Glumci

Katarina Bogićević – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Katarinu Bogićević, šira javnost je imala prilike da upozna 2012. godine kroz ulogu Zvezdane koju je tumačila u Tv seriji “Folk”. Međutim, pre nego što je odigrala pomenutu ulogu, Katarina je svoj raskošni talenat publici predstavila kroz svoje učešće u popularnom takmičarskom programu “Ja imam talenat” i upravo zahvaljujući tom učešću u upravo pomenutom takmičarskom programu, ona je i dobila priliku da se oproba kao glumica.

O tome kada je Katarina postala svesna svog talenta, o tome kako je reagovala kada je konačno dobila priliku da ga iskoristi, ali i o tome ko je ona privatno, moći ćete da saznate ukoliko pročitate njenu biografiju.

Katarina Bogićević – biografija

Katarina Bogićević, rođena je 17. marta 1998. godine u Podgorici, gde je završila osnovnu i srednju školu i gde i danas živi.

S obzirom da je Katarinin otac Veselin profesor klarineta i da je njena majka Dijana kompozitor muzike za decu, muzika je nešto uz šta je Katarina doslovno rasla i prema čemu je prepoznala interesovanje još u najranijem periodu detinjstva.

Naime, Katarinin muzički talenat, probudio se toliko rano da je Katarina već sa četiri godine prvi put nastupala na jednom muzičkom festivalu koji je održan u njenom rodnom gradu, a koji je bio posvećen deci. U okviru učešća na tom muzičkom festivalu, Katarina se snašla toliko dobro, da su već tada, njeni roditelji shvatili da im je dete rođeno za scenu i da su pretpostavili da će se Katarina jednom kada odraste verovatno baviti javnim poslom.

Kako je Katarina postajala starija, njeno interesovanje za muziku nije nestajalo i nije postajalo smenjeno drugim interesovanjima, kako to neretko biva kod dece, već je naprotiv, postajalo sve izraženije, tako da je ona i nakon polaska u osnovnu školu nastavila da učestvuje na brojnim dečijim muzičkim manifestacijama koje su održavane ne samo u njenom rodnom gradu Podgorici, već i u drugim gradovima širom Crne Gore, ali i Srbije i Bosne i Hercegovine. U okviru učešća na takvim manifestacijama, Katarina publici nije pokazivala samo svoj raskošni talenat za pevanje, već i svoj raskošni talenat za glumu.

Naime, svako svoje pojavljivanje na sceni, Katarina je pretvarala u doslovno pravi umetnički performans u koji je uključivala i pevačke i glumačke sposobnosti. Osim na muzičkim manifestacijama koje su bile posvećene deci, Katarina je neretko bila uključena i u snimanja radio i televizijskih emisija koje su takođe bile posvećene deci njenog uzrasta. Kroz snimanje takvih emisija, u okviru kojih joj je često bila poverena i voditeljska uloga, Katarina se redovno susretala sa reflektorima, sa kamerama i sa mikrofonima i sve to, pored talenta koji je nosila u sebi, bilo je dovoljno da joj pomogne da ona i sama shvati i da postane sigurna da kada odraste, definitivno želi da se bavi javnim poslom i to onom vrstom javnog posla koja ima veze sa muzikom.

Koliko je Katarinina ljubav prema muzici velika, dokazuje podatak da je njoj naklonost publike na muzičkim festivalima za decu na kojima je učestvovala bila važnija od nagrada i priznanja koja je na tim festivalima dobijala.
Naime, kada je Katarina imala devet godina, na jednom od brojnih muzičkih festivala na kojima je učestvovala, osvojila je zapaženu i opravdano zasluženu nagradu. Međutim, dogodilo se to da je devojčica koja je takođe učestvovala na tom festivalu, a koju Katarina nije čak ni poznavala počela da plače iz razloga što nije uspela da osvoji nagradu. Videvši suze te devojčice, Katarina je odlučila da je uteši tako što će joj pokloniti svoju nagradu i upravo to je i učinila, dokazavši na taj način da joj je učešće na festivalu bitnije od same nagrade.

Uporedo sa pohađanjem osnovne škole, ali i uporedo sa pohađanjem srednje škole, Katarina Bogićević je pohađala i časove violine, kao i časove dzeza u Muzičkoj školi “Vasa Pavić” koja se nalazi u Podgorici.

Osim velike ljubavi prema muzici, od najranijeg detinjstva, Katarinu Bogićević krasi i velika ljubav prema životinjama. Naime, ljubav koju Katarina oseća prema životinjama, toliko je velika da je ona u jednom određenom periodu odrastanja čak maštala o tome da će kada odraste postati veterinar.

Sada, kada je odrasla, Katarina i dalje tvrdi da bi veterina definitivno bila njen izbor i njen životni poziv, samo da nije uspela da se ostvari kao multitalentovana umetnica.

