TV lica

Dajana Jakšić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Dajana Jakšić je poznata TV voditeljka i pevačica, a koja je široj javnosti poznata i kao bivša supruga Saše Žike Jakšića, muzičkog urednika i producenta „Granda“.

Poznati par se razveo 2017. godine, nakon više od šest godina braka, te je Dajana i vratila svoje staro devojačko prezime, Paunović, a trenutno radi na TV „Pink“, i vodi emisiju „Vikend svitanje sa Dajanom“.

Dajana Jakšić – biografija 

Poznata voditeljka i pop-folk pevačica, rođena je kao Dajana Paunović, 23. oktobra 1988. godine u Beogradu, od oca Dejana i majke Evice, i ima starijeg brata Stefana Paunovića.

Dajana je kako kaže odrastala u muzičkoj porodici, jer joj je otac svirao u jednom bendu, te ga je ona pratila na njegovim nastupima, i od tada shvatila da je ljubav prema muzici u njenim genima.

Prelepa plavuša je u Beogradu pohađala osnovnu školu, te je nakon toga završila i srednju školu za negu lepote.

Međutim, uporedo sa srednjom školom, Dajana je pohađala i Muzičku školu „Davorin Jenko“ u Rakovici, a na savet svog oca koji je bio afirmisani muzičar.

Svoju karijeru pevačice, Dajana Paunović je počela sa svega 15 godina, kada je nastupala po vrlo poznatim beogradskim klubovima i splavovima, te je ubrzo i snimila svoju prvu pesmu, a zatim i prvi solo album.

Svoj prvi voditeljski angažman, mlada lepotica je imala 2008. godine, u emisiji „Zvezde Granda – idemo dalje“, gde je ostavila veoma pozitivan utisak i na gledaoce, ali i na profesionalce iz tima „Grand produkcije“.

  1. godine, Dajana je sa samo 21 godinom, započela svoju romansu sa znatno starijim Sašom Žikom Jakšićem, muzičkim urednikom i producentom „Granda“, te su uprkos protivljenju njenih roditelja, vezu krunisali brakom 2010. godine.

Poznati par se razveo 2017. godine, a iz braka imaju sina Dušana, kome oboje posvećuju ljubav i pažnju, te podjednako učestvuju u njegovom vaspitavanju.

Muzička i voditeljska karijera Dajane Jakšić 

Kako je ranije u tekstu i navedeno, muzička karijera mlade Dajane Paunović, počela je sa njenih nepunih 15 godina, a njena karijera je krenula uzlaznom putanjom, kada je 2008. godine, za tada vrlo popularnu „Grand“ produkciju izdala svoj prvi singl „Da sam pesma tvoje gitare (Sve bih dala)“, te zatim i veliki hit – duetsku numeru „Boli me, boli nevero“, sa Ildom Šaulić, a koja joj je i velika prijateljica i venčana kuma.

Nakon početnog muzičkog uspeha, Dajana Paunović je odlučila da nastavi voditeljsku karijeru, te je 2009. godine vodila emisiju „Zvezde Granda – idemo dalje“, da bi zatim nakon udaje prešla da bude voditeljka na TV „Happy“, gde je 2013. godine, vodila vikend emisiju „Jutarnji program“.

Međutim, iako je u početku smatrala, da je rođenje njenog sina 2012. godine, bila prekretnica u njenom životu, i da se više neće baviti pevanjem, ipak je date 2014. godine, Dajana odlučila da se vrati pevanju, te je snimila nekoliko singlova za „Grand“ – „Izgubljen slučaj“; „Halo luče“; kao i „Lečim se od ljubavi“; „Depresija“ i „Nova ljubav, stare navike“.

Nakon razvoda braka, Dajana Paunović je jedno vreme bila u medijskoj ilegali, da bi polovinom 2017. godine od TV „Pink“, dobila poslovnu ponudu da bude voditeljka emisije „Svitanje“, koju je i prihvatila, te i danas radi na pomenutoj televiziji, i vodi jednu veoma popularnu informativnu emisiju „Svitanje sa Dajanom“.

Privatni život Dajane Jakšić 

Dajana je još dok je radila kao voditeljka na „Grand“ televiziji, upoznala 24 godine starijeg vrlo poznatog muzičkog producenta Sašu Žiku Jakšića, sa kojim je ubrzo ostvarila romansu, koju je u početku krila i od medija, ali i od svojih roditelja.

Kada je veza ozvaničena 2009. godine, Dajanin otac se u početku nikako nije slagao sa ćerkinim izborom, jednim delom i zbog toga što je Žika važio za neodoljivog zavodnika, te je pre Dajane bio u vezi, sa takođe dosta mlađom „Zvezdom Granda“, Slavicom Ćukteraš.

Međutim, Dajana i Žika su odlučili da svoju vezu u oktobru 2010. godine krunišu brakom, pa je Žikin kum bio Saša Popović, a Dajanina kuma popularna pevačica Ilda Šaulić.

Par je 2012. godine dobio sina Dušana, te se pevačica i voditeljka povukla iz javnog života, i posvetila se ulozi supruge i majke.

Prve glasine o razvodu braka Žike i Dajane, u medijima su se pojavile već 2014. godine, a kao razlozi su se navodili Žikino navodno neverstvo, te i Dajanini problemi sa alkoholom.

Međutim, par je pomenute napise medija ubrzo demantovao, te su se zajedno pojavili na proslavi rođendana svog mezimca Dušana.

Ipak, do kraha braka je došlo početkom 2017. godine, a par se oglasio zajedničkim saopštenjem za javnost, te su tada naveli da su oboje krivi za svoj neuspeh u braku, ali da će zbog sina Dušana da ostanu u korektnim odnosima, te da će zajedno da učestvuju u njegovom vaspitavanju.

Nakon razvoda, Dajana se preselila iz zajedničke kuće na Bežanijskoj kosi, u porodični dom kod svojih roditelja, gde živi sa svojim sinom, a kako je rekla za novu ljubav još uvek nije spremna, te je posvećena ulozi majke i svojoj karijeri na televiziji.

Ime i Prezime: Dajana Jakšić (rođena Paunović)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 23. oktobar 1988. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditeljka; pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/DajanaPaunovicTV/

Instagram: https://www.instagram.com/dajana.paunovic/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/JaksicDajanaVIPPER

Sponzorisano:

Loading...
loading...