TV lica

Kristina Radenković, voditeljka slagalice – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Popularni Tv kviz “Slagalica” koji se već pune dvadeset četiri godine emituje svakog radnog dana na televiziji “Rts” u 19 h, postao je još popularniji i primamio je nove gledaoce od kada je jedna od njegovih voditeljki postala harizmatična i uvek nasmejana Kristina Radenković.

Ono na šta su u vezi sa Kristinom Radenković mnogi zaboravili, jeste da je ona svoj rad na “Rts-u” započela mnogo godina pre pojavljivanja u Tv kvizu “Slagalica”.

Naime, prvi put, Kristina se gledaocima predstavila kao reporterka koja je prenosila atmosferu iz bekstejdza čuvenog muzičkog takmičenja “Eurosong” koje se 2008. godine emitovalo, tačnije koje se uživo prenosilo na programu “Rts-a”.

O tome na koji način se dalje razvijala Kristinina karijera, o tome šta je sve predhodilo razvoju njene karijere, ali i o tome ko je Kristina Radenković privatno, saznaćete ukoliko pročitate njenju biografiju koju smo pažljivo pripremili za vas.

Kristina Radenković – biografija

Kristina Radenković, rođena je 5. decembra 1980. godine u Novom Sadu, gde je i odrasla i gde je živela sve do završetka svog obrazovanja, tačnije sve do završetka studija.

Kada opisuje sebe u periodu odrastanja, Kristina kaže da je bila tiha i mirna, prilično povučena devojčica koja nije bila sklona nestašlucima i koja je bila veoma posvećena učenju i školi.

Shodno toj činjenici, Kristina je uvek bila izuzetno dobar đak i to je rezultiralo time da je kasnije, po završetku srednjeg obrazovanja upisala i završila čak dva fakulteta i to Prirodno matematički fakultet u Novom Sadu i Akademiju umetnosti, takođe u Novom Sadu.

Ono prema čemu je Kristina u detinjstvu gajila ogromnu ljubav i ogromnu naklonost, bile su imitacije, koje je izvodila kada god i pred kim god bi joj se ukazala prilika. Kako se priseća, Kristina je najviše volela da imitira Lepu Brenu i kada god bi je ugledala na televiziji, otrčala bi da obuče svoju “specijalnu” suknjicu koja je bila namenjena upravo za uspešno i verno imitiranje Lepe Brene. Neko ko je posebno voleo da posmatra Kristinine imitacije i da je podstiče da ih izvodi, bile su prijateljice njene mame, kao i njena mama.

Svoju majku, kao i svoju sestru Marinu koja je četiri godine mlađa od nje, Kristina smatra osobama koje su oduvek bile i koje su i dalje ostale njena najveća podrška.

Kristinina sećanja na oca, kojeg je nažalost zbog bolesti koju nije uspeo da pobedi, izgubila, takođe su lepa, ali nisu vezana za celokupan period njenog odrastanja.

Naime, kada je Kristina imala trinaest godina, njeni roditelji su se razveli i njen otac je nastavio život sa drugom ženom sa kojom je dobio ćerku, tako da ga je Kristina od tada znatno ređe viđala.

Kada se sada osvrne na prošlost i kada pomisli na razvod svojih roditelja, Kristina kaže da joj je teže od činjenice da su joj se roditelji razveli, palo saznanje da joj je otac bolestan od najteže bolesti.

Konkretnije, samo tri godine nakon što su se Kristinini roditelji razveli, Kristinin otac je dobio karcinom, sa kojim se borio čitavih dvanaest godina i od kojeg je 2008. godine na Kristininu veliku žalost preminuo.

Iako je Kristinin otac bio veliki zaljubljenik u fudbal i iako je bio čak i potpredsednik fudbalskog kluba “Partizan”, Kristina od njega nije nasledila talenat za sport, pa čak ni ljubav prema sportu. Kako se priseća, sa ocem je često imala prilike da posećuje fudbalske utakmice i da ih uživo posmatra, ali joj ta oblast nikada nije postala bliska i u njoj nikada nije uspela da prepozna to nešto čemu se ljudi dive.

O tome koliko Kristina nikada nije bila talentovana za sport, govori i podatak da je jednom u detinjstvu po nagovoru roditelja počela da trenira tenis, ali da je trener zamolio njene roditelje da je više ne dovode na trening, jer to prosto nije za nju.

