TV lica

Bojan Tomović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Popularni pop pevač Bojan Tomović, proslavio se svojim hitovima i učešćem u reality programu „Farma“, a trenutno je u žiži interesovanja pre svega jer je javno istakao svoju borbu sa opakom bolešću koja se zove bipolarni poremećaj ličnosti, kao i zbog potencijalonog učešća u još jednom reality formatu „Zadruga 3“.

U nastavku teksta će biti navedeni neki osnovni biografski podaci, kao i kratak osvrt na muzičku karijeru i privatni život Bojana Tomovića.

Bojan Tomović – biografija

Popularni mladi pevač je rođen 25. novembra 1982. godine, u Somboru u Vojvodini, ali je veći deo odrastanja proveo u Kuršumliji kao i na Cetinju kod babe i dede po ocu, jer su mu i otac i majka iz Crne Gore, a po dedi je uzeo i prezime Moštrokol, te se po nacionalnosti izjašnjava kao Crnogorac.

Bojan je nakon odrastanja u Kuršumliji, i završenog obrazovanja, prešao da os 2002. godine živi na relaciji Beograd i Podgorica, te je tako danas vezan i privatno i profesionalno za ova dvagrada.

Manje je poznato da je u Beogradu Bojan Tomović završio muzičku školu i svita trubu i još dva instrumenta, ali je takođe završio i srednju Turiostičku školu.

Kao početak pevačke karijere Bojana Tomnovoića se smatra zvanično 2005. godina, mada je on pobedio na putujućem muzičkom festivalu „Prolećna pesma“ tri godine za redom, i to 1996., 1997. i 1998. godine, te je sa svega četrnaest godina imao nastupe u dvorani „Doma sindikata“ u Beogradu, kao i u dvorani „Spens“ u Novom  Sadu, te u Narodnom pozorištu u Užicu, kao i u Leskovcu, Jagodini, Čačku, Boru i drugim većim gradovima širom Srbije.

Mada je veliki deo svojih pesama Bojan napisao sam, sarađivao je i sa brojnim i veoma poznatim tekstopiscima i kompozitorima, a najpoznatiji su Neša Galija i Rade Vučković, koji su mu uradili neke od najpoznatijih poesama, te je osvajao brojne nagrade na festivalima narodne i pop muzike, i to sa numerama „Moj deda Solunac“; „Bliži se toplo leto“; „Gramatika“.

Muzička karijera Bojana Tomovića 

Nakon završene osnovne škole u Kuršumliji, Bojan je odlučio da 2002. godine dođe u Beograd i da upiše srednju Turističku školu, ali je već odavno svestan svog talenta i ljubavi prema muzici, počeo da aktivno nastupa po splavovima u Zemunu i često je putovao u Novi Sad i gostovao u diskotekama u Odžacima, Kuršumliji i m,anjim mestima.

Već naredne dve godine je popularni pevač aktivno i radio na pisanju tekstova i aranžmana za pesme koje će da se nađu na njegovom prvom solo albumu, te je 2004. godine poznata voditeljka Divna Karleuša dogovorila Bojanu saradnju sa „Grand produkcijom“ kojoj ga je i predstavila, i sa kojom je pevač 2005. godine i izdao svoj prvi album „S prijateljima na sto“.

Pomenuti album prvenac je pevaču doneo veliki uspeh, i skoro sve pesme koje su se na njemu našle su postale veliki hitovi koji su se rado slušali na popularnim prestoničkim splavovima, kao i u klubovima i diskotekama, a na najbolji prijem kod publike su naišle numere „Plava motorola“; „Nisam te zaboravio“; „S prijateljima na sto“; „Na distanci“; „Ode jedna, dođu dve“.

Iste te 2005. godine, Bojan je dobio mnogo poziva i ostvario brojna gostovanja po zemlji i dalje i u inostranstvu, te održao koncerte i primio brojne nagrade, pa je učvrstio svoju popularnost prvom koncertnom turnejom koja je obuhvatala Bosnu i Hercegovinu, Srbiju, Crnu Goru, Švajcarsku i Austriju.

