TV lica

Ivan Ivanović, voditelj – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Twitter

Zasluge za svoju zaista veliku i zapaženu popularnost, televizijski voditelj Ivan Ivanović, u najvećoj meri duguje uspehu emisije koju već gotovo punih sedam godina, tačnije od 14. maja 2010. godine uređuje i vodi na televiziji “Prva”.

Konkretnije, reč je o emisiji pod nazivom “Veče sa Ivanom Ivanovićem”, koja je od pomenutog maja 2010. godine do danas, tačnije do sredine aprila 2017. godine, emitovana na televiziji “Prva” kroz ukupno 388 epizoda. U okviru tolikog broja epizoda, Ivan Ivanović je imao prilike da ugosti brojne ličnosti sa javne scene, među kojima se nalaze doslovno legende srpskog glumišta, kao i legende estradne scene. Čuveni glumci kao što su Dragan Bjelogrlić, Milena Dravić, Dragan Jovanović, kao i čuveni pevači kao što je Zdravko Čolić, Željko Samardzić ili Vesna Zmijanac, samo su neke od u javnosti izuzetno cenjenih i popularnih ličnosti koje su gostovale u emisiji Ivana Ivanovića.

Osim zahvaljujući popularnim i među publikom cenjenim gostima, emisija koju uređuje i vodi Ivan Ivanović, postala je čuvena i zahvaljujući njegovim duhovitim dosetkama kroz koje je često provučen sarkazam.

Ukoliko se Ivan Ivanović ubraja u red vaših omiljenih televizijskih voditelja, predlažemo da saznate nešto više o njemu i to tako što ćete pročitati njegovu biografiju.

Ivan Ivanović – biografija

Ivan Ivanović, rođen je 22. oktobra 1975. godine u Beogradu, gde je i odrastao, gde je završio period školovanja i gde i danas živi i radi.

Kako sam navodi, Ivan je imao prilično skromno detinjstvo i odrastao je u stanu svog dede Radeta, u naselju Braće Jerković u beogradskoj opštini Voždovac. Pomenuti stan, bio je izuzetno mali, tako da je Ivan bio prinuđen da spava u istoj sobi sa svojom majkom Ljiljanom, sa ocem Zoranom i sa mlađim bratom Ognjenom, dok je deda spavao u kuhinji.

Zahvaljujući pravilno postavljenim porodičnim vrednostima i zahvaljujući skladnim odnosima koji su vladali između Ivanovih roditelja, ali i u njihovom ophođenju prema Ivanu i prema njegovom mlađem bratu Ognjenu, nedostatak životnog prostora, nije narušio kvalitet Ivanovog detinjstva i on period sopstvenog odrastanja pamti kao izuzetno lep i kvalitetan period svog života.

Kako kaže, njegovi roditelji, neprestano i neumorno su se trudili da od njega, kao i od njegovog rođenog brata naprave kvalitetne ljude.

Samim tim, Ivan je uspeo da odoli svim iskušenjima sa kojima se u svom okruženju kroz period odrastanja susretao i uspeo je da ne krene putem odavanja porocima i putem životnog besmisla.

Izuzetno važnu figuru u periodu Ivanovog odrastanja, predstavljao je njegov deda Rade i baš zbog toga, Ivan je bio jako pogođen njegovom smrću 1992. godine.

Kao i svi njegovi vršnjaci, Ivan je na sopstvenoj koži osetio i nedaća devedetih godina, koje su bile propraćene inflacijom i materijalnom krizom. Ipak ni ta činjenica nije uspela da ga poljulja na putu zdravog odrastanja i na putu stasavanja u momka koji pred sobom ima postavljene jasne i kvalitetne životne ciljeve.

Kada je imao samo 10 godina, tačnije u četvrtom razredu osnovne škole, inspirisan odlomcima iz tada popularne pozorišne predstave “Šok” i odlomcima iz čuvenog “Indeksovog radio pozorišta”, Ivan Ivanović je izveo svoju prvu stend-ap predstavu, koja je kako pamti trajala 6 minuta, a kojom je zabavio svoju malu, ali odabranu publiku.

Kada je napunio 14 godina, tačnije kada je pohađao osmi razred osnovne škole, Ivan Ivanović je maštao o tome da postane vojno lice i vođen svojim maštanjem, odlučio je da po završetku osnovne škole upiše Vojnu gimnaziju. Svoju odluku, Ivan je sproveo u delo, ali je već nakon nekoliko dana pohađanja Vojne gimnazije shvatio da ta škola nije za njega i iz nje, prebacio se u gimnaziju “Sveti Sava”.

