TV lica

Soraja Sara Vučelić – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook

Soraja Sara Vučelić, javnosti je postala poznata kao jedna od učesnica rijaliti programa “Veliki brat”. Naime, u pomenutom rijaliti programu, Soraja je učestvovala dva puta i to prvi put u okviru četvrte sezone takmičenja koja je počela i koja se završila 2011. godine i drugi put u okviru pete sezone takmičenja koja se počela i koja se završila 2013. godine. Od strane produkcije koja je odgovorna za realizaciju pomenutog rijaliti programa, Soraja je dobila ponudu i za učešće u sezoni koja je počela i koja se završila 2015. godine, ali tu ponudu, Soraja nije prihvatila.

Ukoliko je Soraja bila jedan od vaših favorita za pobedu u vreme svog učešća u nekoj od sezona rijaliti programa “Veliki brat” ili ukoliko vas je na bilo koji način zaintrigirala svojim prisustvom na domaćoj javnoj sceni, predlažemo vam da saznate nešto više o njoj i to tako što ćete pročitati njenu opširnu biografiju koja se nalazi u ostatku teksta.

Soraja Sara Vučelić – biografija

Soraja Sara Vučelić, rođena je 16. novembra 1986. godine u Kninu u Hrvatskoj. Njeno mesto rođenja, odredio je splet ne tako srećnih okolnosti koje su prethodile njenom rođenju.

Naime, Sorajina majka Anka koja je poreklom iz Bara i koja je sve dok nije ostala u drugom stanju živela u Baru, kada je zatrudnela, bila je prinuđena da iz svoje porodične kuće ode u Knin jer njeni roditelji, tačnije Sorajini baka i deka, nisu želeli da prihvate i da podrže njenu vanbračnu trudnoću.

Suočena sa takvom, upravo opisanom situacijom i nemoćna pred mišljenjem i stavom svojih roditelja, kada je saznala da je u drugom stanju, Sorajina majka se preselila u Knin i u Kninu je rodila Soraju.

U periodu koji je usledio neposredno nakon Sorajinog rođenja, njena majka Anka je bila jedina koja je brinula o njoj, dok njen otac nije bio uz nju i nije učestvovao u tom periodu njenog odrastanja.

Kako je Sorajina majka morala da provodi vreme uz Soraju i da brine o njoj i kako je srazmerno tome bila nemoćna da obezbedi finansijska sredstva neophodna za život, ona se ubrzo našla u vrlo nezavidnoj materijalnoj situaciji u kojoj nije mogla da izdržava sebe i Soraju.

Suočenoj sa takvom, veoma teškom situacijom, Sorajinoj majci nije preostalo ništa drugo do da Sorajino odgajanje prepusti hraniteljskoj porodici.

Teškog srca, Sorajina majka Anka, predala je Soraju jednoj hraniteljskoj porodici u Vojvodini i u toj porodici, Soraja je, razdvojena od majke provela jedan kraći period detinjstva.

Za vreme dok je bila u pomenutoj hraniteljskoj porodici, Soraju je majka posećivala koliko god često je mogla, ali su njene posete uprkos njenoj snažnoj potrebi da budu što češće ipak bile veoma retke i to zbog udaljenosti između Knina i Vojvodine.

Zbog nemogućnosti da često viđa svoje dete, Sorajina majka je odlučila da Soraju iz hraniteljske porodice u Vojvodini premesti u Dom za nezbrinutu decu koji nosi naziv “Mladost” i koji se nalazi u mestu Bijela, koje se nalazi nadomak Herceg Novog u crnoj Gori.

U Domu za nezbrinutu decu “Mladost”, Soraja je provela dugi niz godina, tačnije period koji je prethodio njenom polasku u osnovnu školu i period u kojem je pohađala osnovnu školu. Za to vreme, Sorajina majka se trudila da redovno posećuje Soraju i da sa njom izgradi i sačuva kvalitetan i prisan odnos, ali se uporedo sa tim trudila i da sa svojom porodicom ponovo uspostavi normalnu komunikaciju, to jest da se pomiri sa roditeljima i sa braćom.

Neposredno pred Sorajin završetak osnovnog obrazovanja, porodica njene majke, konačno je oprostila njenoj majci činjenicu da je vanbračno zatrudnela i da je vanbračno rodila dete i ta činjenica otvorila je “vrata” mogućnosti da Soraja i njena majka konačno ponovo budu zajedno.

Naime, kada je Soraja završila osnovnu školu, majka je uzela iz Doma za nezbrinutu decu i odvela je u svoj rodni Bar, gde su zajedno živele kod Sorajinih ujaka.

Iako se tada učinilo da je Sorajinim problemima i problemima njene majke konačno došao kraj i da njih dve sada mogu nastaviti život kakav oduvek zaslužuju, na žalost nije bilo tako i nakon samo nekoliko godina Sorajina majka se razbolela. Bolest nesrećne žene, bila je toliko ozbiljna da su joj kada je Soraja imala samo 17 godina otkazali bubrezi i da je od posledica takve činjenice preminula.

