Muzičari

Šerif Konjević – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Šerif Konjević je jedan od najpoznatijih pevača nekadašnje jugoslovenske scene, te je i danas uz Draganu Mirković, Sinana Sakića, Šemsu Suljaković i Mileta Kitića, ostao najpopularnije ime iz „Južnog vetra“.

Najpoznatije pesme ovog bosanskog pevača su – „Lani je bio mraz“; „Burma“; „Ko je ona“; „Da se opet rodim“; „Žuta banka“; „Neću da se rastajemo“; „Živote moj“; „Sanjam je, sanjam“; kao i „Nek’ mi oproste“; „A onda mi pričajte o njoj“; „Naći ću je po mirisu kose“; „Pitaju me pitaju“;  „Ne zovite doktore“; „Potraži me“; „Bela venčanica“; „Kad nisam tu“; kao i „Zauvjek si ostala u meni“; „Ja sam putnik zalutali“; „Gdje su sada“; „Koliko plavo nebo je“; „Put do bola“; te „Rodi me majko ponovo“; „Zbog tebe sam vino pio“; „Kasno će biti kasnije“; „Imaš li malo ljubavi za mene“; „Nije taj čovjek za tebe“; „Nisam te ponizio“; „Ja bez tebe nisam ja“; kao i „ Ti nisi bila to“; „Pusti me već jednom“ i mnoge druge hit numere.

Šerif Konjević – biografija 

Popularni pevač je rođen u malom mestu Sanica, u blizini grada Ključa, u Bosni i Hercegovini, 26. aprila 1958. godine, a ima i dva brata Adema i Mehmeda Konjevića.

Svoju muzičku karijeru, Šerif Konjević je započeo već sa sedamnaest godina, 1975. godine, a kada je u saradnji sa harmonikašem i pevačem Ljubom Kešeljom, koji ga je potom upoznao i sa Nazifom Gljivom, sa kojim je Šerif sarađivao na svojim albumima, sve do početka rata u Bosni i Hercegovini.

Od početka karijere pa do danas, pevač je snimio najpre šest singl-slbuma (od 1975. do 1981. godine), te od 1981. godine pa do 2018. godine još ukupno blizu 30 albuma.

Muzička karijera Šerifa Konjevića 

Kako je i napomenuto, Šerif je profesionalnu muzičku karijeru započeo daleke 1975. godine, te je tada izdao i svoj prvi singl „O suze moje“ i pemu „Đul Zulejha“, da bi već 1979. godine izdao hit singl „Vrati se i vrati mir srcu mom“, te i pesmu „Zagrli me, zagrli“.

  1. godine, izlaze dva hit singla Šerifa Konjevića – „Najljepši je na svjetu moj rodni kraj“, te i „Golubice moja“, a 1981. godine pevač objavljuje singl „Opet je proljeće, jedina moja“, ali i svoj prvi album „Vrati se pod stari krov“.

Međutim, 1982. godina je moglo bi se reći bila presudna za pevačevu dalju karijeru, jer je tada ostvario saradnju sa Novicom Uroševićem, te snimio hit album „Bela venčanica“, a koji je prodat u neverovatnih 800 hiljada kopija, i postao je tada najtiražniji album i učvrstio poziciju Šerifa Konjevića kao jednog od najvećih estradnih imena od tada pa do danas.

Na pomenutom albumu „Bela venčanica“, pored naslovne pesme, našlo se još sedam numera – „Sanjam je, sanjam“; „To je ono što me boli“; „Plaćam noćas zbog ljubavi“; „Zašto me ne voliš više“; „Poludeću za tobom“; Ej moja malena“ i „Imaš li malo ljubavi za mene“.

Saradnja sa Novicom Uroševićem, nastavila se i na dva sledeća albuma Šerifa Konjevića – „Naći ću je po mirisu kose“ i „Kunem se u brata svoga“, a koji su prodati takođe u rekordnom tiražu od oko pola miliona primeraka svaki za sebe.

I na pomenuta dva albuma, našlo se dosta velikih hitova – „Ja sam putnik zalutali“; „Ej šta ću ja“; Pozdravljam te na rastanku“; „Mili dome moj“; „Stari krčmar zna“; „Pošao sam da nađem sreću“; „Kiše dolaze“; „Budi uvek u mojoj blizini“, i druge pesme.

