Muzičari

Ivan Gavrilović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Popularni dens muzičar koji je najveću slavu stekao na muzičkoj sceni devedesetih godina, Ivan Gavrilović, takođe je javnosti poznat po učešću u nekoliko reality formata, a trenutno je jedan od učesnika najnovije sezone „Zadruge 3“ koja se počela na TV „Pink“ emitovati od 6. septembra, pa će u nastavku teksta biti više reči o karijeri i privatnom životu ovog pevača.

Ivan Gavrilović – biografija

Poznati pevač i nekadašnji voditelj, Ivan Gavrilović, rođen je 8. juna 1968. godine u Beogradu, a u rodnom gradu je završio osnovnu školu, a onda i srednju Ekonomsku školu, te je diplomirao na Višoj ekonomskoj školi, ali u svojoj struci nikada nije radio, već se opredelio na kraju krajeva za bavljenje muzikom.

Manje je poznato i da je u detinjstvu popularni denser trenirao fudbal u FK „Crvena zvezda“, ali je u to vreme nekako počeo da se zanima i za muziku, pa kada je morao da bira čime želi da se bavi, izabrao je muziku kao svoju najveću ljubav, i uspešno je zakoračio na scenu devedesetih godina, i bio je među najpoznatijim imenima u sferi dens muzike.

Ivan Gavrilović je najpre počeo da nastupa u grupi „Fanki Haus Bend“, koja je bila osnovana 1992. godine i koja je spadala po repertoaru u jedan pop/dens žanr, a koju su pored Ivana činili i njegovi prijatelji Raca Milojević i Dejan Bodlović, te je i prvi album grupe objavljen iste te 1992. godine, pod nazivom „Ajde, malo mrdaj“.

Mada je pomenuta grupa tada na našoj sceni doživela veliki uspeh, te održala i veliki koncert u prepunom „Sava Centru“, ipak je Ivan Gavrilović doneo odluku da dve godine kasnije počne solo karijeru, pa se ta 1994. godine danas zvanično smatra njegovim muzičkim početkom i debijem na estradnoj sceni.

Ivan je u dugogodišnjem braku sa suprugom Marinom, sa kojom ima sinove Nikolu i Iliju, te iako privatno najviše voli da sluša tehno muziku, on je od 1994. godine počeo da peva dens i smatra se začetnikom ovog muzičkog poravca kod nas.

Ivan Gavrilović – muzička karijera

Kako je napred i navedeno, nakon što je Ivan Gavrilović napustio grupu „Fanki Haus Bend“, on je 1994. godine počeo svoju solo karijeru, te je i snimio prvi solo album pod nazivom „200 na sat“, a ta pesma je proglašena za hit godine, i dan danas je jedan od najvećih hitova ovog pevača.

Ivan Gavrilović je odmah na startu svoje karijere dobio epitet „kralja diskoteka“, te su njegove pesme postajale hitovi i on je spadao u najuspešnije muzičare devedesetih godina, te je do danas snimio deset solo albuma, a pored navedene numere „200 na sat“, najpoznatije pesme su mu „Hoću s tobom da đuskam“ i orada hita „Motori“ (koju originalno izvodi rok grupa „Divlje jagode“).

No, poznavaoci lika i dela Ivana Gavrilovića, kao njegovu najbolju i najuspešniju pesmu navode numeru „Idi, muko“, koja je od 2000. godine postala neizostavna na repertoaru svih kafana, a koja je što je manje poznato bilka ponuđena najpre legendarnom Džeju Ramadanovskom, koji tada nije imao dovoljno novca da pesmu i kupi.

Kada se radi o diskografiji poznatog pevača ona je počela albumom „Ajde malo mrdaj“ iz 1992. godine, a koji je snimljen sa bendom „Fanki Haus Bend“, na kome su se našle pored naslovne pesme i numere – „Majmune“; „Dani za plakanmje“; „Giljam Dade“; „Ribe da brže mrdaju guze“; „Cipele za đuskanje“; „Gangster za ljubav“; „Kao poljubac u proleće“.

