Muzičari

Dado Polumenta – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Dado Polumenta je poznati crnogorski i srpski pop i folk pevač, koji se proslavio pevajući na vrlo popularnim prestoničkim splavovima, a za sada je njegova najpopularnija pesma „Ljepša od noći“, koju je snimio sa Šakom Polumentom, koji mu je inače stric.

Pogledajmo za početak biografiju Dado Polumente.

Dado Polumenta – biografija

Poznati pop-folk pevač je rođen kao Damir Polumenta u Bijelom Polju u Crnoj Gori, nekadašnjoj Jugoslaviji, 29. avgusta 1982. godine, te je već od malena počeo da svira i da peva, a ističe da je jedina njegova do sada neostvarena želja da postane glumac.

Manje je poznato da je sa samo četri godine Dado Polumenta počeo da peva, što i nije na neki način čudno, jer on potiče iz jedne poznate muzičke porodice, te je još dok je pohađao osnovnu školu učestvovao na brojnim muzičkim takmičenjima i osvajao priznanja i nagrade, a pobedio je i na takmičenju „Prvi glas Bijelog Polja“.

Nakon što je pevač u rodnom mestu završio srednju školu, on je došao u Beograd gde je i otpočeo svoju muzičku karijeru, te je nastupao po brojnim klubovima i splavovima, a 2001. godine je pak snimio i svoj album prvenac „Jasmina“, te tako postao najmlađi profesionalni muzičar sa prostora Jugoslavije, a kao uspomena na nastupe po splavovima koji su trajali punih pet godina, ostao mu je nadimak „kralj splavova“.

Dado Polumenta – muzička karijera poznatog nekrunisanog „kralja splavova“

Nakon svog debi albuma „Jasmina“ koji je snimio 2001. godine, Dado Polumenta je snimio još do sada sedam albuma, a njegov drugi solo album nosi naziv „100 stepeni“, koji je izašao 2005. godine.

Posle toga su usledili i album „Volim te“ iz 2007. godine, te je Dado iste godine izdao i singl „Kafa Espresso“, pa zatim 2008. godine novi solo album „Zauvjek tvoj“ te i singl „Moja srno“ koji su postali veoma slušani i doneli mu dodatnu popularnost kod brojne publike.

Pevač je kasnije izdao još tri albuma – „Buntovnik“ (iz 2010. godine); „Virus“ (iz 2012. godine) i „Ne dam ja na tebe“ (iz 2013. godine), a neke od njegovih najpoznatijih pesama u karijeri su pak „Ljepša od noći“ (duet sa Šakom Polumentom); „Dominantna“; „Ljubavi moja“; „Ja biću tu“; te „Samo namigni“; „Balkan“; „Ni jedna kao ti“; „Da sam tada bolje te znao“; „Ja te volim“; „Fali mi ljubav“; „Kad pijem“; „Ko zna gdje si“; „Sedam subota“; „Hipnotisan“; „Esma“; te „Nije od karmina“; „Gužva je u gradu“; „Talija“; „Žene“; „Ti nisi prava žena“ i mnoge druge numere.

Privatni život Dada Polumente

Mada je Dado Polumenta bio oženjen veroučiteljicom Selmom Mekić iz Novog Pazara, njihov brak koji je sklopljen 12. decembra 2012. godine u 12 sati u podne, ali nije dugo potrajao, te je pevač potvrdio da se razvodi pak posle samo šest meseci bračne zajednice.

Naime, kako su se Dado i Selma venčali po islamskim običajima, najpre jer je ona pak islamske veroispovesti, a pevač je morao da se vrati nastupima i da ponovo počne da izlazi noću kako bi pevao po klubovima, a to je bilo protivno islamskim običajima, pevač je posle samo oko pet i po meseci braka, od supruge i zvanično morao da se razvede, iako je ona sve to tolerisala, ali njena porodica nije bila blagonaklona prema njegovim pojavljivanjima u medijima gde je na slikama bio okružen brojnim obožavateljkama.

