Internet zvezde

Marija Žeželj – Biografija 2020, Visina, Težina, Instagram, Facebook, Youtube

Za Mariju Žeželj sa punim pravom, može se reći da je jedna od najpopularnijih tinejdzerki sa naših prostora. Naime, ova ambiciozna mlada devojka, jedna je od najmlađih jutjuberki sa naših prostora koja je veliki broj fanova, uglavnom svojih vršnjaka, stekla zahvaljujući svom YouTube kanalu na kojem oni koji je prate mogu pogledati veoma zanimljive video sadržaje koji se odnose na savete u vezi mode, na savete u vezi lepote, na savete posvećene lifestyle temama, kao i na takozvane DIY savete.

Međutim, osim što je jedna od najmlađih jutjuberki, Marija Žeželj je takođe i jedna od najmlađih spisateljica sa naših prostora i autor je romana koji nosi naziv “Moj slatki život”.

O tome kada i kako je Marija Žeželj odlučila da postane jutjuberka, o tome na kojim poljima se takođe oprobala u okviru svoje dosadašnje karijere, ali i o tome ko je ona i kakva je privatno, saznaćete ukoliko pročitate njenu biografiju.

Marija Žeželj – biografija

Marija Žeželj, rođena je 20. novembra 1999. godine u Novom Sadu, gde je odrasla i gde živi i danas sa svojim roditeljima, za koje ističe da su joj ogromna podrška za sve ono čime se trenutno bavi i čime u budućnosti planira i želi da se bavi.

Od najranijeg detinjstva, Marija Žeželj je veliki zaljubljenik u sport i već sedam godina trenira odbojku. Pre nego što je počela da trenira odbojku, Marija je punih pet godina vežbala dzez balet.

Srazmerno činjenici da još uvek nije napunila 18 godina, lako i jednostavno je zaključiti da Marija Žeželj još uvek nije završila svoje srednje obrazovanje. Naime, ova mlada i među svojom generacijom popularna devojka, još uvek je učenica gimnazije “Jovan Jovanović Zmaj”, koja se nalazi u njenom rodnom gradu Novom Sadu.

Za sebe, Marija kaže da je još od malih nogu bila izuzetno kreativna devojčica i da je uvek u sebi nosila želju da tu svoju kreativnost jednom podeli sa drugima i da je prikaže javnosti, mada nije ni sanjala da će to postići tako što će postati jutjuberka.

2013. godine, kada je još uvek bila učenica osmog razreda osnovne škole, Marija Žeželj je svoje slobodno vreme počela da provodi tako što je gledala različite video sadržaje koji su dostupni na YouTubu. Nakon nekog vremena, Mariji su posebno zapali za oko i privukli su njenu pažnju video sadržaji koji se nalaze na YouTube kanalima poznatih britanskih jutjuberki, kao što je Bethany Mota, kao što je Zoella i kao što su brojne druge britanske jutjuberke. Video sadržaji na kanalima pomenutih britanskih jutjuberki, toliko su impresionirali Mariju, da je poželela da i sama postane jutjuberka. Ipak, kako je bila suviše mlada i kako njena ideja o tome koji tip video sadržaja želi da snima i da objavljuje, nije bila dovoljno jasno i precizno definisana, Marija je strpljivo sačekala da prođe neko vreme do trenutka u kojem će realizovati svoju želju.

Neposredno pre nego što je svoju želju da postane jutjuberka pretvorila u stvarnost, Marija je popričala sa svojim roditeljima i želela je da čuje njihovo mišljenje o svojoj ideji.

Na njenu veliku radost i sreću, roditelji su pozitivno odreagovali na to što im je Marija saopštila i odlučili su da je nesebično podrže u nameri da postane jutjuberka. Konkretnije, Marijin otac koji se inače profesionalno bavi audio i video montažom, odlučio je da joj pomogne u vezi samog procesa snimanja video sadržaja koje je želela da objavi na YouTube-u, a Marijina majka, postala je neko ko među prvima gleda Marijine snimljene i objavljene video sadržaje i neko ko joj najiskrenije ukazuje na njihov kvalitet, odnosno na ono što bi eventualno trebalo da promeni.

Svoj prvi video sadržaj na svom kanalu na YouTube-u, Marija Žeželj je objavila u januaru 2015. godine, kada je imala samo 15 godina.

