Muzičari

Branka Sovrlić – Biografija 2020, Visina, Težina, Godište

Pevačica Branka Sovrlić, bila je jedna od najvećih zvezda folk muzike osamdesetih i devedesetih godina, te je svojom pojavom i provokativnim stilom oblačenja plenila najpre mušku pažnju i pak i imala veliki broj obožavalaca.

Danas, prelepa Branka uživa u braku sa muzičkim producentom Sadikom Pašićem, sa kojim je duže od tri decenije u braku i u Sarajevu imaju dva elitna restorana, a o bogatstvu ovog para, te i o njihovim nekretninama koje poseduju u regionu ali i u inostranstvu, često se pisalo u medijima.

Branka Sovrlić – biografija

Branka Sovrlić je rođena 1957. godine, u Mostaru u Bosni i Hercegovini, ali je još kao mala sa porodicom otišla u Makedoniju i živela u Skoplju, da bi se potom nastanili u Nišu, gde je Branka završila osnovnu i srednju ekonomsku školu, te i stekla prve muzičke korake.

Manje je ipak poznato da se kao mlada u toku pohađanja srednje ekonomske škole u Nišu, lepa Branka Sovrlić bavila džudoom, a i bila je prvakinja u pomenutom sportu u tadašnjoj Jugoslaviji.

Kako je Brankin otac bio vojno lice, te je na službi bio u Makedoniji, Branka Sovrlić je često išla u susednu nam državu, pa je u Skoplju pevala u poznatom dečijem horu, i sa svega 10 godina, znala da bez greške otpeva numere „Ave Maria“ i „Stabat Mater“.

Svoj prvi muzički album lepa plavuša je izdala 1984. godine, kada se smatra da se Branka pak i aktivno i počela baviti muzikom, te je album prvenac nosio naziv „Treba mi“, a do danas je snimila ukupno 14 albuma, i njene najpoznatije numere su pesme „Lido, Lido, Lidija“; „Nemoj da me moliš, šta ti je“; „A tebe nema“; „Lagao si, lagao“, i kako sama ističe neke od njenih najvećih hitova u karijeri je napisao upravo njen muž Sadik Pašić Paja, muzički producent.

Iako se povukla sa muzičke scene, Branka Sovrlić je često nastupala u inostranstvu, gde je i danas veoma tražena kao pevačica, a u Beogradu je pevala 2011. godine, u „Štark Areni“, na muzičkom događaju pod nazivom „Devedesete“.

Branka je kako je na početku teksta i navedeno, u skladnom braku sa muzičkim producentom, a danas i ugostiteljem Sadikom Pašićem Pajom, sa kojim živi preko 30 godina, te zajedno imaju dva restorana u Sarajevu – „Bosanska kuća“ i „Broadway“, koji su veoma poznati i popularni.

Danas prelepa pevačica živi na relaciji Mostar – Sarajevo – Beograd – Niš, gde ona sa svojim suprugom poseduje brojne luksuzne nekretnine, i uživa da se druži sa brojnim prijateljima, a česta njena destinacija je Pariz, gde ima brojne prijateljice sa kojima uživa u šopingu.

Branka Sovrlić – muzička karijera i uspesi na estradi

Osamdesetih i devedesetih godina, niko nije bio imun na pojavu i pesmu lepe plavuše, Branke Sovrlić, koja je nosila kratke dekoltirane haljine i imala prepoznatljive plave duge lokne, i umela da napravi odličnu atmosferu na svojim „živim nastupima“.

Navedeno je i u ranijim redovima ovog teksta, da je Branka Sovrlić u svojoj karijeri snimila ukupno 14 solo albuma, a počela da se bavi pevanjem još davne 1984. godine, kada je snimila svoj prvi album „Treba mi“, a nakon njega su usledili i albumi (hronološki navedeno, po samim godinama snimanja) – „Mazo moja“ (iz 1985. godine); „100 godina“ (iz 1986. godine); „I bez tebe živeti mogu“ (iz 1987. godine); „Dođi još jednom“ (iz 1989. godine); te i „Ti se ni boga ne bojiš“ (iz 1990. godine); „Ludo srce“ (iz 1991. godine); „Najdraži moj“ (iz 1993. godine); „Mazo mazo“ (iz 1994. godine); „Medu moj i šećeru“ (iz 1995. godine); „Tebe nema“ (iz 1996. godine); „Crna vila“ (iz 1998. godine); „Osveta“ (iz 2002. godine) i „Opasna žena“ (iz 205. godine).

