Muzičari

Lepi Mića – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Lepi Mića je poznati bosanski i srpski folk pevač, koji je svoju karijeru muzičara zamenio novom profesijom reality takmičara, te je učasnik praktično svake „Farme“ koja je emitovana do sada, a takođe je bio i učesnik prve sezone „Zadruge“, te je ušao i u drugu sezonu pomenutog reality programa.

Lepi Mića – biografija

Popularni Mića je rođen kao Miroslav Pržulj u Sarajevu, u Bosni i Hercegovini, 1. januara 1959. godine, te je po završetku osnovne škole u rodnom gradu radio kao konobar, a kako bi uspeo da završi Srednju muzičku školu, i da sam sebi obezbedi novac za obrazovanje.

Pevačku karijeru je počeo pod pseudonimom Lepi Mića, davne 1989. godine, te je pak do danas snimio devet solo albuma, ali se sa početkom rata u Bosni sa porodicom preselio u Beograd, te u samom centru grada živi u ženinom stanu sa njihovom ćerkom jedinicom Sarom.

Lepi Mića – od poznatog pevača do reality zvezde

Činjenica je da na pojavu Lepog Miće niko od gledalaca ali i učesnika reality programa ne može da ostane ravnodušan, te su neki sa njim u odličnim odnosima, dok su drugi „osuđeni“ na stalne svađe i provokacije, ako se popularnom pevaču od starta ne dopadnu, ili mu pak na bilo koji način „stanu na žulj“.

Prvi put se kao reality takmičar, Mića pojavio u „Farmi“ na TV „Pink“, 2013. godine, ali poznat kao osoba bez dlake na jeziku, i kao neko ko je vrlo vulgaran i ko nema mere kada napada druge takmičare verbalno, on je iz pomenutog programa diskvalifikovan zbog govora mržnje, ali zbog čega se kasnije i izvinio u javnosti.

Međutim, produkcija TV „Pink“, u Lepom Mići je prepoznala izvrsnog reality igrača, i on je postao „sastavni deo“ praktično svakog reality programa, pa je učestvovao u svim sezonama „Farme“ (sezona V; VI i VII), iako nikada nije pobeđivao, uvek je imao odličan takt za „držanje pažnje gledalaca“, a njegove sukobe sa Stanijom Dobrojević i Jelenom Golubović je upamtila cela Srbija.

Mića nije propuštao priliku i da se putem medija obračuna sa nekim od svojih neistomišljenika, te je tako punio stranice žute štampe svojim izjavama o pevaču Šerifu Konjeviću i o producentu i pak svome kumu Nazifu Gljivi, sa kojim se svađao i na „Farmi“.

Poznati pevač je za sebe otvoreno rekao da je nacionalista i da je pravi Srbin i patriota, ali da mu je to donelo velike probleme i da upravo to i jeste razlog zbog koga nije postigao zavidnu i vrlo željenu muzičku karijeru, kakvu on pak smatra da je zaslužio.

U prvoj sezoni „Zadruge“, Lepi Mića je stao na stranu Kije Kockar, te je javno osuđivao sve postupke i Lune Đogani i Slobe Radanovića, i nije ih štedeo u svađama i uvredama koje je tad upućivao na njihov račun.

Takođe, Mića se često sukobljavao sa Miljanom Kulić, a i u drugoj sezoni „Zadruge“ se njihov konflikt nastavio, te je došlo do velike svađe i sa Miljaninom majkom Marijom, koja je čak i tada fizički nasrnula na Lepog Miću, te je on opet pokazao koliko je dobar taktičar i manipulator, jer je u stanju da nekoga na tako perfidan način uvredi, da dovede do fizičkog kontakta, i da takmičar koji na njega nasrne bude diskvalifikovan.

Tek se očekuje njegovo ispoljavanje „punog potencijala“ u nastavku „Zadruge 2“, jer još uvek nije stigao da „potkači“ Staniju Dobrojević i Lunu Đogani, a uz Zoricu Marković koja mu je inače veliki prijatelj i privatno, Mića čini pravog reality igrača, koji je na sve spreman i zato je stalna postava svakog reality programa na TV „Pink“.

Inače, kako je napomenuto, Mića je počeo svoju karijeru kao pevač, te iako danas ne nastupa aktivno, a većinu novca je stekao poslednjih godina pevajući u dijaspori, važno je pomenuti njegovu diskografiju i neke od najpopularnijih pesamna koje je snimio.

Dakle, kako je rečeno, Lepi Mića je snimio devet albuma u svojoj karijeri, i oni će biti navedeni hronološki – „Rulet sreće“ (1989. godine); „Sad kad se rastajemo“ (1990. godine); „Krvava svadba“ (iz 1992. godine); „Pravoslavci“ (iz 1993. godine); kao i „Gdje cvjetaju božuri“ (1994. godine); „Ženo plave kose“ (iz 1996. godine); „Svaka me zima na tebe sjeća“ (iz 1998. godine) i „Srbima za sva vremena“ (2001. godine), kao i „Oj Srbijo, majko moja“ (2008. godine).

Mada su pesme Lepog Miće pre svega proglašene za veoma nacionalističke ili kako on kaže patriotske, među njima ima i veoma lepih pesama sa ljubavnim motivima, te su neke od pak i najpoznatijih numera ovog pevača – „“Voleću te“; „Žena plave kose“; „Gubitnik“; „Znam dobro, znam“; „Nek sve umre“; „Boemi“; „Morao sam poći“; „Stara majka“; „Oj Srbijo, majko moja“; „Srpkinja je mene majka rodila“; „Svaka me zima na tebe sjeća“; „Pita majka“; „Dražin barjak“; „Stari četnik“; „Gdje svjetaju božuri“; „Sada kad se rastajemo“; „Vrati se, vrati se“; „Poljubac“; „Ti si lijepa, djevojko“; „Rulet sreće“; „Živim kao pijanica“, i mnoge druge.

Mića je poznat i kao neko ko veoma vodi računa o svojoj ishrani, te jede samo ribu i stalno posti, pa su česti skandali na „Farmi“ izbijali upravo jer mu je neko od cimera u nedostatku svojih namirnica pojeo njegove zalihe.

U „Zadruzi 1“, u Miću se zaljubila glumica Žiža Stojanović, što je pevaču bilo naravno veoma simpatično, ali kako je dugo srećno oženjen, te ne propušta priliku da svoju suprugu i ćerku Saru pozdravi u „lajvu“ i da opomene ženu da redovno plaća komunalije dok je on odsutan, on je ipak Žiži prišao kao pravi prijatelj i posudio joj jedan deo svog „nedeljnog budžeta“ kada je u „Zadruzi“ ostala bez para.

Iako je u reality programu podržavao Kiju Kockar, čini se da je po izlasku Lepi Mića „promenio ploču“ i da mu je zasmetalo što je nekadašnja stjuardesa počela da peva, te je izjavio za medije da Kija nema ni talenta ni obrazovanja da bi se bavila pevanjem, i da će uspeti na estradi kao što će i on sam uspeti da postane astrofizičar.

Ime i Prezime: Miroslav Pržulj (umetničko ime Lepi Mića)

Nadimak: Mića

Datum i mesto rođenja: 1. januar 1959. godine, Sarajevo, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: narodni i folk pevač; reality takmičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: https://twitter.com/lepii_mica

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...