Blog

Aleksandar Sofronijević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Aleksandar Aca Sofronijević je jedan od trenutno najpopularnijih mladih muzičara u Srbiji, bez čijeg se orkestra ne može zamisliti ni jedan koncert domaćih zvezda narodne i folk muzike, kao ni svadbe, krštenja, i druga slavlja.

Mladi harmonikaš je jedan od čelnika orkestra koji uveseljava publiku i pored malih ekrana u baš svim emisijama „Granda“, kao što su „Grand, narodno veselje“ i „Nikad nije kasno“.

Aleksandar Sofronijević – biografija 

Popularni Aleksandar Sofronijević, rođen je u Kraljevu 19. novembra 1983. godine, te je još od malena pokazao izuzetan talenat za harmoniku, a danas ima i svoj orkestar koji je jedan od vrlo traženih, kako na našim prostorima, tako i u dijaspori.

Mladi harmonikaš je nakon osnovne i srednje škole, koje je završio u svom rodnom Kraljevu, u Kragujevcu je upisao Muzičku akademiju, te je postao profesionalni svirač harmonike, iako je do tada bio praktično samouk, i sam naučio da svira na ovom instrumentu.

Muzička karijera Aleksandra Sofronijevića

Mladi Aca je već 2000. godine, pobedio na takmičenju omladinaca harmonikaša u Sokobanji, te ubrzo i osnovao svoj orkestar, koji je svirao na regionalnoj TV Kraljevo.

  1. godine, mladi Sofronijević je na takmičenju proglašen za prvu harmoniku Jugoslavije, a okitio se i brojnim drugim nagradama za svoje muzičko umeće.

Nakon što je uspešno završio Muzičku akademiju u Kragujevcu, Aca je sa nekoliko svojih prijatelja iz detinjstva, osnovao orkestar sa kojim se pojavio na sceni „Granda“, te od tada do danas, njegova karijera ide samo uzlaznom putanjom.

Popularni Sofra, kako ga drugačije zovu, neizbežan je kao prateći orkestar na koncertima najvećh imena srpske estradne scene, te su samo neki od nastupa koje je imao bili sa – Anom Bekutom; Snežanom Đurišić; Željkom Joksimovićem; Sašom Matićem; Acom Pejovićem; te i Predragom Živkovićem Tozovcem; Lepom Brenom; Marijom Šerifović; Šabanom Šaulićem; Miroslavom Ilićem; Lepom Lukić; Acom Lukasom, i drugim veoma velikim zvezdama.

Pored Ace koji je frontmen popularnog orkestra „Aleksandar Sofronijević“, u njemu su i sledeći članovi – Nemanja Mijatović (prva violina); Stefan Ilić (druga violina); te i Marko Kojadinović (klarinet, frula i saksofon); Nikola Labović Labo (bas gitara); kao i Nenad Gvozdenović Trepko (akustična gitara); Dragan Ostojić Gaco (klavijature); Milan Čolović (perkusionista); te i Dragan Stojković Piksi (bubanj) i kao solisti Milan Simić (koji svira i kontrabas) i pevačica Milena Mima Novaković.

Mladog Acu često porede sa velikanom harmonike i smatraju ga svojevrsnim naslednikom kako Ljubiše Pavkovića, tako i Vlade Panovića (koji ga je i učio nekim majstorijama na harmonici), a on ima nebrojene nastupe na raznim veseljima i pak velikim proslavama i koncertima, a deo je redovne postave velike produkcijske kuće „Grand“, gde mnogobrojna publika uživa u njegovim vrsnim majstorijama na harmonici u emisijama „Grand, narod pita“; „Grand narodno veselje“ i „Nikad nije kasno“.

Aca je veoma poseban i u smislu toga da svim starim pesmama koje svira, daje nove aranžmane i svojevrsni je virtuoz na harmonici, kome predviđaju veliku karijeru, jer tek ima 35 godina.

Kao neke od svojih velikih nastupa, Aca izdvaja dva poznata svadbena veselja – skoru svadbu Aleksandre Prijović i Filipa Živojinovića (2018. godine), te i svadbu Vladana Gašića (sina SNS političara Bratislava Gašića), pored toga što je prateći orkestar velikim muzičkim zvezdama na njihovim nastupima širom regiona, Evrope i sveta.

Za popularnu seriju „Ubice mog oca“, Aca je odsvirao numeru koju izvodi Šaban Šaulić i koju je komponovala Aleksandra Kovač.

Posebna čast mu je bila, kako harmonikaš i sam ističe, što je svirao na koncertu u čast velikog Tome Zdravkovića koji je 2016. godine održan u „Beogradskoj areni“.

Privatni život Aleksandra Ace Sofronijevića 

Iako se o privatnom životu trenutno najpopularnijeg mladog harmonikaša u Srbiji, dosta malo zna, njega su mediji najpre povezivali sa prelepom voditeljkom „Zvezda Granda“, Sanjom Kužet, ali su oboje demantovali romansu, tvrdeći da su samo veoma dobri prijatelji.

Trenutno se spekuliše da je Aca u dvogodišnjoj emotivnoj vezi sa jednom od popularnih „Grand balerina“, Katarinom Jovanović, ali osim zajedničke fotografije na društvenim mrežama, nije pak bilo potvrde romanse ni sa jedne strane.

Poznato je da je Aleksandar Sofronijević pasionirani vozač bicikla i motora, te ga je jedna takva vožnja na biciklu, koštala povrede ruke, kada je pao tokom vožnje po nepristupačnom terenu, te je na svom Instagram profilu objavio sliku povrede i zahvalio se svom bratu na brzo i ukazanom „profesionalnom previjanju“.

Ove godine je mladi harmonikaš, odlučio da sa svojom „ekipom“, krene i na more put Crne Gore, i to ni manje ni više nego biciklom, te je punih deset dana putovao do željene destinacije i imao je kako ističe svojevrsni „biciklistički maraton“, na kome je do željenog Ulcinja stigao preko Guče – Požege – Nove Varoši – Zlatibora – Prijepolja – Žabljaka – Nikšića – Podgorice (i to preko vrlo nepristupašnih planinskih, makadamskih i šumskih staza).

Aca je veoma aktivan na svim društvenim mrežama, gde redovno objavljuje fotografije sa svojih nastupa, ali i sa članovima svoje porodice, za koje je veoma vezan, te tako obraduje veliki broj svojih pratilaca i fanova.

Ime i Prezime: Aleksandar Sofronijević

Nadimak: Aca; Sofra

Datum i mesto rođenja: 19. novembra 1983. godine, Kraljevo, Srbija

Zanimanje: muzičar; harmonikaš

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/sofronacc

Instagram: https://www.instagram.com/sofronacc/

Twitter: https://twitter.com/sofronacc

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCZ5CeO4-mmaCF7VuNyywesQ

Sponzorisano:

Loading...
loading...