TV lica

Mirjana Hrga – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Poznata hrvatska televizijska voditeljka je Mirjana Hrga, a ona trenutno radi za televiziju „Al Džazira“ za područje Balkana.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o karijeri i privatnom životu ove poznate urednice i voditeljke, koja je postala zanimljiva javnosti i zbog svog burnog privatnog života koji je punio stranice žute štampe u regionu.

Mirjana Hrga – biografija 

Hrvatska urednica i TV voditeljka Mirjana Hrga je rođena 17. septembra 1971. godine u Hrvatskoj u gradu Bjelovaru, a danas živi i radi u Zagrebu.

Kada je bila mala, Mirjana je sanjala da postane stjuardesa, ali je nakon završene osnovne i srednje škole ipak upisala Fakultet političkih nauka, odsek novinarstvo, te se obrela u voditeljskim vodama, i taj posao joj je omogućio da proputuje ceo svet, o čemu je i maštala oduvek.

Kao repotrerka je izveštavala iz svih krajeva sveta te se obrela i u Siriji; Ukrajini; Rusiji; Grčkoj; Libiji, na Bliskom istoku, te je 2016. godine najzad odlučila da se vrati u Zagreb gde i danas živi sa svojom porodicom.

Popularna voditeljka je bila pet godina u braku sa poznatim hrvatskim oftalmologom Deanom Šarićem, ali je nakon toga odlučila da se razvede i angažovala je advokata Stašu Stefanovića 2013. godine.

Međutim, nakon razvoda od prvog supruga je Mirjana Hrga počela da se tajno viđa sa svojim advokatom, te su se ona i Staša Stefanović venčali na tajnoj ceremoniji 2015. godine, a svojoj rodbini i prijateljima je vest da se udala saopštila prilikom proslave useljenja u svoj novi stan u Zagrebu, pa su svi bili blago rečeno zatečeni.

Danas je Mirjana Hrga savetnica predsednice Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, te se posle godina rada u novinarstvu ova po nekima kontroverzna voditeljka našla i u politici.

Karijera Mirjane Hrge – od novinarke do političarke 

Smatra se da je Mirjana Hrga svoju voditeljsku karijeru zvanično započela 1994. godine kada se prijavila na audiciju na Hrvatskoj televiziji i pune četri godine je uređivala i vodila emisiju „Motriša“.

Nakon rada na HRT-u je 2003. godine voditeljka prešla na „Novu TV“ gde je radila najpre u informativnoij redakciji i vodila Dnevnik, da bi potom radila i autorske emisije „Meta“ i tok šou emisiju „Epicentar“, kao i autorsku emisiju „10 do 82 koju je uređivla i vodila punih šest godina do kraja 2009. godine.

Na dalje je 2011. godine voditeljka prešla na TV „Al Džazira“ gde je bila prezenterka vesti na „Balkan TV-u“, a onda je 2016. godine odlučila da pređe na TV „RTL“, gde je dobila autorsku emisiju čiji je urednik i voditelj i koja se zvala „Danas“.

Tokom jedne od epizoda pomenute emisije je pretrpela neprijatnost i to ni manje ni više nego od strane gradonačelnika Zagreba Milana Bandića, koji je iza kamera voditeljki uputio neprimerene komentare, koje je ona namerno pustila u javnost i izbio je svojevrsni skandal.

Naime, tada je Bandić voditeljki Mirjani Hrgi rekao da mu ona nema prava govoriti o vrtićima jer se nikada nije ostvarila kao majka, i kada je voditeljka taj snimak pustila u etar, Milan Bandić se pravdao time da poštuje poznatu voditeljku koju poznaje preko dvadeset godina i da je čitav taj proces politički iskonstruisan kako bi se on diskreditovao.

Mirjana Hrga je uradila 2016. godine i dokumentarni film „Prvi put“ o rukometnoj reprezentaciji Hrvatske koja je osvojila zlatnu medalju 1996. godine na OI u Atlanti, te je za svoj prvenac i dobila značajna priznanja.

Radeći na televiziji „Al Džazira“, Mirjana Hrga je imala prilike da proputuje ceoi svet, te je često bila u epicentrima ratnih zbivanja, i uradila je ekskluzivne intervjue sa vođama Hezbolaha i Hamasa.

Od početka karijere su Mirjanu Hrgu pratile razne kontroverze te se smatralo i da je svoju autorsku emisiju „Motriša“ koju je uređivala i vodila na HRT-u od 1996. do 2000. godine, dobila zahvaljujući angažmanu u HDZ-u, i poznata voditeljka „Radija 101“ Zrinka Vrabec Mojzeš je istu nazvala pogrdno i podrugljivo „Mokrišta“.

Na „TV Nova“ je Mirjana Hrga radila nakon smrti predsednika Franje Tuđmana, ali je nakon pet godina uređivanja emisija „Epicentar“ i „Meta“, ipak 2008. godine došla u sukob sa tadašnjom urednicom informativnme redakcije Ivom Gačić, te je kasnije istakla da je sa ove televizije ostišla na ne baš tako lep i prijateljski način.

Do sukoba je došlo kako su kasnije mediji saznali, jer je Iva Gačić zabranila Mirjani Hrgi da uradi emisiju o pevačici Severini Vučković, te su se sukobi mišljenja, pretvorili u neprijateljski rastanak i puno ružnih reči sa obe strane.

Do svog novog televizijskog angažmana je Mirjana Hrga radila u poliklinici u Zagrebu kao PR svoga supruga Deana Šarića, koga je i upoznala kada je išla na operaciju očiju, ali se na dalje i pretpostavlja da je za krah njihovog braka bila odgovorna stalna razdvojenost i Mirjanina česta poslovna odsustva, jer je 2011. godine počela da radi za „Al Džaziru“ i sasvim je zapostavila porodicu.

Iz Sarajeva u kome je živela i radila dok je izveštavala za pomenutu televiziju, Mirjana Hrga se 2016. godine vratila u Zagreb i zaposlila se na TV „RTL“ gde je vodila pomenutu emisiju „RTL Danas“.

Nakon samo godinu dana, 2017. godine je Mirjana Hrga smenjena sa mesta urednice i voditeljke emisije „Danas“ navodno zbog loše gledanosti, ali se pretpostavlja da je u pitanju zapravo bio već pomenuti sukob koji je imala sa tadašnjim gradonačelnikom Zagreba, te je i sa TV „RTL“ Hrga otišla u ne tako lepim okolnostima.

Kako je kasnije voditeljka izjavila za medije, posao koji je imala na pomenutoj televiziji joj je „otvorio oči“ i shvatila je da se novinarska profesija znatno promenila i da se sve preterano baš i ispolitizovalo, te da nije sigurna da time više želi da se bavi, jer je izgubila pravo glasa i slobodu da otvoreno govori o temama koje su aktuelne.

Ime i Prezime: Mirjana Hrga

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 17. septembar 1971. godine, Bjelovar, Republika Hrvatska

Zanimanje: TV voditeljka i urednica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/hrga.mirjana/

Instagram: https://www.instagram.com/mirjanahrga/

Twitter: https://twitter.com/hrmiajb

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...