Muzičari

Šako Polumenta – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Šako Polumenta je na našim prostorima danas jedan od najpoznatijih pop i folk pevača, a poznat je najviše po svojim hitovima „Ljepša od noći“ i „Dišem za tebe“, a pored ovih numera su neke od njegovih poznatih pesama i „Kida me“; „Inkognito“; „Dočekajmo jutro zajedno“; „Kako je to dobro, biti lud za tobom“ i mnoge druge numere koje je otpevao kako sam, tako i u vrlo brojnim duetima sa kolegama sa estrade.

Šako Polumenta – biografija

Poznati pop-folk pevač je rođen kao Sakib Polumenta u Bijelom Polju u Crnoj Gori, 27. marta 1968. godine, a manje je poznato da je pevač imao i starijeg rođenog brata Sabahudina, koji je u Crnoj Gori tj u Podgorici važio za pripadnika „kriminalnog miljea“, te je i sasvim misteriozno on umro 2006. godine, te se spekulisalo da je ili otrovan ili da se predozirao narkoticima, ali pravi razlog Sabahudinove smrti je i danas ostao nerešena misterija.

Šako Polumenta je inače stric Damira Dada Polumente, takođe poznatog pevača, kome je dosta pomogao u karijeri, ali sa kojim danas nije u naročito dobrim odnosima, iako imaju vrlo i veliki zajednički hit, duetsku numeru „Ljepša od noći“.

Privatni život pevača Sakiba Šaka Polumente

Šako Polumenta je sa suprugom Vesnom, bio u braku punih 15 godina, od 1995. do 2010. godine i iz braka sa njom ima troje dece – ćerke Rijadu i Rijanu i sina Adisa, koji se veoma uspešno bavi ugostiteljskim poslom.

Šakova ćerka Rijada se udala 2012. godine za Damira Numanovića, a u hotelu „Bijela rada“, te je i ponosni otac na venčanju otpevao nekoliko svojih hitova.

Iako je poznati pevač Šako Polumenta, u medijima izjavio kako se 2013. godine opet pomirio sa svojom suprugom Vesnom, te je izgledalo kao da sve dolazi na svoje mesto, nedugo potom je u medijima osvanula njegova fotografija sa jedne plaže u Budvu, a gde je uslikan kakko razmenjuje nežnosti sa devojkom koja je od njega mlađa čak 33 godine i koja se zove Ivana, te koja je i bila pravi razlog raspada braka pevača i njegove supruge Vesne.

U to vreme je i jedna od aktuelnih učesnica reality programa „Maldivi“ na TV „Happy“, Milana Poštić, javno tvrdila da se viđala sa Šakom Polumentom, iako je on to u medijima demantovao.

Pravi skandal koji i danas prati Šaka Polumentu, desio se u maju 2017. godine, kada je tadašnja dobra drugarica starlete Soraje Vučelić, Mina Vrbaški, koja je bila maloletna, objavila snimak na kome joj pevač nudi „nepristojno druženje“, te je tvrdila da joj je on slao svoje nage fotografija.

Iako je Šako najpre tvrdio da se radi o izgubljenom telefonu koji je sadržao sporni snimak, a da je isti bio namenjen njegovoj supruzi, ipak se ispostavilo da mlada Mina Vrbaški govori istinu, te je Šako Polumenta priznao da joj je slao eksplicitne poruke i sadržaje, a devojka je pak dobila epitet „Šakova maloletnica“, i morala je po rečima njene majke da se ispiše iz škole, te sada učestvuje u reality programima, jer od tada nailazi na stalne osude javnosti.

Da pevaču Šaku Polumenti skandali nisu strani, ispostavilo se i kada se u javnosti pojavio njegov snimak na kome je on potpuno nag, te koji je biosnimak iz pevačeve mladosti, i star je najmanje oko 16 godina, a tada je Šako u medijima sebe opravdao time da se ne bi slikao tako, „da i nema šta da pokaže“.

Kada se oko njegovog imena „podigla prašina“ u medijima, Šako Polumenta je takvu priliku vrlo pametno i iskoristio, te je snimio hit singl „Nedostaješ“, a za koju je i muziku i tekst uradio dosta poznati Dragan Brajović Braja.