Kada je krajem 2005. godine pevač nastupao u Crnoj Gori, njegovi nastupi u svim poznatijim primorskim gradovima su obarali rekorde i uvek se tražila karta više, a takođe je Bojan održao uspešan koncert u Cirihu na početku 2006. godine, i njegov status zvezde u usponu je bio tada i praktično zapečaćen, a nije ni bilo čudo jer je sarađivao sa majstorom šou biznisa Sašom Popovićem na svom prvom albumu, i postao je deo velelepne „Grand produkcije“.

Naredne 2006. godine je Bojan Tomović doneo odluku da svoj drugi album izda u saradnji sa „Pink“ televizijom i njihovom muzičkom „Gold produkcijom“, te se na albumu „Ko to tamo pjeva“, našlo i dosta hitova koji su i danas popularni, a najpoznatiji su – „Ko je taj“; „Nokia“; „Nemoj da me ostaviš“; „Sjaj za usne“ i mnoge druge pesme, i za ovaj album je Bojan dobio i nagradu „Oskar popularnosti“ za pop album godine.

Kako je učvrstio svoj pevački status, Bojan je postao praktično jedan od najvoljenijih pevača i to posebno za tinejdžere i omladinu, i nastavio je da uspešno nastupa i da održava koncerte u zemlji i dijaspori, a ono što je svakako obeležilo promociju drugog albuma jeste nastup u Americi i baš i praktično celoj Evropi.

Bojan je u maju 2007. godine objavio obradu crnogorske pesme „Jela“, te je tamo stekao zaista i ogromnu popularnost, ali je u Srbiji na iznenađenje mnogih pesma baš zbog političke konotacije postala nepoželjna, i pevač nije ostvario zapaženi uspeh, te je postao manje poželjan na brojnim nastupima, i to je na neki način dosta uticalo na njegovu karijeru.

U narednom periodu se Tomović na kratko povukao iz javnosti i boravio u Kuršumliji i u Crrnoj Gori, ali se rado odazivao na humanitarne koncerte u Beogradu, Novom Sadu i Temerinu, te je za doček 2008. Nove godine pevao na gradskom trgu u Bijeljini, u Bosni i Hercegovini.

Iste te 2008. godine je u maju mesecu, Bojan Tomović za „Gold produkciju“ izdao svoj treći studijski album „Tika tak“, sa hitovima kakvi su „Bože moj“; „Maki“; „Čuvaj mi je“; „Jugić“ (duetska numera sa pevačicom Jovanom Pajić); „Sanja, Sanja“; „Boga molim da te sanjam“ i druge.

Inače je možda manje poznato da je pevač morao nekoliko puta da odlaže izlazak svog trećeg albuma, najpre zbog teške bolesti svoga oca, a potom i jer su neke pesme bile politički nepoželjne za tadašnju političku scenu u Srbiji, i na kraju je jedna numera i izbačena sa pomenutog albuma.

Mada je Bojan radio album za „Pink“ on je često nastupao i u emsijama „Grand produkcije“, te je dobio i „Oskara popularnosti“ za najboljeg crnogorskog pop pevača 2010. godine, mada se na taj jedan period povuikao sa scene, da bi 2012. godine izdao album sa najvećim hitovima „The Best of“, na kome je kao novi singl promovisana numera „Ajde živjeli“.

Mada je delovalo da se pevač povukao iz muzike, on se 2014. godine odlučio vratiti na scenu, i to izdavanjem svog četvrtog albuma za „Grand produkciju“ pod nazivom „Pobjeda“, sa hitovima kakvi su bile pesme – „Niko nikada“; „Rođendan“; Varenika“; „Pokucala sreća na vrata“; „Sve je lako kad si tu“; „Crna Goro volim te“; „Kao majska zora“.

