TV lica

Branko Veselinović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Popularni voditelj RTS- a svojom pojavom već dugi niz godina očarava žensku populaciju kraj malih ekrana.

Branko Veselinović je rođen u Zagrebu, gde je jedno vreme živeo sa svojim roditeljima, kao i bratom i sestrom.

U slobodno vreme voli da čita, gleda kvalitetne filmove, uživa slušajući muziku, kao i da provodi vreme sa svojim bliskim prijateljima.

Poznato je da mu se žene često nabacuju, ali on i dalje čeka onu pravu.

Branko Veselinović – Biografija

Zgodni voditelj, Branko Veselinović, rođen je 1981. godine u Zagrebu, gde je zajedno sa svojim roditeljima živeo jedno vreme.

Sa svega deset godina, 1991. godine, zbog rata koji je počeo, Branko se sa svojom porodicom seli za Zrenjanin.

Njegova majka je bila poreklom iz Zrenjanina, ali se nakon udaje za njegovog oca preselila u Zagreb. Branko je kao dete, pre rata, svaki letnji raspust provodio u Zrenjaninu kod svoje bake i dete sa majčine strane. Najviše mu je u sećanju ostala Ulica Uroša Predića, u kojoj se svakodnevno igrao sa komšijskom decom. Često je voleo da se nađe u društvu starije dece, s obzirom da je imao starijeg brata i sestru.

Ovakav Zrenjanin pamti kao jedan od najsvetlijih perioda u svom životu, međutim, za vreme rata, kada su i bili na neki način primorani da se presele iz Zagreba, njegovo omiljeno mesto poprimilo je sasvim drugo lice. Ipak on je zaštitio njega i njegovu porodicu.

U Zrenjaninu završava osnovnu školu “Dositej Obradović“, a razredni starešina mu je bio Jovica Keljački kom je ostao zahvalan na dočeku koji mu je priredio. Njegov razredni starešina se od samog starta trudio da se Branko ne oseća nepoželjno u novoj školi.

U Zrenjaninu upisuje Muzičku školu “Josif Marinković“, a kako je bio svestran, muzika nije bila jedino u čemu je bio dobar. Naime, tokom školovanja bavio se sportom, čak je i bio kapiten svoje generacije u vaterpolo klubu pod nazivom “Proleter“.

Na vreme je krenuo da uči englski jezik, najviše je uživao učeći sa jednom lepom Natašom iz svoje škole. Trudio se da ratno vreme ne utiče na njegov napredak, na kom je mnogo radio od kada su se preselili.

Nakon završene Muzičke škole, upisuje Saobraćajni fakultet na kom se ne zadržava dugo.

Voditeljska karijera Branka Veselinovića

Branko nije ni slutio da će se baviti poslom kojim se bavi danas. Nakon završene srednje škole, odlučuje da želi da nastavi sa svojim obrazovanjem, te stoga upisuje Saoraćajni fakultet u Beogradu.

U to vreme jedino ga je taj fakultet zainteresovao, uspešno prolazi prijemni ispit. Redovno je izlazio i polagao kolokvijume i ispite, ali tokom tih godinu i po dana, koliko je pohađao fakultet, uvek mu je nešto nedostajalo. Činilo mu se da za vreme dok je išao na fakultet da je vrlo često dobijao znake koji su mu govorili da bi trebalo nešto drugo da radi.

Naravno, na početku da je grizla savest, prvenstveno jer nije želeo da razočara svoje roditelje, ali se sve promenilo u trnutku kada je otkrio da nekadašnja Televizija BK objavljuje konkurs, u kom traži mlade novinarske nade.

Njegova starija sestra Jelena se jedno vreme bavila novinarstvom u Italiji, ona se odlično pokazala, radila je na RAI- u, te je njen podsticaj bio jedna od prekretnica u njegovom životu, a takođe i činjenica da je mislio da će ga fakultet mnogo više zainteresovati, što nije bio slučaj.

Na konkursu Televizije BK u to vreme se prijavilo oko 5 000 kandidata, te je zaista bilo teško ući u uži izbor. Branko je uspeo u tome, našao se među dvadeset kandidata koji su prošli dalje, a kako kaže, danas ih se samo nekoliko nalazi u ovom poslu.

Nakon što su ga izabrali, njegova karijera započeta je na ovoj, nekada poznatoj, Televiziji BK. Na ovoj televiziji trudio se da upamti što više, radio je sa mladim ljudima u čemu je i uživao. Kaže da je to bila njegova osnovna novinarska štola, iz koje je naučio mnoga pravila i prisvojio mnoge savete od iskusnih ljudi, kojih se danas pridržava.

