Muzičari

Baki B3 – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznati dens muzičar Baki B3 je devedesetih godina bio na vrhuncu popularnosti, a pripadnik je porodice Đogani, te su mu poznati Đole i Gagi Đogani stričevi, ali ih on smatra praktično svojom rođenom braćom.

Baki B3 ili rođeni Andrija Đogani, od dens muzičara koji je bio među najpopularnijim u zemlji, postao je turbo-folk pevač, bio je na odsluženju zatvorske kazne, a danas je pak i aktuelni učesnik sedme sezone reality programa „Parovi“ koji se emituje na TV „Happy“.

Baki B3 – biografija

Popularni muzičar je rođen u Beogradu, kao Andrija Đogani, 28. novembra 1971. godine, te je on i rastao u naselju Mirijevo, u porodici sa bratom i sestrom, te se pak kada je imao osam godina sa svojom porodicom Andrija preselio u Zemun gde je i odrastao i gde i danas živi.

Od malih nogu se Baki suočavao sa nestabilnim porodičnim odnosima, te su se stalno čule svađe iz njihove kuće, jer je njegov otac Isidor kao radnik u fabrici preterano pio, a majka mu je obično i odlazila kod svojih roditelja, sve dok jednog dana nije odlučila da napusti muža i decu.

Kako se Bakijeva sestra rano udala, a brat otišao „na svoju stranu da se snalazi“, Baki je ostao da živi sa ocem Isidorom, ali je i sam retko dolazio kući, jer nije mogao ni da podnese očeva stalna pijanstva, pa je počeo da spava po napuštenim automobilima i zgradama, te je par puta odvođen i u Dom za nezbrinutu decu u Zvečanskoj, i počeo je da povremeno krade, te je Andrija hapšen i u maloletničkom dosijeu su mu beleženi sve češći prestupi.

Privatni život Bakija B3 – od zatvora do karijere uspešnog dens muzičara

Baki je krenuo u osnovnu školu u Zemunu, ali je nakon završenog trećeg razreda izbačen, te su o njemu brigu preuzeli Đole Đogani i njegova majka, koji su ga upisali u vanrednu večernju školu, ali je Baki nastavio po svojim starim navikama, i sa svega 15 godina je otišao u Centralni Zatvor u kome je bio tri meseca, a odakle je prebačen u popravni dom za maloletnike u Kruševcu, gde je proveo oko 2 i po godine.

Tokom boravka u popravnom domu je Baki uspeo i da vanredno završi osnovnu školu, a redovan posetilac mu je bio Đole Đogani, koji ga je redovno savetovao i podržavao ga da se promeni, ali je Baki sa nekim od svojih poznanika koje je u domu stekao, pokušao jednom bekstvo, te mu je to i pooštrilo i produžilo kaznu.

„Zatvorsku karijeru“ je Baki B3 nastavio u zatvoru u Valjevu, ali ovoga puta sa daleko opasnijim kriminalcima i čak i ubicama, te je jedno vreme čak bio i na odsluženju kazne u Padinskoj skeli jer je u tuči naneo teške telesne povrede jednoj osobi, a kako je kasnije i sam istakao, razmišljao je da mu je život sasvim nesvrsishodan, te da je najbolje da počini samoubistvo, ali na sreću to nikada nije pokušao..

Kada je izašao iz zatvora, Đole Đogani je Bakiju pružio priliku da počne da igra u njegovoj plesnoj školi „Đogani Fantastico“, te se njih dvojica i smatraju začetnicima novog muzičkog pravca, densa u našoj zemlji, a kao veoma talentovan plesač, Baki se pojavio u nekim muzičkim spotovima Ivana Gavrilovića, grupe „Fanky G“ i mnogih drugih, te je veoma zavoleo muziku i ples i odlučio da počne time da se bavi u budućnosti.

Negde u tom periodu, Baki je upoznao i Ivanu sa kojom se 1996. godine oženio, te sa njom ima ćerku Anđelu, koja je rođena 1999. godine, ali par se razveo nakon četri godine braka, te su zbog ćerke ostali u korektnim odnosima.

