Moda

Mirjana Mikulec – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Mirjana Mikulec je jedna od najpoznatijih dizajnerki enterijera u Hrvatskoj, koja poseduje i svoj studio za dizan enterijera koji se zove „Domus Nobillis“ a na televiziji uređuje i vodi emisiju „In design“.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ove poznate i uspešne dame, koja je veoma popularna u rodnom Zagrebu i proslavila se kako luksuznim dizajnima enterijera, tako i mnogim korisnim savetima kojima svako uz malo novca može da oplemeni svoj dom.

Mirjana Mikulec – biografija 

Mirjana Mikulec je rođena u Hrvatskoj, u Zagrebu 1975. godine, a udata je godinama za veoma uspešnog i poznatog hrvatskog biznismena Krešimira Mikuleca sa kojim ima dve ćerke.

Naime, kada je imala samo osamnaest godina, Mirjana i Krešimir su počeli da se zabavljaju, te su se i kasnije venčali i dobili najpre ćerku Mateu, a potom i mlađu Miu.

Kako je i sama više puta istakla, Mirjana je znala da od malena pravi razne ukrase i da ispoljava svoju kreativnost pa je dizajn enterijera bio logičan izbor.

Pošto je u Zagrebu završila osnovnu a potom i srednju Ekonomsku šklu, Mirjana je odlučila da u Hrvatskoj završi prestižnu italijansku školu za dizajn enterijera „Callegari“, koja postoji u Zagrebu od 1994. godine, a danas je i sama jedna od članica komisije koja utiče na ocene kandidata koji su polaznici pomenute škole.

Karijera Mirjane Mikulec – dizajnerka enterijera, spisateljica i TV voditeljka i urednica 

Mirjana Mikulec smatra da je njena karijera zapravo počela kada joj je njena najbolja prijateljica dala slobodu da joj uredi dom, te da je potom počela da sarađuje sa poznatim italijanskim kompanijama, i odlučila da sama osbuje uz pomoć supruga svoju vlastitu kompaniju za dizajn enterijera „Domus Nobillis“.

Pomenuta firma je osnovana 2006. godine, a onda je Mirjana kako je vreme odmicalo i ona postajala sve traženija i istaknutija u svom poslu, odlučila da pokrene jednu luksuznu liniju uređenja enterijera 2015. godine pod imenom „Mirjana Mikulec Home“, koja se sastoji od lepih i uniktnih tepiha, posuđa, komada nameštaja i ostalih potrebnih stvari i detalja koje su nužne da bi jedan enterijer kako Mirjana kaže „dobio dušu“.

Kako je vreme prolazilo, Mirjana Mikulec je postala prepoznatljivo ime i svojevrsni brend među pripadnicima elite, te je ona stvorila i dva ogranka firme „Domus Nobillis“, odnosno dve linije pod imenima „Mirjana Mikulec Home“ i „Mirjana Mikulec interijeri“, a otvorila je i predstavništvo firme u Londonu jer je tamo stekla neke važne klijente i saradnike.

Kako je bila veoma poznata u Zagrebu, Mirjana je prihvatila ponudu da piše kolumne o uređenju enterijera najpre za hrvatski „Jutarnji list“, a potom i za poznati internet portal „Buro 24/7“, te je radila i kao pisac saradnik sa brojnim magazinima koji se bave temom uređenja enterijera.

Međutim, Mirjana Mikulec je shvatila da ima potencijala da svoje znanje i iskustvo podeli sa baš brojnim ljudima, te je odlučila da napiše svoju prvu knjigu o dizajnu enterijera 2009. godine, i do danas je izdala čak deset knjiga sa ovom tematikom.

Generalno je njena prva knjiga koja se zvala „Ulazak u svijet interijera“ bila osmišljena kao jednostavan početnički priručnik za svakoga kako da na jednostavan ali opet prefinjen način, nekim detaljima koji se pažljivo odaberu, može da se oplemeni i promeni dom i enterijer.