Pored muzičke karijere, Šako Polumenta se sa sinom Adisom počeo baviti i ugostiteljstvom, pa on tako od 2014. godine ima hotel u Ulcinju, a treba da realizuje projekat izgradnje „etno sela“, koji je kako sam pevač ističe podržalo i Ministarstvo za turizam Crne Gore, te je gradnja u planu.

Muzička karijera Šaka Polumente

Zvanično je karijera pevača Šaka Polumente počela 1993. godine, kada je on objavio svoj prvi album „Ej, sudbino“, te je do danas objavio ukupno 11 solo albuma, koji su navedeno hronološki sledećih naziva – „Skitnica“ (iz 1995. godine); „Hej, ženo“ (iz 1997. godine); „Aman, aman“ (iz 1999. godine); „Od ljubavi oslepeo“ (iz 2000. godine); „Dišem za tebe“ (album iz 2002. godine); „Uvijek blizu“ (iz 2004. godine); „Najbolje do sada“ (iz 2005. godine); „Karta za budućnost“ (iz 2006. godine); „Sanjao sam san“ (iz 2008. godine) i album „Heroj“ (iz 2011. godine).

Pevač Šako Polumenta je u karijeri otpevao veliki broj hit numera od kojih su ipak najbolje pak i prihvaćene kod publike pesme – „Pamuk“; „Eh, kad bi ti“; „Dišem za tebe“; „E što nisam sunce“; „Pod sjajem ružičastih zvezda“; „Punomoć“; „Kralj“; „Nedostaješ“, i mnoge druge numere.

Inače je poznati pevač Šako Polumenta u odličnim odnosima sa skoro svim svojim kolegama, te je i ostvario brojne duete, i većina njih su postali veliki hitovi – „Muči, jado“ sa Vesnom Rivas; „Miris dunja“ sa Vesnom Zmijanac; „Kad sve propadne“ sa nedavno preminulom pevačicom Donom Ares; „Ženim se“ i „Ljepša od noći“ sa Dadom Polumentom; „Lažne ljubavi“ i „Ne dam, te“ sa Darom Bubamarom; „Gde god pođem, tebi idem“ sa Stojankom Novaković Stojom; kao i „Godina za godinom“ sa Slavicom Ćukteraš; „Glavu gore, brate moj“ sa Šuletom Ljumićem; te i „Bolje mi je“ sa Nemanjom Staletovićem i Ivanom Stamenković Sindi; kao i „Budi tu“ sa Gogom Sekulić; „Priča o tebi“ sa Azrom Polumentom; „Za pet minuta“ sa Marinom Visković, te i 2018. godine duetsku pesmu „Stranac“ sa „Lexington bandom“.

Šako Polumenta je danas jedan od najtraženijih pevača u regionu i u inostranstvu, te ima brojne unapred zakazane nastupe, a sa svojim bendom koji je oformio i sa kojim radi već dugo godina i čiji su članovi Petar Jovanović (na klavijaturama); Škuri Ašović (na bubnjevima); Bogdan (koji svira gitaru u bendu).

Šakovu popularnost dokazuje uspešna turneja koju je 2013. godine održao u Americi, i gde je pak nastupio u čak 19 gradova, a on na estradi traje preko dve decenije i njegovi nastupi i brojni vrlo i veliki i slušani hitovi, najbolji su pokazatelj i merilo njegovog pevačkog kvaliteta.

Iste te 2013. godine je na „Oskaru popularnosti“ u Crnoj Gori, Šako Polumenta proglašen za pop pevača godine, a njegova najslušanija numera po broju pregleda na sajtu „YouTube“, jeste pesma „Svijetlo u tami“.

Pevač Šako Polumenta ima i svoju zvaničnu Web stranicu, a na kojoj obaveštava sve svoje brojne fanove o budućim nastupima i gostovanjima, kao i o novitetima koje sprema, te trenutno radi i na svom novom albumu, i priprema nove hitove.

Ime i Prezime: Sakib Šako Polumenta

Nadimak: Šako

Datum i mesto rođenja: 27. mart 1968. godine, Bijelo Polje, Crna Gora

Zanimanje: pop i turbo folk pevač

Visina: 182 cm

Težina: 88 kg

Facebook: https://www.facebook.com/official.sakopolumenta/

Instagram: https://www.instagram.com/sakopolumentaofficial/

Twitter: https://twitter.com/sakoofficialtw

YouTube: https://www.youtube.com/user/SakoPolumentaVIPPER/

Web stranica: http://sakopolumentaofficial.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...