Muzičari

Seka Aleksić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Svetlana Seka Aleksić danas važi za jednu od najpoznatijih folk pevačica na našim prostorima.

Tokom svoje višegodišnje karijere snimila je veliki broj albuma, na kojima su se našli brojni hitovi, poput: “Dođi i uzmi me“; “Iskoristi moje mane“; “Svi tvoji milioni“; “Kraljica“; “Aspirin“; “Boli stara ljubav“; “Ti se hrani mojim bolom“; “Lek za spavanje“ i mnoge druge.

U braku je sa Veljkom Piljikićem sa kojim ima jedno dete, sina Jakova.

Svetlana Seka Aleksić – Biografija

Svetlana Aleksić, poznatija kao “Seka“ Aleksić, rođena je 23. aprila 1981. godine u istočnom delu Republike Srpske, Bosna i Hercegovina, u mestu Zvornik.

Sekin otac Milorad radio je kao vozač, dok joj je majka Ibrima, radila u FK “Drina“. Nije bila jedinica, pored nje, njeni roditelji su imali starijeg sina Nedžada. Kako joj je otac bio pravoslavne vere, a majka muslimanka, dugo se u medijima spekulisalo o tome da li je njeno provobitno ime Svetlana ili Zuhra, kako su mnogi pričali.

Seka sve ovo veoma oštro demantovala, prilikom čega je rekla da se ne stidi vere svojih roditelja, kao ni svog porekla, te da ne bi krila da je to njeno pravo ime, te da je neko ko joj želi loše to izmislio, i da je od rođenja njeno ime Svetlana.

U Zvorniku je završila osnovnu školu “Mitar Trifunović Učo“, za vreme koje je išla na dečiji hor, u kom je njen talenat za pevanje bio veoma brzo uočen.

Još kao veoma mlada, za vreme pohađanja osnovne škole, njeni roditelji su se razveli, a brat i ona su ostali da žive sa majkom u svom rodnom mestu sve do početka rata.

Usled ratnih nepogoda, zajedno sa svojim bratom Nedžadom i majkom Ibrimom bila je primorana da se preseli u Srbiju.

Prvobitno su se preselili u Banju Koviljaču, gde se nisu dugo zadržali, svega godinu dana, nakon čega odlaze u selo Lipolist, koje se nalazi nadomak Šapca.

Kako je njena majka sama morala da izdržava dvoje dece, kao i sebe, Seka je živela poprilično siromašno, ali nikada nije dozvolila da zbog toga pati, bila je odlučna da za sebe i svoju porodicu jednoga dana obezbedi bolji život.

Njen veliki uzor je njena majka, koju smatra najhrabrijom osobom koju je upoznala u svom životu, s obzirom da ju je zajedno sa njenim bratom podigla bez obzira na rat koji ih je tada zadesio. Kako bi svojoj majci olakšala, kada je imala svega četrnaest godina, počela je da radi u jednoj od obližnjih kafana.

Lepa pevačica upisala je Srednju poljoprivrednu školu u Šapcu, ali je želela da se bavi isključivo pevanjem, te 1996. godine napušta srednju školu.

Njena majka nije bila za to da se ona bavi pevanjem, zbog čega je ona odlučila da upiše kurs za ženskog frizera, samo kako bi umirila majku.

Svetlana Aleksić je svoju ozbiljniju pevačku karijeru započela za vreme dok je živela u Bijeljini sa bendom “Strogo poverljivo“, sa kojim je nastupala sve do 2000. godine dok nije otišla u Švajcarsku.

U Švajcarskoj je nastupala po raznim klubovima i diskotekama, odakle se nakon određenog vremena ponovo vraća u Bijeljinu, pa zatim u Srbiju, gde i dan- danas živi.

Muzička karijera svetlane Seke Aleksić

Kao godina kada je započela svoju muzičku karijeru uzima se 2002. godina, kada je Svetlana učestvovala u Ćupriji, na poznatom festivalu “Moravski biseri“.

U “Hali sportova“ nastupila je sa pesmom “Idealno tvoja“, koja je bila pravi izbor, s obzirom da je publika bila oduševljena njenom pojavom, te je zaslužno dobila nagradu publike.

Na nastupu u “Hali sportova“, Seka je upoznala svog prvog supruga, koji joj je prvobitno bio menadžer, a nakon toga su odlučili da se upuste u ljubavnu romansu. Njihova romansa je prešla u brak, koji nažalost nije trajao dugo, naime, par se nakon venčanja veoma brzo razveo.