Neposredno nakon objavljivanja prvih nekoliko video sadržaja na svom kanalu na YouTube-u, Marija nije mogla ni da pretpostavi da će oni postati toliko primećeni i toliko gledani i da će se njena popularnost toliko razviti.

Međutim, nakon samo nekoliko meseci, Marija je postala jedna od najzapaženijih domaćih jutjuberki i broj njenih pratilaca na njenom YouTube kanalu, počeo je enormno da se povećava iz dana u dan, a brojni njeni vršnjaci, počeli su na svojim profilima na društvenim mrežama samoinicijativno da se deklarišu kao njeni fanovi.

Iste godine kada je Marija Žeželj objavila svoj prvi video sadržaj na svom kanalu na YouTube-u, neko je na društvenoj mreži Instagram, napravio profil koji je posvećen njenom radu i virtuelnom okupljanju njenih fanova.
Ta činjenica, jako je pozitivno i podsticajno delovala na Mariju i ona je odlučila da se potrudi da bude još bolja i još kreativnija na polju osmišljanja i na polju snimanja i objavljivanja video sadržaja kroz koje se predstavlja na svom YouTube kanalu.

Kako lično Marija navodi, nebrojeno mnogo puta do sada, dešavalo joj se i da se među komentarima njenih video sadržaja ili u komentarima njenih objava na društvenim mrežama osim pohvalnih i pozitivnih komentara, nađu i negativni komentari. Na takve komentare, Marija se uglavnom trudi da ne reaguje, ali ukoliko u njima prepozna istinu, trudi se da popravi to nešto što je u osobi koja je postavila negativan komentar izazvalo takav stav i mišljenje.

Od januara 2015. godine, kada je objavila svoj prvi video sadržaj na YouTube-u, pa do danas, Marija Žeželj ima više od 273.000 pratilaca.

Marija Žeželj kao spisateljica

Sredinom septembra 2016. godine, na tržištu se našla knjiga, tačnije roman čiji je autor mlada i među vršnjacima popularna jutjuberka Marija Žeželj. Naziv romana o kojem govorimo je “Moj slatki život”, a tema romana, prati život glavne junakinje Nađe, koja ima 13 godina i koja se “bori” sa svim onim problemima i dilemama koje su bliske devojčicama njenog uzrasta.

O ideji koja je navela da napiše pomenuti roman, koji je važno je napomenuti namenjen devojčicama od 11 do 14 godina, Marija Žeželj kaže da je ona proistekla iz njene želje da devojčicama koje su nekoliko godina mlađe od nje pomogne da shvate i da na pravi način dožive period odrastanja, period prvog zaljubljivanja i period prvog susretanja sa buđenjem spoznaje i doživljaja sebe i svoje pozicije u socijalnoj sredini.

Srazmerno činjenici da je Marija Žeželj stekla veliku popularnost među svojim vršnjacima, ali i među mlađom decom koja svakodnevno imaju pristup YouTube-u i koja prate njen kanal na YouTube-u, njen roman je takođe postao dobro prihvaćen od strane tinejdzerki i tinejdzera i pridobio je svoju publiku, pa se Marija našla čak i na sajmu knjiga, među autorima koji su prodavali i potpisivali svoje knjige.

Mnoge tinejdzerke koje su imale prilike da pročitaju roman Marije Žeželj, ostavljajući komentare na različitim društvenim mrežama, iskazale su pozitivan utisak o njemu i javno su Mariji uputile apel da žele da pročitaju i nastavak.

O tome da li će se nastavak romana “Moj slatki život”, naći na tržištu, tačnije da li će ga Marija uopšte napisati, pokazaće vreme, a do tada, Marija Žeželj svakako neće razočarati svoje brojne fanove i ostaće im verna kroz redovno objavljivanje video sadržaja na YouTube-u.

Marija Žeželj kao lice godine

2016. godine, popularna mlada jutjuberka Marija Žeželj, proglašena je za najlepše lice godine na poznatom takmičenju lepote koje nosi naziv “The look of the year”. Pomenuto takmičenje, na kojem je Marija odnela pomenutu titulu, održano je krajem oktobra 2016. godine, u mestu Catanija koje se nalazi u Italiji, tačnije na prostoru Sicilije.

