Muzičari

Ljuba Lukić – Biografija 2020, Visina, Težina

Ljuba Lukić je poznati pevač narodne i folk muzike, koji je izgradio karijeru koja traje više od trideset godina, a njegova i danas najpoznatija pesma je „Ona nije kao druge“, koja je svojevrsni pečat popularnog muzičara, i vanvremenski hit, a snimljena je davne 1983. godine.

Ljuba Lukić – biografija 

Biografija poznatog pevača nije dostupna ni na jednom od poznatih internet sajtova, niti pak u pisanim medijima, te se pak o njegovoj godini rođenja i o privatnom životu u javnosti vrlo malo zna, i stoga u ovoj biografiji, ne postoje o tome nikakvi raspoloživi i validni podaci (a kako bi se izbegle neispravne informacije, naknadno će biti dodate kada se budu za to stekli uslovi i kada se i pronađu izvori tačnih podataka o poznatom narodnom muzičaru).

Navodi se ipak, samo to da je Ljuba Lukić jedan od naših najpopularnijih pevača iz „stare garde“ muzičara, a koji su imali velike hitove narodne muzike, koji su rado slušani i dan danas.

Poznati pevač nema aktivne naloge ni na jednoj od društvenih mreža, a na njegovim brojnim „fan stranicama“, postoje informacije samo o njegovim pesmama.

U nastavku teksta će biti iz tog razloga navedena samo diskografija popularnog pevača, a koji je kako je i navedeno na sceni prisutan od 1982. godine, kada je i izdao svoj prvi singl-album, „Ako se vrati ona“, sa pomenutom pesmom, kao i numerom „Sve mi smeta, što na tebe seća“.

Muzička karijera Ljube Lukića 

Pevač Ljuba Lukić, u svojo karijeri koja traje već više od 35 godina, snimio je sledeće veoma popularne muzičke albume, a na njima su i neke od njegovih najvećih i najlepših pesama:

  1. godine, pevač izdaje album „Sejo moja, sestrice“, na kome se pored njegove najpoznatije pesme „Ona nije kao druge“, te i pomenute naslovne numere, našlo još šest pesama – „Pamtiš li malenu reku“; „Ehej, malena“; „Šta mi život znači sada“; „Da sam znao“; „Srećo moja, nepoznati druže“ i „Oj, Miloše čobanine“.

Već naredne 1984. godine, poznati narodni pevač je snimio svoj drugi album „Ne gledaj u meni druga“, a naslovna numera je postala jedan od njegovih takođe najvećih hitova, te se pored nje i na ovom albumu nalaze hitovi – „Još je volim, sestrice“; „Ceca“; „Dva vojnika“; „Kaži mi kaži“; „Ko ti sada mrsi kosu“; „Ne kajem se“; „Vrati se majko, vrati“ i „Jedan život tako je malo“.

Album „Ja sam ostavljen“ iz 1985. godine, postaje takođe veoma popularan, i naslovna numera se ponovo uvrstila u Ljubine anjbolje pesme, koje traju i dan danas, a pored nje su na albumu pak i sledeće pesme  -„Ko te ljubi ove zime“; „Jedva čekam da te vidim“; „Sve što imaš, biće moje“; „Toj sam ženi život dao“; „Što me pitaš gdje sam“; „Oj, ljubavi da te nisam sreo“ i hit „Krao sam nekome ljubav“.

Već 1986. godine, izlazi i Ljubin četvrti album „Uzela si sve“, koji je publika odlično prihvatila, te su se na njemu našle pored pomenute pesme i još devet hitova – „Suzana“; „A šta radiš ti“; „Ne ljuti se“; „Idi preboleću“; „Ja sedim sam“; „Rastanak“; „Ja zaborav neću“; „Zbog jedne noći“ i „Padaš mi na pamet“.

  1. godine, izlazi i novi album Ljube Lukića, „Pamti me po bilo čemu“, sa pesmama – „Da mi je još jedna čaša“; „Bela udova“; „Ljubim, ljubim druge“; „Prežaliće bolna duša“; „Sneg ja pao, staze zavejao“; „Minut ćutanja“ i „Prežaliće bolna duša“.