Svoj prvi solo album Svetlana je snimila 2002. godine, pod nazivom “Idealno tvoja“, na kom su se pored naslovne numere nasle sledeće pesme: “Opet“; “U Kafani punoj dima“; “Ne, nije“; “Ko ta čaša“; “Jer takva sam se rodila“; “Da sam muško“; “Sve je laž“; “Izdajice“; i “Nemoj doći, ne“. Sa ovog albuma su se izdvojile pesme: “Idealno tvoja“; “Da sam muško“ i “U kafani punoj dima“.

Godinu dana kasnije izdaje svoj drugi album “Balkan“, na kom su se našle pesme: “Crno i zlatno“, i dan- danas jedan od njenih najvećih hitova; “Ne ostavljaj me samu“; “Oči plave boje“; “K’o da sutra ne postoji“, još jedan hit sa albuma; “Jedna više“; “Idi lepi moj“; “Balkan“; “Šta je bilo, bilo je“; “Dan od života“; i “Dim srca mog“.

Svoj treći po redu album Seka Alksić je izdala dve godine kasnije, 2005. godine, pod nazivom “Dođi i uzmi me“, na kom su svoje mesto našle numere: “Dođi i uzmi me“; “Kad čujem korak tvoj“; “Iskoristi moje mane“; “Baš mi se sviđa tvoja devojka“; “Moje prvo neverstvo“; “Svi tvoji milioni“; “Gde sam ti ja“; “Za ljubav mobilna“; “Početak kraja“; kao i “Otrovnica“. Ovaj album postigao je ogroman uspeh, a Seka je nakon njega učvrstila svoje mesto na samom vrhu najpopularnijih estradnih zvezda.

Zajedno sa albumom, iste godine, lansirala je svoju prvu modnu liniju koja se zvala “Rich Bitch“, koja je dobro prihvaćena među publikom. Ova godina je bila veoma uspešna za nju, naime, iste godine se pojavljuje u svojoj prvoj glumačkoj ulozi na megapopularnom filmu “Mi nismo anđeli 3“.

Zanimljivo je da je uloga pevačice Smokvice, koju je tumačila u pomentom filmu, prvobitno bila ponuđena Severini, hravatskoj zvezdi, ali ju je ona obila zbog neodložnih obaveza.

2007.godine izdaje album “Kraljica“, na kom su svoje mesto našle sledeće numere: “Aspirin“; “Kraljica“; “Boli stara ljubav“; “poslednji let“; “Nije ona ja“; “Milostinja“; “Hirošima“; “Tesna koža“; “Impulsi“; “Sokole moj“; i “Reci gde smo mi“. Album je samo dodatno učvrstio njenu slavu, a rasprodat je u neverovatnih 250 000 kopija, što je Seku učinilo najtiražnijom pevačicom pored Indire Radić.

Skoro svaka pesma sa ovog albuma postala je hit, Sekini aranžmani su rasli iz dana u dan. Iste godine lansira svoju drugu modnu liniju, ovoga puta sa nešto simboličnijim nazivom “Queen“.

Dve godine kasnije izdaje još jedan album, koji postiže ogroman uspeh. Album je nosio naziv “Slučajni partneri“, a na njemu su se nalazile sledeće numere: “Slučajni partneri“; “Što je bilo moje, njeno je“; “Nije za mene“; “Ja tuđe usne ljubim“; “Idi pre sutra“; “Ako me voliš pusti me“; “Idi s njom“; “Neka nova ljubav“; “Dva srca na zidu“; “Mili za drago“; “Rođena s vukovima“; “I u vatru, i u vodu“; “Devet dana“; “Ja nisam nešto slatko“; kao i “Na kraju sveta“.

2010.godine održala je ogroman koncert u “Beogradskoj areni“ pred nešto više od 15 000 fanova. Iste godine izdaje singl pod nazivom “Tamo gde si ti“, koji je dobro prihvaćen među publikom. Svega godinu dana ranije, 2009. godine, Seka se verila sa svojim dugogodišnjim dečkom Veljkom.

Svoj novi hit sigl “Soba 22“, izdala je 2011. godine, a iste te godine ova pesma je proglašena najvećim turbo- folk hitom u našoj zemlji.

Tri godine je poršlo od njenog poslednjeg albuma do novog, 2012. godine, koji je nosi naziv “Lom“, a na kom su se našle sledeće pesme: “Lom, lom“; “Ale ale“; “Kažu svi“; “Leka meta“; “Jednom tvoja sreća nikada“; “Briga me“; “Kučka“; “Rođena da budem druga“; “Sudbino reci“; kao i “Moli me“. Ovaj album se smatra možda čak i najlošijim u njenoj karijeri.

