Glumci

Ivan Bosiljčić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Našoj javnosti je harizmatični glumac Ivan Bosiljčić postao najpoznatiji nakon uloge pilota u TV seriji Zdravka Šotre „Ranjeni orao“, gde mu je partnerka bila prelepa glumica Sloboda Mićalović, a takođe je Ivan i suprug poznate pop pevačice Jelene Tomašević.

Ivan Bosiljčić – biografija

Popularni glumac Ivan Bosiljčić je rođen u Užicu, 15. januara 1979. godine, od oca Dejana i majke Ljiljane Bosiljčić, a takođe ima i mlađeg brata Dragana.

Ivan je u svom rodnom Užicu završio osnovnu školu, a manje je poznato da je već sa samo šest godina igrao folklor, te da je u osnovnoj školi trenirao karate, pisao poeziju, te i počeo da se bavi ikonopisanjem, svirao harmoniku, i veoma se zainteresovao za glumu, ali i za umetnost uopšte.

Takođe je u rodnom gradu, Ivan Bosiljčić završio i osnovnu muzičku školu, te je potom upisao i srednju školu, i bio član u Gimnaziji i recitatorske sekcije, kao i dramske sekcije, pa je čak Ivan osnovao sa svojim drugovima iz srednje škole i rok sastav „Apoteka“.

Nakon što je poznati glumac u Užicu završio tri razreda Gimnazije, preselio se u Novi Sad gde je upisao glumu na Akademiji umetnosti, te i vanredno završio četvrti razred srednje škole, a pak na fakultetu je bio u klasi poznate profesorke Vide Ognjenović.

Kada je Ivan Bosiljčić diplomirao glumu 2003. godine, odlučio je da se preseli u Beograd, te tada čak i radio kao prodavac na pijaci i kao „fizikalac“, sve dok nije počeo da dobija manje uloge pa i kasnije veće uloge od kojih je mogao da pristojno živi.

Nakon što je glumac upoznao pevačicu Jelenu Tomašević, na snimanju pesme i spota za jednu humanitarnu akciju za obnovu istorijskog zdanja „Đurđevi Stupovi“, oni su se zabavljali godinu dana, da bi 2009. godine raskinuli svoju romansu, što je bilo veoma medijski propraćeno.

Međutim, 2011. godine su se Ivan i Jelena ponovo upustili u emotivnu vezu, te su se pak 2011. godine i venčali, a već u januaru 2012. godine su postali roditelji ćerke Nine koja ima 6 godina.

Profesionalna glumačka karijera Ivana Bosiljčića

Svoju prvu ulogu je Ivan Bosiljčić imao 2006. godine u filmu „Strah od letenja“, a pre toga je dugo bezuspešno išao na razne kastinge i uvek bio odbijan uz razna objašnjenja, ali je 2005. godine ipak uspeo da ostvari nekoliko sporednih uloga u serijama „Stižu dolari“ i „Porodično blago“, kao i u filmu „Te quiero, Radiša“.

Naredne 2007. godine, popularni glumac se pojavio u TV serijama „Mješoviti brak“ i „Ljubav, navika, panika“, te i u telenoveli „Ljubav i mržnja“, pa potom u dokumentarnom filmu „Gde cveta limun žut“.

Ivan Bosiljčić je bio i „glasovni glumac“, te je tako 2007. godine u animiranom filmu „Nindža kornjače“ pozajmio glas liku Donatela, a 2008. godine je pozajmio i glas liku astronauta Čaka Bejkera, u animiranom dugometražnom filmu „Planeta 51“, da bi te iste 2008. godine Ivan imao ulogu Vasila u filmu „Na lepom plavom Dunavu“.

Presudna za njegov glumački uspeh, svakako je bila 2009. godina, kada je Ivan Bosiljčić glumio najpre u filmu „April i detektivi“, ali i u dve veoma gledane serije reditelja Zdravka Šotre „Greh njene majke“ i „Ranjeni orao“, koje su rađene po istoimenim romanima spisateljice Mir-Jam, i koje su mu donele veliku slavu među publikom, te su se nakon ovoga uloge same od sebe počele da nameću.

Već naredne 2010. godine je Ivan Bosiljčić imao ulogu u hit TV seriji „Jagodići“, a potom je on 2011. godine snimio sa Slobodom Mićalović još jednu seriju po motivima romana Mir-Jam, koja se zvala „Nepobedivo srce“.

