Glumci

Vojin Ćetković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Svoj talenat za glumu pokazao je još dok je bio dete, odlučuje da prati svoje snove i upisuje Akademiju umetnosti.

Danas važi za jednog od najtalentovanijih i svakako najtraženijih glumaca na našem područu.

Proslavio se glumeći u legendarnoj seriji “Porodično blago“, kao i u jednom od najgledanijih filmova “Zona Zamfirova“.

Supruga Vojina Ćetkovića je prelepa glumica Sloboda Mićalović Ćetković, sa kojom ima dve ćerkice.

Vojin Ćetković – Biografija

Talentovani glumac rođen je u Kruševcu 22. avgusta 1971. godine, odrastajući sa svojim roditeljima, majkom Slobodankom i ocem Čedomirom Ćetkovićem, kao i bratom Bojanom, koji je stariji od njega.

U svom rodnom gradu završava osnovnu školu, nakon koje upisuju Kruševačku gimnaziju, koju takođe uspešno završava.

Na samom početku osnovne škole, sa svega osam godina, prvi put je kročio na scenu. Vojin je bio član dramske sekcije, kao i član prestižnog Kruševačkog pozorišta.

Kako je pored sporta, kojim se rekreativno bavio, voleo književnosti odlučio je da upiše glumu.

Kako bi upisao Fakultet dramskih umetnosti Univerziteta u Beogradu, 1990. godine napušta svoj rodni Kruševac i seli se za prestonicu Srbije, Beograd.

Glumačka karijera Vojina Ćetkovića

Kako je već pomenuto, na glumačku scenu je kročio još kao mali dečak, nakon upisa na Fakultet dramskih umetnosti u Beogradu imao je svega nekoliko uloga u pozorišnim predstavama.

1993.godine dobija svoju prvu ulogu u filmu koji nosi naziv “Raj, Petra Zeca“, a svega dve godine kasnije pojavljuje se u Tv filmu Zdravka Šotre, “Simpatija i antipatija“, u kom je igrao ulogu Dimitrija.

Postaje član Jugoslovenskog dramskog pozorišta 1996. godine, nakon čega dobija uloge u predstavama “U potpalublju“ i “Bure baruta“. Naredne godine dobija sporednu ulogu u filmu “Tango je tužna misao koja se pleše“, u kom je igrao ulogu Rokija.

1998.godine pojavljuje se u tri filma: “Stršljen“ u kom je dobio ulogu taksiste; “Dosije 128“; i “Raskršće“. Iste godine se pojavljuje u predstavi u okviru Ateljea 212 pod nazivom “Audijencija“.

Dobija ulogu u seriji “Porodično blago“ koja ima 62 epizode, a premijerno je prikazivana od 1998. do 2002. godine, u ulozi Gorana “Branda“ Gagića. Nakon ove uloge Vojin postaje prepoznatljiv široj publici.

Dobio je malu ulogu u filmu “Nož“ iz 1999. godine.

2000.godine pojavljuje se u drugom filmu koji se bazira na seriji “Porodično blago“, za koji su scenario pisali Siniša i njegova supruga Ljiljana Pavić, u režiji Aleksandra Đorđevića.

Godinu dana kasnije pojavljuje se u filmovima “Bumerang“ i “Treći kanal od sunca“.

20002.godine pojavljuje se u filmu “Zona Zamfirova“, koji je prema pojedinim izvorima, ostao naš najgledaniji film svih vrmena. Pred Vojina u glavnoj ulozi se pojavljuje prelepa Katarina Radivojević. Nakon ovog filma Vojin Ćetković dobija sve više uloga u kojima nastavlja da pokazuje svoj izvanredan talenat.

Sledi film “Pljačka Trećeg rajha“ u režiji Zdravka Šotre, koji takođe postiže ogromnu popularnost.

Tokom 2005. godine pojavljuje se u filmovima “Zvezde ljubavi“ i “Ivkova slava“, takođe se iste godine pojavljuje u prvoj hrvatskoj telenoveli pod nazivom “Vila Marija“.

