Blog

Haris Berković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Haris Berković je popularni mladi pevač iz Bosne i Hercegovine, koji je pobednik takmičenja „Zvezde Granda“, u sezoni 2014/2015. godine, a javnosti je najpoznatiji po svojoj turbulentnoj emotivnoj vezi sa jednom od našh najpoznatijih folk pevačica Radom Manojlović (koja je takođe pobednica jedne od sezona pomenutog takmičenja).

Haris Berković – biografija 

Mladi pevač „Granda“, rođen je u mestu Gradačac u Bosni i Hercegovini, 9. juna 1994. godine, a njegovi roditelji, otac Mirsad i majka Amra, razveli su se kada je on imao svega pet godina.

U maju 2016. godine, Haris je dobio mlađeg brata Mirzu, te je radosnu vest objavio na svojim nalozima na društvenim mrežama.

Mizičku karijeru je mladi Haris otpočeo još 2013. godine, pevajući po klubovima i kafanama, ali mu je definitivna prekretnica u karijeri bila pobeda u takmičenju „Zvezde Granda“, 2015. godine.

Od pobede u devetoj sezoni poznatog takmičenja, pa do danas, Haris je snimio osam singlova, od čega i dve duetske pesme sa koleginicom Radmilom Radom Manojlović, za koju se spekuliše da su posle turbulentne romanse i raskinuli u junu ove godine (mada se pošto su se oni pomirili već nakon mesec dana, posumnjalo da je bio u pitanju marketinški trik).

Muzička karijera Harisa Berkovića 

Kako je ranije i napomenuto, Haris je počeo da nastupa 2013. godine, po brojnim klubovima i diskotekama, te je njegova odluka da se prijavi na audiciju za „Zvezde Granda“, 2014. godine, bila može se reći i sudbonosna, jer je pevač u veoma jakoj konkurenciji mladih pevača, na finalu koje je održano 2015. godine u dvorani „boris Trajkovski“ u Skoplju, odneo ubedljivu pobedu.

Haris je tada imao duplo više glasova publike, od drugoplasiranog sunarodnika Ibra Bublina, a i sam je bio pomalo zatečen takvim rezultatom u završnici velikog finala.

Od 2015. godine pa sve do danas, mladi pevač je snimio sledeće singlove – „Kad sam bio njen“ (2015. godine); „Hej, ljubavi moja“ (2015. godine); „Jedna gore, jedna dole“ (2016. godine); te „Biseri i svila“ i „Pusti noći neka bole“ (2016. godine; duetske numere sa Radom manojlović); „Prokleta“ i „Magla“ (2017. godine) i najnoviji singl „Loš“ (2018. godine).

Kao svoje muzičke idole, mladi pevač navodi Šabana Šaulića, Sašu Matića i Harisa Džinovića, sa kojima bi voleo da jednoga dana snimi i duetske pesme.

Mladi Berković je od same pobede u „Zvezdama Granda“, počeo dosta intenzivnije da nastupa, te ima ugovorene „tezge“ mesecima unapred, kako i u zemlji, tako i u inostranstvu, a gostovao je i na koncertima brojnih svojih kolega, među kojima sam izdvaja koncert Dragana Kojića Kebe u Loznici.

Pevač danas živi na relaciji Bosna – Srbija, te je u Beogradu kada ima poslovne obaveze, i nije se definitivno i skućio i preselio u srpsku prestonicu, iako se spekulisalo, da za sada živi u stanu kod svoje devojke Radmile Rade Manojlović.

Privatni život Harisa Berkovića 

Pored izuzetnog talenta i uspeha koji je Haris Berković postigao svojom pobedom u devetoj sezoni takmičenja „Zvezda Granda“, medijima je mnogo zanimljivija bila njegova romansa sa pevačicom „Granda“, Radom Manojlović, koja je od njega starija devet godina, i sa kojom se upoznao tokom zajedničke saradnje na dve duetske pesme.

Međutim, pevačica je otkrila da je Harisa upoznala mnogo pre ostvarene muzičke saradnje, te da su u emotivnoj vezi dve godine, a ne godinu dana kako se u medijima spekuliše, i da su pak svoju romansu vešto skrivali od očiju javnosti.

U devetoj sezoni popularnog takmičenja, uz Harisa se takmičio i rođeni brat Rade Manojlović, a pevačica je u šali otkrila da je umesto za brata navijala da pobedi Haris, te da je tada znala da će i da se među njima ostvare velike emocije i romansa.

Iako su u jednom momentu napravili pauzu u svojoj vezi, pre svega zbog pritiska javnosti, Rada i Haris su nakon zajedničkog putovanja u Egipat izgladili nesuglasice, i imali su idiličnu vezu, sve dok se u junu ove godine nije pojavila informacija da je mladi pevač, navodno već prevario svoju devojku (sa pevačicom Aleksandrom Mladenović), te da su oni zbog toga raskinuli.

Međutim, iako su punih mesec dana novine bile prepune raznih natpisa o problemima mladog para, ispostavilo se da su oni odlučili da se pomire, te da su obnovili svoju romansu po drugi put, te se Haris uselio u stan poznate pevačice u beogradskom naselju Vračar.

Tokom takmičenja za „Zvezde Granda“, Haris je podelio i jednu priču iz svog detinjstva, kada je 1995. godine umalo izgubio život u teškoj saobraćajnoj nesreći, a koja se dogodila blizu njegove porodične kuće, kada ga je udario automobil, te je jedva preživeo i lekari su se u bolnici borili za njegov spas.

Harisova najveća podrška je majka Amra, koja ge je pratila tokom celog takmičenja, a kako sam kaže ima i najmlađu i najlepšu podršku na svetu – malenog brata Mirzu, za koga se nada da će da krene njegovim stopama.

Krajem 2016. godine, mladi pevač je održao veoma uspešnu turneju po Severnoj Americi, a on sam ističe da uveliko priprema svoj prvi album, te uživa u brojnim nastupima, ali i u putovanjima i odmorima, na koje najradije odlazi sa svojom devojkom Radom Manojlović.

Ime i Prezime: Haris Berković

Nadimak: Hari

Datum i mesto rođenja: 9. jun 1994. godine, Gradačac, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: pop-folk pevač; pobednik devete sezone „Zvezda Granda“

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/berkovicharis/

Instagram: https://www.instagram.com/harisberkovic_com/

Twitter: https://twitter.com/hberkovic

YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCv0sGon1_uVSpJMpAtmkP0g/feed

Sponzorisano:

Loading...
loading...