TV lica

Jelena Djoković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jelena Đoković javnosti je poznata prvenstveno kao supruga našeg najboljeg tenisera Novaka Đokovića.

Poznata je i po svom humanitarnom radu, tokom godina se trudila da što više uloži u fondaciju koju je otvorila zajedno sa svojim suprugom.

Bez obzira na lagodan život koji joj je obezbeđen, uvek se trudila da radi na svom obrazovanju i napreduje što je više moguće.

Iz braka sa Novakom za sada ima dvoje dece.

Jelena Đoković – Biografija

Jelena Đoković, rođena je 17. juna 1986. godine, kao Jelena Ristić, u veleletnom Beogradu, u Srbiji.

Kao dete živela je sa svojom porodicom u Kosovskoj ulici, ali kao mala se seća da je najveći deo svog detinjstva provela kod bake i deke koji su živeli u zapadnom delu Šumadije, u opštini Ljigu. Obožavala je da odlazi kod njih, kako kaže svaku njenu peticu u školi proslavili bi tako što bi naručivali pesme preko radija.

Jelena je završila osnovnu školu “Drinka Pavlović“ u Beogradu, nakon čega je upisala i završila Sportsku gimnaziju. Za vreme dok je pohađala Sportsku gimnaziju upoznala je Novaka Đokovića, preko pojedinih zajedničkih prijatelja, pre tačno 13 godina.

Seća se da je prvi susret sa Novakom bio kao iz filma, između njih se rodila ljubav na prvi pogled. Od svog prvog susreta ubrzo postaju nerazdvojni. Jelena i Novak su imali dosta toga zajedničkog, ono što ih je posebno spojilo bila je ogromna ljubav prema sportu.

Jelena je kao mala devojčica odlučila da želi da trenira tenis, trenirala ga je i uživala u njemu sve dok nije prešla na atletiku, za koju se odlučila nešto kasnije.

Jasno je imala postavljene ciljeve, želela je da studira u inostranstvu. Kako ne bi bila teret svojim roditeljima, trudila se da uči naporno kako bi imala što bolje ocene uz pomoć kojih bi uspela da dobije stipendiju. Pored vrednog rada u školi, nije je bilo sramota da radi bilo koji posao kako bi olakšala svojoj porodici, te je jedno vreme radila kao promoterka, a takođe je radila i u kladionici.

Njen rad se isplatio, uspela je da dobije stipendiju na univerzitetu Bokoni u Milanu gde je upisala prestižnu Poslovnu administraciju. Jelena je diplomirala u roku i to sa najvišim ocenama.

Nakon završenog fakulteta, seli se u Monte Karlo gde započinje zajednički život sa Novakom Đokovićem.

Aplicira za posao u prestižnoj naftnoj kompaniji pod imenom “Tamoli“ na radno mesto “odsek za ljudske resurse“, gde prolazi upešno razgovor za posao. Jelena želi da napreduje, te ubrzo nastavlja da ulaže u svoje obrazovanje, upisujući master iz oblasti menadžmenta. Ne zaustavlja se ni na tome, odlučuje da upiše doktorske studije iz iste oblasti, koje uspešno završava.

Jelena Đoković postaje direktorka Fondacije Novak Đoković, čiji je glavni cilj prikupljanje sredstava za siromašnu decu koja žive u našoj zemlji. Fondacija se trudi da stvori čvrste partnerske odnose na duge staze sa organizacijama koje imaju slične ciljeve.

Pored pomaganja deci koja potiču iz socijalno ugroženih sredina, Fondacija Đoković se trudi da podržava što je više projekata moguće koji uključuju finansijsku pomoć za održavanje srpske svetovine, odnosno crkava i manastira.

Pored svega navedenog, dosta pridaju pažnju mladim srpskim sportistima, te se trude da im omoguće plaćene putne troškove, kao i učešće na međunarodnim takmičenjima. Pored Jelene za Fondaciju se zalaže i njena sestra Marija Ristić, koja je dosta vremena provela u Americi, gde je i završila fakultet.

Za sada je uspela veoma uspešno da organizuje nekoliko velikih humanitarnih akcija na koje su se odazvali neki od najuticajnijih ljudi, poput: Naomi Kembel, Sara Furguson, Ričard Brenson, Džerard Batler, Katj Hadson, Boris Beker i mnogi drugi.

Privatni život Jelene Đoković

Kako je već bilo pomenuto, Jelena i Novak su se upoznali sasvim slučajno preko zajedničkih prijatelja tokom 2005. godine, kada su se prve varnice između njih javile.

Nakon upoznavanja jedno vreme su se družili, da bi ubrzo odlučili da budu nešto više. Par nije žurio sa naglim potezima u vezi, iako su mnogi prijatelji, pa i njihovi roditelje, očekivali da će se Novak i Jelena mnogo ranije uzeti, do famoznog pitanja prošla je skoro decenija od trenutka njihovog upoznavanja.

Novak je odlučio da veri Jelenu nakon 8 godina čvrste veze na jedan veoma specifičan način. Naime, 2013. godine, Novak je po Jelenu došao hilihopterom, čime ju je odveo u bivšu rimsku provinciju, na jugoistok Francuske, u Provansu, gde ju je i pitao da postane njegova žena. Na šta je Jelena naravno pristala.