Nasledan talenat za muziku

O tome da je talenat za muziku nasledan u porodici Katarine Bogićević, dovoljno svedoči činjenica da ona ljubav prema muzici ne deli samo sa svojim roditeljima Veselinom i Dijanom, već i sa svojom mlađom sestrom Ksenijom, kao i sa svojim mlađim bratom Pavlom. Naime, Katarinina nekoliko godina mlađa sestra Ksenija svira flautu, dok Katarinin nekoliko godina mlađi brat Pavle odlično peva i ima želju da jednom, kada bude stariji svira bubnjeve u nekom muzičkom bendu.

Katarinin muzički album

Kada je imala samo dvanaest godina, tačnije kada je bila tek šesti razred osnovne škole, Katarina Bogićević je snimila i objavila svoj muzički album sa dečijim pesmama. Na pomenutom muzičkom albumu, našle su se brojne pesme, među kojima se izdvojila pesma pod nazivom “Reciklaža”, kao i pesma pod nazivom “Pravi”, za koje je Katarina snimila i video spotove.

Nakon što je posle snimanja i objavljivanja pomenutog muzičkog albuma naišla na pozitivne komentare okoline, ali i na nesebičnu podršku svoje porodice, Katarina Bogićević je odlučila da se oproba kao učesnica čuvenog takmičarskog programa “Ja imam talenat”.

Od učešća u takmičenju do uloge u Tv seriji

Za učešće na takmičenju “Ja imam talenat”, Katarina Bogićević je odlučila da se prijavi 2011. godine i na audiciju je otišla u pratnji svog oca Veselina koji joj je baš kao i njena majka Dijana pružio snažnu i nesebičnu podršku. Nakon što je uspešno prošla na audiciji za takmičenje, svakim svojim pojavljivanjem na takmičarskoj sceni, tačnije svakim svojim nastupom, Katarina je uspevala da doslovno očara publiku i da osvoji ogromnu naklonost žirija. Ta činjenica, rezultirala je time da je Katarina zasluženo i potpuno opravdano dospela do samog finala takmičenja.

Katarini nastupi, bili su toliko zapaženi, da ih je primetio i Dušan Milić, reditelj Tv serije “Folk”, koji je odlučio da je lično kontaktira i da joj ponudi glavnu ulogu, tačnije ulogu Zvezdane u toj seriji. Dobivši ponudu od reditelja Dušana Milića, Katarina Bogićević nije dugo oklevala i vođena težnjom da što bolje i što kvalitetnije ispolji svoj raskošni talenat, uz podršku svojih roditelja, odlučila je da se oproba kao glumica.

Njena odluka, ubrzo se pokazala kao ispravna, jer je Katarina kao glumica uspela ne samo da ispuni očekivanja reditelja koji joj je ukazao ogromno poverenje time što joj je poklonio priliku da tumači glavnu ulogu u njegovoj Tv seriji, već i da osvoji naklonost brojne publike.

Za veoma kratko vreme, Katarina je postala miljenica svih članova glumačke ekipe koja je realizovala Tv seriju “Folk”, a mnogi filmski kritičari, čiju je naklonost takođe osvojila, prognozirali su joj veliku i uspešnu glumačku karijeru.

Iako u pomenutoj Tv seriji tumači ulogu Zvezdane koja se bavi pevanjem folk muzike, Katarina Bogićević privatno ne sluša tu vrstu muzike i na pitanje novinara koju vrstu muzike najčešće i najradije sluša, odgovara da je to dzez i R&B muzika. Shodno toj činjenici, može se zaključiti da je pred Katarinom bio zaista veliki izazov kada je trebalo da odglumi folk pevačicu, a taj izazov, ona ne samo da je hrabro prihvatila, već ga je i zaista kvalitetno ispunila, dokazavši tako da je zaista talentovana ne samo za muziku, već i za glumu.

Učešće u takmičenju “Tvoje lice zvuči poznato”

Katarina Bogićević, 2014. godine, bila je jedna od učesnika poznatog takmičarskog programa koji ima humanitarni karakter i koji nosi naziv “Tvoje lice zvuči poznato”. U jednoj od epizoda ovog takmičarskog programa, glumeći popularnu pevačicu Vitni Hjuston, Katarina Bogićević je uspela da odnese pobedu i da osvoji novčanu nagradu od 1.000 evra, koju je poklonila porodici iz Nikšića koja ima čak osam članova i u kojoj živi dete koje boluje od celijakije. Razlog zbog kojeg je Katarina odlučila da baš toj porodici pokloni novčanu nagradu, ogleda se u tome što ona i lično ima dodira sa pomenutom bolešću. Naime, Katarinina rođena sestra Ksenija, takođe od detinjstva, tačnije od svoje pete godine boluje od celijakije i znajući koliko je novca potrebno za ishranu osoba koje boluju od te bolesti, Katarina je odlučila da baš toj porodici, odnosno baš tom detetu pokloni novac.

Katarino učešće u humanitarnom takmičenju “Tvoje lice zvuči poznato”, ostalo je i ostaće upamćeno ne samo po tome što je ona novčanu nagradu prosledila porodici iz Nikšića, već i po tome što je publici kao i članovima žirija priuštila uživanje u sjajnom umetničkom performansu.

Ime i prezime: Katarina Bogićević

Datum i mesto rođenja: 17. mart 1998. godine, Podgorica, Crna Gora

Zanimanje: Glumica, pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...