Muzičari

Kemal Malovčić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jedan od poznatih pevača narodne i folk muzike, koji je bio pulen „Južnog vetra“ sa drugim popularnim imenima, jeste i Kemal Malovčić.

U nastavku teksta će biti nešto više reči o privatnom i profesionalnom životu ovog baš vrsnog umetnika, koji i danas jeste ostao legenda naše domaće javne scene.

Kemal Malovčić – biografija

Popularni pevač Kemal Malovčić je rođen u Bosni i Hercegovini u mestu Sanski Most, 6. maja 1946. godine.

Karakteristično je da je još kao vrlo mlad ovaj pevač snimio svoju prvu numeru „Oko sane“, i to sa svega sedamnaest godina, kada je bilo jasno da je njegov talenat izvanredan.

Mada su generalno veoma retke informacije o Malovčićevom privatnom životu, javnosti je dosta poznato da pevač ima četvoro dece sa svojom suprugom Fadilom, a koja je i sama pevačica i koja nastupa u Austriji i Nemačkoj pod umetničkim imenom Madita.

Inače od najmlađih dana, Kenanova najveća podrška, kako privatno tako i profesionalno je bio pak njegov stariji brat Džemal Malovčić, koji je takođe muzičar i koji je za brata pisao tekstove i muziku za neke od njegovih najvećih hitova u karijeri.

Muzička karijera Kemala Malovčića 

Kako je napred i navedeno, Kemal Malovčić je sa samo 17 godina snimio svoju prvu singl numeru „Oko sane“.

Naredne godine su donele nove hitove, te je tako već 1972. godine pevač snimio numeru „Sad kod mene tuga srcem vlada“, pa potom 1973. godine i „Senada, Senada“.

Naredne 1974. godine, Kemal je otpevao pesmu koja je postala jedan od njegovih hitova sve do danas „Stiglo pismo od rođenog brata“, te 1975. godine i pesmu „Skitnica“.

Kako su se ređale godine, tako je i Kemalova karijera išla uzlaznom putanjom, pa je odmah 1976. godine otpevao numeru „Što nam, svadbu odgodi“, a već 1977. godine i numeru „Suzana ljubavi“ i naredne 1978. godine pesmu „Hiljadu poljubaca šaljem ti draga“.

1979.godine je izašla i Kemalova hit numera „Čuvaj draga našu ćerku“, kada je pevač ujedno i otpočeo svoju saradnju sa čuvenom kućom „Južni vetar“, koju je činila tada „čuvena petorka“ sa Miletom Kitićem; Draganom Mirković; Sinanom Sakićem; Šemsom Suljaković.

Sa „Južnim vetrom“ je Kemal Malovčić sarađivao punih sedam godina, i za to vreme izdao sedam muzičkih albuma, i ovaj je period zapravo i obeležio i „zapečatio“ njegovu izvanrednu muzičku karijeru, i ustoličio ga kao jednog od najpoznatijih pevača na prostoru nekadašnje Jugoslavije.

Dakle, 1981. godine, Kemal je izdao svoj album „Sine, sine“, sa numerama – „Kunem sebe i tvoje vjenčanje“; „Sine, sine“; „Bosna pjeva i pjevaće“; „Koga se plaši stidljiva djevojka“; „Stiglo pismo od rođenog brata“; „Idi druže svome rodnom kraju“; „Čuvaj draga našu ćerku“.

Naredne 1982. godine, izašao je drugi studijski album Kemala Malovčića, koji je kritika smatrala njegovim najboljim albumom, i koji se zvao „Gde si sada, leptirice moja“, na kome su se pored te naslovne numere našle i pesme – „Još na klupi srca stoje“; „Dva me sunca grejaše do danas“; „U mom srcu nađi svoje mesto“; „Ti ne živiš u mom domu“; „Sve dok živim ja ću te pamtiti“; „Lep je život ko zna da ga živi“; „Ako možeš preboli me“.

Već 1983. godine je Kemal izdao svoj treći album imena „Doviđenja, ja nemam strpljenja“, na kom su se našle poznate pesme – „Nije meni što se društvo ženi“; „Voli me voli“; „Fatima“; kao i „Nije on za tebe“; „Sedi, tu je mesto tvoje“.