Venčanje je bilo zakazano za narednu godinu, za jul mesec, na prelepoj Kraljičinoj plaži na Svetom Stefanu. Dva dana kasnije održalo se crkveno venčanje u manstiru Praskvica. Ono što je neuobičajno je da Novak i Jelena nisu želeli poklone od gostiju za svoje venčanje, umesto poklona zamolili su goste da uplate donacije fondaciji.

Čuvena dizajnerka Sara Barton, kreirala je venčanicu za prelepu Jelenu. Sara je direktorka prestižne modne kuće “Aleksandar Mekvin“, a pored Jelene, dizajnirala je venčanice za mnoge uticajne ličnosti poput Kejt Midlton, vojvodkinje od Kembridža, čija je venčanica bila nešto svedenija i zatvorenija od Jelenine.

Ono što je karakteristično za obe venčanice bila je skupocena čipka koja je davala eleganciju i posebnost obema venčanicama. Jelena se odlučila za kreaciju koja će istaći njene grudi, a ujedno i prekriti njen trudnički stomak. Na gornjem delu nalazila se prelepa čipka, a od grudi ka dole haljina se sve više širila.

Jedna od naših poznatih ličnosti koje su se pojavile na njihovom venčanju bila je Lena Kovačević, koja je taj dan ulepšala svojom muzikom.

Poznati magazin “Hello“ ponudio je da plati neverovatnih 500 000 evra za pravo ne ekskluzivne fotografije sa venčanja, koje bi donirao u humanitarne svrhe, na šta je mladi par pristao.

Mladi bračni par nije odabrao neku egzotičnu destinaciju za svoj medeni mesec, presudan faktor je bila Jelenina trudnoća, zbog koje nije želela da putuje na neku daleku destinaciju. Nekoliko dana proveli su u Grčkoj, čiju kulturu i istoriju mnogo vole, nakon čega se Novak vratio pripremama za turnire, dok se Jelena posvetila radu u Fondaciji Novak Đoković.

Jelena je za vreme venčanja bila vidljivo trudna, te je svega nekoliko meseci kasnije na svet donela njihovo prvo dete. Naime, sin Stefan rođen je 21. oktobra 2014. godine. Oboje su želeli da se oko Jelene nalaze najbolji lekari, tako da se ona porodila u klinici u kojoj se porodila i prelepa princeza od Monaka, Šarlin.

Nakon nepune tri godine, Jelena ponovo ostaje u drugom stanju. Na svet donosi devojčicu Taru 3. septembra 2017. godine. Novak i ona često govore da njihova porodica ubraja pet članova, pored njih dvoje, ćerke Tare i sina Stefana, svoje mesto je našla i malteška pudla pod imenom Pjer, koju je Jelena dobila kao poklon za rođendan.

Jelena Đoković pored srpskog govori još tri jezika: engleski, francuski i italijanski jezik.

Novak Đoković često izjavljuje kako je Jelena njegov najvarniji fan i ujedno njegova najveća podrška u životu. Ona je bila tu za njega i kada je prolazio kroz teške povrede, pomogla mu je da veruje u sebe, te da nikada ne odustane od svojih snova. Vrednim radom uspeo je da postane prvi teniser sveta, a na prvom mestu se zadržao preko 200 nedelja.

Mediji su često pokušavali da nađu neki skandal iz Jelenine prošlosti, ali to im nije prošlo za rukom.

Prvenstveno svojim stavom, zatim odmerenošću i lepotom, prelepa srpkinja privlači pažnju medija gde god da se nađe. Stoga su je mediji svrstali među jednu od pet najlepših žena tenisera. Ana Vintur, poznatija kao “čelična lejdi modne industrije“ važi za najmoćniju ženu u svetu mode, čemu svedoči činjenica da je urednca prestižnog modnog magazina “Vog“ poslednjih 28 godina. Ana je uvidela Jeleninu eleganciju, te joj je čak i posvetila tri strane u pomenutom, najcenjenijem, modnom magazinu.

Za vreme poziranja Jelena Đoković je nosila brojne kreacije poznatih modnih dizajnera poput Filipa Lime i prelepe Viktorije Bekam.

Jelena je obožavalac detalja, gde god se pojavi donosi neku lepotu sa sobom, uglavnom nosi jednostavne i elegantne kombinacije. Englezi su ljubitelji svega što nosi, te smatraju da bi ona bila idealan model za kupaće kostime.

Veoma malo vremena provodi u šopingu, jer se trudi da svoje slobodno vreme provede sa svojom decom i suprugom na najkvalitetniji mogući način. Vredno radi kako bi svojoj deci obezbedila što kvalitetnije detinjstvo. S obzirom da Novaka zna od srednje škole, njih dvoje se svrstavaju u jedne od retkih koji su mladi, a pripadaju starijim generacijama, kada je njihov način shvatanja ljubavi i porodice u pitanju.

Ime i Prezime: Jelena Đoković

Datum i mesto rođenja: 17. jun 1986. godine, Beograd

Težina: /

Visina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...