Već 1985. godine, Šerif započinje saradnju sa Miodragom Ilićem alias Miletom Basom, te svoj album „Potraži me“ (sa hitovima kao što su – „Samo ti si uvek ista“; „Zauvek si ostala u meni“; „Pustite me još da sanjam“), izdaje za „Južni vetar“, uz saradnju sa Nazifom Gljivom.

No, iako je i ovaj album postigao veliki tiraž, te je prodat u „dijamantskom tiražu“ (više od pola miliona kopija), Šerif je ušao u sukob sa Miletom Basom, i doneo je odluku da tad napusti „Južni vetar“, ali je saradnju sa Nazifom Gljivom nastavio i dalje.

Već u jesen iste 1985. godine, Šerif Konjević snima album „Hej kafano, ostavljam te“ (sa veoma velikim hitovima – „Golubice bjela“; „Vrati se“; „Pred očima tvoja slika“; „O, Jasmina“), te opet u istoj godini postiže i sa ovim albumom tiraž od 550 hiljada kopija, a što je pak malo kom našem pevaču pošlo za rukom.

  1. godine, izlazi novi album Šerifa Konjevića, u kome nastavlja saradnju sa Nazifom Gljivom i koji se zove „Bez tebe ja živjet neću“, ali se kao autori nekih pesama pojavljuju i Šaban Šaulić („A onda mi pričajte o njoj“) i Haris Džinović („Pusti me već jednom“), te i ovaj album ponovo dostiže tiraž od 560 hiljada kopija.

Od 1987. do 2007. godine, poznati pevač je snimio sledeće albume hronološki navedeno – „Lani je bio mraz“; „Zbog tebe sam vino pio“ i „No 8“ (sva tri albuma su snimljena uz orkestar velikog Dragana Stojkovića Bosanca); „Nikad u proljeće“; „Neko čudno vrijeme“ (a sa orkestrom Perice Simonovića); „Teško je živjeti bez tebe“; „Vjenčanica“ (sa orkestrom Ante Filipovića); „Ti si tu iz navike“; „Prah“; „Da se opet rodim“; „Kasno će biti kasnije“ (uz „Džavid bend“); „Mogu dalje sam“ i „Znakovi“.

  1. godine Šerif snima album „Bonus“, da bi 2009. godine snimio dva albuma „Šerif uživo“ i „Nek mi oproste“, a 2011. godine je izdao album „Ljubavi“.
  1. godine, pevač izdaje dva nova albuma – „Da se opet rodim“ i „Znam da idem dalje“, da bi 2016. godine snimio singl „Gde si sad“, te 2017. godine i singlove – „Kad nisam tu“; „Ja bez tebe nisam ja“; „Ti nisi bila to“ i 2018. godine album „Ti si tu iz navike“, a snimio je nedavno i spot za pesmu „Pusti me bar malo“ sa pomenutog albuma.

Na estradi je poznato da dugi niz godina Šerif Konjević nije bio u dobrim odnosima sa prvim iz „Grand produkcije“, Sašom Popovićem, ali je kasnije počeo da se pojavljuje u nekim emisijama „Granda“, te je i „palo pomirenje“, a pevač je istakao da on nikada nije imao loše mišljenje o Saši Popoviću kao profesionalcu u poslu.

Privatni život Šerifa Konjevića 

Iako nerado govori o svom privatnom životu, poznato je da je Šerif Konjević u veoma dugom i stabilnom braku sa suprugom Kanitom, a sa kojom ima sina, ali kako kaže, oni ne žive zajedno, jer je on u Sarajevu a Kanita sa detetom u Nemačkoj.

U medijima se pojavila informacija da je oženjeni pevač bio u vezi sa folk koleginicom Indirom Aradinović Indi, skoro puna tri meseca, te da su se razišli zbog razlike u godinama, što je Indi i potvrdila, a Šerif porekao, navodeći da je to njena osveta i želja za pažnjom medija.

Šerif Konjević svaki slobodan trenutak provodi nasvom velelepnom imanju na Ilidži, te ima tri mačke i tri psa, a kaže i da je veliki vernik i da o muslimanskim praznicima nikada ne nastupa.

Kao najteži momenat u svom životu, pevač navodi trenutak kada je svoju majku morao da smesti u dom za stara lica, ali da ona jedino tamo ima adekvatnu negu i pomoć, te da je u neku ruku sada miran i da ga ne zanimaju osude ili kritike javnosti.

Ime i Prezime: Šerif Konjević

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 26. april 1958. godine, Sanica, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: narodni i pop-folk pevač

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/SerifKonjevicofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/serifkonjevic/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...