Manje je poznato da iako je prestala da snima pesme i albume, Branka Sovrlić nije prestala sa svojim nastupima u inostranstvu, te se pojavila na brojnim muzičkim festivalima, a smatra se jednim od najboljih pevača sevdalinki sa naših prostora, te i starogradskih pesama i narodnog melosa koji se trudi da propagira među našim iseljenicima koji žive u dijaspori.

Lepa pevačica vredno radi na svom jubilarnom 15 albumu, te polako sakuplja kvalitetne pesme, jer vremena kaže ima dovoljno, ali i ne želi da po svaku cenu snimi „bilo šta“, jer smatra da njena publika zaslužuje da se ona vrati u punom sjaju, i da im pruži kvalitet kakav su zaslužili i na koji su svakako kada je ona u pitanju njeni fanovi i navikli.

Branka Sovrlić – privatno

Retko ko je na estradi ostao u stabilnom i lepom braku, kao Branka i Paja, koji su se upoznali još odmah na početku njene karijere 1984. godine, te se tada i venčali, a 2014. godine proslavili pune tri decenije zajedničkog života.

Naime, Branka Sovrlić je muzičkog producenta Sadika Pašića upoznala na jednom svom nastupu u Sutomoru, kada je kao pevačica nastupala sa orkestrom Miće Radovanovića, te se u njega kaže i odmah i zaljubila, a ni Paja nije ostao imun na lepotu plave pevačice, te su se oni ubrzo nakon poznanstva i venčali, jer su uzajamno znali da su se tada i „pronašli za ceo život“.

Danas se Paja i Branka bave uspešno ugostiteljstvom, a sve što su tokom zajedničkog žoivota oni sticali, ulagali su u luksuzne nekretnine, ali Branka Sovrlić izbegava da u njih dovodi novinare i druge predstavnike medija, i da otkriva tačne lokacije, jer su njen stan u Sarajevu opljačkala tri naoružana lopova, a koje je sama pevačica pustila u svoj stan, kada su joj se predtasvili kao kuriri za dostavu robe.

Iako tada na sreću Branka nije bila povređena, te su i pljačkaši vrlo brzo uhapšeni, ona je od tada odlučila da svoju intimu ne eksponira, jer je pretrpela veliki stres, i u svoje domove ne pušta više nikoga osim bliskih prijatelja, a naravno, uvek je tu da ugosti svoje kolege kada su na nastupima u nekom od gradova gde Branka ima stanove, kako se ne bi mučili po hotelima.

Iako u srpskoj prestonici ima nekoliko nekretnina, na veoma luksuznim lokacijama, Branka njih ne izdaje, jer za to nema ni potrebu, a i ne voli da joj „stranci borave u stanu“, a ipak rado daje na korišćenje svoje stanove poznatim kolegama, pa su tako njeni gosti u Beogradu bili pevači Enes Begović, Haris Džinović, Šemsa Suljaković, Hanka Paldum i mnogi drugi.

Najbolja prijateljica Branke Sovrlić sa estradne scene je već duže od petnaest godina, koleginica i supruga Mileta Kitića, Marta Savić, sa kojom se ona rado viđa kada god za to obe imaju priliku, a najviše voli da ode u Pariz kod svojih drugarica iz detinjstva, koje su tamo nastanjene i sa kojima ide u kupovinu i odmara se od poslovnih obaveza u Sarajevu.

Poznato je da je jedina pevačica sa kojom Branka godinama ne razgovara, Zorica Brunclik, koja joj je umesto podrške i pomoći kada joj je suprug Paja bio zarobljen u ratu u Bosni, poručila da treba da ga zaboravi i da se preuda, što je Sovrlićku veoma pogodilo, i to Zorici Brunclik nikada nije mogla da zaboravi i oprosti.

Ime i Prezime: Branka Sovrlić

Nadimak: /

Datum i mesto rođenja: 1957. godina, Mostar, Bosna i Hercegovina

Zanimanje: narodna i folk pevačica

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/branka.drugiprofil

Instagram: https://www.instagram.com/branka_sovrlic/

Twitter: /

YouTube: /

Sponzorisano:

Loading...
loading...