TV lica

Verica Bradić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Verica Bradić je poznata TV voditeljka RTS-a, koja je najpoznatija po emisiji „Jutarnji program“, gde vrlo često reaguje sasvim spontano, jer emisija ide uživo, pa i uspeva da nasmeje gledaoce svojim lapsusima i tako im ulepša dan koji ih očekuje.

Pre pomenute emisije, lepa voditeljka je bila poznata po emisiji „Avalski toranj“, koja se takođe dugi niz godina emitovala na RTS-u.

Verica Bradić – biografija 

Poznata voditeljka, rođena je u Beogradu 1969. godine, gde je završila Pravni fakultet te je jedno vreme radila i kao advokat (u sedmogodišnjoj pauzi koju je napravila u svojoj tada voditeljskoj karijeri koja je bila u usponu).

Lepa brineta je udata i ima stariju ćerku Elenu koja danas ima 17 godina, i sina Andreja koji ima 9 godina, pa dosta često voli da istakne da joj je od svih uspeha najdraži onaj u kome se ostvarila kao majka i supruga. 

Verica Bradić je svoju karijeru započela kao radijski voditelj, na nekada kultnom radiju „Indeks“, gde je provela skoro punih osam godina, ali je ipak najveću pažnju publike privukla kada je radila na TV Politika (emisija „Molim, šta ste rekli“), a kasnije i na TV BK (emisija „Portret“), gde se zadržala oko tri godine.

Nakon što je gledaoce navikla na svoj šarm i elokventnost, Verica se iznenada povukla iz posla i tada je napravila pauzu od punih sedam godina (ne računajući njeno kratko pojavljivanje na TV Pink, gde je vodila emisiju „Trilling“), da bi se na vratila na RTS i počela da uređuje i vodi emisiju „Avalski toranj“, a danas je poznata kao voditeljka „Jutarnjeg programa“.

U javnosti je prelepa voditeljka ostala upamćena po svom plesu sa Zdravkom Čolićem Čolom, na njegovom koncertu u „Sava Centru“, koji je održan 1997. godine.

Verica je veoma svestrana osoba, te je sa 35 godina počela da pohađa časove klasičnog baleta, sa 36 godina je počela da uči da svira klavir i da roni, a u 40-oj godini se posvetila meditaciji i vrlo je lako shvatila da je sve prolazno i da treba uživati u trenutku.

Karijera Verice Bradić na RTS-u 

Kako voditeljka ističe, veoma je ponosna što je na RTS-u imala prilike da uči od pokojnog Aleksandra Tijanića, te da ju je on usmerio kako da što bolje radi svoj posao, za koji se nije školivala, ali u kome je imala prethodno bogato iskustvo.

Iako je jedno vreme radila na TV Pink, kod medijskog mogula Željka Mitrovića, kada su je pitali da uporedi Tijanića i vlasnika Pinka, ona je jednostavno odgovorila – postoji samo jedan i jedini Aleksandar Tijanić, a svi ostali koji su Željko Mitrović, pokušavaju da budu jedan Tijanić.

Posle emisije „Avalski toranj“, koja se emitovala subotom, velika promena za Vericu Bradić, bio je rad u „Jutarnjem programu“, pre svega zbog potpune promene ritma i životnih navika.

Kako često u šali ističe, rano ustajanje njoj ne predstavlja problem, ali frustrira njenu decu, jer moraju ranije da odu na spavanje, kako bi voditeljka već u 5 sati ujutru bila na svom radnom mestu.

Kao svoje uzore u TV voditeljstvu i novinarstvu, Verica Bradić navodi – Dragana Babića; Aleksandra Tijanića; Gorana Milića; Vladimira Jelenkovića; Bogdana Tirnanića; Mirjanu Bobić Mojsilović i mnoge druge.

U svom poslu se popularna brineta vodi parolom – „sutra je novi dan, i prilika za nešto novo“, ali kako često ističe, u našoj zemlji je us vim sferama javnog posla, te tako i na televiziji, sasvim pak i poremećen sistem vrednosti, te bi u tom smislu volela da je svoj posao radila u neka „stara dobra vremena“.

Sve anegdote Verice Bradić 

Iako je Verica Bradić veliki profesionalac u poslu kojim se bavi, kako je i napomenuto, ona je na neki način postala miljenica šire javnosti, zbog svojih čestih lapsusa u „Jutarnjem programu“, pa su neke odnajčešćih anegdota sledeće:

Kada je jedan ministar gostovao u emisiji „Jutarnji program“, posle završetka programa joj je pak prišao i naglasio da je sasvim neprofesionalna, jer nije pridavala dovoljno pažnje jednom njegovom projektu na kome se angažuje;

U jednoj emisiji „Jutarnjeg programa“, Verica je uporno pokušavala da najavi prilog koji iz režije nikako nisu puštali, te je ona u svom stilu prokomentarisala – „Molim režiju da se probudi i priključi emisiji. Hvala.“;

Jedna od najzanimljivijih izjava poznate voditeljke, bila je ona u kojoj je pomešala pevača Tomu Zdravkovića, sa nekadašnjim predsednikom Srbije, Tomislavom Tomom Nikolićem, te je i rekla – „Eh, kako je bilo veselo gore u režiji kad je pevao Toma Nikolić“.

Poznata voditeljka je zbog svojih lapsusa ali i sasvim harizmatičnog i „opuštenog stava“ prema svojim greškama, koje su joj se desile nebrojeno puta u „živom programu“, među ljubiteljima humora, ali i korisnicima društvenih mreža koji su u njoj prepoznali sebe kada imaju naporan radni dan, Verici „dodelili“ i haštag – #svismomivericabradic.

Verica često za sebe kaže da je dosta brzopleta i da ima ishitrene reakcije, pa su najbolje izreke koje nju lično opisuju – „prvo skoči, pa reci hop“ i očekivano „brži jezik nego pamet“.

Ime i Prezime: Verica Bradić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1969. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: TV voditelj; novinar

Visina: 182,5 cm

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...