TV lica

Zoran Šprajc – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Zoran Šprajc je popularni hrvatski TV voditelj, koji je pored toga i poznati novinar i producent, koji kod nas i nije toliko poznat, dok je u susednoj Hrvatskoj velika zvezda, i to pre svega zbog svojih nekada vrlo ironičnih ali i pristrasnih komentara u informativnim emisijama koje uređuje i vodi..

Zoran Šprajc – biografija 

Poznati hrvatski voditelj, rođen je kao Zoran Jovanović, 1968. godine u Slavonskom Brodu u Hrvatskoj, gde je završio osnovnu i srednju školu, a potom se preselio u Zagreb kako bi upisao Fakultet političkih nauka, na kome je u roku i sa visokim prosekom i diplomirao.

Kada je postao punoletan, Zoran je odlučio da umesto očevog prezimena Jovanović, uzme pak prezime svoje majke,. Šprajc, i to iz dva razloga – prvo, jer nikada nije živeo sa svojim ocem, koji je napustio njega i njegovu majku, i drugo jer je prezime Šprajc mnogo bolje za početak bavljenja javnim poslom, jer je upešatljivo i „zvučnije“.

Zoran Šprajc se već više od dvadeset godina bavi radom u informativnom programu na televiziji, ali često ističe da i danas ima tremu pre svake svoje emisije, ali da mu ona zapravo pomaže da se bolje koncentriše i da ostane fokusiran i da pravi što manje lapsusa.

Poznati voditelj je oženjen suprugom Lidijom, koja je po profesiji lektor, i iz braka sa njom ima ćerku Franku, kao i sinove Mirona i Darjana.

Voditeljska karijera Zorana Šprajca 

Pre nego što je otpočeo svoju TV karijeru voditelja, Zoran Šprajc je nakon diplomiranja na FPN-u, radio kao radijski voditelj, a onda se pokazao kao osličan urednik i voditelj informativnih formata na malim ekranima.

Voditelj je međutim poznat kao neko ko ne može da se uzdrži od iznošenja ličnih mišljenja i/ili stavova na kraju svake vesti koje prezentuje, te je zbog toga i više puta u svojoj dve decenije dugoj karijeri imao ozbiljne probleme.

Naime, 2011. godine, poznati Šprajc je trajno suspendovan iz „Dnevnika“, nakon što je u Programskom veću izneo primedbe na prilog izveštaju o ratnim dešavanjima u Vukovaru, a smanjena mu je i plata jer je izneo sasvim nepotreban i neprimeren komentar.

Popularni voditelj je tri godine kasnije, bio među glavnim osnivačima na televiziji N1, koja je ogranak poznate britanske televizije, te je i radio kao voditelj, nepunih godinu dana.

Međutim, 2015. godine, Zoran Šprajc je odlučio da pređe na TV RTL, na kojoj i danas uređuje i vodi emisiju „RTL Direkt“, koja je takođe informativnog karaktera, ali je vrlo zanimljiva zbog čestih sarkastičnih komentara poznatog voditelja, od kojih nije odustao ni nakon toliko godina karijere, i koji su na neki način i učinili da postane prepoznatljiv i zanimljiv kao TV lice širokom auditorijumu.

  1. godine, Zoran Šprajc se pojavio u kultnoj hrvatskoj TV seriji „Bitange i princeze“, a 2011. godine je u jednom dečijem filmu „Koko i duhovi“, imao ulogu voditelja „Dnevnika“; takođe je poznati voditelj imao uloge i u TV serijama „Odmori se, zaslužio si“ (iz 2006. godine), te i u seriji „Zakon“ (iz 2009. godine), a što se nalazi navedeno na njegovom IMDb profilu.

Popularni voditelj danas radi „punom parom“, te kako kaže leže obično u dva sata posle ponoći a ustaje već u pola osam ujutru, te kao urednik ima puno obaveza i odgovornosti, a takođe ima i svoj blog i vrlo je aktivan na društvenim mrežama.

Privatni život Zorana Šprajca 

Kako je ranije i napomenuto, poznati voditelj je u skladnom braku sa suprugom Lidijom, koja je lektor ali je i sama bila urednik emisija o gramatici, lingvistici i književnosti, te i razume posao svog supruga, i svu odgovornost koju je na sebe preuzeo.

Iz braka sa Lidijom, Zoran Šprajc ima troje dece, ćerku i dva sina (Franka, Miron i Darijan), za koje kaže da su vrlo lepo vaspitani i da su od malena naučeni pravim vrednostima, te da nikako nisu bahati i razmaženi.

Popularni voditelj najviše voli vikende, kada se opušta u krugu porodice, te supruzi pomaže u sređivanju porodičnog doma, ili pak ide u šetnje sa svojom ljubimcem, psom rase labrador, koji se zove Bela, a takođe ga opušta i muzika i to pre svega u rok i pank žanru.

Hrvatski mediji su jedne godine objavili sasvim neproverenu informaciju da je poznato TV lice, prevario svoju suprugu sa koleginicom Martinom Kiseljak, ali ih je Zoran Šprajc tužio, te i tražio javni demanti i izvinjenje zbog narušavanja mira i ugleda, i na kraju se i ispostavilo da je vest bila lažna, te je voditelj uepso da „istera pravdu i istinu“.

Kao svoj najveći porok, poznati voditelj Zoran Šprajc, navodi kafu, koju konzumira u prevelikim i neograničenim količinama, te smatra da je u suštini ovim porokom zamenio cigarete, jer je niz godina bio veoma strastveni pušač.

Ime i Prezime: Zoran Šprajc (rođen kao Zoran Jovanović)

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1968. godina, Slavonski Brod, Hrvatska

Zanimanje: TV voditelj; novinar; urednik i producent

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/zoran.sprajc/

Instagram: https://www.instagram.com/zoransprajc/

Twitter: https://twitter.com/zsprajc

YouTube: /

 IMDb: https://www.imdb.com/name/nm2543570/

Sponzorisano:

Loading...
loading...