2006.godine radio je kao voditelj ponoćnog “Telegrafa“.

Branko je bio jedan od stipendista “Fulbrajtovog programa“, čime je dobio priliku da se profesionalno usavršava kao TV prezenter i novinar u Sjedinjenim Američkim Državama (SAD). Ovakva šansa se retko kome ukazuje, a Branko je bio jedan od srećnika kom je pružena prilika da radi na svom ogromnom talentu, koji očigledno poseduje.

Nakon usavršavanja u Školi novinarstva i masovnih komunikacija “Valter Kronkit“, jedno vreme ostaje u SAD- u, nakon čega se ponovo vraća za Beograd.

Prilikom ovog prestižnog programa, dobio je priliku da radi na “En- Bi- Si“ televiziji.

Pre šesnaest odina je prvi put ušao u redakciju, za sve to vreme, prikupio je mnogo uspešnih saveta, a danas je jedan od najprepoznativljijih prezentera Radio Televizije Srbije. Trajanje njegovih svakodnevnih priprema uvek je različito. Branko kaže da je njegov posao rutina, kao i svaki drugi, jedino što je različito je svakako tehnički deo pred ulazak u studio, nad kojim on nema kontrolu.

Na početku je vodio Jutarnji program na RTS- u zajedno sa, svojojm koleginicom, voditejkom, Dušicom Spasić. U Jutarnjem programu Radio Televizije Srbije na čelu voditelja zadržao se punih šest godina, za koje kaže da su mu bile prelepe. Za vreme njih je mnogo učio i ulagao u sebe, bez obzira što više nije na toj poziciji, kaže da i dalje vredni ljudi kreiraju Jutarnji program, koji su učili od najboljih radnika na našoj televiziji.

Branko Veselinović već više od jednu deceniju se nalazi na Radio Televiziji Srbije, on je od pre 5 godina (2013. godine) poneo titulu najmlađeg mladog prezentera “Dnevnika 2“, na istoimenoj televiziji. Izjavio je da mu je ova pozicija najodgovornija koju je imao u svojoj dugogodišnjoj karijeri, s obzirom da je kao veoma mlad, sa svega devetnaest godina, debatovao na nekadašnjoj BK Televiziji.

Danas je profesor u Školi novinarstva koja nosi naziv “Novinar“, Udruženja novinara Srbije (UNS), u kojoj se trudi da svoje dosadašnje iskustvo prenese svojim studentima na najbolji mogući način. Uči ih da novinari rade za nas čitaoce, gledaoce, kao i slušaoce. Uči ih da razmišljaju u kom pravcu bi trebalo da idu njihova pitanja, koliko ona treba da budu interesantna za publiku.

Smatra da se jedna veoma važna stvar u medijskom poslu stavljena po strani, a to je dikcija koja mora da se poštuje. Glavni problem je taj što se sa mladim ljudima u ovom poslu na neadekvatan način radi na tome. Misli da se mnogi nedostaci mogu ispraviti ukoliko zaista uložite sebe u ovaj posao, odnosno ukoliko predano radite.

Da se ne bavi novinarstvom, kao i voditeljstvom, svakako bi se bavio ekonomijom.

Uživa u putovanjima jer smatra da su ona velika prilika za sticanje iskustva. Prilikom njih nadograđujemo svoju ličnost, prilikom čega dolazi do promena vrednosti, navika, kao i potreba. Za njega predstavljaju veliko uzbuđenje i uživanje, te voli da putuje čim mu se ukaže prilika.

Veruje u ljubav, i veruje da je svako od nas nastao iz ljubavi, te da treba da se radi na njoj. Da nađemo osobu u kojoj vidimo određene potencijale, da joj se posvetimo, te da uzajamno dajemo i uzimamo od druge osobe.

Iako dobar deo njegove porodice živi u Italiji, Branko je odlučio da ostane u Srbiji i da napreduje koliko je to god moguće. Želi da ostavi značajan trag kada je u pitanju voditeljski posao i novinarstvo u našoj zemlji.

Trudi se da svoje vreme troši pametno, te bira ljude sa kojima će provoditi slobodno vreme. Svoj privatan život vešto krije od očiju javnosti. Mnogo puta je izjavio da njegovi najbliži prijatelji jedini znaju sva njegova lica, te da su uvek tu za njega, kao i on za njih.

Za sebe kaže da je klasičan tip, da se uvek trudi da se obuče u skladu sa situacijom u kojoj se nalazi, odnosno u skladu se prilikom u kojoj je, bilo da je posao ili privatan život u pitanju.

Ime i Prezime: Branko Veselinović

Datum i mesto rođenja: 1981. godine, Zagreb

Zanimanje: novinar, voditelj

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...