Moda

Iva Balaban – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Hrvatica Iva Balaban (rođena Radić), poznata je ikona stila, modna urednica i supruga fudbalera Boška Balabana, sa kojim ima troje dece.

Poznata je po internet stranici i modnom blogu „Journal.hr“ koji uspešno vodi i uređuje od 2014. godine.

Biografija Ive Balaban

Iva Radić Balaban je rođena u Rijeci 1977. godine. Proslavila se kao pobednica takmičenja za „Kraljicu Hrvatske“ 1995. godine, a iste godine je bila četvrta na takmičenju za „Miss sveta“ koje je održano u Baden Badenu u Nemačkoj.

2002. godine se udala za fudbalera Boška Balabana sa kojim ima troje dece i sa kojim trenutno živi u Zagrebu.

Od uspešne manekenke do „žene fudbalera“

Hrvatska misica je posle pobede na pomenutom takmičenju „Kraljica Hrvatske“, počela aktivno da se bavi manekenstvom i krasila je stranice brojnih modnih magazina u zemlji i svetu, i u tom periodu je bila „it“ devojka, lice za koje su se utrkivala najveća imena među svetskim kreatorima. Prelepa brineta radila je i brojne modne revije i modne editorijale, a najviše angažmana je imala u inostranstvu, gde je radila u Nemačkoj, Italiji i Engleskoj.

Nakon što je Iva 2001. godine u Zagrebu upoznala svog sugrađanina (Boško Balaban je takođe rođen u Rijeci 1978. godine) i sadašnjeg supruga, koji je tada igrao za FK Dinamo, posle kraćeg zabavljanja raskinuli su emotivnu vezu, jer je iste godine Boško potpisao ugovor sa fudbalskim klubom „Aston Vila“ u Birmingemu. Međutim, kako fudbaler u novom klubu nije pokazao ništa od svog talenta, nakon samo godinu dana se vratio u matični FK Dinamo, ali i obnovio ljubav sa Ivom, pa su se iste 2002. godine venčali u hotelu „Excelsior“ u Dubrovniku.

2003. godine Iva i Boško Balaban su dobili prvo dete, ćerku Tašu, a već godinu dana kasnije su se preselili u Belgiju, zbog novog angažmana mladog fudbalera. Svoju uspešnu manekensku karijeru Iva je u potpunosti podredila ulozi supruge i majke, i, kako sama kaže, nikada zbog toga nije zažalila.

Poznati par je u Belgiji proveo pune tri godine, a kada je Bošku istekao ugovor, 2007. godine su se vratili u Hrvatsku, kada su postali presrećni roditelji drugog deteta, sina Ivana.

Početkom 2008. godine, u crkvi Svetog Franje u Zagrebu, Iva i Boško upriličili su krštenje za svog sina, ali i svoje crkveno venčanje, gde su i obnovili bračne zavete, a slavlje za brojne poznate zvanice, koje je zabavljao Halid Bešlić, održano je u popularnom restoranu „Okrugljak“.

Par se sa svoje dvoje dece, ubrzo ponovo preselio 2009. godine, a novo odredište je bila Atina, u kojoj je Boško potpisao trogodišnji ugovor sa fudbalskim klubom Panioniosom.

Nakon povratka iz Grčke u Zagreb, 2012. godine, Iva Balaban je rodila svoje treće dete, ćerkicu Tesu, ali pored neopisive sreće, kako sama kaže, to joj je bio i jedan od najtežih momenata u životu, jer je samo tri dana pred svoj porođaj morala da se oprosti od supruga koji je otputovao u Maleziju zbog novog profesionalnog angažmana. Iva je svoje troje dece u tom periodu odgajala sama, a Boško svoju najmlađu mezimicu Tesu nije video puna tri meseca nakon rođenja.

2013. godine, kada se Boško Balaban se vratio iz Malezije, gde je u svojoj 35. godini završio fudbalsku karijeru, sa svojom suprugom Ivom nastavio je bračnu idilu, a par je 2014. godine proslavio 12 godina braka i još jednom su obnovili svoje bračne zavete i zakleli se jedno drugom na večnu ljubav.

Skandali i tračevi o Ivi Balaban

Kao i svaki poznati i uspešni par, Iva i Boško Balaban su bili pod stalnom pažnjom javnosti, ali i na meti žute štampe, pa su tako tračevi o njihovom privatnom životu krasili mnoge tabloidne naslovnice.

