Biznismeni

Jadranka Sloković – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Jadranka Sloković veži za jednu od najboljih i najlepših advokata na prostorima Hrvatske.

Tokom svoje dugogodišnje karijere zastupala je brojna lica, a neka od najpoznatijih su: popularna pevačica Severina, Ive Sanader i mnogi drugi.

Poznata je po svom smislu za modu, te danas važi za jednu od najlepše obučeni poslovnih žena, kako u Hrvatskoj, tako i u okruženju.

Jadranka Sloković – Biografija

Jadranka Sloković, poznata hrvatska advokatica, rođena je 1954. godine u Socijalističko Federativnoj Republici Jugoslaviji.

Od malena je počela da se interesuje za knjige, naročito je volela poeziju. Uživala je prevodeći poeziju brojnih pesnika, naročito američkih, neki od njih su čuvena pesnikinja Sylvija Plath, kao i John Updike.

Toliko je volela poeziju da se nadala da će jednog dana ona biti njen profesionalni poziv, međutim, tokom odrastanja stvari su krenule u nekon drugom smeru, te je ona postala advokat.

Bila je u braku sa Branislavom Glumcem, sa kim ima jedno dete, a trenutno je u dugogodišnjoj vezi sa Čedom Prodanovićem.

Poslovna karijera Jodranke Sloković

Nakon završenog Pravnog fakulteta, Jadranka je počela sa svojim pripravničkim stažom.

Tokom svoje advokatske karijere branila je brojne imućne osobe, bilo da dolaze iz sveta sporta ili politike. Jedan od njenih najpoznatijih slučajeva bio je kada je zastupala poznatu hrvatsku pevačicu Vlatku Pokos. Naime, Josip Radeljak, bivši suprug njenog klienta, tužio ju je za zlostavljanje njene tadašnje polućerke Lane.

Jadranka je sa zadovoljstvom prihvatila ovaj slučaj, koji je majstorski spremila. Nakon odlične odbrane i suđenja u više navrata, poznata hrvatska advokatica je dobila slučaj, te je njena klijentkinja Vlatka oslobođena svih optužbi.

Još jednu poznatu pevačicu je zastupala, reč je o Severini Vučković, koja ju je angažovala povodom starateljstva nad svojim sinom Aleksandrom.

Severina je sa Milanom Popovićem 2012. godine dobila sina Aleksandra, međutim, prekinuli su svaki odnos tri godine kasnije. Par se sporio oko starateljstva nad svojim sinom, a sam protokol suđenja nije išao glatko.

Jadanka je uspela da dobije i ovaj težak slučaj, te je popularnoj pevačici dodeljeno potpuno starateljstvo nad sinom, kao i dobijanje alimentacije u iznosu od 15 000 kuna na mesečnom nivou od strane svog bivšeg partnera Milana.

Takođe mu je dozvoljeno da viđa dete samo dva puta mesečno.

Iako je zastupala brojne poznate ličnosti, Jadranka je najviše zapažena nakon što je sa svojim partnerom, kako privatnim, tako i poslovnim, čuvenim advokatom Čedom Prodanovićem zastupala Ive Sanadera. Njihova odbrana je bila snažna i ubedljiva, te je bivši premijer bio oslobođen svih optužbi od strane Ustavnog suda.

Nisu svi klijenti čuvene advokatice bili laki za saradnju, imala je dosta iznenađenja tokom svoje dugogodišnje karijere. Jedan od njenih klijenata bio je Zdravko Mamić, koji je tokom suđenja imao veliki ispad prilikom kod je poterao svoje advokate, razrešivši ih dužnosti te je odlučio da se potpuno brani sam.

Jadraka je pokušala da umiri svog klijenta, te da mu ukaže da će time samo naškoditi sebi, međutim, on nije želeo da se smiri te je ostao pri svojoj odluci. Čuvena advokatica je otkazala punomoć koju joj je njen klijent dao, te je napustila sudnicu.

Nekon što je Ivica Todorić, hrvatski preduzetnik i nekadašnji vlasnik Agrokora, izručen u Hrvatsku iz Londona, Slokovićeva je sa svojim timom prihvatila slučaj i stala u njegovu odbranu.

