Muzičari

Mirko Gavrić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Mirko Gavrić je poznat kao pevač i muzički producent, te i kao veliki prijatelj i saradnik Anabele Atijas, ali i kao kum Slobe Radanovića, koji mu je pevao na venčanju, te je kao takav postao vrlo zanimljiv kandidat za učešće u „Zadruzi 2“, u kojoj trenutno podržava Lunu Đogani, te ističe da je veoma razočaran u Kiju Kockar, koja je na njegov račun iznela teške i neosnovane optužbe.

Mirko Gavrić – biografija

Popularni muzički producent, pevač i kompozitor, rođen je u Beogradu, 21. decembra 1982. godine, gde je završio osnovnu školu, kao i srednju Zubotehničku školu, ali je shvatio da je ipak muzika njegova najveća ljubav, te je upisao i završio Muzički školu „Petar Konjević“, a u klasi profesorke Anđele Saramandić, na odseku za solo pevanje.

U februaru 2016. godine, upravo na „Dan zaljubljenih“ poznati pevač i producent, oženio se sa Draganom Rakčević, pevačicom i „Pinkovom zvezdom“, koja mu je danas najveća podrška i koja na njegovo trenutno učešće u „Zadruzi 2“, nema nikakve zamerke.

Muzička karijera Mirka Gavrića

Već sa nepunih 15 godina, Mirko Gavrić je počeo da peva prateće vokale nekim od najvećih domaćih muzičkih zvezda, a 2005. godine je nastupio i na festivalu „Sunčane skale“, na večeri „Nove zvijezde“, sa svojom autorskom pesmom „Ostaviću trag“, kada je ostvario vrlo zapažene rezultate i već tada pretendovao da postane poznat kao pevač, kompozitor i tekstopisac.

Iste 2005. godine, Gavrić je na „Drugom Radijskom festivalu“ otpevao duetsku numeru „To nije to“ sa Arijanom Katavić, a koja je kasnije proglašena za pop duet godine, koja je Gavriću donela i nagradu Beogradski pobednik za istu numeru.

Krajem 2005. godine, Mirko Gavrić je dobio ponudu od tada popularne grupe „Fanky G“, da im se pridruži na koncertnoj turneji, kao specijalni gost, a koja se sastojala od preko 195 koncerata širom Evrope, i koju je posetilo preko pola miliona ljudi.

Pred kraj 2006. godine, Mirko Gavrić je objavio svoj prvi CD, sa kojim je postigao neverovatan uspeh i koji je za svega četri meseca prodat u tiražu od preko 20 hiljada primeraka, a što mu pak i donosi titulu najboljeg pop albuma za 2006/2007. godinu.

Kasnije 2007. godine, Mirko Gavrić je radio kao muzički producent, i prateći vokal na albumu grupe „Fanky G“, a otpevao je i duetsku numeru „Još ću te voleti“, za koju je kasnije samostalno uradio remix verziju.

Mada su za pomenutu numeru svakako i Anabela i Gagi, kao i sam Gavrić, verovali da će postati hit, uspeh je bio neverovatan i pesma je za samo par meseci postala najslušanija u regionu, te je u susednoj Makedoniji bila dugo na prvom mestu top lista za 2007. godinu.

Mirko Gavrić je nastavio uspešnu saradnju sa grupom „Fanky G“ sve do 2010. godine, kada se i sama grupa raspala, a od početka do završetka saradnje, imali su preko dve hiljade zajedničkih nastupa pred skoro više od 900 hiljada ljudi.

2008. godine, Mirko Gavrić je sa svojim dobrim prijateljem Markom, a koji je vođa „Tropico band“-a, otvorio muzički studio „MIRACO“, koji je u svetu muzičke produkcije postao veoma prepoznatljivo ime i ubrzo bio sinonim za profesionalizam i kvalitet.

Poznati muzički producent, ubrzo je proširio polje svoga interesovanja i na fotografiju, režiju video spotova, web dizajn, te je do danas sarađivao sa brojnim poznatim imenima iz sveta estrade i postao poznato ime u muzici.

