TV lica

Jovan Memedović – Biografija 2020, Visina, Težina, Emisije

Već nekoliko decenija unazad, Jovan Memedović važi za jednog od najpopularnijih i mnogima omiljenih televizijskih voditelja. Trenutno, Jovana Memedovića imate prilike da gledate u ulozi voditelja popularne emisije “Sasvim prirodno”, koja se emituje svake nedelje u 18:30h na programu televizije “Rts”, ali i kao voditelja televizijskog kviza “Potera”, koji se emituje takođe na programu “Rts-a” i to svakog ponedeljka u terminu od 21:00h.

Ukoliko želite da saznate više korisnih i zanimljivih informacija o karijeri, ali i o privatnom životu Jovana Memedovića, predlažemo vam da pročitate njegovu biografiju, koju smo sa velikim zadovoljstvom pripremili za vas.

Jovan Memedović – biografija

Jovan Memedović, rođen je 28. maja 1960. godine u Beogradu, gde je i odrastao, završio osnovno, srednje i visoko obrazovanje i gde i danas živi i radi.

S obzirom da je Jovanov otac, koji je inače po profesiji bio ekonomista, poreklom sa Durmitora, a da je njegova majka, koja je inače po profesiji bila psiholog, poreklom sa Cetinja, Jovan je brojne periode najranijeg detinjstva, kao i brojne raspuste provodio u Crnoj Gori i to najčešće na Durmitoru.

U toku perioda koje je provodio na Durmitoru, Jovan Memedović se kako navodi doslovno zaljubio u prirodu i ta činjenica, odredila je pravac u kojem je mnogo godina kasnije postala usmerena njegova sada već uveliko uspešna i čvrsto utemeljena karijera.

Jovan Memedović, ima nekoliko godina stariju sestru, koja je sada po profesiji doktor nauka i koja radi pri čuvenoj organizaciji “Ujedinjene Nacije” (“UN”).

Osnovnu školu, Jovan Memedović je upisao i završio u Beogradu, tačnije na Dedinju. Već u vreme pohađanja osnovne škole, Jovan je ispoljio izuzetnu posvećenost učenju, tako da je kasnije, po završetku osnovne škole, sa lakoćom upisao i završio Četvrtu beogradsku gimnaziju, a nakon nje i Fakultet za fizičku kulturu. Na Fakultetu za fizičku kulturu, Jovan Memedović je diplomirao sada već davne 1985. godine.

Jovanovoj odluci da upiše baš Fakultet za fizičku kulturu, doprinela je njegova velika ljubav prema sportu, koju je baš kao i ljubav prema prirodi, gajio još od najranijeg detinjstva.

Shodno upravo pomenutoj, velikoj ljubavi prema sportu, Jovan Memedović je dugi niz godina trenirao dzudo, a sport kojem se oduvek divio i prema kojem je u velikoj meri usmeravao svoju pažnju, jeste boks.

Po želji njegovih roditelja, Jovan Memedović je takođe završio i nižu muzičku školu, koju je kao i osnovnu školu i kao i srednju školu i fakultet upisao i pohađao u Beogradu. Ipak, kako lično nikada nije imao neku veću zainteresovanost za to da se bavi muzikom, po završetku niže muzičke škole, Jovan Memedović nije želeo da nastavi da se muzički obrazuje, niti da uopšte pokuša da se bavi muzikom.

Od početka karijere do danas

Neposredno nakon što je diplomirao na Fakultetu za fizičku kulturu, tačnije 1986. godine, Jovan Memedović je započeo svoju novinarsku karijeru i to kao član informativne redakcije koja je bila zadužena za pripremu i za realizaciju nekada čuvene emisije “Beogradski program” koja se emitovala na programu televizije “Rts”.

Jovan Memedović, jedan je od retkih novinara, koji u toku svoje novinarske karijere nije bio prinuđen i koji nije doneo odluku o tome da promeni televizijsku kuću u kojoj je zaposlen, tačnije u kojoj je angažovan kao novinar.
Naime, od početka svoje karijere, pa sve do danas, Jovan Memedović se deklariše kao novinar televizije “Rts”. Ta činjenica, iz bilo kog aspekta da se posmatra, izuzetno je pohvalna i razlog njenog prisustva, jeste visoka profesionalnost i vrhunski kvalitetna posvećenost poslu koju Jovan Memedović neosporno poseduje.