Na svom prvom solo albumu iz 1994. godine, koji se zvao „200 na sat“, i gde je pored naslovne numere koja je postala veliki hit, Ivan Gavrilović je pokazao i veliki talenat za igranje i ritam, te su mnoge numere i ekranizovane u odlične spotove, a pesme su bile – „Došao sam da te ženim“; „Pevaj“; „Koga sada ljubim“; „Udri grome“; „Dođi mi“; „Mladosti“ i „Ostani“.

Već je naredne 1995. godine, poznati denser Ivan Gavrilović snimio i svoj novi solo album pod nazivom „Motori“, gde su se pored obrade numere „Motori“, našle i pesme – „Volela si me“; „Prevara“; „Gde se sreća sakrila“; „Zima“; „Lutkica“; „Zgazio sam sve“; „Kako si mi ti“; „Kada umrem“.

Naredne 1996. godine izlazi i treći po redu solo album Ivana Gavrilovića pod nazivom „Hoću s tobom da đuskam“, pa je naslovna numera postala još jedan od njegovih velikih hitova, a pored nje su se na ovom albumu našle i pesme – „Kap mi dođe kao reka“; „Anđele“; „Dragi Bože“; „Neću ništa misliti“; „Hajde bar malo“; „Lopata“ i „Biti najbolji“.

Ivan Gavrilović je 1997. godine izdao novi album pod nazivom „Nasmeši se“, sa numerama – „Daleko je raj“; „Nasmeši se“; „To malo sexa“; „Žena kao ti“; „Tvoja sudbina“; „Leto“ i „Veliki drug“.

Naredne 1998. godine je Ivan Gavrilović izdao album „Tri godine“, sa numerama – „Želim da te imam celu noć“; „Intro“; „Molim nebo“; „Leto za kraj“; „Ti si mi u mislima“; „Dođe mi“; „Uzmi najbolje“ i numeru „Idemo“ (duet sa Dejanom Dekijem Stankovićem).

Nakon dve godine diskografske pauze, 2000. godine je izašao i novi album Ivana Gavrilovića, koji se zvao „Zemlja nek se uvija“, sa numerama – „Ja sam kao robot“; „Ruke mi daj“; „Idi, muko“; „Ana“; „Daj da budemo jedno“; „Pevajmo“; „Letnja pesma“; „Želim da si opet tu“; „Ja nisam normalna“; „Priznaj mi“.

Naredne 2001. godine izlazi i novi solo album „S vremena na vreme“, na kome je pevač Ivan Gavrilović predstavio numere – „Mašina“; „Pomisli na nas“; „Daleko je raj“; „Ti“; „Ruke mi daj“; „Iscepana košulja“; „Da skupa pletemo“; „Kantri Šumadinac“.

2002. godine izlazi album „Laži me nežno“ sa numerama – „Na ludi kamen“; „Marina“; „Eh da nam je svake noći to“; „Zašto je takva sudbina“; „Neću sada da bežim“; „Sunce“; „Makedonska“ i numera po kojoj je i ceo album dobio ime „Laži me nežno“.

Tri godine kasnije, 2005. godine, Ivan Gavrilović izdaje solo album „gas do daske“, na kome su se našle neke nove alio i neke obrađene i rearanžirane stare pesme – „Idi, muko“; „Hoću s tobom da đuskam“; „Plešimo“; Ti“; „Dosta je glupih priča“; „Bandit“; „Gas do daske“; „Ja te volim“ i „zašto bi“.

Nakon dužeg vremena, Ivan Gavrilović je svoj novi album objavio 2012. godine, mada je u međuvremenu njegova popularnost znatno počela da opada, te se ovaj projekat zvao „Priznaj mi“, i na njemu su bile pesme – „Kriv sam samo ja“; „Bio sam samo jedan“; „Idemo svi“; Opusti se“; „Krajnje je vreme“; i tri duetske pesme „Ja nisam normalna“ (sa Bebicom); „Daj mi čašu, brate“ (sa Ferom) i „Dani za plakanje“ (sa Slađom Delibašić).