Dve godine kasnije pojavljuje se u filmovima: “Klopka“ u kom je glavnu ulogu igrao Nebojša Glogovac, kom je Vojin kumovao u prvom braku, on je takođe kum njegove dece iz tog braka. U filmu se pored Nebojše, u ulozi njegove žene, pojavila Nataša Ninković koja je venčana kuma Slobodi Mićalović i Vojinu Ćetkoviću. Film je postigao ogroman uspeh, ali je nažalost ostao bez nominacije za Oskara; “Hadersfild“ u režiji Ivana Živkovića. Pojavljuje se i u popularnoj seriji “Pozorište u kući“.

Nastavlja sa svojim ogromnim uspesima, te se tako pojavljuje, 2008. godine, u seriji “Ranjeni orao“, u kojoj glavnu ulogu igra njegova žena Sloboda Mićalović. Iste godine se pojavljuje u filmovima “Kraljevina Srbija“ i “Kneževina Srbija“, oba u režiji čuvenog Zdravka Šotre, kao i u filmu “Čitulja za Eskobara“.

Glumi u serijama: “Vratiće se rode“ koja je emitovana od 2007. do 2008. godine, serija je postigla ogroman uspeh o čemu svedoči podatak da je premijeru serije gledalo 2,6 miliona gledalaca u našoj zemlji; “Ulica lipa“ koja se sa dužom pauzom zbog finansijskih razloga snimala i emitovala u periodu od 2007. do 2015. godine; “Greh njene majke“, još jedna serija koja je stekla ogromnu popularnost, u glavnim ulogama su Ivana Jovanović i Ivan Bosiljčić, a ona se prikazivala od 2009. do 2010. godine.

2010.godine pojavljuje se u filmovima: “Kao rani mraz“; “Žena sa polomljenim nosem“ u kom glavne uloge ugraju Nebojša Glogovac, Nada Šargin i Anica Dobra; “Montevideo, Bog te video!“. Kao i u seriji “Sva ta ravnica“.

Od 2011. do 2014. godine pojavljuje se u našim najpoznatijim serijama poput: “Cvat lipe na Balkanu“ u kojoj glavnu ulogu glumi mlada Nevena Ristić, a koja se emitovala od 2011. do 2012. godine; “Nepobedivo srce“ u kojo glavne ulogo tumače niko drugi do Slobode Mićalović i Ivana Bosiljčića; “Šešir profesora Koste Vujuća“; “Montevideo, Bog te video!“; kao i u seriji “Jagodići“.

2016.godine dobija ulogu u filmu “Santa Maria della Salute“, film prati život našeg čuvenog pesnika Laze Kostića i njegovu borbu za nemoguću ljubav, kog upravo glumi Vojin Ćetković. Godinu dana kasnije snimljna je istoimena serija, koja je takođe postigla ogroman uspeh.

Vojin se iste godine pojavljuje u rediteljskom prvencu, našeg poznatog glumca, Nikole Koje, pod nazivom “Stado“. Film opisuje put glumaca i reditelja do upeha, koji je izuzetno težak i zahtevan. Okupio je sjajnu glumačku ekpu, među kojima se pored Vojina nalaze Vesna Trivalić, Nataša Ninković, Nikola Đuričko, kao i sam Nikola Kojo.

Pojavljuje se u seriji “Božićni ustanak“, koja se bavi periodom koji obuhvata sam početak 20. veka, Prvi svetski rat, kao i posledice koje je doneo taj rat. Serija je pretežno snimana na području Cetinja i Rijeke Crnojevića.

2017.godine pojavljuje se u seriji “Mamurluci“, zajedno sa Nikolom Kojom, Natašom Ninković, Hristinom Popović i drugima.

Igra glavnu ulogu u seriji “Nemanjići- rađanje kraljevine“ u režiji Marka Marinkovića. Mnogo je uloženo u snimanje ove serije u kojoj je učestvovalo 218 glumaca i čak 2 700 statista, a takođe obuhvata pre 200 lokacija. Serija se prikazivala od februara do maja ove godine.

Takođe se ove godine pojavio u seriji “Žigosani u reketu“, a trenutno radi na filmu “Apsurdni eksperiment“, čija će se premijera održati 2019. godine.

Privatni život Vojina Ćetkovića

Njegova majka je poreklom iz Kruševca, dok mu je otac rođen u Kolašinu, u Crnoj Gori. Vojin je često isticao da je njegov mlađi brat Bojan mnogo duhovitiji i uspešniji od njega, njih dvojica se odlično slažu, i kako sami ističu odrasli su u tradicionalnoj, patrijahalnoj, porodici.