Smrt majke koje je i onako bila doslovno željna tokom čitavog perioda odrastanja, Soraju je jako pogodila i taj događaj, ona i danas sa punim pravom smatra najvećim i najbolnijim udarcem koji joj je život zadao.

Nakon što joj je preminula majka o Soraji su brinuli ujaci, ali i baba i deda koji su svih prethodnih godina odbijali da je prihvate i da joj obezbede detinjstvo na koje je kao i svako drugo dete imala potpuno pravo i koje je zasluživala.

Zbog svega što je zadesilo, a što je bilo zaista teško, Soraja je u periodu pohađanja srednje škole bila prilično buntovna i njeno ponašanje, prema rečima njenih bliskih drugarica iz tog perioda bilo je prilično bahato, pa joj shodno tome nije bilo strano da se sa nekim posvađa, pa čak i da se potuče.

Nešto što se može izdvojiti kao dobra strana stvarnosti kroz koju je Soraja u tom periodu prolazila, bilo je to što je ona upravo tada uspostavila kontakt sa svojim ocem koji je prihvatio i koji je dao sve od sebe da joj koliko je god bilo u njegovoj moći pruži podršku.

U jednom periodu, Soraja je počela čak i da živi kod svog oca, ali je ubrzo, čim je završila srednju školu i čim je napunila 18 godina, poželela da se osamostali i vođena tom željom, ona se preselila u Beograd.

Nakon što se preselila u Beograd, Soraja je upisala studije psihologije na Filozofskom fakultetu i upravo na tom fakultetu, ona je i diplomirala 2016. godine.

Preko modnih pisti do uloga u video spotovima

Sa samo 19 godina, Soraja Sara Vučelić, započela je svoju karijeru u oblasti modelinga. Baveći se modelingom, ona je učestvovala na brojnim modnim revijama, pozirala je kao foto model i našla se na stranicama brojnih časopisa, kao što su časopis “CKM” ili srpska, hrvatska, makedonska i južnoafrička verzija izdanja časopisa “Playboy”. Tokom regionalnog izbora za “Playboy” zečicu, koje je održano 2011. godine, Soraja je odnela pobedu.

Nakon što su njene fotografije osvanule na stranicama brojnih, gore pomenutih časopisa, Soraja je stekla naklonost značajnog dela javnosti i shodno toj činjenici, postala je veoma tražena za snimanje video spotova.

Naime, u svojoj dosadašnjoj karijeri, Soraja ima čak deset uloga u video spotovima.

Konkretnije, prvi video spot u kojem se Soraja pojavila, jeste video spot za pesmu pod nazivom “Ti to zoveš ljubav”, koju izvodi Dalibor Andonov, javnosti poznatiji kao Gru. Nakon saradnje sa Gruom, Soraja je uspostavila saradnju sa MC Stojanom i pojavila se u dva video spota koja su ispratila njegove pesme. Reč je o video spotu za pesmu pod nazivom “Pumpaj” i o video spotu za pesmu pod nazivom “Seksi”. Videvši koliko kvalitetno Soraja iznosi svoje uloge u video spotovima, sledeći koji su je angažovali za potrebe snimanja svog video spota, bili su Dara Bubamara i Cvija.

Ovog puta, reč je o video spotu za pesmu pod nazivom “Noć za nas”. Nakon pomenutog, Soraja je snimila video spot za pesmu pod nazivom “180 stepeni” koju izvodi Marko Bulat, a nakon tog, snimila je i video spot za pesmu pod nazivom “Još samo noćas”, koju izvodi Milan Dinčić Dinča.

Nedugo nakon što je snimila video spot za pesmu “Još samo noća”, Soraja se snimila i video spot za pesmu pod nazivom “Ne vjerujem” koju izvodi Boban Rajović, a nakon tog, snimila je i video spot za pesmu pod nazivom “Ako se u pesmi pronađeš” koju izvodi Georg Smiljić.

Sledeći video spot koji je snimila Soraja, jeste video spot za pesmu pod nazivom “Đavo”. Ono što je pritom veoma bitno napomenuti, jeste da je reč o pesmi kroz čiju se realizaciju Soraja oprobala ne samo kao glumica u video spotu, već i kao pevačica. Naime, pomenutu pesmu, snimili su i objavili Soraja Vučelić i Davor Marković.

Nakon što su uspostavili saradnju u okviru snimanja svoje zajedničke pesme, Soraja i Davor su još jednom sarađivali. Ovog puta, Soraja nije pevala, ali se pojavila u video spotu za Davorovu pesmu pod nazivom “Neka druga je tu”.

