TV lica

Jovana Jeremić, voditeljka – Biografija 2020, Visina, Težina

Mlada i šarmantna Tv voditeljka Jovana Jeremić, već nekoliko godina važi za jedno od zaštitnih lica televizije „Happy“ i vodeći emisije koje se emituju na programu ove televizije, a koje uglavnom prate dešavanja u vili unutar koje su smešteni učesnici rijaliti programa “Parovi” ona prenosi priče o njihovim sudbinama u vaše domove.

Osim po šarmu koji joj je definitivno svojstven i kojim njena ličnost odiše, Jovana Jeremić je prepoznatljiva i po svojoj elokventnosti i žustrini zahvaljujući kojoj je kako sama navodi uspela da prebrodi mnoga velika iskušenja u karijeri i uopšteno u životu i da se izbori za ostvarenje svojih snova.

U nastavku teksta saznajjte više o njoj.

Jovana Jeremić – biografija

Jovana Jeremić, rođena je 25. oktobra 1990. godine u Ljigu, u kojem je odrasla i u kojem je živela sve do završetka srednje škole, kada se zbog želje da započne studije prava preselila u Beograd.

Jedna od prvih Jovaninih fotografija, koja je nastala kada je ona imala svega tri ili četiri godine, a na kojoj ona grli televizor, kao da je predočila Jovaninu budućnost i to da će ona postati Tv lice.

Pomenutu fotografiju, Jovana i danas čuva i ponosna je na nju, baš kao i na sebe jer je pokazala i dokazala da je hrabra i odlučna, a pre svega spremna i sposobna da se izbori za sve ono što želi i što hoće, uprkos preprekama i poteškoćama na koje je na tom putu borbe nailazila.

U periodu pohađanja osnovne škole, Jovana je bila odličan đak, baš kao i kasnije u periodu pohađanja Gimnazije u kojoj je čak proglašena đakom generacije i u kojoj je osvojila brojna priznanja na različitim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti.

Kao đak generacije u Gimnaziji u Ljigu i kao neko ko je osvojio brojne nagrade na državnim i na republičkim takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti, Jovana Jeremić je bila dobitnik i korisnik brojnih stipendija koje su donirane iz Fonda za mlade talente.

Novac koji je dobijala kao korisnik tih stipendija, Jovana je skupljala i čuvala planirajući da ga uloži u studije, a u želji da do trenutka započinjanja studija sebi obezbedi dovoljnu količinu novca koja će joj kao takva olakšati studiranje, ona je uporedo sa pohađanjem nastave u školi, radila u restoranu koji su držali i koji i danas drže njeni roditelji.

U restoranu svojih roditelja, Jovana je radila sve moguće poslove koji su u tom trenutku bili dostupni, a koji su joj omogućavali da zaradi dnevnicu, pa je tako radila na roštilju, učestvovala u pripremi, odnosno u kuvanju jela i čistila.

Odmah po završetku Gimnazije u Ljigu, Jovana je po želji svojih roditelja upisala Pravni fakultet u Beogradu, a s obzirom da njeni roditelji u trenutku kada je ona upisala taj fakultet nisu mogli da se pohvale zavidnim materijalnim položajem niti mogućnošću da pomognu svojoj ćerci, Jovana je nameru da završi fakultet mogla da sprovede u delo jedino ukoliko se potrudi da od početka do kraja studiranja ostane na budzetu.

Shodno tome, Jovana je doslovno svaki ispit morala da shvati kao izazov pred kojim ne sme da poklekne i koji mora da savlada kako bi došla do svog cilja, a to je zavšetak studija.

Zbog toga, ona je neretko i po punih dvanaest sati provodila u čitaonici učeći i odričući se slobodnog vremena, redovnog sna i odmora.

Čak i onda kada joj se činilo da više neće moći da izdrži i kada se nalazila u dilemi da li će se njen napor i njen trud ikada isplatiti, Jovana nije odustajala od svojih ambicija i nakon svakog emotivnog pada, potrudila se da ustane jača i hrabrija nego ikada.

Zahvaljujući svojoj istrajnosti i nepokolebljivosti, Jovana je uspela da ostvari svoj cilj i u roku je završila Pravni fakultet, ponevši na taj način zvanje diplomiranog pravnika.

Od početka karijere do danas

Ukoliko ste Jovanu Jeremić upoznali i zapamtili kao voditeljku televizije “Happy”, onda vam je verovatno nepoznata informacija da je ona svoju voditeljsku karijeru započela sa samo četrnaest godina.

Naime, od svoje četrnaeste godine, pa do svoje osamnaeste godine, Jovana Jeremić je bila angažovana kao voditeljka na jednoj lokalnoj televiziji u Ljigu, na kojoj je vodila talk show emisiju posvećenu mladoj publici, odnosno tinejdzerima.

Po završetku srednje škole i zbog obaveze da se zbog započinjanja studija preseli u Beograd, Jovana je bila prinuđena da se odrekne tog voditeljskog angažmana i posvetila se učenju i polaganju ispita na Pravnom fakultetu.

Iako je uložila neizmerno mnogo truda i napora u to da postane diplomirani pravnik, Jovana Jeremić se po završetku Pravnog fakulteta ipak odlučila za to da se vrati svojoj staroj ljubavi, a to je ljubav prema javnom poslu, tačnije ljubav prema radu na televiziji.

Shodno takvoj odluci, ona je postala saradnica poznate voditeljke Sanje Marinković, kojoj je pomagala u realizaciji priloga koji su emitovani u okviru popularne emisije “Magazin IN”.

U želji da se ozbijnije oproba i ostvari u sferi bavljenja voditeljskim poslom, Jovana se odazvala na konkurs za Tv lice koji je raspisala televizija “RTS” i uspela je da pobedi čak 17.000 drugih kandidata i da postane deo tima javnog medijskog servisa.

Međutim, kako televizija “RTS” nije ispunila Jovanina očekivanja i kako joj nije omogućila potpisivanje ugovora, ona je 2014. godine donela odluku da napusti javni medijski servis i da se priključi voditeljskom timu televizije “Happy”.

Na televiziji “Happy”, Jovana Jeremić je najpre vodila jutarnji program, a tek nakon toga, počela je da vodi i brojne emisije u kojima trenutno imate prilike da je gledate, a koje se uglavnom bave dešavanjima u vili “Parova”.

Ime i prezime: Jovana Jeremić

Datum i mesto rođenja: 25. oktobar 1990. godine, Ljig, Srbija

Zanimanje: Tv voditeljka

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/jovana.licno

Instagram: Nije poznato

Sponzorisano:

Loading...
loading...