Moda

Ivana Korab – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Ivana Korab je jedna od naših najuspešnijih manekenki, koja je izgradila zavidnu karijeru u inostranstvu, a u međuvremenu je u Americi u kojoj živi i radi već više od deset godina, uspela da se pojavi i u nekim TV serijama i filmovima, te je postala zapažena i kao glumica.

Ivana Korab – biografija 

Popularna manekenka i glumica, rođena je u Beogradu, 12. marta 1986. godine, gde je pored završene osnovne i srednje škole, išla i na časove glume kod čuvenog Bate Miladinovića, te je završila i nižu muzičku školu (odsek klavir).

Ivana je takođe u mladosti bila vrlo posvećena sportu (igrala je odbojku i stoni tenis), te i danas voli da trenira i tako održava baš sjajan fizički izgled i kondiciju, a naučila je i tečno govori dva jezika – engleski i francuski.

Kada sve sumira, ističe da je srećna što su je roditelji usmerili da se obrazuje, te da iako joj je modeling uvek bio prioritet, ipak uspe da stekne zavidno obrazovanje koje je vrlo bitno za svaku osobu koja sebe izgrađuje kao ličnost, te je nakon završene Gimnazije, Ivana upisala i završila Fakultet za finansije i bankarstvo u Beogradu.

Mada je manekenka odrastala u vreme turbulentnih i kriznih devedesetih godina, svoje detinjstvo sa dva mlađa brata i roditeljima, ona pamti kao vrlo bezbrižno, jer su joj majka i otac omogućili da ostvari sve svoje snove.

Profesionalni uspesi Ivane Korab 

Ivana je manekensku karijeru započela sa svega 17 godine, a onda je neposredno nakon završene Beogradske gimnazije, sa 18 godina je već postala jedan od najtraženijih modela u Srbiji, te je i dobila odlične ponude da radi u Aziji, Maleziji, Singapuru, Tajlandu i na Filipinima, i kako kaže prihvatila je posao kako bi sebi „ispunila“ portfolio i omogućila naredne bolje angažmane, ali je i uporedo sa modelingom počela da studira, te je u pauzama između revija i snimanja, umesto da ide u provode kao njene koleginice, išla kući da vredno uči.

Nakon što je sa 22 godine otišla u Ameriku da nastavi svoju karijeru modela, 2010. godine, Ivana je potpisala ugovor sa jednom od vodećih modnih agencija u Americi, pa i preselila se najpre u Majami, dge je uspešno radila kao model, ali je iste godine upisala i studije glume na Universal Academy, te je i dobila svoju prvu ulogu u filmu „If you only know“.

Posle nekog perioda, zbog prirode posla, Ivana se preselila u Los Anđeles, pa je nastavila da radi i da se usavršava, i išla je na razne kurseve i pohađala časove za usavršavanje glumačke tehnike, te je radila na postizanju što bolje dikcije, pokreta, ekspresije i improvizacije, a kod baš poznatog profesora Arona Spejsera, kod koga su „učili“ i Vil Smit, Dženifer Lopez i Džerard Batler.

Nakon završenog pomenutog glumačkog kursa kod Arona Spejsera, Ivana je počela da dobija ponude da glumi u serijama i filmovima, ali kako kaže ne preko kastinga, već jer su je reditelji zapazili u ostvarenju „If you only know“, te su je preporučili za saradnju u filmovima – „The Bold and Beautiful“; „Unnatural“ (2015. godine) i „Dr Feelgood“ (2011. godine).

U svom poslednjem filmu, „Unnatural“, Ivana je sarađivala sa poznatim glumcima Šarlin Fen (koja je našoj publici prepoznatljiva po seriji „Tvin Piks“), kao i sa Džejmsom Remerom (poznat po ulozi u seriji „Sex i grad“).

U svom sledećem filmskom projektu, koji treba da se realizuje tokom ove godine, Ivana Korab će imati puno akcionih scena, a kako ne želi da ima dublerku, pošla je na časove borilačkih veština.

Paralelno sa glumom, Ivana Korab uspešno radi i kao model, te kako ističe nije nikad zapostavila ni svoju „glavnu“ karijeru, te snima brojne editorijale i radi modne revije u Americi, a po potrebi putuje na snimanja širom sveta.

  1. godine, popularna manekenka je započela rad na TV seriji „Čarlijevi anđeli“ (koja jeste i adaptacija popularnog istoimenog filma), a u kojoj je dobila jednu od tri glavnie uloge.

U bogatoj manekenskoj karijeri, Ivana Korab je snimila i vrlo popularne i vrhunske reklame za „Pepsi“; „Neutrogenu“; „Soni“, a 2011. godine je proglašena za „top-model“ godine na Floridi.

Ivana je često gostovala u prilozima na popularnoj „Fashion TV“, u kojima modeli pričaju o sebi i svojim interesovanjima, a rame uz rame sa najvećim zvezdama iz sveta manekenstva.

Ivana je u Americi uspela da se ostvari i u ulozi voditeljke, a sve zahvaljujući svojoj tada ali i danas najboljoj drugarici Sindi Tejlor, sa kojom je jedno vreme i živela, i koja radi na poznatom „E“ kanalu, pa je i naša manekenka dobila priliku da vodi emisiju na španskom jeziku (a pak za područje Latinske Amerike na pomenutom „E“ kanalu), a koja se zove „Fashion tour expirience“.

U Srbiji je lepa manekenka, bila 2014. godine, zaštitno lice brenda „Bonnati“, a zbog posla te i svoje porodice i danas vrlo često dolazi u rodni Beograd.

Privatni život Ivane Korab 

Lepa manekenka iza sebe ima jednomesečni brak sa četiri godine starijim Miom Danilovićem te kaže da je iskreno i od srca ušla u bračnu „instituciju“, ali da je ipak nakon vrlo kratkog perioda razvod bio neminovan, te da iako se tome nije nadala, razloge bračnog „brodoloma“, nikada nije i želela da podeli sa medijima, jer vrlo polaže na očuvanje svoje privatnosti.

Od 2017. godine, Ivana Korab je u vezi sa slovenačkim fudbalerom Reneom Krhinom (koji ima 28 godina, te igra za reprezentaciju Slovenije, a nastupa za španski FK „Granada“), te sa svojim novim izabranikom često objavljuje fotografije na društvenim mrežama.

Početkom 2018. godine, lepa manekenka je boravila u Srbiji jer joj je otac bio bolestan, te je pak ostala u rodnom gradu sve dok se nije uverila da se zdravstveno stanje njenog tate stabilizovalo u potpunosti.

Ime i Prezime: Ivana Korab

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 12. mart 1986. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: manekenka; foto-model; glumica

Visina: 178 cm

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/korabivana/

Instagram: https://www.instagram.com/ivanakorab/

Twitter: https://twitter.com/ivanakorab

YouTube: /

 Linkedin: https://us.linkedin.com/in/ivana-korab-08b88426

 IMDb: https://www.imdb.com/name/nm4244806/

Sponzorisano:

Loading...
loading...