Muzičari

Jelena Gerbec – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Fenomen velikih muzičko-scenskih spektakala u vidu takmičenja postoji na internacionalnom medijskom tržištu veoma dugo. Jedni od prvih takvih događaja bili su američki Idol i X faktor – televizijska muzička takmičenja u kojima se pronalaze talenti među običnim ljudima i stvaraju zvezde.

U našem regionu su franšize Idola i X faktora zaživele pre petnaestak godina, a uporedo sa njima razvijalo se i originalno srpsko muzičko takmičenje Zvezde Granda.

Ovo rijaliti takmičenje je organizovala produkcija Grand, srpska produkcijska kuća čiji je direktor Saša Popović, dugogodišnji muzičar i član legendarnog benda Slatki greh koji je pratio veliku jugoslovensku zvezdu Lepu Brenu.

Naime, Grand produkciju su 1998. godine osnovali upravo Saša i Brena. Prvi projekat ove produkcijske kuće bila je televizijska emisija Grand šou u kojoj su nastupali različiti pevači i gde su predstavljani mnogi hitovi. 2003. godine, odlučili su da zasnuju muzičko takmičenje Zvezde Granda.

Ovo muzičko takmičenje se održava od 2004. godine do danas i iz njega su proizašle mnoge muzičke zvezde i zvezdice od kojih su se neke održale, a neke vrlo brzo i ugasile.

Učesnici ovog takmičenja nastupaju pred žirijem koji se sastoji od producenata i dokazanih muzičkih zvezda. Na velikim audicijama koje se održavaju u različitim mestima u Srbiji i u drugim zemljama u regionu, biraju se učesnici koji će nastupati na televiziji i učestvovati na zvaničnom takmičenju u narednih nekoliko meseci.

U šest etapa žiri bira određen broj takmičara na osnovu vokalnih umeća i sposobnosti, a kasnije se posmatra i njihov celokupan nastup na sceni.

Oni koji dospeju do finala, dobijaju priliku da zapevaju u ogromnim muzičkim dvoranama, kao i u televizijskim studijima, pa se krajnji rezultati dobijaju na osnovu glasova žirija i glasova publike.

Pobednik dobije priliku da potpiše diskografski ugovor sa Grand produkcijom, da snimi album, spot i dobije apartman ili automobil.

U ovom takmičenju ne dobijaju samo pobednici! Mnogi pevači i pevačice koji nisu uspeli da pobede, postaju popularni i voljeni od strane publike, pa kroz neko vreme, na ovaj ili onaj način i oni snime album i dobijaju mesto na našem muzičkom nebu.

Jedna od pevačica koja je nastupala u V sezoni Zvezda Granda koja se dešavala 2010/11. god. bila je Jelena Gerbec.

Ona nije nastupala u finalu, ali je poput finalista dobila singl pod nazivom “Dvaput jača”.

Ko je Jelena Gerbec i odakle potiče?

Jelena Gerbec se rodila 14. novembra 1985. godine u Rumi (Srbija). U Vrdniku je završila osnovnu školu, a zatim je upisala srednju stručnu školu i završila tekstilni smer.

Oduvek je volela scenu, pa je još kao devojčica stalno učestvovala na školskim priredbama, takmičenjima i predstavama.

Dok je pohađala srednju školu, bila je član dramske sekcije i imala je veliku želju da postane glumica. I dan danas voli da imitira i zabavlja svoje prijatelje i poznanike, ali i širu publiku.

Ovo iskustvo joj je svakako pomoglo u pevačkoj karijeri jer je od samog početka znala kako da se ponaša na sceni.

Pored glume, Jelena je volela i da peva. Ozbiljnije je počela da se bavi pevanjem kada je napunila 18 godina. Imala je svoj bend i nastupala je po čitavoj Srbiji.

2006.godine se sa svojim tadašnjim bendom prijavila za takmičenje BN Music i odnela pobedu. Nakon toga je dobila ponudu da snimi svoj album za produkciju VIP.

2007.godine Jelena Gerbec snima prvi album. Iza nje je stajao VIP Production. Na ovom albumu koji je nosio naziv po naslovnoj numeri “Hajmo na sto”, bilo je ukupno osam pesama.

Posle snimljenog albuma doživela je popularnost jer je publika odlično primila njene hitove “Lako zapaljiva”, “Hajmo na sto”, “Ovde više ne živi Jelena”, “Od tuge do poraza”, “Ljubavnik”, “Luda ljubavna veza”, “Bila sam luda, bila sam mlada” i “Tebi žao”.

Jelena Gerbec i Zvezde Granda

2010.godine Jelena Gerbec se prijavila na audiciju za takmičenje Zvezde Granda. Te godine se odigravala V sezona takmičenja i nije bilo žirija poput današnjeg koji se sastoji od odabranih 5-6 članova, već je u produkcijskom žiriju bio Saša Popović sa uglednim članovima Grand produkcije i značajnijim novinarima i muzičarima.