Učešće u rijaliti programu “Veliki brat”

Soraja Sara Vučelić, dva puta je učestvovala u rijaliti programu “Veliki brat”. Njeno prvo učešće u pomenutom rijaliti programu, vezano je za 2011. godinu, odnosno za četvrtu sezonu takmičenja, dok je njeno drugo učešće vezano za 2013. godinu, odnosno za petu sezonu takmičenja.

Sorajino prvo učešće u “Velikom bratu”, u ogromnoj meri joj je pomoglo da izađe iz okvira anonimnosti i da postane poznata široj javnosti i upravo nakon pojavljivanja u ovom rijaliti programu, ona je po povratku u spoljašnji svet počela da dobija ponude za snimanje video spotova koje smo prethodno pomenuli i nabrojali.

Iz kuće “Velikog brata”, Soraja je u okviru učešća u četvrtoj sezoni takmičenja izašla osvojivši peto mesto.
Kada se drugi put javnosti predstavila kao takmičarka rijaliti programa “Veliki brat”, Soraja je već uveliko bila poznata i shodno tome, predstavljena je kao jedna od VIP ličnosti.

Iz kuće “Velikog brata”, Soraja je u okviru učešća u petoj sezoni takmičenja izašla osvojivši šesto mesto.

Nakon što je završila svoje takmičenje u petoj sezoni “Velikog brata”, Soraja se našla na samom vrhu svoje popularnosti i u to vreme, brojni natpisi u novinama, kao i natpisi na internet portalima, bili su posvećeni upravo njoj. Pored toga, Soraja je nakon svog učešća u rijaliti programu postala veoma čest gost u brojnim televizijskim emisijama, pa su njeni brojni fanovi mogli da uživaju gledajući je i slušajući njena izlaganja.

Kada je 2015. godine dobila ponudu od produkcije rijaliti programa “Veliki brat”, da još jednom uđe u kuću “Velikog brata” i da postane jedna od učesnica nove sezone takmičenja, Soraja je ljubazno odbila ponudu i ostala je posvećena svojoj već uveliko razvijenoj i ostvarenoj karijeri.

Voditeljka kviza “Kolo sreće”

Krajem 2015. godine, Soraja Sara Vučelić, po prvi put u svojoj karijeri, oprobala se i u ulozi Tv voditeljke. Naime, u pomenutom periodu, Soraja je postala voditeljka Tv kviza “Kolo sreće” koji je emitovan na programu “Happy” televizije. Svoj voditeljski presto, Soraja je delila sa na žalost pokojnim glumcem Miloradom Mandićem Mandom.

Ubrzo nakon prerane smrti pomenutog glumca, koja se dogodila iznenada u junu 2016. godine, ovaj Tv kviz je prestao da se snima i da se emituje i na taj način prekinuo se i Sorajin voditeljski angažman.

Ljubav prema deci

Srazmerno činjenici da je mimo svoje volje i zasluge imala veoma teško detinjstvo, Soraja je kao jednu od svojih osobina razvila neizmerno veliku ljubav prema deci. Vođena tom osobinom, Soraja se kako navodi veoma često saoseća sa decom i veoma često, tačnije kada god je u prilici uživa u tome da deci pokloni pažnju.

Jedan od načina na koji Soraja poklanja pažnju deci, ogleda se u tome što ona gotovo svakog vikenda organizuje žurku za decu iz komšiluka.

Na svakoj od žurki koju organizuje, Soraja se trudi da decu koju pozove i koju ugosti razveseli i da im na taj način, koliko je u njenoj moći, detinjstvo učini lepšim i bezbrižnijim.

Kako Soraja provodi svoje slobodno vreme?

Iz razloga što je veoma često poslovno angažovana i lišena slobodnog vremena, Soraja se trudi da slobodno vreme koje ima ispuni što kvalitetnije. Ono što ona načešće radi kada je slobodna, jeste da gleda filmove, čita knjige, obilazi hipodrom, putuje i ide u kupovinu. Filmski žanr koji je Soraji omiljen, jeste horor i komedija, dok njeno opredeljenje što se tiče književnog žanra nije toliko jasno definisano.

Kada je u pitanju muzika, kako tvrdi, Soraja najviše, to jest najčešće sluša zabavnu muziku.

Ono što Soraja Vučelić takođe tvrdi za sebe, jeste da je izuzetno osetljiva i emotivna devojka koja se lako i veoma često saoseća sa drugima, ali da je isto tako i spremna da svima i u svakoj prilici kaže ono što misli.

Kada je neko povredi i svesno razočara, Soraja je najčešće osvetoljubiva i učinjenu pakost i štetu nikada ne prašta i ne zaboravlja.

Ime i prezime: Soraja Sara Vučelić

Datum i mesto rođenja: 16. novembar 1986. godine, Knin, Hrvatska

Zanimanje: Starleta, Model, Tv lice

Visina: 178 cm

Težina: 59 kg

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...