Nakon nekoliko godina koje je proveo kao član informativne redakcije “Rts-a”, konkretnije 1992. godine, Jovan Memedović je promenio svoju poslovnu poziciju i takođe na televiziji “Rts”, počeo je da radi kao sportski novinar i sportski komentator. U toj sferi novinarske profesije, baš kao i u sferi kojoj je prethodno bio posvećen i u kojoj se prethodno oprobao, Jovan Memedović je postigao odlične rezultate i na taj način, pokazao je da je zaista profesionalac i da je novinar koji je dorastao različitim novinarskim izazovima i različitim novinarskim zadacima.

Nakon što je nekoliko godina proveo radeći kao sportski novinar i kao sportski komentator, Jovan Memedović od čelnika televizije “Rts”, dobio je priliku da se oproba kao urednik i voditelj svojih autorskih televizijskih emisija.

Prva televizijska emisija koju je uređivao i vodio Jovan Memedović, bila je emisija pod nazivom “Svet lova i ribolova”. Pomenuta emisija, koja se kroz nekoliko sezona, tačnije kroz dugi niz godina emitovala na programu “Rts-a”, za veoma kratak vremenski period, stekla je mnogobrojnu publiku i postala je omiljena među ljubiteljima sportova kao šro su lov i ribolov. Popularnost ove emisije, dosegla je toliko daleko, da se emisija nekoliko puta reprizirala i da je stekla status kultne emisije čija je tema posvećena lovu i ribolovu. Nijedna druga emisija koja je obrađivala istu ili sličnu tematiku, a takvih emisija je bilo puno, nije uspela ni prema kvalitetu, ni prema broju redovnih gledalaca da parira emisiji “Lov i ribolov”.

2007. godine, od strane Udruženja novinara Srbije, Jovanu Memedoviću je uručena nagrada “Laza Kostić” za najbolju reportažu godine. Pomenutu nagradu, potpuno opravdano i sa razlogom, Jovan Memedović je doživeo kao priznanje za kvalitet pristupa svom pozivu.

2008. godine, Jovan Memedović je počeo da uređuje i da vodi svoju sada već izuzetno poznatu i gledanu emisiju pod nazivom “Sasvim prirodno”. U okviru pripremanja i realizacije pomenute emisije, koja se i danas emituje na programu “Rts-a” i to svake nedelje u terminu od 18:30h, Jovan Memedović je obišao brojne doslovno netaknute predele prirode u našoj zemlji, ali i druge predele koji su naseljeni, ali koji obiluju lepotom i bogatstvom prirode.

Značajan broj epizoda emisije “Sasvim prirodno”, Jovan Memedović je posvetio i dalekim predelima koji se nalaze daleko van okvira naše države, a koji takođe obiluju lepotom i bogatstvom prirode.

Kako se ophoditi prema prirodi? Kako uživati u lepoti prirode? Kako preživeti u prirodi? Samo su neka od pitanja na koja je Jovan Memedović dao odgovore kroz realizaciju svoje autorske emisije “Sasvim prirodno”.

Ono što je neizostavno napomenuti, jeste da je Jovanov verni pratilac i pomoćnik u toku snimanja epizoda emisije “Sasvim prirodno”, punih osam godina bio njegov verni pas po imenu Mange. Mange, bio je izuzetno pametan i besprekorno lojalan nemački ovčar, koji je za Jovana Memedovića, ali i za druge članove ekipe emisije, predstavljao pravog prijatelja. Na Jovanovu ogromnu žalost, ali i na žalost drugih članova ekipe emisije, ako i na žalost brojnih vernih gledalaca emisije “Sasvim prirodno”, Mange je uginuo sredinom septembra 2016. godine u svojoj 14. godini.

