TV lica

Dejana Živković – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook

Dejana Dea Živković sve je uspešnija srpska manekenka i top model, a svoju karijeru je uspela da izgradi, kako kod nas, tako i u inostranstvu, gde trenutno živi i radi.

Postala je poznata nakon učešća u emisiji „Prvi srpski top model“, ali i po brojnim i turbulentnim vezama sa srpskim sportistima.

Biografija Dejane Živković

Dejana Živković je rođena u Beogradu, 9. oktobra 1992. godine. Otac Radomir Živković poznati je srpski advokat koji je trenutno na funkciji srpskog ambasadora u Republici Kongo. Dejana ima stariju sestru Vanju, a obe su, kako manekenka često ističe, svoju lepotu nasledile od majke Vesne.

Zbog prirode posla kojim se njen otac bavio, kao i čestih menjanja adrese, Dejana je četiri godine živela u Solunu, gde je završila osnovnu školu, da bi po povratku u Beograd završila i privatnu srednju turističku školu. Kako joj je obrazovanje veoma važno, jer joj je i deda bio poznati pravnik i profesor na Univerzitetu, lepa manekenka je upisala studije na privatnom Univerzitetu „Džon Nezbit“ (nekadašnji „Megatrend“), na kome vredno i uspešno studira.

Od ranog detinjstva se bavila atletikom i osvojila brojne nagrade na takmičenjima, ali pre svega ima za cilj da se proslavi kao manekenka, ili da postane novinar. Govori grčki i engleski jezik, a završila je i kurs glume.

Poslovni angažmani i ostvarenje sna poznatog top modela

Dejana Živković je ostala upamćena kao učesnica rijaliti programa „Prvi srpski top model“, koji je na TV „Prva“, a po ugledu na svetske formate ovog šoua, realizovala poznata srpska manekenka Ivana Stanković.

Kada je ušla u pomenuti šou 2011. godine, Dejana je imala 18 godina, plavu kosu, dva pirsinga (u jeziku i pupku), ali po mišljenju modnih stručnjaka, i nekoliko kilograma viška. Međutim, ubrzo je zbog svog stava postala miljenica Ivane Stanković, ali ne i drugih 14 učesnica, sa kojima je vrlo često ulazila u verbalne sukobe. Iako su joj mnogi osporavali budućnost manekenke i top modela, Dejana je ostala upamćena kao jedina devojka iz ovog šoua koja je uspela da snimi provokativni editorijal za srpsko izdanje poznatog svetskog časopisa „Maxim“.

Po izlasku iz popularne emisije, gde je zauzela deveto mesto, ali i privukla veliku pažnju na sebe (iako nije uspela da se plasira u top tri devojke), uspešno je svoju karijeru nastavila u Beču i Milanu. Svoj imidž seksi plavuše bujnih oblina Dejana je uspešno promenila tako što se transformisala u prelepu brinetu, ugradila silikone u usne, i smršala nekoliko kilograma.

Pored brojnih domaćih modnih editorijala, Dejana svojim najvećim uspehom smatra slikanje za italijanski „Vogue“, kao i za poznati austrijski modni časopis „Vangardist“.

Pored manekenske karijere koju je uspešno nastavila da gradi, lepa brineta se pojavila i u ulozi glumice u nekoliko domaćih muzičkih spotova, ali se oprobala i kao voditeljka i suvlasnica splava u Beogradu.

Kako sama manekenka često ističe, njena najdraža, ali ujedno i najtužnija saradnja, ostvarena je dok je još bila učesnica „Prvog srpskog top modela“, 2011. godine, sa pevačem Darkom Radovanovićem, u spotu za pesmu „Ej, moja ti“. Na žalost, poznati pevač nije uspeo da promoviše pomenuti spot i pesmu, jer je tragično nastradao u saobraćajnoj nesreći u junu iste godine, samo dve nedelje nakon snimanja, što je šokiralo i duboko potreslo kako celokupnu srpsku javnost, tako i mladu Dejanu, koja je za Darka i saradnju sa njim imala samo reči hvale. Darkovi poslovni saradnici su spot objavili nakon njegove smrti.

Krajem januara 2014. godine, Dejana je snimila spot sa Sašom Kovačevićem za pesmu „Mogli smo sve“.

Nakon defilea na „Fashion kruzu“ na Hrvatskoj rivijeri 2014. godine, lepa srpska manekenka privukla je pažnju poznate hrvatske pevačice Alke Vuice, sa kojom je ostvarila saradnju u spotu za pesmu „Ženska posada“.

Polovinom 2014. godine, oprobala se i kao ugostitelj, kada se pojavila kao suvlasnica na otvaranju splava „Club 94“ na Novom Beogradu. Krajem 2014. godine, Dejana je dobila priliku da bude voditeljka na TV B92, u zabavnoj emisiji „Bulevar Delikates“ koja se bavi tračevima iz života poznatih.

Kako Dejana nije ni jednog momenta zapostavila svoj posao top modela i vredno je radila na ostvarivanju domaće i inostrane karijere, u martu 2015. godine je dobila poziv od grčke TV „Antena“, da se pojavi u emisiji „Ola hip“, kao specijalna gošća iz Srbije. Kako perfektno govori grčki jezik, publika je bila oduševljena njenom pojavom, ali i elokventnošću i gracioznošću koju je pokazala u ovom poznatom talk-show programu.