Vojin Ćetković je pre Slobode imao jedan brak iza sebe, naime, on je bio u braku sa prelepom voditeljkom Trećeg kanala, kao i televizije Enter, sa kojom se venčao 2001. godine. Iako su važili za jedan od najlepših parova njihova ljubav nije dugo opstala. Ubrzo nakon venčanja usledio je razvod, nakon kog se prelepa Nataša preselila u Pariz, gde danas i živi.

Svoju sadašnju suprugu, Slobodu Mićalović, upoznao je na snimanju čuvenog filma “Zona Zamfirova“ 2002. godine. Vojin i Sloboda su vrlo brzo nakon upoznavanja započeli vezu.

Pre nego što su odlučili da krunišu svoju vezu brakom, zabavljali su se šest godina. Crkveno venčanje održano je 2008. godine u crkvi Svetog Vasilija Ostroškog u Beogradu, nakon kog je usledila žurka na kojoj su prisustvovali samo bliži prijatelji. Vojin i Sloboda su mnogo želeli da otputuju u Dominikansku republiku, te su je stoga odredili kao idealno mesto za medeni mesec. Međutim, Vojin je bio sprečen, te nije mogao da pođe sa Slobodom, zbog čega je ona povela svoju sestru.

Dve godine kasnije dobili su bliznakinje Veru i Milu. Kako nisu želeli da ih mediji uznemiravaju, par je kroz tajni izlaz napustio porodilište.

Par je godinu dana pre venčanja kupio stan u Beogradu, zbog čega je morao da uzme kredit, za koji, kako su oboje izjavili, rade naporno kako bi ga otplatili i omogućili svojim ćerkama svetlu budućnost.

Kako je Vojin strastven pecaroš, često za svoje uloge vežba upravo dok peca, tako je 2015. godine doživeo manju nezgodu, kada je recitovao stihove Laze Kostića za istoimenu ulogu u filmu “Santa Maria della Salute“, prilikom čega mu je pukla plućna maramica. Odmah su ga odveli u Urgentni centar, gde je proveo tri dana, nakon čega je lekar odlučio da ga pusti na kućno lečenje. Sve što upeca vraća u vodu ili poklanja drugima, a kaže da je njegov najveći ulov bio težak 12,5 kg, u pitanju je štuka.

Često se u javnosti spekulisalo da se bračni par nalazi u krizi i da je sve bliže razvodu zbog Vojinovih problema sa alkohlom. Vojin je istakao kako za njega ne postoji ništa važnije od njegove porodice, i da je ona njegov jedini spas.

Smatra da je trenutno stanje u našoj kulturi veoma loše, te da se divi ljudima koji veoma uspešno sprovode svoje ideje u delo poput Emira Kusturice, kao i onima koji prave pozorišne predstave, snimaju serije i filmove, upravo radeći na poboljšanju iste.

Vojin i Sloboda su započeli sa izgradnjom montažne kuće u Čortanovcima, u kojoj često dovode svoje ćerkice, kako bi što više vremena provele u prirodi i na čistom vazduhu.

Vojin Ćetković uživa čitajući knjige, a poznato je da filmove skoro i da ne gleda.

U privatnom životu prijatelji su mu glumac Vuk Kostić i Nikola Đuričko, kao i bivši odbojkaš Vanja Grbić. Vojin je teško podneo smrt glumaca Marinka Madžgalja i Dragana Nikolića, sa kojima je takođe bio veoma blizak.

Strastven je navijač fudbalskog kluba “Barselona“, a takođe navija za FK “Crvena Zvezda“, iako smatra da ne igra kvalitetno kao što je nekada. Pored fudbala, voli da gleda tenis i košarku.

Protivnik je modernih tehnologija, te nema profil ni na jednoj društvenoj mreži.

Ime i Prezime: Vojin Ćetković

Datum i mesto rođenja: 22. avgust 1971. godine, Kruševac, Srbija

Trenutno prebivalište: Beograd, Srbija

Supruga: Sloboda Mićalović Ćetković

Visina: 187 cm

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...