Srazmerno jačini ljubavi koju je osećao prema njemu, Jovan Memedović se od svog voljenog krznenog prijatelja oprostio dirljivom objavom na svom profilu na Instagramu. Na taj način, brojni poštovaoci Jovanove emisije, ali i uopšteno njegovog rada, dobili su priliku da se saosete sa Jovanovom patnjom zbog gubitka Mangea, ali i da mu upute reči utehe.

O tome da je Mange uginuo, pisali su čak i brojni pisani, kao i virtuelni mediji.

Od 2013. godine, preciznije od 28. oktobra 2013. godine, Jovana Memedovića imate prilike da gledate i u ulozi voditelja popularnog televizijskog kviza “Potera”, koji se emituje na programu televizije “Rts” i to svakog ponedeljka u terminu od 21:00h. Reč je o licenciranom televizijskom kvizu, koji se prikazuje i koji je popularan širom sveta, a koji je osmišljen u Velikoj Britaniji, od strane tima autora.

Jovan Memedović privatno

Privatno, Jovan Memedović ima dvoje dece i to ćerku Mašu koja ima 20 godina i sina Uroša koji ima 17 godina. Mašu i Uroša, Jovan je dobio kao plod ljubavi sa svojom sada već bivšom suprugom Mirjanom Memedović sa kojom je bio u braku od 1993. godine do 2014. godine. Svoju kao što smo naveli bivšu suprugu Mirjanu, Jovan je upoznao u jednom centru za rekreaciju i nakon godinu dana uspešne emotivne veze, njih dvoje su odlučili da započnu zajednički život.

 

Razlog zbog kojeg su se Jovan Memedović i njegova bivša supruga Mirjana razveli, medijima i uopšteno javnosti nije poznat, ali ono što je poznato, jeste da se par razišao na civilizovan način, to jest sporazumno, bez stvaranja konflikta i uz ostajanje u korektnim prijateljskim odnosima.

Razlogu da se održe korektni i prijateljski odnosi između bivših supružnika, prema njihovom obostranom mišljenju prvenstveno doprinosi prisustvo dece čiji im je emotivni mir neprikosnoveno bitan. Baš zbog emotivnog mira svoje dece, ali i zbog ličnih principa koji dolikuju civilizovanim i kulturnim ljudima, Jovan Memedović i njegova bivša supruga Mirjana, nisu želeli da dozvole da se podigne medijska “prašina” oko njihovog razvoda.

U martu 2017. godine, Jovana Memedovića je zadesio jedan veoma neprijatan događaj, a to je da mu se sedamnaestogodišnji sin Uroš, vratio sa utakmice pretučen. Naime, Uroša, koji je po sportskom opredeljenju navijač Crvene Zvezde, nakon utakmice Crvena Zvezda – Partizan, presrela je i napala ga veća grupa huligana i Uroš je pretučen samo iz razloga što je nosio duks na kojem je pisalo DS što znači “Delije Sever”. Nakon što je zadobio više povreda po telu, ali i povredu glave, Uroš je na svu sreću uspeo da dođe do svoje kuće u kojoj se u tom trenutku opet na svu sreću nalazio njegov otac Jovan. Videvši u kakvom stanju mu je sin i da je vidno povređen, Jovan ga je hitno odvezao u Urgentni centar, gde mu je pravovremeno ukazana lekarska pomoć. Nakon intervencije lekara, Uroš se brzo oporavio. Njegov primer, privukao je pažnju medija kao i pažnju celokupne javnosti, kao primer koji govori o mladom momku koji je mimo svoje volje postao žrtva nesportskog i nedopustivog ponašanja protivničke strane fudbalskih navijača.

Ono što je takođe važno napomenuti, jeste da je svoju ljubav prema prirodi, kao i svoju ljubav prema sportu, Jovan Memedović preneo na svoju decu. Srazmerno tome, dugi niz godina, baš kao i njihov otac i Maša i Uroš bili su posvećeni treniranju dzudoa.

Ime i prezime: Jovan Memedović

Datum i mesto rođenja: 28. maj 1960. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: Novinar, Tv voditelj

Visina: /

Težina: /

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...