Muzičari

Vanja Mijatović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Vanja Mijatović je naša mlada poznata pevačica koja je bila učesnica takmičenja „Zvezde Granda“, te će u nastavku teksta biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ove vrlo talentovane i perspektivne muzičke zvezde.

Vanja Mijatović – biografija

Poznata mlada zvezda, Vanja Mijatović je rođena u Kraljevu 7. januara 1986. godine, a u svom rodnom gradu je završila osnovnu i srednju Ekonomsku školu 2004. godine.

Kako je Vanja Mijatović rođena u pravoj muzičkoj porodici, ona je zavolela pevanje već sa svojih pet godina, i tada je i imala svoj prvi nastup na jednoj priredbi u vrtiću i često kaže da je odmah nakon što je prohodala i progovorila, naučila i da peva.

Manje je poznato da Vanja Mijatović ima i rođenog brata Vladana koji je magistar džez klavira, a koji joj je velika podrška u karijeri, ali i njenm najveći kritičar i savetnik, mada pevačica za sebe ističe da je vrlo odgovorna i profesionalna i da se stalno trudi da napreduje i da sebe usavršava.

Muzička karijera Vanje Mijatović

Kada je Vanja Mijatović završila srednju školu, i proslavila pounoletstvo, donela je odluku da se posveti muzici, te je sa svojim ocem koji je imao tada grup „Jaz“, 2005. godine i počela da pak i nastupa, a onda je odlučila da pređe u „Full house“ bend, sa kojim je otišla u Beč, gde je redovno kao pevačica benda nastupala oko pola godine.

Kada se Vanja Mijatović vratila iz Beča, ona je prešla u „Casper“ bend, i sa njima je nastupala pune tri godine kako u Srbiji, tako i u regionu, i to najviše u susednoj Republici Srpskoj.

2009. godine je Vanja Mijatović napustila pomenuti bend i počela je saradnju sa muzičkim orkestrom Aleksandra Ace Sofronijevića, sa kojim često nastupa i danas, a povremenoi je na gostovanjima i slavljima prati i „Big band“ čuvenog Dejana Petrovića.

Popularna pevačica Vanja Mijatović je ostvarila i neke nastupe na muzičkim festivalima, te je tako 2008. godine pevala na festovalu zabavne muzike u Vrnjačkoj banji, kao io na „Radijskom festivalu“, da bi se 2009. godine predstavila pesmom „Led i žar“ na „Beoviziji“, a pesmu je za nju napisao i komponovao čuveni Miša Mijatović.

Manje je poznato i da je Vanja Mijatović veliki humanitarac i da redovno nastupa na koncertima koji imaju humanitarni karakter, te da je za svoj doprinos muzici i kulturi i dobila „Nagradu Grada Kraljeva“, i sve godine je za redom birana za „Kraljevčanku godine“, na šta je kaže veoma ponosna.

Kao svoje muzičke idole, Vanja Mijatović navodi Mariju Šerifović i Snežanu Đurišić, te smatra da može da pokaže svoj talenat na našopj muzičkoj sceni, pa iako je pre svega počela da peva pop i folk numere, ona najradije privatno sluša džez i rok muziku, koje nekada peva na nastupima u klubovima u zemlji i regionu, a takođe je fan i grčke narodne muzike i uči grčki jezik.

Vanja Mijatović je u takmičenju „Zvezde Granda“ učestvovala u sezoni 2011/2012. godine, ali nije tada ostvarila neke značajnije rezultate, te je nastavila da peva sa svojim kolegama, jer ju je publika tokom takmičenja zavolela i bolje upoznala.

U dosadašnjoj muzičkoj karijeri je lepa pevačica Vanja Mijatović izdala sledeće hit singlove – „Košta me“; „Plava soba“; „Vrati kraj“; „Ljubav ubija“; „Nije ljubav to“, te je sa koleginicama iz „ZG“ Jelenom Vučković, Mirjanom Marković, Ivanom Pavković,Biljanom Sečivanović i Jelenom Gerbec, otpevala numeru „Moje drugarice“.

Mlada „Zvezda Granda“ Vanja Mijatović je veoma česta na nastupima i slavljima poznatih, pa je tako pevala na osamnaestom rođendanu Viktora Živojimnovića, sina legendarne Lepe Brene, a takođe je pevala i na svadbi kolega Petra Mitića i Ivane Pavković, te je goste zabavljala i na osamnaestom rođendanu Anastasije Ražnatović.

Privatni život Vanje Mijatović

Najveća tragedija u životu Vanje Mijatović, desila se kada je pevačica vraćajući se sa nastupa sa kolegama Anom Sević i Stefanom Petruišićem, doživela tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je ona i zadobila teške povrede i postojala je opasnost da ostane nepokretna do kraja života.

Kako je uspela da prebrodi taj težak period, Vanja Mijatović kaže da je danas zahvalna Bogu za sve male stvari i trenutke koji čine život, i zbog svog stava prema nesreći koju je prebrodila, ona je u medijima dobila epitet „heroina našeg doba“, na koju svako treba da se ugleda, i čiju priču svako treba da pročita.