Tokom pohađanja gimnazije “Sveti Sava”, Ivan Ivanović je svoju želju da postane vojno lice, preobrazio u želju da jednom postane lekar i maštao je o tome da po završetku gimnazije upiše Medicinski fakultet. Međutim, iz meseca u mesec i iz godine u godinu, kako je teklo njegovo srednje obrazovanje, Ivan je uvideo da mu baš najbolje ne polazi za rukom da nauči lekcije iz biologije i iz hemije i ta činjenica ga je naterala da shvati da Medicinski fakultet nije pravi izbor za njega.

Shodno tome, po završetku gimnazije, Ivan Ivanović je određeni period proveo u nastojanju da u sebi prepozna odluku o tome koji fakultet želi da upiše i čime konkretno želi da se bavi u životu.

U tom periodu, Ivan je veoma često odlazio na pozorišne predstave i prepuštenom divljenju glumačkoj veštini glumaca koji su realizovali te predstave, učinilo mu se da i sam želi da postane glumac, pa je konkurisao za mesto u Akademskom kulturnom društvu “Branko Krsmanović – Krsmanac”. Tom prilikom, Ivan je uspeo da postane član pomenutog društva i dobio je šansu da se oproba kao glumac, ali mu se pravila koja su tu važila nisu dopala i on je odlučio da se odatle povuče.

Ipak, kako je želja da se bavi glumom i da postane glumac i dalje bila prisutna u njemu, Ivan je odlučio da konkuriše za prijem na Fakultet dramskih umetnosti. Ipak, tom prilikom sreća nije bila na Ivanovoj strani i njegovo ime, našlo se ispod liste primljenih studenata.

Nakon toga, Ivan Ivanović je upisao Pravni fakultet koji je kako lično priznaje, uspeo da završi tek nakon punih dvadeset godina i to prošle, dakle 2016. godine, kada je iza sebe imao uveliko formiranu i uspešnu voditeljsku karijeru.

Neposredno nakon upisa na Pravni fakultet, u cilju da poboljša svoju finansijsku situaciju, Ivan je odlučio da potraži posao i zaposlio se kao radnik obezbeđenja, čiji je zadatak bio da provodi vreme na jednom službenom parkingu i da čuva kamione koji su tu bili parkirani.

Pomenuti posao, Ivan Ivanović je radio punih 13 godina. U okviru tih 13 godina, koliko je bio radnik obezbeđenja, jedan određeni period Ivan Ivanović je proveo kao lično obezbeđenje Vilijema Montgomerija koji je bio na funkciji ambasadora Amerike u Beogradu. U tom periodu, Ivan je kako se priseća imao platu od čak pet hiljada maraka mesečno. Međutim, kako mimo svoje volje nije bio u prilici da trajno sačuva taj posao, Ivan je ponovo postao prinuđen da traži neki novi, po mogućstvu dobro plaćen posao.

Period u kojem se Ivan okrenuo ponovnom traženju posla, predstavlja prelomni momenat u njegovom životu, tačnije u njegovoj karijeri i taj period, predstavlja polaznu tačku ka njegovom započinjanju voditeljske karijere.

Od početka karijere do danas

Vođen željom da pronađe posao koji bi mu pomogao da reši svoju trenutno nezavidnu finansijsku situaciju, Ivan Ivanović se za pomoć obratio svom poznaniku, poznatom voditelju Ivanu Zeljkoviću.

Ivan Zeljković, pokazao je razumevanje ka potrebi i ka želji svog poznanika Ivana Ivanovića i pomogao mu je da se zaposli na televiziji i to kao voditelj nekada čuvenog i veoma neobičnog televizijskog kviza koji se zvao “Keš taxi”, a koji se 2007. godine emitovao na televiziji “Fox”.

Angažman koji je Ivan Ivanović imao na pomenutoj televiziji i to kao voditelj pomenutog televizijskog kviza, pomogao mu je da postane poznato Tv lice i da stekne određeni nivo popularnosti koja mu je pomogla da pronađe svoje buduće poslovne angažmane na televiziji.

Naime, nakon što je prestao da bude voditelj televizijskog kviza “Keš taxi”, Ivan Ivanović se oprobao kao jedan od voditelja druge sezone takmičarskog programa “Survivor” koji je sniman na Filipinima i koji se emitovao takođe na televiziji “Fox” i to 2009. godine.

Neposredno nakon što se oprobao i uspešno pokazao kao voditelj takmičarskog programa “Survivor”, Ivan Ivanović je u maju 2010. godine, tačnije 14. maja 2010. godine, postao autor i voditelj svoje čuvene emisije “Veče sa Ivanom Ivanovićem” koja se i danas emituje na televiziji “Prva”.

Kroz pomenutu autorsku emisiju, Ivan Ivanović je stekao doslovno enormnu popularnost i to kako zahvaljujući legendarnim i rado viđenim poznatim gostima, tako i zahvaljujući svojim duhovitim dosetkama kroz koje Ivan veoma često provlači sarkazam.