Svaka knjiga je obogaćena fotografijama koje je dizajnerka osmislila za svoje klijente u okviru kompanije „Domus Nobillis“, a onda su usledile i knjige koje se bave uređenjem svake prostorije posebno, pod sasvim jednostavnim imenima –  „Dnevni boravci“; „Spavaće i dječije sobe“; kao i „Kupaonice“; „Izradite sami“; „Balkoni i terase“; „Kuhinje i blagovaomice“; „Mali stanovi“; „Predsoblja, garderoberi i spremišta“.

Od 2012. godine je Mirjana Mikulec postala i urednica i voditeljka emisije „In Design“ na TV „RTL 2“, koja se bavi tematikom jednostavnog uređenja enterijera, ali prikazuje i neke luksuzne projekte koje je ova dama uradila za klijente u zemlji i inostranstvu.

Takođe Mirjana je kolumnista hrvatskog izdanja magazina „Story“ u kome piše na temu „Celebrity home stile“ i analizira i predstavlja enterijere domova poznatih ličnosti, te daje svoj sud i mišljenje.

Mirjana Mikulec živi jedan sasvim ispunjen život, te njen dan počinje ustajanjem u šest ujutru, i pripremama za emisiju koje podrazumevaju scensku šminku i stilizovanje od strane njenog dugo godina vernog saradnika Dina Bonačića.

Za sebe ova dama kaže da nema više vremena da sama kupuje odeću i obuću, te da je njen stilista za to zadužen, ali da često impulsivno naruči neki komad preko interneta i po pravilu pogreši, mada je u dizajnu enterijera nepogrešivog oka.

Dizajnerka smatra da je najefikasniji način da se promena enterijera bez previše ulaganja izvrši, jeste da se koristi trik sa bojama, te da se na takav savet uvek može iskoristiti na pravi način.

Mirjana svoje ćerke vaspitava kao samostalne i svoje osobe i ne smatra da je razlika od sedam godina između njh dve prevelika, i stalno ističe da im se kada bude vreme da naprave životne izbore neće mešati i da će ih podržati u onome što bude samo njihova želja.

Kako je dizajnerka istakla, njena starija ćerka je veoma zaštitnički nastrojena prema mlađoj sestri i veruje da je zapravo ta razlika između devojčica doprinela da se izbegne ljubomora starijeg deteta prema mlađem.

Ova poznata preduzetnica danas vredno radi na svojim novim dizajnima, sarađuje sa velikim i renomiranim svetskim kućama i ne krije zadovoljstvo kada ima kreativnu slobodu u radu i kada joj klijenti ukažu poverenje i dopuste da im ona po svom nahođenju uredi dom.

Iako bi se moglo pomisliti da je Mirjana Mikulec postala elitista i da je njena bogata karijera uticala na to da se izdigne iznad običnog sveta, to zapravo nije tako i svi koji je poznaju kažu da je vrlo nepoosredna i prijemčiva osoba, koja daje rado savete da se za malo novca promeni životni prostor i da se svaka domaćica pronađe u nekom od njenih saveta.

Na sajtu Mirjane Mikulec „In Design“ mohu se pronaći nebrojeni korisni saveti, prelepe ideje i fotografije za svačiji „ukus i džep“, te je ova preduzetnica zato veoma poštovana i omiljena u Hrvatskoj, i iako je imala prilike da živi i radi bilo gde u svetu, odlučila je da ostane u rodnom zagrebu i da sa svojim sugrađanima deli sve novitete i da jednostavno umesto da ode u svet, „svet donese u Zagreb“.

Dakle, kada poželite da uradite neke manje ili veće prepravke u svom enterijeru, topla preporuka je da posetite sajt ove poznate dizajnerke ili da pogledate njenu autorsku emisiju u kojoj ćete baš sigurno dobiti veoma praktične i korisne savete.

Ime i Prezime: Mirjana Mikulec

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1975. godina, Zagreb, Republika Hrvatska

Zanimanje: dizajner enterijera; preduzetnica; kolumnista; TV voditeljka i urednica

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/mirjana_mikulec/

Twitter: /

YouTube: /

Web stranica: http://indizajn.tv/mirjana-mikulec/

Sponzorisano:

Loading...
loading...