Muzičari

Suzana Perović – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Suzana Perović je poznata srpska folk pevačica, koja je pored učešća na „Farmi“, na kojoj je ostala upamćena kao vredna takmičarka, ali i kao neko ko nema problem da kaže svoje iskreno mišljenje, postala pak i takmičarka nove sezone „Zadruge“ na TV „Pink“.

Inače, manje je poznato da je pevačica najveći uspeh imala kada je predstavljala Jugoslaviju na festivalu „Pesma Evrovizije“, 1982. godine, te su je tada nazivali i nova Lepa Brena, i bila je baš velika pevačka nada, ali na žalost njena karijera pevačice nije doživela tako blistave uspehe kakvi su joj bili predviđani.

Pogledajmo za početak njenu biografiju.

Suzana Perović – biografija

Pevačica Suzana Perović, rođena je u Beogradu 1962. godine, a u skladnom je braku sa estradnim menadžerom Vladom Perovićem, sa kojim ima dvoje dece, sina Nikolu i ćerku Dajanu Perović.

Nekada poznata pevačica se sa muzičke scene povukla definitivno 1994. godine, te se posvetila svojoj porodici, a njen suprug Vlada je pre braka sa Suzanom, bio u braku sa kraljicom narodne muzike Lepom Lukić.

Suzana je ostvarila ulogu u filmu „Tesna koža 2“, a bila je i deo muzičke grupe „Aska“, dok je naša javnso danas pamti po učešću u „Farmi“ i trenutno je gleda kao jednu od takmičarki „Zadruge 2“.

Muzička karijera Suzane Perović

Svoju pevačku karijeru, lepa plavuša je započela kao članica grupe „Aska“, i to sa Snežanom Mišković Viktorijom, Snežanom Stamenković i Izoldom Burudžijom, te su najveći uspeh imale kada su se pojavile na „Evroviziji“ u Engleskoj, 1982. godine i kada su sa pesmom „Halo, halo“, osvojile 14. poziciju za tadašnju Jugoslaviju.

Nakon tog uspeha, grupa „Aska“ je snimila samo jedan solo album, „Katastrofa“, nakon čega se raspala i posle toga je svaka od njenih članica otpočela svoju solističku karijeru, a Suzana Perović se odlučila za folk žanr, te je snimila 1986. godine svoj solo album „Opa, opa sele“.

Na pomenutom albumu iz 1986. godine, Suzana je imala nekoliko zapaženih pesama, kao što su „Suzana“; „Ljubomorna sam“; „Sanjaj me“; „S tobom u beskraj svemira“; „Nasloni lice na moje srce“; „Moram te naći“; „Romantika“ i naslovna numera „Opa, opa sele“.

1987. godine, Suzana Perović se prijavila za takmičenje na kome se birao predstavnik za „pesmu Evrovizije“, ali je doživela pravi fijasko, jer njena numera „U meni vatru ugasi“, nije imala ni jedan jedini bod.

Iste te 1987. godine, Suzana Perović je u filmu „Tesna koža 2“, glumila pevačicu Suzi, te i postigla veliki uspeh i kao zapažena pevačica je snimila hit pesme – „Zašto ljubomoran nisi“; „Samo jedan život imaš“ i „Princ iz bajke“, a mnogi su počeli da je porede sa tada velikom zvezdom Lepom Brenom, koja je u filmu „Tesna koža 1“, imala sličnu ulogu i koja ju je lansirala u zvezde.

Suzana Perović je osamdesetih godina bila jedan od „sex simbola“, a kako ni njoj samoj pak malo „slobodnije fotografije“ nisu predstavljale nikakav problem, ona se na slici za omot albuma „Sve zvezde“, Milutina Popovića Zahara, pojavila potpuno naga sa intimnim regijama prekrivenim samo šlagom.

Pevačica je 1990. godine, izdala drugi album „Pobediće ljubav“, sa numerama kao što su „Šta će sutra biti s nama“; „Dežurna pesma“; „Istanbul“ i „Budi se“, a nakon toga je objavila pak samo i još jedan album „U meni neki vrag“, da bi se 1994. godine i definitivno povukla sa naše muzičke scene.

Lepa plavuša se 2000. godine pojavila u filmu „Tatin sin“, te 2008. godine u seriji „Seljaci“, da bi je publika upamtila i kao učesnicu reality programa „Farma“ 2013. godine, i kao voditeljku jedne emisije „Preljubnici“, a sada je učesnica „Zadruge 2“ na TV „Pink“.

Privatni život Suzane Perović

Kao što je i napomenuto, Suzana iz braka sa Vladimirom Vladom Perovićem, koji je bio vlasnik prestoničkog kluba „Duga“, osamdesetih godina, a u kome su se okupljale tada najveće zvezde, a pored toga je i producent, estradni menadžer, ima dvoje dece sina Nikolu i ćerku Dajanu.

2014. godine, mediji su spekulisali da je Suzanin sin Nikola Perović nakon nasilničkog ponašanja pobegao, te da je za njim raspisana i poternica, a poznato je da je on pre toga zbog pljačke pumpe već pak i bio u zatvoru.

Naime, dok je Suzana 2013. godine bila na „Farmi“, njen sin Nikola je bio u zatvoru, a da je pak i izašao iz njega, pevačicu je izvestila koleginica Nada Topčagić, rečenicom da joj se sin „vratio sa putovanja“.

U „Zadruzi 2“, Suzana Perović će kako ističe da sebe predstavi u pravom svetlu, te će ostati pak i iskrena i dosledna sebi, a kako će se na dalje odvijati situacija, ostaje da se vidi u mesecima koji slede i koji su prepuni neizvesnosti, kada takmičari počnu da pokazuju svoje slabosti i pravo lice.

Ime i Prezime: Suzana Perović

Nadimak: Suzi (po ulozi koju je imala u filmu „Tesna koža 2“)

Datum i mesto rođenja: 1962. godina, Beograd, Jugoslavija

Zanimanje: folk pevačica; glumica; voditeljka; reality takmičarka

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: https://www.instagram.com/suzana_perovic/

Twitter: https://twitter.com/perovic_suzana

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...