Blog

Hana Hadžiavdagić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Hana Hadžiavdagić je popularna voditeljka i novinarka koja je manje poznata kod nas, ali je baš i poznatija u rodnoj Bosni i Hercegovini, kao i u Hrvatskoj gde trenutno živi nakon što se udala za Tarika Tabakovića.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o ovoj mladoj i uspešnoj ženi, kao i o njenoj karijeri i pak i privatnom životu u onoj meri koliko je on dostupan javnosti i medijima.

Hana Hadžiavdagić – biografija 

Mlada i poznata voditeljka i novinarka Hana Hadžiavdagić, rođena je u Sarajevu u Bosni i Hercegovini 1. novembra 1984. goidine, a trenutno živi i radi u Zagrebu u Hrvatskoj, nakon što se 2011. godine udala za Tarika Tabakovića.

Mlada Hana je rođena u Sarajevu i imala je bezbrižno detinjstvo, sve dok nije počeo rat u Bosni, kada je morala da napusti prvi razred osnovne škole, i kako sama kaže da se kod kuće školuje u podrumu u ta ratna vremena.

Kada je Hana Hadžiavdagić završila osnovnu školu, u rodnom Sarajevu je upisala i završila Prvu sarajevsku gimnaziju, a potrom upisala studije novinarstva na FPN u Sarajevu gde je i uspešno ona diplomirala 2007. godine.

Manje je poznato da je Hana Hadžiavdagić sa svojim ocem trenirala skijanje, i da se punih sedam godina bavila ovim sportom, ali kako je bila nemirnog karaktera nije imala strpljenja da u tome istraje i postane uspešan sportista.

Iako Hana Hadžiavdagić kaže danas da joj je obrazovanje značajno i važno u životu, i da učenje za nju nikada nije bilo problem, bila je loše ocenjena iz vladanja, te je morala da propusti i svoju matursku ekskurziju na kraju srednje škole.

Televizijska i novinarska karijera Hane Hadžiavdagić 

Danas Hana Hadžiavdagić kaže da je na neki način neobično „konkurisala“ za svoj prvi posao na televiziji, jer se pojavila u prilogu u emisiji „Red Carpet“ na TV „Nova“, te da je tada predstavljena kao razuzdana devojka koja je redovni posetilac noćnih klubova u Sarajevu i dobila je i pomenuti nadimak „bosanska Paris Hilton“, a taj prilog o sebi je gledala u svom domu.

Hana je bila rešena da ništa ne demantuje, te je i pozvala urednike i reportere date emisije „Red Carpet“ da je posete u njenoj kući, i tada je kaže iz čiste zabave angažovala i batlera kako bi se predstavila u takvom svetlu kako su je mediji doživeli i okarakterisali, pa je kao jednu vrstu dobre nagrade Hana dobila poziv da uđe u reality „Farma“ 2008. godine koji se emitovao na pomenutoj TV „Nova“.

Za učešće u pomenutom reality programu, Hana Hadžiavdagić je imala veliku podršku svoje majke, koja ju je posavetovala da je to pravi način da se javnosti predstavi u pravom svetlu, te iako nije pobedila u „Farmi“ i ispala je iz daljeg takmičenja posle svega jedanaest nedelja, Hana i danas ističe da se ne kaje i da je to za nju bilo još jedno dobro i valjano životno iskustvo.

Hanina odskočna daska za karijeru na televiziji, bilo je njeno pojavljivanje na filmskom festivau u Sarajevu, gde ju je primetio urednik TV „Nova“ Dušan Svilar, i dao joj predlog da radi jednu emisiju zabavnog karaktera u kojoj bi davala savete devojkama kako da se dobro udaju i da žive raskošan život, a da ne rade ništa, odnosno glavna je ideja emisije bila kako postati uspešna prava sponzoruša.

Hana Hadžiavdagić je prihvatila ponudu i zbog pomenutog projekta je morala da se preseli ipak u Zagreb, gde je na emisiji radila puna tri meseca, a onda je dobila ponudu da radi na emisiji „Red Carpet“, gde je i ostala da radi pune četri i po godine, te izveštavajući o poznatim ličnostima iz Hrvatske i iz regiona, koje je često intervjuisala i tako je ostvarila brojna poznanstva i predivna prijateljstva.

Danas nakon svega navedenog, Hana Hadžiavdagić radi na TV „Hayat“ i to kao voditeljka jedne emisije „Hayat Production Show“, i ovakva ostvarena saradnja je uspešna već više od pune četri godine.

No, Hana Hadžiavdagić se nije zaustavila na televizijskoj i novinarskoj karijeri, te je iskoristila utiucaj koji ima na društvenim mrežama, a posebno na Instagramu, kako bi osnovala svoju prvu marketinšku firmu, koja se zove „Opet najljepša“, te ovaj haštag koristi na svojim profilima kako bi mogla da reklamira mnoge poznate brendove i da tako zarađuje velike sume novca od reklama i svog uticaja na internetu.

