TV lica

Nataša Ninković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Nataša Ninković je u našem medijskom prostoru postala zapaženo glumačko lice, kada je pak ostvarila ulogu u filmu „Spasitelj“, gde joj je partner bio čuveni holivudski glumac Denis Kvejd, te je kasnije nastavila svoju karijeru ulogama u brojnim domaćim filmovima i TV serijama, kao i „na daskama koje život znače“.

Nataša Ninković – biografija

Popularna glumica Nataša Ninković je rođena u Trebinju u Bosni i Hercegovini, 22. jula 1972. godine, od oca Branka koji je bio inženjer po profesiji, i majke Milene koja je radila u tekstilnoj industriji, a glumica ima i starijeg brata Petra.

Nataša je u svom rodnom gradu, Trebinju, završila osnovnu i srednju medicinsku školu, te je sa svega sedam godina počela da pohađa i časove glume kod profesora Mome Brkića, da bi već sa devet godina i zaigrala u prvoj pozorišnoj predstavi, ali joj je gluma kako se čini ubrzo i prestala da bude zanimljiva, pa je nakon završene srednje škole želela da upiše medicinu ili stomatologiju.

Na svu sreću, Nataša Ninković, danas jedna od najlepših i najtalentovanijih glumica na našim prostorima, promenila je svoju odluku da se odrekne glumačke karijere, kada je postigla zapaženi uspeh na festivalu amaterskih pozorišta u tadašnjoj SFRJ, na kome je učestvovala, te i se preselila u Beograd kako bi upisala Fakultet dramskih umetnosti.

Na prijemnom ispitu na FDU, Nataša je prošla iz prvog pokušaja, te je bila student glume u klasi profesora Vladimira Vlade Jevtovića, a njene kolege sa klase su bili pak i današnji čuveni glumci – Danijela Nela Mihajlović; Sergej Trifunović; Nebojša Glogovac; Vojin Ćetković; kao i Boris Pingović; Danijela Kuzmanović; Danijela Ugrinović i Karolina Cimeša, a Nataša Ninković je diplomirala glumu 1994. godine.

Privatni život prelepe glumice Nataše Ninković

Nataša Ninković je neko ko je javna ličnost, ali uspeva pak da svoju privatnost vešto sačuva od medija, te retko govori o sebi i svojoj porodici, i ističe da se trudi da decu odgaja u vrlo zdravom okruženju, bez pritiska slave, i bez dopuštanja da se ponašaju bahato i da traže sve što žele jer im se to može priuštiti.

Poznata glumica je 1996. godine upoznala sadašnjeg supruga, čak 15 godina starijeg i uspečnog i poznatog biznismena Nenada Šarenca, za koga se Nataša i udala 14. decembra 1997. godine, iako je pak Nenad imao iza sebe jedan brak i dvoje dece iz tog prvog braka.

Nataša i Nenad su 2001. godine dobili dva sina, blizance Luku i Matiju, a kako je ona tad veoma teško podnela trudnoću, izjavila je da ne planira da se ponovo ostvari u ulozi majke, te da su joj pak suprug i dva sina idealna kombinacija i da je pored njih pronašla svoj mir i sreću.

Poznati supružnici sa svojom decom žive u kući sa dvorištem, a u beogradskom naselju Lion, te imaju i psa rase labrador koji se zove Dino, i najviše uživaju u zajednički provedenim ternucima.

Glumica Nataša Ninković je velika prijateljica sa poznatim glumačkim parom, dragim kolegama Vojinom Ćetkovićem i Slobodom Mićalović, te je tako Vojin i kršteni kum njenim sinovima Luki i Matiji, a Nataša je svojoj vrlo dragoj prijateljici Neli Mihajlović, krštena kuma njenoj ćerki.

Na snimanju pomenutog filma „Spasitelj“, koji je lepu glumicu i proslavio, ona se sprijateljila i sa glumcem i holivuskim velikanom Denisom Kvejdom, koji ju je ugostio u svom domu u SAD-u sa tadašnjom suprugom, veoma poznatom glumicom Meg Rajan.

Natašu je posebno pogodila smrt dragog kolege i prijatelja Nebojše Glogovca, sa kojim ne samo da je i studirala i sarađivala profesionalno, već je bila i njegova velika prijateljica.