Ono što pak treba napomenuti, jeste da su pomenute duhovite opaske, osim do popularnosti, Ivana Ivanovića takođe nebrojeno mnogo puta do sada dovele i do problema sa javnim ličnostima na čiji račun se Ivan našalio.
Jedna od poznatih ličnosti na čiji se račun Ivan Ivanović najviše puta našalio, a kojoj se njegove šale nisu ni najmanje dopale, jeste popularna pevačica Jelena Karleuša, koja je zbog prozivki sa Ivanove strane i zbog kako je navela medijske torture i javno izrečenih uvreda, uputila čak više od 50 tužbi televiziji “Prva”. Revoltirana uvredama koje su joj javno upućene sa Ivanove strane, Jelena Karleuša je ovog voditelja gostujući u brojnim televizijskim emisijama nazvala “zlim patuljkom”.

Osim na račun Jelene Karleuše, Ivan Ivanović se često šali i na račun drugih poznatih ličnosti, ali i na račun državne vlade, pa ga je ta činjenica koštala čak i privremenog ukidanja emisije 2015. godine.

Ipak, Ivanu je ubrzo nakon toga vraćena dozvola za emitovanje emisije, tako da se emisija “Veče sa Ivanom Ivanovićem” i danas može gledati na programu televizije “Prva”.

Neretko, od Ivana Ivanovića se mogu čuti i šale na sopstveni račun i one su najčešće usmerene na temu njegove visine.

2012. godine, u saradnji sa svojom koleginicom i prijateljicom Marijom Kilibardom, Ivan Ivanović je otvorio restoran koji se zvao “Central park”. Međutim, zbog požara koji se u pomenutom restoranu dogodio, restoran je prestao sa radom, a Ivan Ivanović i Marija Kilibarda, odlučili su se da otvore kafić koji se zove “D bar” i koji i danas uspešno radi.

2012. godine, osim što je sa svojom koleginicom otvorio restoran, Ivan Ivanović se oprobao i kao glumac i to u filmu “Vir” u kojem tumači ulogu Mungosa.

2013. godine, Ivan Ivanović se publici predstavio i kao jedan od članova žirija takmičarskog programa pod nazivom “Tvoje lice zvuči poznato”.

2015. godine, neposredno nakon što je privremeno izgubio dozvolu za emitovanje svoje autorske emisije, Ivan Ivanović je bio voditelj voditelj i producent emisije “Jutarnji program”, na televiziji “B92”.

U to vreme, Ivan Ivanović je kako tvrdi dobio čak dve uzastopne ponude da pređe na televiziju “Pink”, ali je i jednu i drugu ponudu iz njemu znanih razloga odbio.

Ivan Ivanović privatno

Privatno, Ivan Ivanović je nešto više od godinu dana sa petnaest godina mlađom Nikolijom Radojević koju poznaje izvestan period, ali sa kojom zbog razlike u godinama dugo nije želeo da započne bilo kakvu vezu koja izlazi iz okvira prijateljstva.

Pre nego što je ušao u vezu sa pomenutom devojkom, Ivan Ivanović je iza sebe imao jedan brak, koji je počeo 2002. godine, a koji je okončan 2012. Svoju bivšu suprugu Zoricu, sa kojom je bio deset godina u braku, Ivan Ivanović je upoznao 1992. godine, a vezu sa njom započeo je 4 godine kasnije, dakle 1996. godine. 2004. godine, Ivan i Zorica su dobili svoju ćerku Stašu, zbog koje su i danas, kada su razvedeni u jako dobrim prijateljskim odnosima i zbog koje se povremeno viđaju, u cilju dogovaranja oko stvari koje se tiču njenog školovanja i uopšteno odrastanja.
Kako je Ivan više puta naveo, u njegovom braku sa Zoricom, nisu postojali veći problemi niti nesuglasice, ali su im se putevi nekako spontano razišli i odlučili su da je najbolje da se sporazumno razvedu.

Ono što Ivan Ivanović navodi, jeste da se i dalje sa simpatijama priseća trenutka u kojem je doživeo svoj prvi poljubac u osmom razredu osnovne škole i to sa devojčicom koja je kako kaže bila jedna od najlepših u školi u koju je išao.

Poslednjih godina, tačnije od trenutka u kojem se suočio sa viškom kilograma, Ivan Ivanović sve češće vreme provodi u teretani, u kojoj uz pomoć mukotrpnog treninga kojem se podvrgava želi da vrati i da očuva svoju željenu formu i da se oslobodi viška kilograma.

Ime i prezime: Ivan Ivanović

Datum i mesto rođenja: 22. oktobar 1975. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: Tv voditelj

Visina: 175 cm

Težina: /

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...