Naime, te 2013. godine je Vanja Mijatović nakon uspešnog humanitarnog koncerta koji je održan u Novom Sadu u hali „Spens“, sa kolegama Stefanom Petrušićem i Anom Sević, doživela tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj su njene kolege bile samo lakše povređene, dok je Vanja Mijatović imala veoma tešku borbu koju je provela u bolničkoj postelji, i nakon brojnih operacija i dalje neizvesno čekala prognoze lekara da li će ikada opet moći da hoda.

Automobil je vozio Stefan Petrušić, i na jednom neosvetljenom delu auto puta, naleteli su na betonske stubove u neposrednoj blizini naplatne rampe, te je Vanja Mijatović zadobila prelom tri pršljena i prelom grudnog koša, i hitno je prevezena u novosadsku bolnicu.

Kada je stanje pevačice bilo stabilno, ona je prevezena u bolnicu u Kraljevu, kako bi joj roditelji bili bliže, te je tada u medijima stanje pevačice Vanje Mijatović pomno mpraćeno, dok se ona sama nije puno oglčašavala u medijima, navodeći da joj je želja samo da se oporavi i stane opet na svoje noge.

Kako sama Vanja Mijatović danas ističe, na nju je pomenuta nesreća ostavila velike psihičke traume, i noćima nije mogla da spava jer je sanjala jezive detalje udesa, ali je uspela da se uz pomoć i podršku porodice i prijatelja oporavi i da opet „diše punim plućima“.

Pevačica Vanja Mijatović je poradila dosta i na svom fizičkom izgledu, te je dosta ipak i smršala, poustila kosu i ofarbala se u plavo, pa svaka njena pojava izaziva lavinu pozitivnih komentara, i mediji je nazivaju sve češće „srpskom Džeifer Lopez“.

Vanja Mijatović je sasvim otvoreno u medijima govorila o psihičkom stresu sa kojim se nosila dugo vremena nakon saobraćajne nesreće, te da je pila i tablete za smirenje zbog čestih nesanica, a kaže da ima puno posla i da je i tempo života i stalni nastupi do kasnih sati iscrpljuju, te da ona i nema vremena za ljubav i trenutno nije u emotivnoj vezi.

Pre nego što je počela da se takmiči u „Zvezdama Granda“, pevačica Vanja Mijatović je imala dečka koji je iz Grčke odnosno tamo živi, i nije bilo moguće da se veza na daljinu održi uprkos velikoj ljubavi, a sve zbog obaveza oko takmičenja koje je ona tada imala, te su Vanja i njen partner raskinuli u prijateljskim odnosima, i danas se povremeno čuju, iako on ima devojku, koja je pevačicu prihvatila i kao svoju prijateljicu.

Vanja Mijatović je sa pomenutim momkom bila pune četri godine u emotivnoj vezi, i ističe da je to do sada najkvalitetnija i najbitnija veza koju je u životu imala, jer je sa njim prošla i mnoge i lepe i manje lepe trenutke, i da oni na kraju krajeva nisu raskinuli zbog toga što je prestala ljubav, već jer je svako morao da krene na svoju stranu, zbog obaveza i tempa života.

Pevačica Vanja Mijatović je za jedan magazin svojevremeno priznala da joj je raskid te veze veoma teško pao, te da joj je trebalo puno vremena da preboli svoju veliku ljubav, ali da je bila svesna da je moralo tako i da će vreme učiniti svoje, kako i jeste na kraju bilo, i ona se posvetila svojoj pevačkoj karijeri.

Nakon nesreće je bivši verenik Vanje Mijatović, pomenuti Grk kome je i posvetila tetovažu u vidu slova „V“ i „sigma“, dolazio je da je obiđe u Kraljevu, i tu je i ostao četri dana, ali su oni tada već bili prijatelji i raskid je bio neminovan zbog muzike koja je bila i ostala najveća ljubav popularne pevačice.

Za vreme takmičenja u „Zvezdama Granda“, kao i nakon istog, a kako bi joj bilo lakše da nastupa i putuje, Vanja Mijatović je živela sa koleginicom Andreanom Čekić u iznajmljenomn stanu u Beogradu, ali je pomenuta saobraćajna nesreća sve promenila, pa je pevačica opet prešla da živi u Kraljevo, kod svojih roditelja.

Popularna pevačica je veliki ljubitelj životinja, te ima francusku pudlicu Ellu, a svoje fanove redovbno obaveštava o nastupima i gostovanjima na svojopj facebook stranici i na oficijelnom web sajtu.

Ime i Prezime: Vanja Mijatović

Nadimak: „srpska JLO“

Datum i mesto rođenja: 7. januar 1986. godine, Kraljevo, Srbija

Zanimanje: pop i folk pevačica

Visina: 158 cm

Težina: 53 kg

Facebook: https://www.facebook.com/vanjamijatovic.official

Instagram: https://www.instagram.com/vanja_mijatovic_vvsr/

Twitter: /

YouTube: /

Web stranica: https://vanjamijatovic.weebly.com/

Sponzorisano:

Loading...
loading...