U međuvremenu je Bojan Tomović izdao i neke vrlo popularne singl numere i to su – „Neženja“ (iz 2005. godine); „A ja cveće doneo“ (iz 2005. godine); „Nisam te zaboravio“ (iz 2006. godine); „Jela (iz 2007. godine); „Reklama“ (iz 2008. godine); „Sanja“ (iz 2009. godine) i „Ajde živjeli“ (iz 2012. godine).

Mladi pevač je 2015. godine uzeo učešća u reality programu „farma“, ali je tada diskvalifikovan jer je fizički nasrnuo na pevačicu Zoricu Marković, i kako je veoma duhovit i zabavan momak, on je kako se šuška sada dobio od TV „Pink“ ponudu da se priključi reality programu „Zadruga 3“, ali je zbog bolesti istakao da bi mu bili potrebni posebni uslovi, pa je sve još uvek neizvesno i gledaoci će morati da sačekaju početakl ovog programa da bi videli da li su produkcija ove poznate televizije i Bojan Tomović, uspeli da postignu ogovor.

Privatni život Bojana Tomovića 

O privatnom životu Bojana Tomovića se malo zna, mada je on veoma aktivan na društvenim mrežama, i poslednja vest koja je odjeknula u medijima, jeste to da pevač boluje od psihičkog poremećaja ličnosti, odnosno bolesti koja se zove bipolarni poremećaj i koja pevaču kako je sam u iskrenom postu na svojoj Facebook stranici napisao, znatno remeti kvalitet života, ali da je on baš i rešen da ne odustane, i da se bori uz odgovarajuću terapiju sa tom doživotnom bolešću.

Bojan je naveo da je shvatio da nešto nije u redu, kada je imao svega 22 godine, i kada je imao u jednoj fazi previše energije i umeo da stvara svoje najlepše numere, a onda bi morao da se povuče i da napravi pauzu jer je imao najteže periode depresije kada nije mogao da izađe ni iz kuće.

Pevaču je dodatno stanje pogoršano kada mu je 2015, godine otac preminuo od karcinoma pluća, a veruje i da je njegov brak propao upravo jer ga je bolest tada nadvladala, i jer nije znao na vreme o kakvom se poremećaju radi, te je smatrao da je to na neki način normalno za posao kojim se on bavi, i da su manično-depresivne faze zapravo bile posledica smenjivanja adrenalina zbog uspešnih nastupa, i umora posle napornih svirki, ali je zapravo istina bila mnogo drugačija.

Bojan se sa suprugom Jelenom Tomović sa kojom se oženio 2005. godine, i sa kojom je srećan i proputovao pola sveta i prošao kako sam kaže i dobro i zlo, posle trinaest i po godina braka ipak razveo početkom 2019. godine, i smatra da mu je bolest u tome presudila, i da njegova sada već bivša supruga nije mogla da podnese njegove česte promene raspoloženja i ponašanja, pa je i to svoje priznanje objavio na Facebook stranici.

Bojan ne krije da je svoje najlepše pesme posvetio svojoj voljenoj Jeleni, a među njima su kao najlepši primer za njegovu ljubav prema supruzi bile pesme „Jela“; „Kockice“; „Sunce i more“; „Pokucala sreća na vrata“.

Iako su planirali da imaju petoro dece i da njihova ljubav traje zauvek, Bojan kaže kako je na kraju i sam shvatio da je njegovoj voljenoj Jeleni mnogo bolje da krene dalčje, jer je počeo borbu sa opakom bolešću, i nekada je u „plus ili minus fazi“ i ne može ni sam da shvati kako da se sa sobom izbori.

Ime i Prezime: Bojan Tomović (Bojan Moštrokol) 

Nadimak: Boki; „crnogorski Toše Proeski“

Datum i mesto rođenja: 25. novembar 1982. godine, Sombor, Vojvodina, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevač; muzičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/bojan.mostrokol

Instagram: https://www.instagram.com/bojan.tomovic

Twitter: https://twitter.com/bojantomovic

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...