Glumci

Miloš Biković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Glumac Miloš Biković je jedan od najtalentovanijih mladih glumaca na našim prostorima, koji je karijeru započeo jednom manjom ulogom u seriji „Stižu dolari“, da bi popularnost u zemlji ali i u svetu, a posebno u Rusiji gde danas radi i živi, i gde ga smatraju pravom zvezdom, stekao igrajući u filmu i seriji „Montevideo, Bog te video“ i „Montevideo, vidimo se“.

Miloš Biković – biografija

Mladi glumac Miloš Biković je rođen u Beogradu, 13. januara 1988. godine, te ima starijeg brata Mihaila, koji je od glumca stariji šesnaest godina, te je danas iguman u manastiru Jovanje, i on se potpuno posvetio duhovnom životu, a Miloš ga često posećuje i kako kaže razgovori sa bratom koji mu daje savete, donose mu spokoj i svest o besmislu svetovnog života kao takvog.

Kada je Miloš Biković imao svega pola godine, njegovi su se roditelji razveli, te je Milošev otac i preminuo 2006. godine, što je on veoma teško podneo, iako nije sa njim odrastao jer je njegov otac živeo na relaciji Nemačka – Srbija.

U rodnom Beogradu je mladi glumac završio osnovnu školu, a potom upisao i XIV Beogradsku gimnaziju, te je trenirao košarku, tekvondo, plivanje i aikido, a uz sve to nalazi i vremena da pak pohađa časove glume kod Neše Nenadovića.

Miloš Biković je diplomirao na Fakultetu dramskih umetnosti u Beogradu, u klasi profesora Dragana Petrovića, a trenutno je na doktorskim studijama, te od 2012. godine radi i kao asistent glume na FDU.

Privatni život glumca Miloša Bikovića

Iako nerado govori o sebi i posebno o svom privatnom životu, te je jednom prilikom Miloš jednoj veoma „navalentnoj voditeljki“ TV „Prva“, koja ga je uporno pitala o njegovom intimnom životu na festivcalu „Kustendorf“, odgovarao samo sa „nemam komentar“, te se praktično i ceo intervju sveo na te dve reči, ipak je poznato da je Miloš Biković bio tokom studija u emotivnoj vezi sa koleginicom sa klase Anjom Alač, inače ćerkom potnate glumice Vesne Čipčić, te da su i nakon raskida oni ostali u prijateljskom odnosu, i zajedno su pripremali diplomsku predstavu.

Nakon pomenute romantične veze sa Anjom Alač, Miloš Biković je naredne četri godine bio pak i u vezi sa koleginicom Brankicom Sebastijanović, sa kojom je i profesionalno sarađivao, te su snimili film „Kad ljubav zakasni“; TV seriju „Samac u braku“, kao i predstavu u pozorištu „Kad su cvetale tikve“.

Kada je Miloš raskinuo sa Brankicom, ni jedno ni drugo nisu želeli da komentarišu na tu temu u medijima, te je on bio već uveliko spreman da otpočne svoju karijeru u Rusiji, a na jednom snimanju za rusko izdanje magazina „Vog“, upoznao je manekenku Sašu Lus, sa kojom je bio u vezi ali su ubrzo raskinuli, zbog njegove koleginice Aglaje Tarasove sa kojom je glumio u filmu „Led“.

U međuvremenu su mladog glumca Miloša Bikovića mediji povezivali i sa pevačicom Nevenom Božović (a sa kojom je on inače veliki prijatelj, i kojoj je pak i glumio u muzičkom spotu), te sa koleginicama iz filmova „Montevideo“, Tamarom Dragičević i Ninom Janković, kao i sa svetski poznatom manekenkom Sofijom Milošević, te i ruskom glumicom Marijom Gorban.

Nakon što je pak raskinuo vezu sa glumicom Aglajom Tarasovom, Milkoš Biković je početkom 2018. godine otpočeo vezu sa našom manekenkom Barbarom Tatalović, sa kojom se pojavio i na crvenom tepihu ovogodišnjeg Filmskog festivala u Veneciji.

Glumačka karijera Miloša Bikovića

Mladi glumac Miloš Biković je svoju glumačku karijeru, zvanično započeo 2004. godine, kada je i glumio u seriji „Stižu dolari“, koja se emitovala do 2006. godine, i igrao je sina Dragana Gagija Jovanovića i Branke Pujić, a imao je prilike da glumi uz izvanrednog pokojnog glumca Milenka Zablaćanskog, te i uz barda našeg glumišta Aleksandra Berčeka.