Za odlazak na ovo takmičenje, Mariju Žeželj je pripremala i sponzorisala modna agencija “Model scouting office”, čija je vlasnica i direktorka Jelena Ivanović.

Nakon što je proglašena za najlepše lice godine, Marija Žeželj je dobila prestižno modno priznanje, koje nosi naziv “TLY Beauty award 2016”.

Navedeno priznanje koje je Marija dobila, uticalo je ne samo na to da Marija postane izuzetno ponosna, već i da stekne još veći broj obožavalaca na društvenim mrežama, kao i na YouTube-u.

Glas Marije Žeželj u animiranom filmu

Animirani film pod nazivom “Mali šef”, od sredine ovog meseca, tačnije od 13. aprila 2017. godine, počeo je da se prikazuje u bioskopima širom Srbije.

U sinhronizaciji pomenutog animiranog filma, između ostalih, učestvovala je i Marija Žeželj i to tako što je pozajmila glas jednom od sporednih likova. Osim Marije Žeželj, u sinhronizaciji ovog animiranog filma, učestvovali su i poznati glumac Srđan Timarov koji je pozajmio glas glavnom liku ovog animiranog filma, Nikola Brun koji je pozajmio glas liku koji se zove Tim i koji je rođeni brat glavnog lika, čuveni dečiji pisac Ljubivoje Ršumović koji je pozajmio glas satu sa kojim Tim razgovara, Marko Marković koji je pozajmio glas liku tate, Ivana Knežević koja je pozajmila glas liku mame, ali i brojni tinejdzeri, koji su baš kao i Marija Žeželj poznati po tome što su jutjuberi i koji su se baš kao i ona po prvi put oprobali u ulozi sinhronizatora. Glas naratora ovog animiranog filma, pripada mladom i perspektivnom Mateji Vukašinoviću, koji je postao poznat među tinejdzerima kao jedan od učesnika takmičarskog muzičkog programa “Pinkove zvezdice”, koji se emituje na televiziji “Pink”.

Marija Žeželj snimila pesmu

Nedavno, tinejdžere koji sebe svrstavaju u red obožavalaca Marije Žeželj, obradovala je vest da će se ona uskoro predstaviti i kao pevačica i to na svom VEVO profilu, koji kako je najavila planira da otvori.

Cela priča oko toga da će se Marija Žeželj oprobati i kao pevačica, proistekla je iz informacije koju je ona objavila na svom YouTube kanalu, kao i na svojim profilima na društvenim mrežama, a koja se tiče njene saradnje sa produkcijskom kućom “Universal Music Serbia”.

Naime, Marija je sa pomenutom produkcijskom kućom potpisala ugovor i uskoro treba da dođe do realizacije saradnje između nje i čelnika te produkcijske kuće.

Ono što je dovelo do toga da Marija potpiše ugovor o saradnji sa produkcijskom kućom “Univerzal Music Serbia”, jeste to što su njeni čelnici čuli kako Marija sa svojom drugaricom Bogdanom Živković peva pesmu Dzastina Bibera “Love yourself”. Nakon što su pomenuti čelnici čuli Marijino izvođenje Dzastinove pesme, kontaktirali su je i ponudili su joj da u zakazanom terminu sa njima ode u Beč kako bi obavila svoje probno snimanje i kako bi u toku tog probnog snimanja pokazala da li zaista ima talenat za pevanje. Marija je prihvatila ponudu i otišla je na probno snimanje, koje se odigralo u Beču i to u muzičkom studiju austrijskog producentskog para “Popmaché”. Kako se pokazalo da je Marijina pevačka sposobnost zadovoljavajuća, Marija je potpisala ugovor sa produkcijskom kućom “Universal Music Serbia” i shodno tome, njeni fanovi mogu očekivati da će ih ona kako je i najavila uskoro obradovati svojom pesmom.

Pesma je inače izašla i po kvalitetu, žanru i po temi teksta parira nekoj od pesama Džastina Bibera.

Pesmu možete poslušati i pogledati video spot na njenom novom kanalu:

Ime i prezime: Marija Žeželj

Datum i mesto rođenja: 20. novembar 1999. godine, Novi Sad, Srbija

Zanimanje: Jutjuberka, Internet zvezda

Visina: 178 cm

Težina: 58 kg

YouTube:

Facebook:

Instagram:

Sponzorisano:

Loading...
loading...