Ipak umetnost je oblast koja je Kristinu oduvek privlačila i u kojoj se Kristina oduvek savršeno dobro snalazila. Prvi ozbiljniji susret sa umetnošću, Kristina je imala kada je po prekidu treniranja tenisa, počela da odlazi na časove dzez baleta. U dzez baletu, Kristina je bila prilično uspešna i časove nije prestajala da pohađa sve do svoje 16. godine.

Jedan od osnovnih razloga zbog kojih je Kristina odustala od dzez baleta, bio je to što se po polasku u srednju školu, tačnije po polasku u gimnaziju jako zainteresovala za francusku dramsku sekciju čiji je postala član.

Prilikom pohađanja francuske dramske sekcije, Kristini se ukazala mogućnost da pređe u vrlo cenjenu i priznatu dramsku sekciju koju je predvodio čuveni mentor glume Milan Pletan Plendža. Tu mogućnost, Kristina je iskoristila i Milan Pletan je postao neko ko je u velikoj meri uticao na to da ona postane doslovno očarana glumom i da tu svoju očaranost par godina kasnije pretoči u želju da upiše Akademiju umetnosti.

Međutim, Kristina je Akademiju umetnosti prema želji i prema sugestiji svoje majke, upisala tek po završetku prve godine Prirodno matematičkog fakulteta i nekoliko godina kasnije uspela je da završi i fakultet i akademiju.

Od početka karijere do danas

Po završetku studija, vođena željom da se zaposli, Kristina Radenković se preselila za Beograd i ubrzo po preseljenju, prijavila se na konkurs za “Evropsko lice” koji je raspisala televizija “Rts”. Ušavši u uži izbor na pomenutom konkursu, Kristina je od “Rts-a” dobila poslovnu ponudu koju je sa velikim oduševljenjem prihvatila i zahvaljujući kojoj se javnosti prvi put predstavila i to kao reportrka koja je prenosila atmosferu iz bekstejdza “Eurosong” muzičkog takmičenja.

Činjenica da se Kristina odlično snašla i pokazala kao reporterka, otvorila joj je vrata ka ostanku u novinarskom timu “Rts-a”.

Shodno tome, Kristina je na televiziji “Rts” najpre vodila emisiju “Jutarnji program”, zatim emisiju “Sedam Tv dana”, pa emisiju “Srbija na vezi”. Nakon toga, Kristina Radenković je vodila i emisiju “Zujalica”, emisiju “Šljivik” i emisiju “Dečija Evrovizija”.

Nakon svih navedenih Tv emisija, Kristina Radenković je počela da vodi Tv kviz “Slagalica”, koji vodi i danas.
2009. godine, Kristina Radenković se oprobala i kao glumica i to u okviru snimanja serije “Ono kao ljubav” u kojoj tumači ulogu Saške.

Već 2010. godine, Kristina Radenković je ponovo nastupila kao glumica i to ovog puta u okviru snimanja serije “Priđi bliže” u kojoj tumači ulogu Miljane.

Kristina Radenković privatno

Privatno, Kristina Radenković je jedna jako srećna i jako ispunjena mlada žena koja se pre nešto više od godinu dana, tačnije u martu 2016. godine ostvarila i u najlepšoj životnoj ulozi, a to je uloga majke.

Naime, u martu 2016. godine, Kristina je rodila svoju ćerkicu Taru.

Tara je inače Kristinino prvo dete i plod je njene ljubavi sa emotivnim partnerom Nikolom Radojevićem. Kristina je sa Nikolom od oktobra 2014. godine i iako je on zaprosio, Kristina još uvek nije izgovorila čuveno “Da”, jer kako kaže u njenom doživljaju ljubavi, potpis na papiru ništa ne znači i ne predstavlja dokaz privrženosti.

Sve što je Kristini važno, jeste da se ona i njen partner vole i da što duže ostanu srećni i zadovoljni jedno uz drugo, a o tome da li će ikada doći do venčanja i do formalnog zasnivanja bračnog odnosa, Kristina čak ni ne razmišlja i kako kaže često oseća da je zapravo više u braku nego mnogi koji su venčani.

Ime i prezime: Kristina Radenković

Datum i mesto rođenja: 05. decembar 1980. godine, Novi Sad, Srbija

Zanimanje: Tv voditeljka, glumica

Visina: /

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...