TV lica

Lea Kiš, voditeljka – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram

Lea Kiš jeste jedna od najpoznatijih srpskih voditeljki, ali isto tako i jedna od najzgodnijih majki i najlepših plavuša sa srpske javne scene.

Iako je već uveliko zagazila u šestu deceniju života, ova harizmatična i šarmantna voditeljka i jedno od najpopularnijih TV lica, ima izgled na kome joj mogu pozavideti i znatno mlađe koleginice.

Lea Kiš Jokić – Biografija

Lea je rođena 29.03.1967. godine u Beču. Porodica iz koje je Lea potekla jeste imućna porodica advokata, ali i ljubitelja sporta. Starojevrejska porodica iz koje je potekla Lea imala je prezime Klajn, da bi mađarizacijom Austrougarske države ono prešlo u Kiš. Zbog prirode posla kojim su se bavili njen pradeda, deda i otac, ali i zbog ljubavi prema sportu, a pre svega prema fudbalu, Lea je takođe bila prinuđena da se često seli. Tako je svoju srednju turističku školu završila u Pančevu, iako ju je život pre toga odveo i u Kuvajt, Kipar, Libiju, Tunis i Irak.

U Beogradu Lea upisuje Akademiju lepih umetnosti, a smer koji je odabrala jeste menadžment u novinarstvu. Kasnije se usavršava i postaje magistar komunikologije i doktor nauka iz oblasti medija i kulture, a doktorirala je na FDU (Fakultet Dramskih Umetnosti).

Svoju karijeru voditelja, Lea je započela sa samo 15 godina, kada se pojavljuje na radio Pančevu, da bi već sa 18 godina počela da radi na Televiziji Beograd kao najavljivač. Još tada je znala da je novinarstvo poziv njenog života, uprkos tome što je upisala Višu teološku školu i studirala Bogoslovski fakultet.

Ipak, jednom prilikom, Lea je izjavila da ništa iz svog života ne bi menjala, te da se ne kaje ni zbog jedne svoje odluke i postupka koji je učinila, jer ju je svaki korak u životu naučio mnogo toga i napravio od nje kvalitetnu ženu i majku.

Nakon toga, slede brojne emisije u kojima je Lea imala priliku da se istakne, i pokaže Srbiji, ali i svetu, svoj neprikosnoveni talenat. To su najpre bile emisije „Da pitamo zajedno“, „Leto na Adi“, „U snu san“, „Nedeljno popodne“ i „Jutarnji program“. 1991. godine Lea Kiš je prešla na TV Politika, gde je postavljena za urednika emisije Dan, da bi se 1993. godine vratila na Treći kanal RTS gde je bila urednik emisija „Ljudi“ i „Posle podne“.

Nedeljno popodne sa Leom Kiš

Nakon nešto duže pauze od 6 godina, Lea se vraća na velika vrata na TV Pink, kao urednik i voditelj jedne od najgledanijih emisija danas Nedeljno popodne, koja uskoro postaje i Nedeljno popodne sa Leom Kiš. Lea u svojoj emisiji ima zadatak da okupi što veći broj ličnosti sa javne scene, kako iz domena estrade, pevača, tako i sa glumačke scene, pa su joj u gostima često i brojna najveća glumačka imena Srbije, kao i komičari i imitatori.

Moramo napomenuti i činjenicu da se među gostima često nađu i velika politička imena Srbije, kao i sportisti i mnogi drugi odlikaši i velika imena naše zemlje.

Pored toga, u emisiji se uvek predstavljaju najbolji srpski restorani i najbolja srpska jela, igraju se brojne zabavne igre i postavljaju razne pitalice u kojima se mogu saznati razne pikanterije vezane za njene goste i njihov privatni život.

Takođe, u emisiji se mogu saznati i svi planovi koji se tiču budućnosti naše muzičke, glumačke, sportske, pa i političke scene. Emisija ima zabavno humoristički karakter, a sve to prelepa Lea dopunjuje svojim šarmantnim osmehom i ljubaznošću.

Lea Kiš – Privatno

Sa svoje 24 godine, Lea Kiš se udaje za svoju veliku ljubav, sportskog novinara Momčila Jokića, sa kojim je u braku već više od trideset godina. Sa njim u braku dobija ćerku Saru Miu koja je krenula stopama svoje majke, te se oprobala kao voditelj programa za mlade City News na TV Pink, a završila je i školu glume kao dete u klasi Nenada Nenadovića. Sara je studirala režiju, a iskustvo u radu na televiziji ima i kao zaposleni na Studiju B i nekadašnjoj TV Košava.

Iako je po svojoj struci Sara reditelj, svojom šarmantnošću i lepotom uspela je da oduševi i jednog bosanskog reditelja koji joj je ponudio glavnu ulogu u jednom svom filmskom ostvarenju. To se dogodilo na festivalu Interfer, na kome Sara dobija glavnu nagradu za svoj dokumentarac „Javna kuća“. Ubrzo potom započela je i rad na novom projektu „Marioneta“.