Kako je Mirko Gavrić ostao veliki prijatelj sa Anabelom Atijas, oni su pak 2010. godine,kada je pevačica i počela solo karijeru, snimili duet „Nije do nas“, koji je bio propraćen i video spotom, a koji je tada pak oborio sve rekorde gledanosti, jer ga je za samo 24 sata od premijere, na kanalu „YouTube“ videlo preko 300 hiljada ljudi, a i bio je prvi spot jednog domaćeg izvođača koji je na pomenutom kanalu imao milion pregleda.

Naredne 2011. godine, Mirko Gavrić je objavio solo singl „Artemida“, te je potpisao ugovor sa muzičkim i producentskim gigantom „City records“, a iste godine je sa Anabelom Atijas snimio još jedan duet „Paparazzi“.

U oktobru 2011. godine, Mirko Gavrić je sa Martom Savić i sa najvećom bugarskom pevačkom zvezdom Azisom, snimio numeru i spot u Bugarskoj, koja je postala veliki hit.

Svoj novi album „Zrno“, Mirko Gavrić je objavio za „City records“, 2012. godine, a njegov prvi tiraž je rasprodat u roku od samo 36 sati, te je album imao ukupno sedam tiraža.

U oktobru 2012. godine, poznati pevač Mirko Gavrić je održao prvu ameručku turneju, koja je imala 16 koncerata, a koju je radio sa svojim kolegama i velikim prijateljima Martom Savić i Miletom Kitićem.

Gavrić je 2012. godine u decembru, izdao singl „Ljubi, ljubi“, gde je opet sarađivao sa Anabelom Atijas, kao i prvi put sa Ziletom, a sama numera je premijerno prikazana u tada najpopularnijem i tehnički najboljem šou muzičkom programu kod nas, „VIP room“ na TV „Pink“.

2013. godine, u avgustu mesecu, Mirko Gavrić je izdao singl „Otelo“, za „City records“, a već 2014. godine je dobio ponudu od čelnika TV „Pink“, da za emisiju „Bravo show“, uradi jednu kompletnu muzičku produkciju, te da ostvari ideju da najskuplji TV šou na ovim prostorima bude i najgledaniji.

Te iste 2014. godine, Mirko Gavrić je sa TV „Pink“ potpisao ugovor o saradnji, kao pak muzički producent i direktor za takmičenje pevača „Pinkove zvezde“, a ujedno je bio i glavni član žirija prilikom odabira kandidata koji će se takmičiti u ovom talent programu.

Mirko Gavrić – od producenta i pevača do reality takmičara

Kako je opšte poznato da je Mirko Gavrić veliki prijatelj Anabele Atijas, ali pak i pevača Slobe Radanovića sa kojim je ona imala romansu u „Zadruzi 1“, Gavrić je dobijao pretnje već u toku trajanja prve sezone ovog takmičenja, jer su mnogi smatrali da je on sam deo produkcije ovog reality formata, kao dugogodišnji saradnik TV „Pink“.

U „Zadrugu 2“ je poznati producent ušao, kako bi pak razjasnio sve nedoumice oko najpoznatijeg „ljubavnog trougla u Srbiji“, te je tvrdio kako su i on i njegova supruga prošli pravu torturu i baš i dobijali pretnje fanova, zbog toga što podržavaju Lunu i Slobu.

Pred sam ulazak u reality, Gavrić se sukobio sa Zoricom Marković, ali su odnos ubrzo po ulasku i izgladili, a zbog činjenice da je isfeminiziran, kako sam kaže, Gavrić je često na meti osuda da je naklonjen istom polu, što je on i demantovao i tvrdi da je srećno oženjen i veoma zaljubljen u svoju suprugu Draganu.

Kako je i sam producent više puta u medijima istakao, on u „Zadrugu 2“, ulazi kako bi podržao Lunu Đogani, a sa Kijom Kockar se preko medija više puta prepucavao, kada mu je ona pretila da će o njemu objaviti neke informacije iz njegovog privatnog života.

Ime i Prezime: Mirko Gavrić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 21. decembar 1982. godine, Beograd, Srbija

Zanimanje: pevač; aranžer; tekstopisac; muzički producent; kompozitor; reditelj

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://sr-rs.facebook.com/MirkoGavricOfficial/

Instagram: https://www.instagram.com/miracoofficial/

Twitter: /

YouTube: https://www.youtube.com/user/MirkoGavricVIPPER

Sponzorisano:

Loading...
loading...