Finale V sezone se odigravao u Beogradskoj areni 18. juna 2011. godine. U finalu su pevali Mišel Gvozdenović, Dragi Domić, Andrija Marković, Mirjana Mirković, Bojana Šarović, Ivana Pavković, Milan Mitrović i Stefan Petrušić.

Jelena Gerbec nije pevala u finalu, ali bez obzira na to, isto kao i svi finalisti dobila je mogućnost da snimi singl, a uz nju i Petar Mitić, Jelena Vučković i Mirjana Aleksić.

Pobedu je u ovoj petoj sezoni odneo Stefan Petrušić.

Nakon toga, Jelena Gerbec snima singl “Dvaput jača” iza kojeg stoji Grand produkcija.

Njeno pojavljivanje i pevački talenat su bili primećeni, što dokazuje i njena dalja karijera.

Posle naporne godine i završene pete sezone Zvezda Granda, Jelena Gerbec je imala veliku turneju u balkanskom regionu sa ostalim učesnicima ovog šou-programa. Prvo su nastupali u Crnoj Gori, potom u Makedoniji, a onda u Bosni i na kraju u Srbiji. U isto vreme, paralelno je radila i promociju svog singla.

Singl “Dvaput jača” je zabeležio odličan uspeh. Iako je pesma balada, publika je kroz nju mogla da doživi Jelenu na pravi način jer je pesma zaista bila drugačija od svega što je prethodno prikazivano.

Uspešna karijera Jelene Gerbec

Nakon ulaska u Zvezde Granda Jelenin život postaje vrlo uzbudljiv. Ona puni klubove, a njen rokovnik je uvek krcat terminima i zabeleškama o promocijama i nastupima.

Nakon samo dve godine od ulaska u Grand, Jelena je neverovatno tražena i popularna. U jednom intervjuu koji je dala 2013. godine na pitanje da li smatra da je bolje biti megaloman ili skroman na estradi, Jelena se ne izjašnjava do kraja.

Tvrdi da je ona isuviše samokritična i previše skromna, što i nije najbolje rešenje za vreme u kome živimo i za posao kojim se bavi. Sebi takođe zamera i to što je otvorena i iskrena, pa joj se dogodi da joj jezik bude brži od pameti.

Uz sve to, Jelena Gerbec je svesna svojih kvaliteta, zna da dobro radi svoj posao i da su njene pevačke sposobnosti na zavidnom nivou o čemu govore i stalni angažmani i zadovoljna publika kao i vlasnici klubova i kafana u kojima nastupa.

Pomalo žali za onim periodom života kada nije bila toliko aktivna i kada se više družila sa svojim prijateljima. Imala je svoj bend sa kojim je putovala i provodila divne dane, zabavljajući se i radeći.

Udaja

U maju mesecu 2016. godine, Jelena se udala za svog dugogodišnjeg dečka Vladana Đorđevića, takođe muzičara (bubnjara).

Venčanje je bilo u crkvi (Bežanijska kosa), a potom se slavilo sa porodicom, familijom i prijateljima u jednom beogradskom restoranu (Hollywood/Ledine).

Svoj prvi ples je otplesala uz pesmu Tonija Cetinskog – “Sigurni”.

Uzela je muževljevo prezime, ali je na estradi i dalje ostala Gerbec.

Ćerkica Sofija

U maju mesecu 2017. godine, Jelena je na svet donela ćerkicu Sofiju. Pre porođaja je snimila spot za pesmu “Tugo odana”, tako da je bez obzira na porodiljsko odsustvo i dalje bila prisutna u javnosti.

Nakon porođaja je odlučila da se posveti bebi i porodici, pa je jedno vreme pauzirala sa javnim nastupima.

Kada je ćerkica napunila šest meseci Jelena je nastavila sa poslom i to punom parom.

U martu 2018. godine je otpevala predivnu baladu sa Nemanjom Maksimovićem – “Gde smo mi”. Pesma je premijerno predstavljena u tv emisiji “Zvezde Granda Specijal”.

Januara 2019. godine je izbacila veliki hit “Muško lažljivo” koji je uradila sa DJ Erketom. To je ljubavna balada, a spot za pesmu je vrlo upečatljiv jer se Jelena u njemu pojavljuje u jednom potpuno novom izdanju.

Ime i prezime: Jelena Gerbec

Datum i mesto rođenja: 14. 11. 1985. godine, Ruma (Srbija)

Obrazovanje: srednja tekstilna škola

Bračni status/porodica: udata za bubnjara Vladana Đorđevića/ćerka Sofija

Živi u Pančevu.

Facebook: @JelenaGerbecOfficial

Instagram: @jelena_gerbec_  i  @gerbejka

Sponzorisano:

Loading...
loading...