Ipak, jednom prilikom, Lea je izjavila da ona i njena porodica žive miran i veoma skladan život, što je retkost za ljude sa javne scene, kao i da su ona, njen suprug i kćer najveća podrška jedni drugima u svakoj životnoj situaciji koja se pred njima nađe. Ne smemo zaboraviti da napomenemo da se ovoj družini pridružuje i još jedan član porodice, a to je pas Kiki.

Porodična kuća Lee Kiš

Dom Lee Kiš, u kome ona uživa sa svojom porodicom, mužem i kćerkom, nalazi se na Voždovcu. Ona navodi da je Voždovac veoma lep kraj za živeti, a osobito joj prija jer je u blizini njeno radno mesto RTV Pink, škola koju pohađa njena mezimica Sara, kao i Banjička šuma i predivna pijaca na kojoj Lea uživa u bogatim tezgama.

Lein dom ukrašen je modernim, ali i antičkim umetninama. Kako kaže, dom uređuju zajedno ona i njen suprug, a često se tu mogu videti i razne dragocenosti koje su donete sa zajedničkih putovanja. Lea navodi da voli dragocenosti i da uvek razmišlja da ih prenese u nasledstvo svojim potomcima. Vrlo rado organizuje okupljanja za svoje prijatelje i najbližu rodbinu, a tu su često i pripadnici najpoznatije srpske elite i ljudi sa estradne, političke i sportske scene Srbije.

Ipak, dok je tokom leta 2016. bila na odmoru u Turskoj, na jednom od najpoznatijih letovališta, dva razbojnika provalila su u dom Lee Kiš i odneli veliku količinu raznih dragocenosti i zlatnog nakita. Nakon tog nemilog događaja, Lea je bila vidno potrešena, ali i srećna i zadovoljna što niko od njenih najmilijih toga dana nije bio kod kuće. Nešto kasnije provalnici su uhvaćeni, a prelepoj voditeljki je bilo lakše kada je saznala da će sav oteti nakit i umetnine biti vraćene.

Pored stana na Voždovcu, Lea poseduje i kuću na obroncima Avale, gde rado voli da „pobegne“ od vrelih letnjih vrućina i Beogradskog asfalta. Njihovu oazu mira i rezidenciju u podnožju Avale krase beli kameni zidovi, beli baldahini i drveni nameštaj, koji je uređen po ugledu na Siciliju, a gde braćni par Jokić najviše voli da uživa u zalascima sunca. Iako je više urbani tip i voli grad i gužvu, Lea navodi kako je, zahvaljujući svom suprugu, veoma zavolela ovaj deo Beograda, u koji rado dođe sa svojom porodicom i prijateljima radi odmora i priprema za svaku narednu sezonu svojih emisija.

Tajna lepote Lee Kiš

Iako je pre više od dvadeset godina Lea menjala imidž, pa je tako na početku karijere bila i crnka i crvenokosa dama, danas je jedan od osnovnih Leinih atributa po kojima ona i jeste i upečatljiva i upamćena, njena izrazito plava boja kose. Ipak, osmeh je Leino osnovno oružje, kako i sama navodi.

Čak i u svojoj šestoj deceniji, Lea nema niti jednu boru, a na tome je zahvalna, kako kaže, pre svega genetici, jer navodi da ni njena majka nema ni jednu boru na licu. Takođe navodi i da njen suprug Moma najviše voli da je gleda dok spava i da se tada divi njenom mladalačkom izgledu i neverovatnoj lepoti.

Iako je često menjala svoj imidž i izgled, Lea navodi da su za to najviše odgovorni njeni gledaoci. Tokom čitavog svog radnog veka, Lea je pratila reakcije svojih vernih gledatelja i slušala njihove savete o tome kako bi mogla da promeni boju kose, ili pak da se našminka. Iako ume i sama da se šminka, navodi da za potrebe emisije to uvek rado prepušta stručnim licima. Od kozmetičkih preparata uglavnom koristi medicinske proizvode, i kreme koje imaju što manje hemikalija u svom sastavu, a bira ih veoma pažljivo. Rado odlazi i na kozmetičke tretmane, a osobito nakon leta kada koža postaje suva, ali i tokom zime, kada preferira nešto drugačije tretmane kavijarom, kao i mezoterapije.

Iako nema dovoljno vremena za relaksaciju, ova prelepa voditeljka navodi da šeta uvek kada za to ima priliku, kao i da voli da ode na masažu. Ipak, salone lepote i relaksacije uspe da poseti svega nekoliko puta godišnje, ali smatra da je i to dovoljno za lep i zdrav izgled.

Životna drama Lee Kiš

Najveća životna drama koja je zadesila ovu šarmantnu voditeljku, a koja je i drama mnogih žena štirom sveta, jeste gubitak bebe tokom rata koji je zadesio Srbiju 1999. godine. Lea i dan danas ne krije svoju žal zbog ovog nemilog događaja, kao i tugu što je njena kćerka Sara Mia ostala jedinica. Ipak, nastavila je dalje, i svojoj mezimici pružila sve neophodne savete i uslove za život i kvalitetno i uspešno obrazovanje, a često voli i da pomene koliko je ponosna na nju i svaki njen izbor.

Ime i prezime: Lea Kiš-Jokić

Datum i mesto rodjenja: 29.03.1967.

Zanimanje: novinar – voditelj

Visina: /

Težina: /

YouTube:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...