Takođe je zastupala, zajedno sa svojim timom, Ivana Čermaka, Milana Bandića i mnoge druge.

Poznata advokatica je tokom svoje bogate karijere doživala mnogo uspeha. Mnogi su joj zamerali što je zastupala i time oslobađala pojedine političare kriminalce, ali to je upravo samo dokaz da je ona jedna od najboljih u svom poslu.

Upravo iz razloga što je pristala da radi pojedine klijente, kao što su Ivica Todorić i Milan Bandić, često se provlačila kroz razne medije.

Privatni život Jadranke Sloković

Poznato je da je prelepa advokativa veliki ljubitelj filma i jazz muzike. Knjige su njena velika strast, a kako je već pomenuto, nekada je sanjala da će postati pesnikinja.

Njen dobar prijatelj je poznati hrvatski reditelj Rajko Grlić.

Kao malda, udala se za Branislava Glumca, poznatog dramskog pisca, pesnika, kao i likovnog kritičara. Branko je šesnaest godina stariji od Jadranke. Nakon što su se neko vreme zabavljali, odlučili su da se uzmu. Iz braka sa poznatim pesnikom, Jadranka ima jedno dete, sina Filipa.

Bez obzira na dete, par nije uspeo da opstane, te su odlučili da se saglasno razvedu. Svako je nastavio sa svojim životom, a lepa advokatica se 2002. godine upustila u ljubavnu vezu sa svojim kolegom, Čedom Prodanovićem.

Par je u skladnoj vezi od tada pa sve do danas. Na početku veze su bili pomalo skeptični, s obzirom da su iz iste branše, te nisu znali hoće li uspeti da odvoje emocije od posla.

Čedo i Jadranka imaju mnogo toga zajedničkog, naime, oboje imaju umetničku crtu u sebi, ona kada je književnost u pitanju, a on kada je muzika u pitanju. Ono što ih dodatno povezuje je činjenica da oboje imaju decu iz prethodnog braka, te je razumevanje povodom toga uzajamno.

Njen bivši suprug, Benislav Glumac, koji je stekao najveću slavu nakon svog romana “Zagrepčanka“, izjavio je da nisu naišli jedno na drugo u pravo vreme. Ona mu je bila druga supruga, kada su se upoznali imala je svega 20 godina, a on 36 godina. Spojila ih je velika ljubav prema književnosti, a kako izjavljuje, Jadranka mu je pomogla da otkrije brojne američke spisatelje, s obzirom da ih je ona prevodila u to vreme i znala engleski jezik mnogo bolje od njega.

Mnogi ih svrstavaju u jedne od najboljih advokata na prostorima Hrvatske.

Sin Filip kog je dobila iz braka sa Branislavom je odlučio da krene majčinim stopama. Kada je završio Pravni fakultet, praksu je učio u kancelariji svoje majke.

Prošle godine je Jadranka imala dodatan razlog za slavlje, naime, njen sin Filip Glumac dobio je dete. U nekoliko navrata Jadranka je izjavila da je jedva čekala da njen sin konačno zasnuje porodicu. Kako kaže nedostaje joj da se igra i mazi sa detetom, a konačno će rođenjem unuka ponovo dobiti priliku za to.

Par je često viđen na brojnim kulturnim događajima, kao i na telelviziji s obzirom da dugi niz godina zajedno rade, te zastupajući određene javne ličnosti moraju da daju iskaz o svom klijentu i samom napredovanju odbrane.

Njen sin Filip Glumac ima 35 godina i na pravom je putu da postane uspešan kao i njegova majka.

Sem što je poznata kao jedan od najboljih advokata, njen smisao za mogu privukao je pažnju javnosti. Naime, prema oceni brojnih modnih kritičara, Jadranka Sloković, je jedna od najbolje odevenih žena na prostorima Hrvatske.

Ime i Prezime: Jadranka Sloković

Datum i mesto rođenja: 1954. godine, Socijalističko Federativna Republika Jugoslavija, u Hrvatskoj

Zanimanje: Advokat

Visina: /

Težina: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...