U narednom periodu je mladi i talentovani glumac, igrao 2012. godine u seriji, te i filmu „Šešir profesora Koste Vujića“, te je Ivan već 2014. godine igrao u seriji „Urgentni centar“ (koja će ove godine doživeti i svoj nastavak), a u animiranom filmu „Zaleđeno kraljevstvo“ je pozajmio glas liku Kristofa.

Ivan Bosiljčić je 2016. godine dobio ulogu u ruskom filmu „Hotel Rusija“, a takođe je iste godine otpočeo i snimanje filma u Rusiji „Kako dočekati Novu godinu“, te je i na „Slavjanskom bazaru“ i predstavio film „Ranjeni orao“, koji je snimljen po istoimenoj seriji i koji je takođe postigao pak veliki uspeh.

Naredne 2017. godine je Ivan Bosiljčić u seriji i filmu „Santa Maria della Salute“, koja je pratila život pesnika Laze Kostića i njegovu zabranjenu ljubav sa Lenkom Dunđerski, glumio našeg baš čuvenog naučnika Nikolu Teslu.

Pored karijere na televiziji i uloga u filmovima, Ivan Bosiljčić je stalni član ansambla Narodnog pozorišta u Beogradu od 2012. godine, a brojne predstave je odigrao i u Pozorištu na Terazijama.

Predstave Ivana Bosiljčića u kojima je igrao i i danas u nekima igra su – „ Cigani lete u nebo“; te „Marija Stjuart“; „Veliki Getsbi“; „Izbiračica“; „Čudo u Šarganu“; „Hamlet“; „Vukovi“; „Srpska trilogija“; „Glorija“; „Zona Zamfirova“; „Maratonci trče počasni krug“; „Mileva Ajnštajn“; kao i „Heroji“; „Čikago“; „Spusti se na zemlju“; „Don Krsto“; „Brzina tame“; „Kiss me, Kate“; kao i „A chorus line“; „Miris kiše na Balkanu“; „Rebeka“; „Jadnici“; Briljantin“; „Zmijin svlak“; kao i „Jasmin na stramputici“; „Nedozvani“; „Kanjoš Macedonović“; „Pod sjajem zvezda“; „Zli dusi“; „Dama s kamelijama“ i mnoge druge predstave i mjuzikli.

Privatni život Ivana Bosiljčića

Iako je uvek nastojao da svoju privatnost zadrži daleko od medija, Ivan je nakon ostvarene uloge u seriji i filmu „Ranjeni orao“, postao veoma popularan, te se i javnost pak sve više zanimala za njegov emotivni život.

Tako je u razdoblju od 2000. do 2005. godine, glumac Ivan Bosiljčić bio u vezi sa koleginicom Tamarom Blagojević, te kako je i pomenuto od 2008. do 2009. godine sa pevačicom i sadašnjom suprugom Jelenom Tomašević.

U periodu kada je raskinuo sa Jelenom, Ivan Bosiljčić je bio u romansi svega nekoliko meseci sa pravnicom u Vladi Srbije, Milicom Vučković, te su ga na dalje 2010. godine, mediji spajali i sa koleginicom Tamarom Blagojević, a on je na jesen iste 2010. godine otpočeo romansu sa Lidijom Novaković, balerinom ansambla Pozorišta na Terazijama.

Međutim, kako veza sa pomenutom balerinom ipak nije uspela da potraje, Ivan se 2011. godine i ponovo pomirio sa Jelenom Tomašević, te su se u junu iste godine verili, u avgustu održali malo i intimno crkveno venčanje u Gornjem Milanovcu, odakle je inače pevačica rodom, a potom su se 6. septembra 2011. godine Ivan i Jelena venčali na građanskom venčanju u Beogradu u restoranu „Rainbow“, te otputovali na medeni mesec u Pariz.

Poznati par je januara 2012. godine dobio ćerku Ninu, a Jelena je početkom ove godine objavila da bi volela da opet ostane u drugom stanju, kao i da za sada ona i suprug rade na „prinovama“ u karijerama koje su i više nego uspešne.

Ime i Prezime: Ivan Bosiljčić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 15. januar 1979. godine, Užice, Srbija

Zanimanje: TV; filmski i pozorični glumac

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/IvanBosiljcicOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/ivanbosiljcicofficial/

Twitter: https://twitter.com/IvanBosOfficial

YouTube: /

IMDb profil: https://www.imdb.com/name/nm1471935/

Sponzorisano:

Loading...
loading...