Inače je manje poznato da Dado Polumenta ima i sina iz svog prvog braka sa Anamarijom Kikoš (bivšom manekenkom i učesnicom reality programa „Veliki Brat“), Dorijana Polumentu, koji je javnosti postao poznat nakon što je učestvovao u spotu svog oca za numeru „Ljubavi moja“, te i koji je bio gost na intimnom venčanju Dada i Selme, sa Dadovim roditeljima, ali njegov stric, popularni folker Šakib Šako Polumenta nije bio pozvan na venčanje, jer su tada pevači bili u svađi.

Nakon razvoda od Selme, Dado Polumenta je započeo vezu sa lepom i deset godina mlađom manekenkom Ivonom Ivković, sa kojom se i oženio 2016. godine, te je postao otac devojčice 25. oktobra 2016. godine, a koja je dobila ime Alea (što je inače ime koje je arapskog porekla, te pak znači ona koja je prva, najbolja, plemenita, odlučna, izvrsna).

U medijima je Dado jedan od retkih pevača koji ne skriva svoj privatni život, te je o svakoj temi uvek spreman da otvoreno govori, a u jednom intevju je čak i priznao kako je probao narkotike, te je prestao da ih koristi kada je shvatio da veoma loše utiču na njega, ali da nikada nije ni konzumirao „teške droge“, već neke supstance koje su mu pomagale da ostane budan i da odradi noćne nastupe na splavovima i klubovima, a koji su se ređali jedan za drugim, te svima savetuje da nikada ne koriste bilo kakvu vrstu opijata, te da žive zdrav život, i posvete se sportu i ljubavi.

Nekadašnjoj supruzi Anamariji Kikoš, koja je bila manekenka ali i njegova prateća igračica na nastupima, Dado Polumenta je posvetio i jednu od svojih najpoznatijih pesama „Nije Ana, nije Marija“, a njih dvoje su kao roditelji sina Dorijana i danas ostali u korektnim odnosima, iako se Anamarija na duže vreme povukla iz javnog života.

U januaru ove godine, na Božić, Dado je imao nezgodu kada je sa sinom bacao petarde i kada je jedna od njih eksplodirala pevaču u ruci, pa je on morao na ušivanje, te je imao 30 kopči zbog povrede prstiju, a i iskoristio priliku da na svojim profilima na društvenim mrežama, apeluje na sve da budu oprezni i da posebno deci ne daju da sama rukuju opasnim eksplozivnim napravama.

Iako se Dado Polumenta sa suprugom Ivonom i ćerkom Aleom, preselio 2017. godine u Novi Sad, kako bi imao mirniji život za sebe i svoju porodicu, on je vredan i radi u studiju, kako bi svoje brojne obožavaoce obradovao novim albumom, te je často u Beogradu, ali se za sada retko može videti na nastupima i u medijima.

Sa svojim starijim sinom Dorijanom, koji ima 13 godina, Dado se trudi da ima jedan drugarski odnos, a za svoju mezimicu Aleu, folker ističe da je karakterom na njega a da je lepotu nasledila od majke, koja je prelepa plavuša, i koja pleni pažnju gde god da se sa svojim mužem pojavi.

Iako su se u medijima stalno spominjale svađe Dada i njegovog strica Šaka Polumente, pevač ne želi da takve navode preterano komentariše, te ističe da su njih dvojica u odličnim odnosima, jer su pre svega i rodbina, a i poslovni saradnici i velika podrška jedan drugom.

Ime i Prezime: Damir Dado Polumenta

Nadimak: Dado; „kralj splavova“

Datum i mesto rođenja: 29. avgust 1982. godine, Bijelo Polje, Crna Gora

Zanimanje: pop i folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/dadopolumentaofficial/

Twitter: /

Web stranica: http://www.dadopolumenta.net/

Sponzorisano:

Loading...
loading...