TV lica

Žika Jakšić – Biografija 2020, Visina, Težina

Saša Žika Jakšić je jedan od producenata i glavnih urednika „Zvezda Granda“, poznatog i veoma popularnog muzičkog takmičenja koje se na našim televizijama emituje još od 2003. godine, a od 2015. godine, takođe je urednik i uz Draganu Katić i voditelj muzičkog šou programa „Nikad nije kasno“, koji se emituje na TV „Prva“.

Žika Jakšić – biografija 

Poznati Žika je rođen kao Saša Jakšić, u Aleksandrovcu, 6. februara 1964. godine, gde je stekao osnovno i srednje obrazovanje, u periodu od 1971. – 1981. godine, nakon čega je on u Kruševcu upisao Pedagošku akademiju, koju je i završio 1983. godine.

Iako je Žika u Beogradu upisao DIF, 1984. godine, on ga i dan danas nije završio, te sebe u šali naziva „večitim studentom“ pomenutog fakulteta.

Ono što je javnosti možda manje poznato, jeste da je Žika bio bas gitarista u bendu „Ritam srca“, punih 17 godina – od 1984. godine, pa sve do raspada grupe u februaru 2001. godine.

Od 2003. godine, Žika Jakšić je postao muzički producent, menadžer i urednik „Zvezda Granda“, i u poznatoj produkciji sa Sašom Popovićem i Lepom Brenom radi već punih 15 godina.

U oktobru 2011. godine, Žika je osnovao „Vipper Media Solutions“, koji je veoma poznata i vrlo popularna internet platforma, koja omogućava pevačima, ali i poslovnim ljudima da se predstave na društvenim mrežama i na kanalima „YouTube“ i „Google“, te da reklamiraju svoje proizvode i da se automatski ukinu lažni Twitter; Facebook i Instagram profili.

Od oktobra 2015. godina, Žika Jakšić uređuje i vodi svoj autorski projekat „Nikad nije kasno“, koji starijim pevačima (koji po pravilu imaju preko 45 godina), i pruža jedinstvenu priliku da se predstave i pokažu svoj talenat, te da pak godine nisu presudan faktor za uspehe i postignuća.

Sa prvom suprugom, Žika ima sina Andriju, koji danas sa majkom živi u Nemačkoj, dok iz svog drugog braka sa voditeljkom Dajanom Paunović, sa kojom se razveo 2017. godine, ima takođe i sina Dušana.

Rođeni brat Žike Jakšića, jeste poznati pevač Vladimir Jakšić Musa, koji je od Žike mlađi godinu dana, te je i nekadašnji frontmen rok benda „Revolveri“, a čiji je album producirao upravo Žika, koji za sebe često zna da kaže kako je pak on ostao „roker u duši“, te je kao i pevač Aca Lukas – „najveći roker među narodnjacima“.

Karijera Žike Jakšića – od bas gitariste do jednog od najpoznatijih producenata 

Kako je i napomenuto. Žika je svirao u popularnom bendu „Ritam srca“, sa kojima je izdao tri albuma – „Marija (1995. godine); „Od Boga si stvorena“ (1996. godine) i „Ja hoću sad“ (iz 1998. godine), a na kojima su se izdvojili hitovi – „Čija li si, čija“; „Koliko sam poljubio žena“; te „ Ja hoću sad, dok još sam mlad“ i „Jovana“.

Žika je svoju prvu bas gitaru inače dobio na poklon od oca, za odličan uspeh u školi, te je prvi džeparac i zaradio svirajući u jednom lokalnom rok bendu, a zanimljivo je da je u Aleksandrovcu išao i na časove klavira dok je pohađao osnovnu školu.

U jednom periodu svog života, Žika je otišao da živi u Nemačkoj, te da polaže za kurs spasioca, a u međuvremenu je svirao i u jednom nemačkom bendu, te je upravo u ovoj zemlji, osmislio prvi koncept za „Zvezde Granda“, koji Saša Popović u početku nikako nije hteo da prihvati, ali kada je malo bolje razmotrio Žikinu ideju, počeo je da se 2003. godine emituje najgledaniji muzičko-takmičarski šou program svih vremena, koji i danas u našoj zemlji važi za neprevaziđen u svojoj kategoriji TV emisija zabavnog karaktera.

Pored dugogodišnjeg rada na „Zvezdama Granda“, Žika je oktobra 2015. godine, odlučio da pokrene i svoj autorski projekat, „Nikad nije kasno“, koji se pored TV „Prva“, emituje i na TV OBN u Bosni i Hercegovini, kao i na „Kanalu 5“ u Makedoniji.

Žika danas radi „punom parom“, te ga gledaoci i takmičari obožavaju zbog njegovog šarma i neposrednosti u komunikaciji, a poznati producent je veoma elokventan i govori engleski i nemački jezik, i za sebe kaže da je presrećan jer je u Srbiji uspeo da pruži podjednake šanse i mladima, ali i starijima, u svoja dva popularna muzička šou programa, takmičarskog tipa.

Privatni život Žike Jakšića 

Javnosti je manje poznata činjenica da je Žika Jakšić bio u braku pre Dajane Paunović, te da sa svojom prvom suprugom, koja danas živi u Nemačkoj, ima sina Andriju Jakšića, koji je danas i najmlađi enolog u Nemačkoj, te je za svog oca napravio vino koje se zove „Nikad nije kasno“, a što je na svom profilu na „Instagramu“, otkrila pevačica Lepa Brena.

Žika je za vreme takmičenja „Zvezde Granda“, uplovio u romansu sa Slavicom Ćukteraš, koju su dugo krili od medija, jer je pevačica bila znatno mlađa, a smatralo se da je zbog veze sa Žikom i povlašćena u „Grandu“, te su ipak nakon stalnih svađa i pomirenja, posle dve godine i raskinuli svoju romansu, zbog pritiska javnosti.

Nakon što je upoznao prelepu pevačicu i tadašnju voditeljku jedne od emisija „Granda“, Dajanu Paunović, sa njom se Žika venčao 2010. godine, te su 2012. godine dobili sina Dušana.

Međutim, prvu bračnu krizu, poznati par je imao 2014. godine, da bi definitivnu tačku na svoj brak stavili 2017. godine, nakon skoro sedam godina bračne zajednice.

Nakon razvoda od Dajane, samo dva meseca kasnije, popularni Žika je na rođendanu pevača Ace Pejovića, uslikan sa nepoznatom devojkom, te iako su mediji tvrdili da je to njegova nova ljubav i izabranica, producent se nije oglašavao tim povodom.

Iako se spekulisalo da je Žika Jakšić bio u vezi sa pevačicom Teodorom Džehverović, još dok je ona bila članica popularnog benda „Đavolice“, oboje su tu tvrdnju demantovali, te i istakli da je njihov odnos bio prijateljski i profesionalan.

Ime i Prezime: Saša Jakšić

Nadimak: Žika

Datum i mesto rođenja: 6. februar 1964. godine, Aleksandrovac, Srbija

Zanimanje: muzički producent; kompozitor; tekstopisac; gitarista

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/explore/tags/zikajaksic/?

Twitter: /

YouTube: /

 Linkedin: https://rs.linkedin.com/in/sasa-jaksic-zika-89265758

Sponzorisano:

Loading...
loading...