi profesora Borisava Isakovića.

Anđelka Prpić je stalni član „Ateljea 212“ i Srpskog Narodnog pozorišta, a u svojoj karijeri je pak ostvarila i brojne televizijske i filmske uloge.

Poznata plavuša je udata za Daria Prpića, od 2011. godine, sa kojim je godinu dana kasnije dobila sina Jakšu.

Karijera Anđelke Prpić 

Najpoznatije uloge Anđelke Prpić, kako na telefiziji, tako i na filmu su u sledećim gledanim i baš praćenim domaćim ostvarenjima – „Ulica lipa“ (2007. godine; uloga voditeljke); „Gorki plodovi“ (2008. godine; uloga – Tijana); „Naša mala klinika“ (2010. godine; uloga – Andrea); te i „Mešano meso“ (2011. godina; uloga učiteljice); „Žene sa Dedinja“ (2011. – 2015. godine; uloga – Čarna Malbaš); „Andrija i Anđelka“ (2015. – 2016. godine; uloga – Anđelka); ko i „Kozje uši“ (iz date 2017. godine) i „Mešano meso“ (iz 2017. godine).

Pored glumačke karijere, Anđelka se ostvarila i kao TV voditeljka u nekoliko različitih zabavnih formata – „48 sati svadba“ (2011. godine); „Noćni TV projekat“ (2012. – 2013. godine); kao i „Bulevar u 5 do 5“ (2014. godine); „Super ljudi“ (2017. godine; bila je član žirija), i trenutno u kvizu na TV „Prva“ koji se zove „100 ljudi, 100 ćudi“.

Trenutno Anđelka igra u predstavi „Šta me snađe“, u žanru monodrama-komedija koju izvodi na gostovanjima u pozorištima širom Srbije, a čija je prva premijera bila u februaru 2018. godine, u „Domu Omladine“ u Beogradu.

Kako kaže popularna glumica, njena najveća želja je da u nekoj adaptaciji predstave „Radovan III“, odigra njegovu ćerku Katicu.

U vreme snimanja serije „Andrija i Anđelka“, sa svojim kolegom i velikim prijateljem Andrijom Miloševićem, mlada glumica je stekla ogromnu popularnost kod publike, te kaže da joj je samo snimanje bilo veoma zanimljivo, ali nekada i naporno, jer su scene morali da ponavljaju i po više puta zbog toga što ni ona ni Andrija nisu mogli da se suzdrže od smeha na setu.

Privatni život Anđelke Prpić 

U oktobru 2011. godine, poznata plavuša se udala za Daria Prpića, menadžera poznatog kluba „Soho bar“, kome je u avgustu 2012. godine rodila sina Jakšu.

Zanimljivo je da se Anđelka sa svojim sadašnjim suprugom upoznala upravo u kafani u kojoj je on radio kao ugostitelj, te mu se predstavila kao bankarska službenica, jer joj je bilo dosadno da je svi prepoznaju kao glumicu i da je ispituju o njenoj karijeri i daljim planovima.

Anđelka i Dario uživaju u odgajanju sina Jakše, te u zajedničkim putovanjima i odmorima, a pak sama glumica je priznala kako uopšte ne ume da kuva, ali pošto njen muž ima baš dugogodišnjeg iskustva sa ugostiteljstvom, on je taj koji se najbolje i snalazi u kuhinji.

Iako je veoma zauzeta svojim glumačkim i voditeljskim angažmanima, Anđelka je odlučila da postane i preduzetnica, te je u vreme krize u glumačkom poslu otvorila salon lepote „Diktat“.

Mada je visoka samo 160 cm, Anđelka kaže da nema komplekse, ali da se trudi da održava vitku liniju redovnim vežbanjem i pravilnom ishranom.

Poznata glumica je veoma aktivna na svim društvenim mrežama, gde objavljuje razne duhovite i zabavne slike i snimke, ali i trenutke uživanja sa svojim sinom i suprugom, a svojim pratiocima i obožavaocima je postala prepoznatljiva po „heštegu“ – #muzizenamackapecena.

  1. godine, Anđelka je proglašena za jednu od najbolje stilizovanih ličnosti sa domaće javne scene, te ističe da joj takva nagrada veoma imponuje, jer i privatno voli modu i prati trendove.

Poznata glumica leta najradije provodi sa svojom porodicom u Istri (jer je suprug dario poreklom iz Dalmacije, te ima brojnu rodbinu duž hrvatskog primorja), gde je i ove godine otišla na odmor, te ističe da su i uspeh i sve male životne radosti besmislene, ukoliko nemate sa kime da ih delite.

Anđelka Prpić je u ovoj godini, kako kaže doživela dve velkike „kosmičke nepravde“, kada je pak  preminula koleginica poznate glumice iz serije „Žene sa Dedinja“, Irena Mičijević , a novi „udar“ bila je i smrt kolege Nebojše Glogovca, od koga se Anđelka i oprostila vrlo emotivnom porukom na svom Instagram profilu.

Kako na televiziji, tako i privatno, Anđelka Prpić zrači pozitivnom energijom, te je svi koji je pak dugo poznaju, i hvale kao vrlo pristupačnu i duhovitu osobu, a ona ne propušta priliku da svojim postovima oduševi svoje brojne pratioce, te je kako kaže smislila i podelila na Instagram-u video u kome u isto vreme obavlja kućne poslove i radi vežbe, te ga naslovila kao „Vežbama do čiste i blistave kuće“.

Kao jedan od svojih talenata, glumica u šali navodi i to da poseduje fotografsko pamćenje, kada je u pitanju kupovina, te i butici sa najboljim komadima garderobe, koji su na nekom popustu.

 Ime i Prezime: Anđelka Prpić (rođena Stević)

Nadimak: Anđa

Datum i mesto rođenja: 23. oktobar 1984. godine, Požarevac, Srbija

Zanimanje: filmska, pozorišna i TV glumica: TV voditeljka

Visina: 160 cm

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/andjelkaofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/andjelkap/

Twitter: /

YouTube: /

 IMDb: https://www.imdb.com/name/nm4428013/

Sponzorisano:

Loading...
loading...