TV lica

Dragan Stojković Bosanac – Biografija 2020, Visina, Težina

Ukoliko pratite trenutno, ali i kroz dugi niz godina aktuelno i izuzetno popularno muzičko takmičenje „Zvezde Granda“, kroz koje veliki broj talentovanih kandidata iz različitih delova države i region pokušava da stekne afirmaciju i priliku da se ostvari u sferi građenja pevačke karijere, onda ste sigurno svedoci činjenice da je jedan od najstručnijih članova žirija ovog muzičkog takmičenja Dragan Stojković Bosanac.

Iako mu je svojstveno da ponekad zvuči „oštro“ i „preko“ kroz način na koji komentariše pevačke sposobnosti kandidata koje je u prilici da ocenjuje, Dragan Stojković je u stvari izuzetno objektivan i realan i svaki njegov stav koji on pretoči u komentar, zasnovan je na kompetentnom pristupu onome što je u prilici da čuje, tačnije što mu kandidati ponude.

U želji da vam omogućimo da saznate više detalja koji se odnose kako na poslovnu, tako i na privatnu sferu života Dragana Stojkovića Bosanca, odlučili smo da za vas pripremimo i da sa vama podelimo njegovu biografiju.

Dragan Stojković Bosanac – Biografija

Dragan Stojković, koji je poznatiji po svom nadimku Bosanac, rođen je u Sarajevu u kojem je proveo tek nekoliko godina najranijeg detinjstva i odakle se sa svojom porodicom ubrzo preselio u grad Konjic koji se takođe nalazi u Bosni i Hercegovini.

U gradu Konjicu, Dragan Stojković je odrasto, u njemu je završio osnovno i srednje obrazovanje i u njemu je stekao svoja prva iskustva u sferi bavljenja muzikom, tačnije u sferi sviranja harmonike, u sferi komponovanja i u sferi stvaranja muzičkih aranžmana.

Ono što malo ljudi zna, jeste da je Dragan Stojković Bosanac zapravo poreklom srbin, to jest da je njegov otac poreklom iz Leskovca, dok mu je majka poreklom iz Šapca.

Međutim, kako je Dragan rođen i kako je odrastao na teritoriji Bosne i Hercegovine, on je progovorio na ijekavici i upravo na ijekavici govori i danas, kada već čitavih nekoliko decenija sa svojom porodicom živi u Srbiji, tačnije u Beogradu.

Upravo zbog takvih činjenica, dakle što je progovorio na ijekavici i što i danas i dalje govori na ijekavici, Dragan Stojković je stekao nadimak Bosanac po kojem ga veći deo publike, kao i kolega pamti i prepoznaje.

Svoju suprugu Dunju Stojković, Dragan je upoznao još kao dete, jer su zajedno živeli i odrastali u Konjicu.

Njihova ljubav, započeta je u periodu kada su oboje pohađali srednju školu, a Dunjina odluka da se zbog želje da upiše Ekonomski fakultet u Beogradu preseli u Beograd, ujedno je bila odluka zbog koje se i Dragan preselio u Beograd.

Naime, u želji da sačuva vezu sa devojkom koju voli i da bude pored nje, Dragan se po završetku srednje škole preselio u Beograd, gde je stanovao u vojnom hotelu i gde je najpre upisao Pravni fakultet.

Međutim, nakon dve godine studiranja, Dragan je shvatio da studije prava ipak nisu za njega, pa se shodno tome prebacio na Ekonomski fakultet, na kojem je i diplomirao, baš kao i njegova tada buduća supruga Dunja.

Dragan Stojković i ljubav njegovog života Dunja, odlučili su da stupe u brak nakon devet godina koje su proveli u kvalitetnoj i stabilnoj emotivnoj vezi, a njihov brak, sve do danas opstao je kao primer idealnog braka koji je ispunjen obostranom ljubavlju i poštovanjem.

U braku sa suprugom Dunjom, Dragan Stojković je najpre dobio sina Aleksandra, a devet godina kasnije, dobio je i ćerku Aleksandru, koja se danas baš kao i njen otac bavi muzikom i koja je poznatija po svom nadimku Dzidza.

Svoju decu, sina Aleksandra i ćerku Aleksandru, Dragan Stojković i njegova supruga Dunja, vaspitali su u skladu sa tradicionalnim vrednostima i shodno tome, naučili su ih da vrednuju moralne vrednosti koje po njihovom mišljenju treba da budu i da ostanu bliske doslovno svakom čoveku.

U porodičnom domu Dragana Stojkovića, koji se nalazi u Beogradu, slavi se Sveti Jovan i tog dana, on je domaćin mnogim svojim kolegama, kao i prijateljima i članovima familije koji mu dolaze kao gosti.

Od početka karijere do danas

Svoju profesionalnu muzičku karijeru, kao harmonikaš, kompozitor i aranžer, Dragan Stojković Bosanac je započeo ranih osamdesetih godina prošlog veka i to sa svojim ansamblom.

Pevačka imena kao što su Ćazim Čolaković, Amela Zuković i Ferid Avdić, su pevačka imena sa kojima je Dragan Stojković najpre ostvario saradnju i to pomenutih, ranih osamdesetih godina prošlog veka.

Sredinom osamdesetih godina, Dragan Stojković Bosanac, sa svojim ansamblom, koji je potom preimenovao u orkestar, sarađivao je sa pevačkim imenima kao što su Bora Drljača, Ljuba Lukić, Halid Bešlić i Miloš Bojanić.

Već krajem osamdesetih godina, pevačkim imenima sa kojima je sarađivao Dragan Stojković Bosanac, priključila su se i pevačka imena kao što su Ana Bekuta, Milan Babić i Marinko Rokvić.

Od početka devedesetih godina, pa sve do danas, Dragan Stojković Bosanac je sarađivao i sa mnogim drugim, uglavnom velikim imenima sa naše muzičke scene, kao što su na primer Biljana Jevtić, Aleksandar Aca Ilić, Merima Njegomir, Nada Obrić, Zorica Marković, Snežana Savić, Usnija Redzepova, Lepa Lukić, Milena Plavšić i mnogi drugi.

Sarađujući sa do sada pomenutim, ali i sa brojnim drugim imenima iz sveta muzike, Dragan Stojković Bosanac je snimio više od sto šezdeset različitih nosača zvuka.

Trenutno, ali i gotovo čitavu deceniju unazad, Dragan Stojković Bosanac je aktivan kao član žirija muzičkog takmičenja „Zvezde Granda“, a uporedo sa tom formom poslovnog angažmana, Dragan je i dalje aktivan i kao kompozitor, kao autor muzičkih aranžmana i kao harmonikaš.

Ime i prezime: Dragan Stojković (Bosanac)

Datum i mesto rođenja: Sarajevo

Zanimanje: Kompozitor, harmonikaš, aranžer

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/bosanacofficial/

Instagram: https://www.instagram.com/d.s.bosanac_official/ (@d.s.bosanac_official)

Sponzorisano:

Loading...
loading...