Karijeru top modela Dejana Živković je nastavila u avgustu 2015. godine u Majamiju, gde je radila snimanje i revije za kupaće kostime, a zatim i potpisala unosni ugovor sa poznatom modnom agencijom „Elite model management“ iz Majamija, Florida. Od tog perioda, Dejanina manekenska karijera kreće uzlaznom putanjom, i lepa brineta ostvaruje svoj „američki san“, saradnjom sa brojnim poznatim dizajnerima, slikanjima i reklamama, ali i modnim revijama u Majamiju i Njujorku.

Trenutno je jedna od najtraženijih i najzauzetijih srpskih manekenki, a živi i radi kako u SAD-u, tako i u Kejptaunu i drugim svetskim prestonicama, ali veoma često putuje i dolazi u Srbiju i Crnu Goru, kako zbog poslovnih obaveza, tako i zbog svoje sestre Vanje koja je udata i živi u Budvi.

Ljubavni život iz telenovela

Iako nije uspela da pobedi u rijaliti emisiji „Prvi srpski top model“, Dejana Živković je svojom atraktivnom pojavom svakako uspela da privuče pažnju javnosti, ali i brojnih udvarača, pre svega sportista.

Prva ozbiljnija emotivna veza u koju je Dejana „uplovila“ bila je 2011. godine, sa belgijskim manekenom Markusom Andreom, za vreme njenog poslovnog angažmana i života u Beču, ali se ta veza ubrzo završila.

Najveći skandal i pažnju javnosti privukla je veza prelepe manekenka sa golmanom Vladimirom Stojkovićem, polovinom 2013. godine, kada je on tek objavio da se razvodi od tadašnje supruge Bojane Stojković. Mnogi predstavnici žute štampe, ali i sama Bojana Stojković, optuživali su upravo Dejanu Živković za krah četvorogodišnjeg braka poznatog golmana, ali je manekenka to odlučno demantovala. Međutim, iako su u javnosti i na društvenim mrežama pokazivali koliko je njihova ljubav jaka i koliko se vole, Vladimir i Dejana su raskinuli već u septembru iste godine.

Nakon Vladimira Stojkovića, Dejana je dovođena u vezu sa brojnim srpskim sportistima, ali od svih navoda i tračeva, potvrđeno je samo da se kratko vreme zabavljala sa fudbalerom Lolom Smiljanićem.

Međutim, u maju 2014. u javnost je dospela informacija da se manekenka viđa sa poznatim zavodnikom, rukometašem Vladom Mandićem, što su oboje i potvrdili kada je Dejana svog novog izabranika upoznala sa sestrom Vanjom Prokopijević, za koju je jako vezana. Ni Dejanina veza sa ovim poznatim sportistom nije dugo potrajala, pa je vest o raskidu dospela na naslovnice već krajem iste godine.

Intrigantna manekenka je, međutim, ubrzo ponovo počela da puni mnogobrojne naslovnice tabloida, kada je potvrdila da se zabavlja sa Crnogorcem Jovanom Vukotićem, koji je ubrzo nakon otpočinjanja njihove romanse otišao u zatvor zbog pokušaja ubistva. Iako ga je čekala da izađe na slobodu skoro punu godinu dana, Dejana je na društvenim mrežama objavila njihov zvaničan raskid u leto 2015. godine, a kao razlog je navela njegovu preteranu ljubomoru, ali i svoju želju da se u potpunosti posveti karijeri modela.

Najnovije fotografije na instagramu, podgrejale su sumnju da je trenutni Dejanin partner poznati američki maneken i glumac Tajson Bekford, ali se ona tim povodom nije oglašavala, i samu vest nije ni potvrdila, ali ni demantovala.

Kritike javnosti zbog fizičkog izgleda

Iako je trenutno veoma zaposlena, Dejana na društvenim mrežama redovno postavlja fotografije, i ne propušta priliku da izveštava fanove o svojim poslovnim i privatnim uspesima, putovanjima, napornim treninzima ali i provodima. Zbog toga, ali i burne ljubavne prošlosti, poznatu manekenku sve češće svrstavaju u red starleta, ali njena uspešna karijera u svetu modelinga, to sama po sebi demantuje.

Upravo su neke od slika poznate manekenke dovele do toga da je javnost oštro kritikuje zbog toga što je sebe dovela na ivicu anoreksije, kada je u jednom momentu na visinu od 178 cm, imala samo 53 kg. Kritike su izgleda „urodile plodom“, pa se lepa Dea ugojila i sada izgleda puno prirodnije i zdravije.

Od estetskih intervencija, Dejana ima silikone u usnama, iako sama poriče da ih je ugradila, i navodi da je na njoj sve prirodno.

Kao poseban, i jedan od najlepših perioda u svom životu, uspešna manekenka izdvaja decembar 2015. godine, kada se njena sestra Vanja porodila, a Dea postala tetka po prvi put. Inače, srpska javnost je Dejaninu sestru Vanju Prokopijević imala prilike da upozna kao takmičarku „X faktora“ 2013. godine, ali se nakon toga ona povukla iz javnosti i posvetila porodičnom životu u Crnoj Gori.

Dejana trenutno živi na relaciji Kejptaun – Majami – Njujork – Beograd – Budva, i svaki sliobodan trenutak koristi kako bi ga provela sa svojom porodicom.

Ime i prezime: Dejana Živković

Datum i mesto rođenja: 09. 10. 1992. godine, Beograd

Zanimanje: manekenka / top-model

Visina: 178 cm

Težina: 60 kg

Instagram: https://www.instagram.com/dejanazivkovic/

Facebook: https://www.facebook.com/public/Dejana-Dea-Zivkovic

Sponzorisano:

Loading...
loading...