Popularni muzičar je 2010. godine ušao u reality „Farma“, gde mu se dopala koleginica Katarina Živković, a spekulisalo se i da je sa Vesnom Vukelić Vendi imao romansu devedesetih godina.

U novinama se pojavila informacija da je Baki bio u vezi i sa koleginicom Nelom Bijanić tokom 2012. godine, te su pozvani da kao par uđu u reality „Parovi“, ali je denser to odbio, pa se opet on pojavio u „Farmi“ 2015. godine, i trenutno je učesnik reality formata „Parovi“ na TV „Happy“.

Muzička karijera Bakija B3

Zvanično je Baki svoju muzičku karijeru otpočeo 1996. godine, kada mu je Đole Đogani posudio tadašnjih hiljadu maraka, kako bi Baki snimio solo album „5 minuta“, te su se pored naslovne numere na njemu našle i pesme – „Intro“; „Ti voliš me“; „Nema pravde“; „Ljubav mi daj“; kao i „Zbog nje“; „Odlazim, bežim“ i „Dobro izgleda“.

Drugi solo album je Baki B3 izdao već naredne 1997. godine, pod imenom „Govorim o ljubavi“, na kome se posebno izdvojila pesma „Olovna ruka“, koja je do danas ostala najslušanija pesma ovog muzičara, a ostale pesme su na ovom albumu bile – „Ja sam lud“; „Ljut sam kao pit“; kao i „Nebo spušta se“; „Sudar“; „Život si ti“; „Aktuelan stan“.

Treći album „Blokada“, Baki B3 je snimio za muzičku kuću „City records“ 1999. godine, te su se pored naslovne numere izdvojile i pesme „Keš“; „Mrak“; „Daću sve“; „Koga ljubiš“; te i „Modro oko“; „Nikad više“ i „Hajde“.

Posle dve godine pauze, 2001. godine za istog izdavača je Baki B3 snimio i album „Da nema me“ na kome je najveći hit postala upravo naslovna numera, te su se izdvojile i pesme – „100 srca“; „Ljubav za ljubav“; „Ostaću sam“; „Tanana“; „Mislio sam“; „7,8 puta“ i „Potonuo sam skroz“.

Svoj peti solo album je Baki B3 objavio tek 2007. godine, za kuću „VIP records“, te koji je nosio naziv „Kao grom“, sa pesmama – „Reci mi da znam“; „Luda glava pijana“; „Ne da mi mira“; kao i „Ljubavna mašina“; „Čovek koji trag ne ostavlja“ i „Halo, halo“.

Saradnju sa muzičkom kućom „City records“ Baki B3 je obnovio 2010. godine, te je izdao album „Pazi“, sa pesmama „Tvorza“; „Dekodiraj“; „Daleko si“; „Malena“; „Gori vatra“; kao i „Molim se Bogu“; „Kad tad“, te i 2011. godine je snimio album „Plavi led“, sa numerama – „Frka mi je za njom“; „Poslednji poziv“; „Vrag“; „Zovi“; „Bojana“; „Mala“; „Jedini čovek“.

U narednom periodu, 2012. godine Baki B3 je snimio i neke popularne singlove – „Poslednji poziv“; „Kopakabana“ i duete „Ravaq“ (sa Lepim i Đoletom Đoganijem); „Kažeš da me voliš“ (sa Vesnom Vukelić Vendi, devedesetih godina), kao i duet „Ljubomora“ sa Romanom Panić (takođe devedesetih godina).

Inače je manje poznato i to da je Baki dobio svoj nadimak, jer je pak rođen kao Bajrus Đogaj, te je svoje ime kao i većina članova porodice Đogani, promenio u Andrija, a i prezime je umesto Đogaj po ugledu na stričeve Đoleta i Gagija, promenio u Đogani, te tako postao deo najuticajnije dens muzičke porodice devedesetih godina u Jugoslaviji.

Ime i Prezime: Bajrus Đogaj odnosno kasnije Andrija Đogani (umetničko ime Baki B3)

Nadimak: Baki

Datum i mesto rođenja: 28. novembar 1971. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pop i dens pevač; reality takmičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/baki.b3.official

Instagram: https://www.instagram.com/bakib3official/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/BakiB3

Sponzorisano:

Loading...
loading...