2015.godine snima album “Lek za spavanje“, ovoga puta za “Sity records“, dok je prethodnih trinaest godina izdavala albume za popularnu muzičku kuću “Grand Produkciju“. Na albumu su se pored naslovne numere koja je postala veliki hit, našle sledeće numere: “Crveni ruž“; “Ranjeni lav“; “Dobri druže moj“; “Ti se hrani mojim bolom“; “Brada od tri dana“; “Nemoj sa njim“; i “Odiseja“.

Dve godine kasnije izdaje svoj poslednji album “Koma“; na kom su se našle pesme: “Doktore“; “Koma“; “Evo“; “Fine i poštene“; “Poludela“; “Haljina na pruge“; “Ti i ja smo par“; “Boca plina“; kao i “Flaster“.

Sa ovog albuma najveći hit je postala pesma “Evo“, a nakon nje se proslavila i numera “Ti i ja smo par“.

2018.godine izdaje dva singla: “Oslobodi me“ i “Folirant“. Takođe, iste godine, je održala svoj drugi koncert u “Beogradskoj areni“ 14. aprila, koji je bio spektakularan.

Privatni život Svetlane Seke Aleksić

Svetlana Seka Aleksić je svog prvog supruga Dušana Vasilića upoznala kada je imala svega devetnaest godina, na već pomenutom muzičkom festivalu u Ćupriji, na kom je nastupala 2002. godine

Dušan je od nje stariji pet i po godina, a u to vreme je bio prvenstveno njen estradni menadžer, a kasnije momak i suprug. Njihova veza prešla je u brak, koji je trajao veoma kratko, svega godinu dana.

Dugo nakon okončanja njihovog braka, u medijima se spekulisalo da je Seka svom bivšem mužu ostala dužna 40 hiljada evra, koje je on uložio u njen prvi album, oko čega su se dosta prepirali.

Za sledećeg menadžera uzima Zorana Kovačevića 2003. godine, sa kojim se veoma brzo upustila u emotivnu vezu, nakon čega su se čak i verili i živeli zajedno. Nakon pet godina veze, 2008. godine, par je odlučio da stavi tačku na svoju vezu.

U javnosti se dosta pričalo o Zoranovom odnosu prema Seki, naime, s obzirom da je Seka svog oca pomagala sa oko 300 evra svakog meseca pre veze sa Zoranom, kružile su priče da je on sa njom bio samo iz koristi, te da je trošio pare od njenih nastupa.

Ubzo nakon ovog raskida, Seka upoznaje manekena Mladena Radulovića za vreme snimanja spotova za pesme “Idealno loša“ i “Aspirin“. Par je bio veren sve do 2009. godine, ali ubrzo nakon toga raskidaju.

Samo nekoliko nedelja nakon raskida, upoznaje svog sadašnjeg supruga Veljka Piljikića, koji je bio Mladenov prijatelj, te su se njih dvoje preko njega upoznali. Svetlana mu je ponudila da radi za nju kao obezbeđenje, s obzirom da se profesionalo bavio kik- boksom.

Veljko je Seku verno pratio na svim nstupima, kako u našoj zemlji, tako i po inostranstvu.

Veoma brzo se javlja hemija između njih, te se upuštaju u emotivnu vezu nakon čega su se verili. Naredne godine, 12. septemba, par se venčao, na venčanju se nalazilo 150 zvanica, a slavlje je održano u prestižnom restoranu “Franš“, u Beogradu. Saša Tošić im je bio kum na venčanju.

Veljko i Seka su odmah nakon venčanja počeli da rade na ostvarenju jedne od najvećih uloga u životu, ulozi roditelja, koja im nije ispočetka pošla za rukom. Naime, Svetlana je godinu dana nakon venčanja ostala u drugom stanju, ali s obzirom da se radilo o vanmateričnoj trudnoći, ona nije mogla da je iznese do kraja.

Nisu odustajali od deteta, ali je proces dobijanja istog bio veoma spor. Tek 2015. godine, Seka je otišla na proces veštačke oplodnje, uz pomoć koje je uspela da zatrudni. Na svet donosi sina Jakova 24. septembra 2016. godine.

Ime i Prezime: Svetlana Aleksić, udata Piljikić

Nadimak: Seka

Datum i mesto rođenja: 23. april 1981. godine, Zvornik

Visina: 168 cm

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...