Nakon jednogodišnje pauze, Ljuba Lukić je svoj novi album „Pokrij svoja kolena“, izdao 1989. godine, a najpopularnije numere su bile – „Oko moje varljivo“; „Što si legla“; „Ti si bila ta“; „Bor i jela“; „Ako nekog za ljubav optuže“; „Pijem što me duša boli“; „Kad te pitam moj živote“; Sve zbog tebe“ i „Ako te nekada izgubim“.

  1. godine, izlazi još jedan album poznatog pevača, pod nazivom „Ne lažu ljudi“, a na kome je pored naslovne numere bilo još sedam pesama – „I kamen bi zaplakao“; „Moraš da zaboraviš“; „Meni draga poručila“; „Zabranjena ljubav“; „Nek se drugi rastaju“; „Umoran sam od samoće“ i „Ljubavi moja“.

U svojoj diskografiji, Ljuba pravi četvorogodišnju pauzu, te 1994. godine, izdaje album „Voleo sam, voleo“, na kome se nalaze i pesme – „Na krilima tuge“; „Ima te pa nema“; „Prosjak“; „Ne mogu da zamislim“; „Ne javljaš se više“; „Moliću za ljubav“; „Sedam čaša, sedam violina“; „Ima sreće za nas dvoje“ i „Jedna žena“.

Album Ljube Lukića, „Žena u crnom“, izašao je 1997. godine, i na njemu se pored ove numere, i nalazi još devet novih pesama – „Da sam znao“; „Trošak“; „Iks puta“; „Marija“; „Smem li da pitam za tebe“; „Ko će s’ tobom da se druži“; „Da je čaša flaša“; „Ti si moja doživotna robija“ i „Nema meni života bez tebe“.

Od 1997. godine pa do danas (kada izdaje za „Grand produkciju“), Ljuba Lukić je otpevao i još neke od svojih najlepših pesama – „Ne boli me kraj“; „Što si tužan, druže moj“; „Dođoh rodnoj kući“; „Brat i sestra“; „Ljubav nema cenu“; „Suđeno mi da te volim“; „Rastalo se dvoje mladih“; „Pala si iz iskrenosti“; „Čime te je drugi zaslužio“; „Hajde, dođi“; „Daj da te poljubim“; „Hvala ti za sve“; „Emotivac“; „Domaće vino“; „Kada s tobom odem ja“; „Varošanka“; „Rastalo se dvoje“ i mnoge druge hit pesme.

U svojoj karijeri, Ljuba je snimio i duetske numere sa poznatim izvođačima, među kojima su pak Ceca Ražnatović (pesma „Ja tebe hoću“); Goca Lazarević (pesma „Varošanka“), kao i pevačica iz Bijeljine Milena Vukosavljević (pesma „Još osećam dodir tvoj“).

Danas poznati pevač živi kao i uvek, povučenim i mirnim životom, te gostuje često na brojnim kulturnim manifestacijama u zemlji i regionu, a takođe radi i svadbena veselja, na kojima su i inače njegove pesme najradije izvođene od strane orkestara.

Takođe, poznati muzičar se svrstava u jednog od bardova narodne i kafanske pesme, i svoju karijeru je gradio bez ikakvih skandala i upravo iz tog razloga se o njemu vrlo malo informacija može pronaći u medijima, jer je svoj život posvetio pesmama i karijeri, i tako je i danas, kada je u plejadi mladih pevača i „instant“ muzičara, Ljuba ostao jedan od najslušanijih i najvećih pevača i hitmejkera u našoj zemlji.

Početkom ove godine, u medijima se pojavila fotografija „istorijskog susreta“ dva velika pevača i prijatelja Ljube Lukića i Semira Cerića Koketa, koji se nisu sreli punih dvadeset godina.

Ime i Prezime: Ljubomir Ljuba Lukić

Nadimak: Ljuba

Datum i mesto rođenja: Jugoslavija

Zanimanje: narodni i folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...