Sledeće 1984. godine je izašao novi album Kemala Malovčića imena „Škorpija sam ja“, sa hit numerama kakve su – „Spasi me“; „Marina“; „Muž i žena“; „Ne može to tako“; „Ne daj me, ne daj“; „Došao sam mnogo kasno“; „Teško mi je“.

1985.godine je izašao Kemalov album „Okreće se kolo sreće“ sa pesmama – „Došao sam samo da te vidim“; „Blago onom s kim si sada“; „Rekla si mi da ne voliš zimu“; „Sad je kasno da se kaješ“; „Čemu se bez mene nadaš“; „Čekam te još uvek“; „Pomiluj draga ćerku“.

1986.godine Kemal Malovčić izdaje album „Ko gubi“, sa numerama – „Gde si“; „Lažeš da si sretna“; „Ne verujem da si sretna“; „Zumro, Zumro“; „Nije za tebe Alija“; „Seti se“.

Naredne 1987. godine je izašao i novi album Kemala Malovčića „Oženi me, babo“, sa brojnim hit pesmama kakve su – „Pokušaj bar malo sa mnom“; „Učini nešto za nas“; „Hej malena, plavo oko“; „Pokloni ljubav čovjeku svom“; „Ne pitaj me“; „Vrati mi sreću, dijevojko“.

1988.godine je izašao Kemalov album „Zajedno u život novi“ sa pesmama kakve su – „Svet je lep“; „Zašto sam te izgubio“; „Ne varaj se“; „Onaj što za tebe živi“; Sve mi ide naopako“; „Šta mi to rade“.

1989.godine je izašao novi album Kemala Malovčića pod imenom „Prosjak ljubavi“ sa pesmama – „Vraćam ti se“; „Snežana“; „Rođendanska pesma“; Napijem se pa sve zaboravim“; te „Prosjak ljubavi“; „Čiji svatovi noćas pjevaju“; „Jedna žena, jedna priča“; „Samo neka traje“.

Naredne 1990. godine izlazi novi studijski album Kemala Malovčića pod imenom „Caru ide carevo“ sa pesmama – „Pevajte mi o Vesni“; „Cvetaju lipe“; „Idi voljena idi“; „Povedi me srećo“; „Svi su naši drumovi“.

Kemal je 1991. godine izdao album „Ti si moj broj 13“, te 1993. godine i album „Bujrum“, a onda posle godinu dana i album iz 1994. godine „Neko paša, neko aga“.

1995.godine poznati pevač izdaje novi album „Trn u oku“; 1998. godine album „Od tog dana“; 1999. godine album „Dlan“; 2000. godine album „Kolo sreće se okreće“.

2001.godine je Kemal Malovčić izdao album „Ranjeno je srce moje“; 2002. godine album „Car ljubavi“; 2004. godine album „Carinik“; 2006. godine album „Sretan put“; 2007. godine album „Sikter“; 2009. godine album „Deveram“ i 2011. godine album „Dame imaju prednost“.

Privatni život Kemala Malovčića 

Kako je napred i navedeno, Kemal je decenijama u braku sa suprugom Fadilom, te žive i rade danas u Beču u Austriji, a imaju i tri sina Kenana; Adina i Džanana i jednu ćerku koja se zove Edita.

Mada se Kemalova supruga bavi muzikom iz drugog žanra, te je poznata kao pevačica pop i džez muzike, njihova deca su odlučila da ne krenu roditeljskim stopama, te su se posvetili sasvim nekim drugim profesijama, što im otac nikako ne zamera već ih naprotiv u tome i podržava.

Pevač ističe da je ponosan na svoju karijeru, ali danas ređe nastupa, mada njegova popularnost ne jenjava, i u dijaspori je veoma tražen pevač, jer je ostao dosledan sebi i kvalitetu muzike kojom je počeo da se bavi od davnih dana, i nije se priklonio novim trendovima te nije postao još jedan od komercijalnih izvođača, pa svoje nastupe pažljivo bira i rado s druži sa publikom.

Ime i Prezime: Kemal Malovčić 

Nadimak: Kemo

Datum i mesto rođenja: 6. 5. 1946. godine, Sanski Most, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: narodni i folk pevač; muzičar

Visina: /

Težina: /

Facebook: /

Instagram: /

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...