Iako poznata glumica Nataša Ninković za sebe smatra da je dovoljno samokritična i samosvesna, ona ipak ističe da je vrlo i impulsivna i često nepromišljena, te da ne ume da prihvata kompromis i da uloge ne tako retko odbija nevezano za veličinu honorara, ako shvati da se u njima „ne pronalazi“, ili pak ako one imaju bilo kakvu političku pozadinu.

Svoj preki temperament, Nataša Ninković je otvoreno pokazala u nekoliko javnih istupa, pre svih kada je u Budvi prekinula izvođenje serije „Prah“, u leto 2016. godine, a zbog preglasne muzike koja se čula iz okolnih kafića, te je istakla kako nikada više na tom mestu neće da nastupa.

Takođe, Nataša je vrlo otvoreni protivnik reality programa, te ne voli da se oni uopšte pominju u njenoj kući, a jedan klub je napustila u sred izlaska sa drugaricama, istog trenutka kada je u njega ušla poznata starleta Tijana Ajfon.

Poznato je i da je Nataša Ninković veliki humanitarac, te je tako često učestvovala u različitim pak prigodnim manifestacijama humanog karaktera, pa je tako učestvovala na jednoj modnoj reviji kao manekenka, kada su sve donacije od prodatih modela otišle za pomoć „Sigurnoj kući“.

Lepa glumica je takođe 2017. godine, odigrala u humanitarnom maniru predstavu „Prah“, i sav prihod od ulaznica je bio doniran u humanitarne svrhe, a ona je jedan od ambasadora i poznate „Fondacije Tijane Jurić“, koja ima za cilj da se bezbednost dece dovede na najviši nivo, te da se ubicama dece odredi doživotna zatvorska kazna.

Glumačka karijera Nataše Ninković

Nataša Ninković je svoju profesionalnu glumačku karijeru zvanično započela 1989. godine, a dok je studirala na Akademiji, igrala je u dva kultna filma „Tri karte za Holivud“ i „Najbolji“, da bi i 1998. godine odigrala ulogu Vere u pomenutom filmu „Spasitelj“ sa Denisom Kvejdom, ali i sa Sergejem Trifunovićem, a čiji je pak jedan od producenata bio i čuveni američki reditelj Oliver Stoun.

Iako je Oliver Stoun tada bio oduševljen Natašinim talentom, problem je kao i većini glumaca sa naših prostora bio akcenat, te je on odbio da sa lepom glumicom dalje sarađuje, ali ju je naime i preporučio nekim svojim koelgama rediteljima u Holivudu, ali je Nataša Ninković odbila poziv da se ostvari u Americi kao glumica.

Iste te 1998. godine, počela je da se snima serija „Porodično blago“, gde je Nataša imala jednu od glavnih rola, te je i privukla pozornost brojnih gledalaca.

U nastavku svoje karijere, lepa glumica Nataša Ninković je 2003. godine igrala u kultnom filmu „Profesionalac“ (a koji je pak bio srpski film kandidat za nagradu „Oskar“), te i u filmu „Ilka“, da bi 2005. godine igrala u filmu „Ivkova slava“.

Nakon uloge u filmu „Klopka“ sa izvanrednim Nebojšom Glogovcem i Mikijem Manojlovićem, Nataša je igrala i u ostvarenjima kao što su – „Nije kraj“; „Ulica lipa“; „Gorki plodovi“; „Ranjeni orao“; „Cvat lipe na Balkanu“; „Ubice mog oca“ i 2017. godine igrala je u filmu „Santa Maria della Salute“, ženu srpskog pisca Sime Matavulja, Ljubicu, a otpočela je i sa snimanjem filma „Princ Rastko Srpski“, gde glumi suprugu Velikog župana Stefana Nemanje, Anu Nemanjić.

Ime i Prezime: Nataša Ninković

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 22. jul 1972. godine, Trebinje, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: TV; filmska i pozorišna glumica

Visina: 170 cm

Težina: 59 kg

Facebook: https://www.facebook.com/natasa.ninkovic.5

Instagram: https://www.instagram.com/natasaninkovic/

Twitter: /

YouTube: /

IMDb profil: https://www.imdb.com/name/nm0632473/

Sponzorisano:

Loading...
loading...