TV lica

Aleksandar Požgaj – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Aleksandar Požgaj je poznati političar iz Srbije, koji je u javnosti i medijima postao prepoznatljiv pre svega po svojim fotografijama na društvenim mrežama, na kojima se hvalio svojim veoma pak „raskošnim“ životom i putovanjima, da bi potom postao učesnik jednog od najgledanijih reeality formata na našim prostorima, „Parovi“ na TV „Happy“.

Pogledajmo sada njegovu biografiju.

Aleksandar Požgaj – biografija

Poznati političar i reality takmičar Aleksandar Požgaj, rođen je u Šapcu 1984. godine, da bi pak i osnovnu i srednju školu završio u rodnom gradu, a potom se preselio u Beograd, gde je 2009. godine i diplomirao na Univerzitetu Megatrend, a na Fakultetu za poslovne studije.

Aleksandar je trenutno na završnoj godini MBA studija na Fakultetu tehničkih nauka u Novom Sadu, a takođe je na završnoj godini studija na United Buissnes Institutes iz Brisela.

Kao političar je Požgaj otpočeo karijeru u Socijalističkoj partiji Srbije (SPS), u kojoj je bio pak aktivan član od 2007. do 2016. godine, kada je postao član Srpske narodne partije, u martu te iste 2016. godine.

Kao vrsni student je Aleksandar Požgaj po završetku osnovnih studija, za nastavak školovanja dobio stipendije – Fridrih Ebert Stiftung (FES); kao i stipenije Beogradskog Fonda za političku izuzetnost (BFPE) i stipendije Centra Modernih Veština (CMV).

Politička i reality karijera Aleksandra Požgaja

U dosadašnjoj političkoj karijeri, Aleksandar Požgaj je bio učesnik brojnih edukativnih seminara, predavanja, političkih škola i kurseva u našoj zemlji i u inostranstvu, i svuda se pokazao kao baš i veoma talentovan i dobar polaznik, te je ostvarivao zapažene rezultate u političkim projektima na kojima je radio.

U organizaciji Saveta Evrope u Strazburu je 2011. godine bio organizovan poznati „Univerzitet demokratije“, na kome je bilo prijavljeno 16 kandidata iz oblasti politike, te je tada i Aleksandar Požgaj sa svojm Beogradskim fondom za političku izuzetnost bio jedan od učesnika pomenutog veoma važnog političkog skupa, koji je mreža važnih škola politike iz Jugoistočne Evrope.

Pomenuti skup je organizovan kao mini-simpozijum sa nazivom „Etika i politika“, i bio je jesno i praktično usmeren na buduće političke lidere, a na njegovom otvaranju je Požgaj držao govor kao tadašnji predstavnik političkog jedinstva i svog matičnog Fonda i Fakulteta iz Srbije.

Požgaj je i naredne 2012. godine u Strazburu bio učesnik „Svetskog foruma demokratije“, prvog organizovanog političkog skupa te vrste, na kome su se pojavili i veliki i važni svetski političari – generalni sekretar Saveta Evrope Torbjorn Jagland, kao i generalni sekretar Ujedinjenih Nacija Ban Ki Mun, te i jemenska političarka i aktivistkinja za ljudska prava, koja je 2011. godine dobila Nobelovu nagradu za mir Tavakul Karman.

Kako je ranije navedeno, Aleksandar Požgaj je svoju polkitičku karijeru započeo 2007. godine kao član Socijalističke partije Srbije, te su ga mnogi smatrali bliskim saradnikom lidera SPS-a Ivice Dačića, te je u matičnoj stranci mladi Aca Požgaj ostao sve do februara 2016. godine, pa se potom u martu 2016. godine priključio Srpskoj narodnoj partiji.

Za vreme svoje dosadašnje karijere, Aleksandar Požgaj je radio na sledećim važnim državnim funkcijama – od novembra 2009. godine sve do februara 2012. godine, bio je savetnik u Glavnom odboru Socijalističke partije Srbije; na pomenutoj poziciji je Aleksandar Požgaj postao u SPS-u Glavni savetnik Glavnog odbora u februaru 2012. godine, te na tom mestu ostao godinu dana, do marta 2013. godine; od decembra 2012. godine pa do marta 2013. godine je mladi političar bio na poziciji konsultanta za upotrebu takozvanih IPA fondova i drugih vrsta pomoćnih sredstava u upravi grada Šapca.

Aleksandar Požgaj je na funkiciji pomoćnika gradonačelnika Šapca, a pak koji je bio zadužen za saradnju sa Evropskom Unijom, bio u periodu od juna do novembra meseca 2012. godine, te je i od marta do jula meseca 2013. godine, bio na funkciji šefa kabineta predsednika Skupštine grada Novog Sada, a potom i predsednik Upravnog odbora Turističke organizacije grada Novog Sada od oktobra 2013. godine do marta 2015. godine, te je u međuvremenu Aleksandar Požgaj od jula 2013. godine sve do oktobra 2014. godine, bio i izvršni direktor preduzeća a.d. Luka Novi Sad.

U maju 2015. godine se mladi političar Aleksandar Požgaj prvi put prijavio za učešće u reality programu „Parovi na TV „Happy“, te je ponovo učestvovao u baš prethodno završenoj sezoni 2017./2018. godine, kada je pobedio Nenad Marinković Gastoz, te osvojio takozvanu „duplu krunu“.

Privatni život Aleksandra Požgaja

Nakon što je kvalifikjaciju za ulazak u „Parove“, Aleksandar Požgaj stekao na osnovu fotografija sa preskupih destinacija, sa sve tompusima i šampanjcima, te su se u medijima često pojavljivale glasine da on troši državni novac i vodile su se istrage za proneveru para, on je u „Parovima“ pak naveo da nikada nije ništa nekorektno uradio, te da ima svoja primanja koja voli da utroši na takav život i da mu nije potrebno da bude nepošten i da upropasti svoju reputaciju.

Polovinom 2017. godine, političar Aleksandar Požgaj se venčao sa svojom dugogodišnjom lepom devojkom Ivanom, nekadašnjom stjuardesom, te je održano samo opštinsko venčanje, bez naime i razmene zaveta u crkvi, sa divnim slavljem u restoranu „Milošev konak“ u Beogradu, a na njemu je pored uže porodice i najbližih prijatelja bila i Požgajeva drugarica koju je stekao u „Parovima“, Jovana Tomić zvana Matora.

U svom drugom učešću u „Parovima“ 2017. godine, Požgaj je zbog nesuglasica sa suprugom pred ulazak u vilu javno izrazio želju da se od nje razvede, jer je ona zbog posla stjuardese pak i odbila da sa njim uđe u pomenuti reality, ali su na sreću uspeli da se posle razgovora i pomire.

Inače je Aleksandar Požgaj u reality formatu „Parovi“, pored veoma džentlmentskog ponašanja prema svim učesnicama, pokazao i sve svoje emocioje, te mu nije bilo strano ni da često iskreno zaplače pred kamerama.

Ime i Prezime: Aleksandar Požgaj

Nadimak: Aca

Datum i mesto rođenja: 1984. godine, Šabac, Srbija

Zanimanje: političar; reality takmičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/pozgajsrbija/

Instagram: https://www.instagram.com/samo_pozgaj/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...