Miloš je već 2006. godine igrao i u hit seriji „Bela lađa“, sa Milanom Lanetom Gutovićem i pak pokojnim Nikolom Simićem, a bio je lik Filipa Pantića, unuka Dimitrija Pantića.

U narednoj 2008. godini, Miloš Biković je imao jednu manju ulogu u seriji „Vratiće se rode“, te je 2009. godine igrao i u filmu „Zadatak: deset minuta“.

Najveći uspeh u karijeri, i pravi početak svoje karijere, desio se mladom Bikoviću 2010. godine, kada je igrao mladog fudbalera Aleksandra Tirnanića Tirketa, u filmu u režiji i produkciji glumca Dragana Bjelogrlića „Montevideo, Bog te video“, a koji je postao i srpski kandidat za „Oskar“.

U periodu od 2011. do 2013. godine, Miloš Biković je igrao u TV serijama „Mešano meso“, te seriju „Montevideo, Bog te video“, prema istoimenom filmu, seriju i film „Šešir profesora Koste Vujića“, kao i u seriji „Ravna gora“, te je sa koleginicom Tamarom Dragičević takođe glumio i u muzičkom spotu Kikija Lesendrića za pesmu „Slučajno“.

Iste 2013. godine je mladom glumcu Milošu Bikoviću, data i uloga u nemačkom filmu „Great“, a naredne 2014. godine je glumac igrao u filmovima „Kad ljubav zakasni“ i „Montevideo, vidimo se“, te i u seriji „Samac u braku“, kao i u jdnoj ruskoj drami „Sunčanca“, što mu je otvorilo vrata svetske kinematografije; iste te 2014. godine je mladi glumac bio i protagonista u spotu za pesmu „Bal“ pevačice Nevene Božović (koji je on takođe i režirao).

U 2015. i 2016. godini, Miloš Biković je ostvario uloge u filmovima „Za kralja i otadžbinu“; kao i „Bezdušni 2“; „Bez granice“; „Bićemo prvaci sveta“, te i u filmovima „Apsurdni eksperiment“ (koji je sniman za američko tržište); „Južni vetar“; i u ruskom filmu „Iza granice“, kao i u seriji „Prvaci sveta“, te u ruskim komedijama serijskog formata „Kuhinja“ i „Hotel Elen“.

Milošu Bikoviću se ukazala prilika da sarađuje sa poznatim holivudskim velikanom Armanom Asanteom, te je 2017. godine snimao film sa Antoniom banderasom „Muzika tišine“, koji treba da ima premijeru ove godine.

Iako je mladom glumcu Milošu Bikoviću, ponuđena prilika da glumi u Holivudu, on ju je odbio, te ističe da je vrlo zadovoljan kvalitetom produkcije i radom u Rusiji, a u skorije vreme planira i da ponovi saradnju sa Draganom Bjelogrlićem na nekoliko novih projekata.

Iako pozorišna karijera Miloša Bikovića nije toliko bogata, jer se mladi glumac fokiusirao na film i TV serije, on je ipak odigrao neke zapažene role u predstavama – „Kad su cvetale tikve“ (a na sceni Beogradskog dramskog pozorišta); „Dama sa kamelijama“ (na sceni Narodnog pozorišta u Beogradu); „Moj sin malo sporije hoda“ (na sceni Beogradskog dramskog pozorišta) i „Zbogom SFRJ“ (na sceni Ateljea 212).

Kao svog glumačkog idola, Miloš Biković navodi jednog i jedinstvenog Zorana Radmilovića, a kao omiljenog pisca Dostojevskog, te iako mnogi misle da je ovaj uspešni mladić prepotentan i nepristupačan, on kaže da je to samo način da izgradi „gard“ i da koliko može pak sačuva svoju privatnost i mir koji mu je narušen kada ga mediji kao javnu ličnost istražuju i ispituju i ono što ih ne treba da zanima, i što ne bi trebali da imaju pravo da uopšte i pitaju.

Ime i Prezime: Miloš Biković

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 13. januar 1988. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV; filmski i pozorišni glumac

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/MilosBikovic/

Instagram: https://www.instagram.com/bikovic/

Twitter: https://twitter.com/bikovic

YouTube: /

IMDb profil: https://www.imdb.com/name/nm2161450/

Sponzorisano:

Loading...
loading...