Hana Hadžiavdagić je uspela da veoma pametno iskoristi svoju popularnost, te je na Instagramu prati preko 250 hiljada ljudi, i ona se redovno pojavljuje na svim važnim kulturnim i zabavnim događajima, te ima uz sebe tim profesionalaca koji čine dva fotografa, frizer, šminker i snimatelj, ali to ni ne čudi jer ona sa svakom objavljenom fotografijom zarađuje dodatni novac i naravno da dobija nove sponzore koje reklamira, i tako uvećava svoj uticaj ali i bankovni račun.

Mada Hana kaže da su joj nekada sva ta snimanja naporna jer traju i po deset sati, ona je ipak i vrlo zadovoljna jer može da utiče na one ljude koji je prate u pozitivnom smislu, te deli neke svakodnevne i bjuti savete, kako je vremenom postala i zaštitno lice kozmetičkih brendova koje reklamira.

Kako je Hana Hadžiavdagić veliki avanturista i za sebe kaže da uvek voli da nauči nešto novo, ona je u Zagrebu uspela i da završi kurs za pravljenje koktela, i ne retko gostuje kao barmen na nekim gradskim žurkama i važnim događajima, ali i pored Bosne i Hrvatske je kao koktel majstor čest gost klubova po Srbiji, i pored toga špto se zabavlja, nalazi još novih načina da zarađuje baš i kako se čini bez prevelikog truda i zalaganja.

Lepa Hana je ostvarila veliki uticaj na društvenim mrežama u Hrvatskoj, pa je pozvana da dva puta održi motivaciona predavanja na Univerzitetu u Puli i u Osijeku, te je trenutno jedan od predavača u platformi pod nazivom „Inspire me“, a koja ima za svrhu i cilj da mnladim ljudima pruži podršku da ostvare neke svoje želje i ciljeve i da izgrade uspešnu budućnost.

Privatni život Hane Hadžiavdagić

U žižu javnosti je Hana Hadžiavdagić dospela kada je o njoj na TV „Nova“ emitovan prilohg kao o jednoj razmaženoj i bahatoj naslednici uspešnih i bogatih roditelja, te je nazvana starletom i „bosanskom Paris Hilton“, i dovođena u vezu kako sa popularnim fudbalerima, ali i pevačima oba pola, među kojima je najčešće pominjano ime Fuada Backovića Deena, kao i naše pop pevačice m,arije Šerifović.

U međuvremenu je Hana Hadžiavdagić postala jedno od najpraćenijih lica na brojnim društvenim mrežama, i danas je prava influsnserka, i čini se da je sve skandale ostavila iza sebe nakon udaje i počela je da se bavi svojim poslom blogerke i instagram zvezde, te je nastavila da radi kao poznat novinar i TV voditelj, ali je izgradila i svoju imperiju na Instagramu, te reklamira mnoge poznate brendove.

Kako su Hanini roditelji bili dobrostojeći u Sarajevu i imali su svoju privatnu firmu u kojoj je Hana povremeno radila kako bi imala prisdtojan džeparac, postala je u srednjoj  školi veoma popularna, i često je izlazila na najpoznatija mesta i sklapala poznanstva sa ljudima iz bosanskog džet seta.

Imala je tako Hana veliki broj poznatih prijatelja, među kojima je bio i Fuad Backović Deen, sa kojim je kratko vreme bila u emotivnoj vezi, a Hanu su često zbog vrlo tendencioznih i zaista provokativnih izjava koje je davala za medije i zbog provokativnog ponašanja, povezivali i sa osobama ženskog pola, pa je najveću buru imala njena navodna veza sa pop zvezdom Marijom Šerifović.

Čini se da se za Hanu Hadžiavdagić sve promenilo kada je 2010. godine u Zagrebu upoznala Tarika Tabakovića, sa kojim se verila posle svega četri meseca veze, a venčali su se već naredne 2011. godine, i jedno su drugom najvbeća podrška i potpora i u poslu i u životu uopšte, te zajednoi žive i rade u Zagrebu.

Mada je dugo vremena prisutna na društvenim mrežama, Hana je teško podnela gubitak oca koji je preminuo 2017. godine, te se na kratko sasvim povukla iz medija i sa Instagrama, što je do nekle i zabrinulo njene pratioce, ali ih je njeno objašnjenje na kraju naročito rastužilo, jer je vest o smrtio svog oca Hana primila dok je bila u Italiji na poslovnom putovanju.

Pored supruga Tarika, Hanin centar sveta je i njena mlađa sestra Elma, koja ima svega 21 godinu i kojoj Hana često posvećuje lepe i emotivne poruke na Instagramu, a posebno je bila ponosna kada je prisustvovala maturskoj proslavi svoje sestre, i o svemu redovno obaveštavala svoje pratioce na instagramu.

Ime i Prezime: Hana Hadžiavdagić (udata Tabaković) 

Nadimak: „bosanska Paris Hilton“

Datum i mesto rođenja: 1. novembar 1984. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: TV voditeljka; novinarka; poslovna žena i preduzetnica; motivacioni govornik; influenser

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/hana/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...