Već 2003. godine, mediji su preneli vest da se poznati bračni par Balaban razvodi, a kao razlog su navodili Ivinu ljubomoru i učestale svađe, međutim, oboje su te navode odlučno demantovali. Iste glasine su se pojavile i 2013. godine, a ovaj put je navodno razlog za bračnu krizu bila „burna prošlost“ Ive Balaban, i njena veza sa brojnim sportistima, pre nego što je upoznala Boška.

2005. godine, mediji su pisali o bahatom ponašanju Ive Balaban i njenom vređanju policije koja je pokušala da je u Zagrebu zaustavi radi rutinske kontrole, i jer se nije zaustavila na pešačkom prelazu.

2015. godine, poznati supružnici su zapali u ozbiljnu finansijsku krizu, kada je opljačkana porodična kuća Ive i Boška u Zagrebu, a kako su mediji preneli, ukraden je nakit vrednosti oko milion hrvatskih kuna. U isto vreme, na aukciji se našla i jedna njihova nekretnina od 140 kvadrata u elitnom naselju Šalta, koja je procenjena na 3,5 miliona kuna, a koja se vodila na Ivino ime. Boško Balaban je pokušao da te navode demantuje, ali ovoga puta bez uspeha, jer su se tvrdnje medija pokazale kao istinite.

U martu 2016. godine pojavila se informacija da je Iva Balaban na jednoj rođendanskoj proslavi fizički nasrnula, i pred brojnim gostima ošamarila svoju prvu komšinicu Tamaru Šteko, zbog sumnje da je suprug vara sa njom. U novembru iste godine pisalo se o navodnoj tuči na jednom Beogradskom splavu, u kojoj je učestvovao Ivin suprug Boško, kome je u opštem metežu polomljen nos, a sve se odigralo samo jedan dan pre venčanja Ivine najbolje prijateljice, poznate pevačice Severine Kojić. Boško i Iva su navode medija o oba „slučaja“ demantovali, a Iva je izjavila da je to jedan od glavnih razloga zašto ne voli da daje izjave za pisane medije, jer se njene reči namerno interpretiraju pogrešno i stvari se izvlače iz konteksta.

Nova karijera Ive Balaban i poslovni uspesi

Iako je često isticala da se povukla iz javnosti da bi se posvetila svojoj porodici, Iva Balaban je uvek u modnim krugovma bila i ostala jedna od najlepših Hrvatica i ikona stila i šarma. Zato i ne čudi podatak da je ova lepotica u septembru 2013. godine postala zaštitno lice kampanje City centra – „We love style by Iva Balaban“.

Od 2015. godine, Iva Balaban je ambasador „Poliklinike Molojević“, koja se bavi nehirurškim podmlađivanjem kože, a čiji je vlasnik Ivin prijatelj dr Nikola Milojević, poznatiji kao „kralj botoksa“, jer je u Zagrebu, ali i u Londonu gde ima još jednu kliniku, uradio preko 20 000 intervencija podmlađivanja botoksom, laserom i drugim savremenim metodama.

Najveći uspeh u poslu Iva Balaban je postigla početkom 2012. godine, kada se sa svojom prijateljicom Mirelom Forić Srnom (suprugom poznatog fudbalera Darija Srne), upustila u poslovni poduhvat koji se zvao „Büro 24/7“, i koji je bio hrvatska verzija poznatog modnog portala čija je osnivačica Ruska kolumnistkinja i urednica ruskog izdanja „Harper΄s Bazara“ Miroslava Duma.

Naime, Miroslava Duma je u Moskvi upoznala Mirelu Forić, kojoj je predložila poslovnu saradnju, pa je tako poznati lifestyle internet portal dobio svoju hrvatsku verziju, koja je bila prva zemlja u kojoj je, posle Rusije, ovaj projekat počeo sa radom. Na poznatim stranicama „Büro 24/7“ koje su u zagrebu uređivale Iva Balaban i Mirela Forić Srna, dame su mogle da budu u toku sa svim najnovijim modnim trendovima, da pronađu savete za zdravlje negu i lepotu, ali i brojne informacije iz sveta filma, muzike i kulture uopšte. Veliki uspeh pomenute internet stranice, koja je svojim čitateljkama nudila samo „najbolje od najboljeg“ iz svih oblasti savremenog života, odveo je njegove hrvatske urednice i na reviju visoke mode poznate modne kuće „CHANEL“ koja je održana 2013. godine na nedelji mode u Parizu.

