Muzičari

Rade Lacković – Biografija 2020, Visina, Težina

Pevač Rade Lacković je poznat kao jedno od najvećih imena narodne i folk muzike devedesetih godina, te i kao jedan od najuspešnijih muzičara „Južnog vetra“ i „Grand produkcije“, pa iako je danas manje zastupljen na TV kanalima u našoj zemlji, veoma je tražen i popularan pevač kako u regionu, tako i u dijaspori.

Sve to zahvaljujući nekim od njegovih velikih hitova koje je snimio u svojoj bogatoj muzičkoj karijeri.

Rade Lacković – biografija 

Poznati pevač je rođen 7. decembra 1965. godine, u mestu Klenje u tadašnjoj Jugoslaviji, ali se ubrzo, osamdesetih godina, preselio u Nemačku kako bi pronašao neki bolji život za sebe i svoju porodicu.

Rade je počeo da peva još u školskom horu, a onda i da nastupa na brojnim festivalima, pevajući hitove svog najvećeg muzičkog idola, Šabana Šaulića.

Međutim, upravo je na jednom od svojih nastupa u Nemačkoj, Rade upoznao harmonikaša i vrlo popularnog kompozitora, Miroljuba Aranđelovića Kemiša, koji mu je predložio da se vrati u Jugoslaviju i da snimi album.

U dosadašnjoj karijeri, Lacković je snimio ukupno 16 albuma, a i dan danas je veoma popularan pevač širom regiona i sveta.

Muzička karijera Radeta Lackovića 

Kako je i navedeno, nakon što se vratio u Jugoslaviju, Rade se naselio u Šapcu, te je od 1994. godine, sve do danas, izdao ukupno 16 albuma, od kojih 5 za produkcijsku kuću „Južni vetar“, te ostale za „Grand produkciju“, i poslednja tri albuma za kuću „BN music“, da bi se 2015. godine ponovo vratio u „Grand produkciju“, za koju je izdao kompilaciju hitova, sa tri nove pesme – „Mene lažu“ (1994. godine); „Ni na nebu, ni na zemlji“ (1995. godine); „Vrati se živote“ (1997. godine); „Jedini lek“ (1998. godine); „Žaliće kafane“ (1999. godine); „Da je sreće“ (2001. godine); „Čarobna ženo“ (2002. godine); „U nedra mi sipaj vina“ (2003. godine); „Da ima ljubavi“ (2004. godine); kao i „Molitva“ (2005. godine); „Nedostupna“ (2008. godine); „Mašina“ (2009. godine); „Happy end“ (2011. godine); „Harizma“ (2012. godine); „Baraba“ (2013. godine) i „Kompilacija najvećih hitova“ (2015. godine, sa tri nove pesme).

Iako rade Lacković danas radi i živi u Frankfurtu, on je vrlo popularan u Bosni, Hrvatskoj i Srbiji, te često nastupa na raznim koncertima i slavljima, a svoju karijeru nikada nije gradio na skandalima, te je ostao jedan od pevača o kojima su mediji imali sasvim malo informacija.

  1. godine, Rade Lacković je izdao singl „Tatina princeza“, a zatim 2018. godine i novu pesmu „Opa, opa“, i najnoviji singl „Lubenica“, koje su naišle na odličan prijem kod njegove godinama verne i mnogobrojne publike.

Trenutno je u pripremi i novi Radetov album, koji će verovatno izdati „Grand produkcija“, a do tada publika uživa u njegovim najvećim hitovima – „Čarobna ženo“; „U nedra mi sipaj vina“; „Lažem sebe“; „Tebi je svejedno“; „Pijan za stolom“; „Nestaće tuge“; „Čija li si, sele“; „Tuga i kafane“; „Nije mi žao“; „Mene lažu“; „Magija“; „Ceo grad me ženio sa tobom“; „Crni labude“; „Moja si“; „Najlepše žene“; „Živa ne bila“; „Ne plačite, oči“; „Idi dok si mlada“; „Rulet ljubavi“; „Zagrli me jako“; „Bog ti dao sve“; „Zatvorite vrata od kafane“; „Druže“; kao i „Psujem, psujem, ludujem“; „Da ima ljubavi“; „Zoveš me“; „Ljubav života“; „Rekli su mi da si plakala“; „A, šta sutra“; „Zauzeta“; „Sexy Seka“ (za koju se spekuliše da je posvećena našoj poznatoj pevačici, Svetlani Seki Aleksić); „Nedostupna“, i mnoge druge pesme.

Rade Lacković ima turneje širom sveta, te sa svojim kolegama iz Bosne i Srbije, često nastupa u Australiji, Švajcarskoj, Nemačkoj i Americi, gde je uvek rado viđen gost, i njegovi nastupi su pak među najposećenijima i dan danas.

Najpoznatijom pesmom Radeta Lackovića, smatra se njegova svojevrsna „himna“, „Rekli su mi da si plakala, kad sam se oženio“, koja je jedna od osam numera sa albuma „Da je sreće“, iz date 2001. godine, koji je snimio u saradnji sa poznatim kompozitorom Pericom Zdravkovićem.

Privatni život Radeta Lackovića 

Rade Lacković danas živi u Frankfurtu u Nemačkoj, te se pored pevanja bavi i ugostiteljstvom i ima hotel i restoran u pomenutom gradu, a ističe da i on i njegovo dvoje dece imaju i nemačko državljanstvo.

Sa svojom suprugom, Rade ima sina i ćerku, te je jedan od retkih pevača koji nikada nije bio baš posebno „zanimljiv“ žutoj štampi, jer se nije isticao skandalima.

Radetov omiljeni hobi je pecanje i ribolov, te kaže kako uvek kada je u Srbiji ili Bosni, rado odlazi na Drinu i Savu, kako bi se opustio i odmorio od brojnih obaveza koje ima i kao pevač i kao ugostitelj.

U rodnom Klenju, poznati pevač i danas rado provodi odmore i letovanja, te je kako kaže jedan od njegovih najdražih nastupa u karijeri, upravo koncert koji je održao na stadionu FK „Duško“.

Ime i Prezime: Rade Lacković

Nadimak: Lacko

Datum i mesto rođenja: 7. decembar 1965. godine, Klenje, Srbija

Zanimanje: narodni i pop-folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/LackovicRadeOFFICIALPage/

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...