Muzičari

Anica Milenković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Anica Milenković je bila poznata kao mlada pevačica koja se devedesetih godina proslavila na domaćoj muzičkoj sceni, sa pesmama „Na lančiću ime tvoje“, „Moje malo ludilo“ i „Sad ili nikad“, te su joj mnogi predviđali blistavu karijeru i veliki uspeh u pevanju.

Međutim, nakon što je 2008. godine izdala svoj poslednji album, Anica se preselila u Ameriku, gde živi sa drugim suprugom i dvoje dece, i nije potpuno prestala da se bavi pevanjem, te i danas povremeno nastupa i u inostranstvu, sa nekim od svojih najvećih hitova.

Anica Milenković – biografija 

Poznata pevačica, koju je obeležio i nadimak „čudo od deteta“, rođena je u selu Kasidol blizu Požarevca (koje je takođe rodno mesto jedne od najvećih domaćih muzičkih zvezda, Dragane Mirković), 5. avgusta 1978. godine.

Anica je rođena kao treća ćerka porodice Milenković, i ima dve starije sestre Vesnu i Zlatku, a kako kaže sebe je smatrala neželjenom čerkom, jer je njen otac želeo uporno da dobije muškog potomka.

Muzičku karijeru je mlada pevačica započela sa samo 13 godina, kada je 1991. godine za tadašnji „Južni vetar“, objavila album „Mlade godine mogu sve“, na kome se našao i njen najveći hit „Na lančiću ime tvoje“.

  1. godine, Anica Milenković se preselila sa svojim tadašnjim verenikom Danilom u Ameriku, te je ubrzo rodila ćerku Barbaru.

Nakon što se rastala od Danila, Anica se udala za današnjeg supruga Zorana, sa kojim ima sina Filipa, koji je na žalost rođen sa teškim oštećenjem sluha.

Muzička karijera Anice Milenković 

Svoj prvi album, mlada pevačica je kako je i napomenuto, izdala sa svega trinaest godina, i tada je postala poznata po svom hitu „Na lančiću ime tvoje“, koji ju je proslavio, te su joj kao i velikoj Dragani Mirković, koja je poreklom iz Kasidola (i poznata je pod nadimkom „luče iz Kasidola“), predviđali veoma uspešnu muzičku karijeru u tadašnjoj Jugoslaviji.

Drugi album je Anica izdala već dve godine kasnije, 1993. godine, a pod imenom „Devojački snovi“, ali je imala i velike privatne probleme, jer su joj se u to vreme razveli roditelji, te ju je kako je i sama kasnije priznala, otac finansijski iskorišćavao, i trošio zarade od njenih nastupa.

Za PGP RTS, mlada pevačica 1994. godine, izdaje treći album, „Korak napred, korak nazad“, ali je tada kao učenica srednje škole imala probleme sa čestim odsustvima i slabim ocenama, pa je i školu kasnije završila vanredno.

U tom periodu, Anica je na TV Priština imala svoj prvi TV šou program, te i svoju prvu veliku solističku koncertnu turneju, ali kako je sav novac od nastupa uzimao i dalje njen otac, a njena izdavačka kuća PGP RTS nije radila dobru promociju njenih pesama, iste godine je pevačica raskinula ugovor sa izdavačima iz PGP-a.

  1. godine, Anica Milenković je izbacila i svoj četvrti album „Molitva“, ali je on prošao baš sasvim nezapaženo, te je mlada pevačica počela da nastupa u „Šabačkoj kafani“, te je prestala da živi sa svojim ocem, i pomirila se sa majkom sa kojom godinama nije govorila, jer ju je krivila za njihov razvod braka.

Iste 1995. godine, nakon što je postala punoletna, Anica izdaje još jedan solo album, „Ludilo“, za tada vrlo popularnu „ZAM“ produkciju, u vlasništvu Saše Popovićas, te iako niko nije verovao u njen uspeh, ona je napravila veliki pomak u karijeri sa pesmama „Moje malo ludilo“, „Svadba će da bude“ (duet sa Nedeljkom Bajićem Bajom) i „Strela ljubavi“, koje su joj omogućile da počne i da nastupa u dijaspori.