Nakon pune dve godine saradnje Iva Balaban je odlučila da u jesen 2014. godine raskine partnerstvo sa Mirelom i krene u samostalni poslovni projekat, kada je osnovala internet stranicu i blog „ Journal.hr“, jer je, kako sama kaže, želela da isproba novi i jednostavniji koncept, u kome će imati potpuno drugačiji pristup modi i stilu, i svakoj ženi omogućiti da se pronađe u određenoj savršenoj odevnoj kombinaciji. Na novom internet portalu takođe se mogu pronaći i saveti iz kulinarstva, lepote, kulture, dizajna enterijera, ali i slike luksuznog i svakodnevnog običnog života.

Takva iznenadna poslovna odluka je dovela i do prekida Ivinog prijateljstva sa Mirelom Srnom, koja joj je, kako se navodi, za raskid partnerstva isplatila oko 10 000 evra i sa njom potpisala ugovor o tajnosti i zabrani iznošenja podataka o prethodnoj zajedničkoj saradnji na suvlasničkoj internet stranici, pa su tako, „preko noći“, nekadašnje saradnice postale ljuta konkurencija. Međutim, ni jedna od supruga fudbalera i bivših prijateljica ne želi da govori o razlozima prekida poslovnog partnerstva, već samo diplomatski odgovaraju da jedna drugoj žele puno uspeha u radu i da je na tržištu uvek dobrodošla „zdrava konkurencija“.

Slobodno vreme

Poznata modna ikona i preduzetnica kaže da u slobodno vreme voli da se posveti običnim kućnim poslovima, kuvanju i odmaranju sa porodicom, a za vitku liniju u svojoj 38 godini, najviše je zahvalna genetici. Na sebi nema nikakvih estetskih korekcija, osim tretmana podmlađivanja i zatezanja lica u „Poliklinici Milojević“, čiji je i ambasador lepote.

Iako sama priznaje da najviše voli da nosi dizajniranu garderobu, smatra da je i „ulična moda“ koja je komercijalna i svima dostupna, odličan izbor ako se dobro ukombinuje.
Iva je poznata je i hvaljena kao osoba koja ima nepogrešiv modni ukus, i za svaku odevnu kombinaciju koju je ponela dobila je samo pohvale modnih znalaca.

Pored mode, Ivu veoma zanima i dizajn enterijera, i uređenje životnog prostora uopšte, i ne isključuje mogućnost da se jednog dana oproba i u tom poslu, jer sebe smatra, kako sama kaže, velikim estetom i osobom istančanog i dobrog ukusa, pa tako literatura iz ove oblasti spada u njeno omiljeno štivo, koje rado čita kada ugrabi neki trenutak slobodnog vremena.

Izjave za medije Iva Balaban daje vrlo retko, a tračevi o njoj i njenoj porodici je ne pogađaju i, kako kaže, na razne natpise se često samo nasmeje.

Ipak, kao jedna od najbolje stilizovanih osoba u Hrvatskoj i uspešna poslovna žena, Iva je stalno prisutna u javnosti, i još uvek pleni svojom pojavom i harizmom.

Humanitarni rad Ive Balaban

Iva je veoma posvećena i humanitarnom radu, a naročito kada su u pitanju akcije povezane sa najmlađima, pa je tako nedavno uz brojne poznate ličnosti učestvovala u akciji „Deci detinjstvo“, koja se bori protiv pada nataliteta.

U humanitarne svrhe Iva je 2016. godine odsekla svoju prepoznatljivu dugu smeđu kosu, i tako se pridružila kampanji „Budi jaka“ i postala njen ambasador u Hrvatskoj. Pomenutu kampanju je sprovela svetski poznata kompanija za negu kose „Panten“, a cilj je da se od prirodne kose prave perike koje se zatim doniraju deci oboleloj od raka.

Ime i prezime: Iva Radić Balaban

Datum i mesto rođenja: 1977. godine, Rijeka (Hrvatska)

Zanimanje: manekenka, blogerka, modna urednica

Visina: 183 cm

Težina: 60 kg

Instagram: https://www.instagram.com/ivabalaban/

Sponzorisano:

Loading...
loading...