Najpopularniji singlovi koje je objavio Ivan Gavrilović su – „Tako kul“ (iz 2007. godine); „Alo vizhte“ (duet sa Ruminom iz 2009. godine); „Ti nisi normalna“ (duet sa Anom Đorđević iz 2010. godine); „Svanula je zora“ i „Biraj njega“ (iz 2011. godine); „Hoću opet da đuskam“ (iz 2014. godine) i singl numera „Kamen po kamen“ (duet sa grupom „Južni vetar“ iz 2015. godine).

U međuvremenu je Ivan Gavrilović učestvovao u nekoliko reality programa, i to u „Parovima“ i „Maldivi“ na TV „Happy“, kao i u „Farmi“ na TV „Pink“, a sada je aktuelni učesnik treće sezone reality programa „Zadruga“.

U svakom od pomenutih reality programa u kojima je učestvovao, Ivan Gavrilović je imao običaj da pravi skandale i da se zaljubljuje u učesnice iako je oženjen, a najveći peh je ipak imao u šou programu „Maldivi“, kada se potukao sa Mikijem Đuričićem.

Ivan Gavrilović – privatni život

U slobodno vreme Ivan Gavrilović je pasionirani ljubitelj fudbala, te sakuplja dresove najvećih fudbalskih imena današnjice, a uživa ii u gledanju filmova i omiljeni mu je film „Avatar“, a jedna od njegovih najvećih želja jeste da održi veliki solistički koncert u Beogradu.

Ivan Gavrilović je poznat kao osoba koja je uvek iskrena i otvorena, pa je u reality programima u kojima je učestvovao, često iznosio javnosti nepoznate detalje iz svog privatnog života, te je pred milionima gledalaca flertovao sa učesnicama reality programa, iako je u braku sa suprugom Marinom dugi niz godina.

Ono po čemu je možda ovaj denser i najzanimljiviji medijima, jeste njegova veza sa Marijom Milošević, koja je ćerka nekadašnjeg predsednika Republike Srbije, Slobodana Miloševića, a o svemu je vrlo otvoreno govorio u emisiji „Goli život“, kada je tvrdio da je zbog veze sa Marijom mogao i da nastrada.

Naime, kako je ispričao Ivan Gavrilović, navodeći bez ikakve zadrške i niz intimnih detalja iz svoje veze sa ćerkom Predsednika Republike Marijom Milošević, bilo je naručeno da ga službe bezbednosti likvidiraju u Atini, te je jedva uspeo da se spasi.

Mada je Ivan Gavrilović skoro dvadeset godina u braku sa Marinom, sa kojom ima i dva sina, Nikolu i Iliju, on kaže da često ženi nije bio veran, ali da mu je ona sve afere opraštala, jer je svesna da samo nju iskreno voli, te da je ona najlepša i najbolja osoba koju poznaje, i da su sve ostale samo avantura, pa je i pred ulazak u „Zadrugu 3“, bez zadrške pevač istakao da mu se dopada učesnica Monja Milenković.

Sa suprugom Marinom (koja je po struci dizajner enterijera) i sinovima, Ivan Gavrilović danas živi u stanu u naselju Zvezdara, a ima i tri persijske mačke kojima je dao imena Frogi, Riki i Cika, te se trudi da redovno vežba i da se zdravo hrani, jer je jedno vreme u medijima pisano kako je konzumirao i narkotike, što je on porekao, i istakao da je o svemu u životu bio iskren i otvoren, pa sigurno ni nna tu temu ne bi slagao.

Već na samom startu „Zadruge 3“, Ivan Gavrilović je došao u sukob sa Sanijem „Trik FX“, koga je uvredio na nacionalnoj osnovi, pa je kažnjen nedeljnim honorarom, i opomenut je da ako istu grešku ponovi, sledi mu diskvalifikacija.

Ime i Prezime: Ivan Gavrilović

Nadimak: “kralj diskoteka”; “Ivan dvesta”

Datum i mesto rođenja: 8. jun 1968. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop i dens pevač; reality takmičar; voditelj

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/ivan.gavrilovicii/

Twitter: https://twitter.com/ivandvesta/

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...