  1. godine je pevačica izdala i album „Čarobnjak“, a već 1999. godine, Anica milenković kao jedan od prvih izvođača, za novu „Grand produkciju“ izdaje svoj novi album „Miljenica“, koji na žalost zbog tadašnjeg bombardovanja Srbije nije imao adekvatnu promociju.

Dva sledeća albuma popularne pevačice, „Uzmi me za ruku“ (koji je izdat za „Grand produkciju“ krajem 2000. godine), kao i album „Puštam te“ (za „Best“ produkciju), nisu imali neki zapaženiji uspeh kod publike.

  1. godine, pevačica se vratila u PGP RTS, za koji izdaje album „Pile moje“, ali je on takođe bio jako loše promovisan, te je Anica ponovo promenila izdavačku kuću, te naredni album „Sad il nikad“ izdala za „Grand“, a već sledeći album koji je bio kompilacija njenih najvećih hitova „Divlji vetar“, izlazi u produkciji „ZAM“-a.
  1. godine, Anica Milenković je izdala album „Depresija“, a 2012. godine i album „Ledena lejdi“.
  1. godine, pevačica koja živi u Americi, bila je članica žirija muzičkog takmičenja „American Bosnian Idol“, a iste godine je došla u sukob sa nekadašnjim saradnikom Nedeljkom Bajićem, te je njihov duet skinut za zvaničnog „YouTube“ kanala Anice Milenković, iako je potvrđeno da je i pesmu i sve ostale troškove platila upravo pevačica.

Privatni život Anice Milenković 

Iako se mlada pevačica trudila da svoju karijeru gradi bez ikakvih skandala, oni su je jednostavno „sami pratili“, te je promocija njenog drugog albuma, ostala u senci razvoda njenih roditelja, dok su se nakon izlaska njenog trećeg albuma mediji više bavili njenim izostancima i lošim ocenama u srednjoj školi.

Kada je izašao prvi album Anice Milenković za „ZAM“ produkciju, te i veoma popularni duet sa Nedeljkom Bajićem Bajom, spekulisalo se da je ona sa pevačem bila u emotivnoj vezi, te da joj je on kao popularniji dosta pomogao u karijeri.

Popularna pevačica je nakon izdavanja albuma „Čarobnjak“, 1996. godine, uplovila u romansu sa znatno starijim čovekom koji je bio nepoznat javnosti i zvao se Danilo, a koga je ona postavila za svog menadžera, ali sa kojim je raskinula romansu, 2004. godine nakon što ju je on godinama pak finansijski iskorišćavao.

Pevačica je nakon svoje turneje po Americi, na koju je otišla 2009. godine, odlučila da ostane da živi u inostranstvu, a pre svega zbog toga što je 2010. godine ostala u drugom stanju sa tadašnjim dečkom i menadžerom Danilom, koji ju je ubrzo nakon porođaja ostavio, te je kako i sama kaže, pevačica ostala samohrana majka, sa ćerkom Barbarom, te je u Americi tada i primala socijalnu pomoć.

U Americi je pevačica upoznala dve godine mlađeg Zorana Naumoskog iz Makedonije, kada je njena ćerka Barbara imala svega četiri meseca, a koji je radio u jednom hotelu u Sinsinatiju, gde se pevačica sa ćerkom i preselila.

Par je ubrzo, krajem 2010. godine dobio sina Filipa, koji je na žalost rođen sa oštećenjem sluha, te su mu ugrađeni kohlearni implanti, ali je ipak ostao gluv i imao je velike smetnje sa razvojem govora, te mu se Anica posvetila u najvećoj meri.

Danas Anica Milenković živi sa suprugom i dvoje dece u Američkoj državi Ohajo, te je ponekad mogu čuti i videti, sunarodnici koji žive u dijaspori, jer se nije potpuno odrekla pevanja, kao ipak svoje najveće ljubavi.

Ime i Prezime: Anica Milenković

Nadimak: „čudo od deteta“

Datum i mesto rođenja: 5. avgust 1978. godine, Požarevac, Srbija

Zanimanje: narodna i folk pevačica

Visina: 170 cm

Težina: 62 kg

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/AnicaMilenkovicOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/anica_milenkovic_official/

Twitter: https://twitter.com/amilenkovic78

YouTube: https://www.youtube.com/user/AnicaVIPPER

Sponzorisano:

Loading...
loading...