TV lica

Milica Marković, voditeljka – Biografija 2019, Visina, Težina, Instagram

Milica Marković, jedna je od veoma ambicioznih mladih žena koje su ostvarile veoma zavidan uspeh u svojoj karijeri.

Naime, Milica ima 39 godina i već 15 godina uspešne karijere u sferi novinarstva i u sferi odnosa sa javnošću. Ipak osim na osnovu poslovnog uspeha koji je postigla, Milica je na sebe skrenula pažnju i kao sada već bivša supruga poznatog televizijskog voditelja Ognjena Amidzića sa kojim je bila pune četiri godine u braku.

Opširnije o Milici i o njenom životu, moći ćete da saznate kroz njenu biografiju.

Milica Marković – biografija

Milica Marković, rođena je 1978. godine u Mojkovcu u Crnoj Gori, gde je provela period odrastanja.

Ono na šta je Milica u velikoj meri ponosna, jeste činjenica da je rođena i da je rasla u porodici za koju ogroman broj ljudi može da potvrdi da je prava časna i poštena crnogorska porodica.

Milica ima tri godine mlađeg brata za kojeg je baš kao što je bila i u periodu detinjstva i danas jako vezana.

S obzirom da je rasla u skladnoj porodici, Milica je u svom detinjstvu doživela i proživela pregršt prelepih i nezaboravnih trenutaka. Ipak, na ogromnu žalost, postoji i nešto što je na izuzetno ružan način obeležilo Milicino detinjstvo i što ona i dan danas pamti.

Naime, neposredno pre nego što je pošla u osnovnu školu, Milica je iznenada osetila zdravstvene probleme koji nisu bili uobičajeni za decu njenog uzrasta i koji su bili praćeni jakim, gotovo neizdrživim bolovima, mokrenjem krvi i povraćanjem. Odmah po nastanku pomenutih zdravstvenih problema, ne sluteći o čemu se zapravo radi i da je situacija sa zdravljem njihove ćerkice vrlo ozbiljna, roditelji su Milicu odveli kod lekara.

Nakon obavljenih pregleda i analiza, lekari su ustanovili da Milica ima redak oblik tumora na bubregu, koji se javlja kod dece i koji se stručno naziva “Maligni Vilmsov tumor”. S obzirom da je ta vrsta tumora sklona stvaranju metastaza na mozgu ili na plućima, lekari su kako bi sprečili takav razvoj događaja Milicu hitno uputili za Beograd na lečenje na Institutu za majku i dete.

Na Institutu za majku i dete, Milica je morala da provede punih godinu dana i za to vreme, ono na šta je život doslovno naterao, bilo je da prerano sazri i da na svojoj koži oseti najstrašnije grubosti života. Milicino lečenje, bilo je izuzetno teško i mukotrpno, a što je najgore i vrlo neizvesno, kako za nju, tako i za njene roditelje.

Kako se Milica priseća, ono što joj je u periodu lečenja najteže padalo, bio je strah od noći i strah od toga da možda neće dočekati novo jutro.

Ono što je dodatno pogoršavalo, već zastrašujuću činjenicu, bilo je to što je Milica često morala da ostane sama na institutu, tačnije bez prisustva roditelja. Razlog tome, bio je to što je Odeljenje dečije hematologije bilo prebukirano i što roditelji iako su to želeli i iako su na to po zakonu imali pravo, jednostavno nisu imali mesta da ostanu uz svoje mališane. Ipak, Milicina majka, trudila se da koliko je god bilo moguće provodi vreme pored Milice i bila je u stanju da čitav dan sedi pored nje, samo kako bi joj pružila podršku i kako bi njenom malom srcu bar malo olakšala muke.

Međutim, kada bi došla noć, Milicina majka, kao i svi drugi roditelji, morala je da izađe iz bolnice.

Kada bi ispratila majku, Milica je pred strahom od noći i pred strahom od ostajanja u bolničkom krevetu, često bežala u bolnički hodnik, u kojem bi sve dok je neka od medicinskih sestara ne odvede u krevet sedela na nekoj od starih i poderanih fotelja.

Prva svađa koju je Milica imala sa majkom, dogodila se upravo u Institutu za majku i dete i nastala je kao rezultat Milicine pobune na želju njene majke da joj skrati kosu, a kosa je morala da joj bude skraćena pred hemoterapiju.

Nakon što joj je majka skratila kosu, Milica je od posledica terapije izgubila i obrve i trepavice i tražila je od lekara da iz njene sobe iznesu ogledala kako sebe ne bi morala da gleda.

U tim trenucima, kako se priseća, bilo joj je jako teško što ne izgleda kao devojčica, već kao dečak.

Po završetku hemoterapije, Milica je morala da bude podvrgnuta operaciji i ono što je tu činjenicu posebno učinilo zastrašujućom, bile su loše prognoze lekara.

Naime, operaciju kojoj je Milica bila podvrgnuta, preživi tek jedno od čak hiljadu dece.

S obzirom da su prognoze lekara bile toliko loše i s obzirom da se nije uopšte znalo da li će Milica uopšte uspeti da preživi operaciju, cela njena familija iz Crne Gore, došla je u Beograd da je vidi pre operacije. Tom prilikom, Milicin deka je poveo u grad da joj kupi najlepšu garderobu koju je sama birala, a njen otac, svaki njen pokret je snimao kamerom. Kada se Milica sada toga priseti, shvata da su se oni zapravo opraštali od nje i da joj je deka kupio garderobu koja bi joj bila obučena da nije preživela operaciju, a za koju je želeo da bude siguran da joj se dopada.

Na svu sreću, sudbina je bila na Milicinoj strani i ona je bila jedno od hiljadu dece koja prežive operaciju.

Nakon što se oporavila od operacije, Milica se vratila u svoj rodni Mojkovac i iako još neko vreme nije imala kosu, to joj više uopšte nije bilo važno.

Od tog trenutka, u kojem je shvatila da je dobila najveću bitku i da može da nastavi sa životom, Milica je kako joj se čini postala najsrećnija devojčica na svetu i sa njenom srećom, mogla je da se meri samo još sreća njenih roditelja i njenog deke.

Po završetku osnovne i srednje škole, Milica je upisala Fakultet političkih nauka u Podgorici, koji je četiri godine kasnije i završila.

Po završetku pomenutog fakulteta, Milica je završila i Fakultet za medije i komunikacije na Univerzitetu Singidunum.

Od početka karijere do danas

Svoju karijeru, ova hrabra i ambiciozna mlada žena, započela je kroz rad na televiziji “Pink”. Naime, pre tačno petnaest godina, Milica Marković, zauzela je funkciju novinara u informativnoj redakciji televizije “Pink” i počela je da se bavi informativnim novinarstvom.

2008. godine, naoružana iskustvom koje je stekla kroz bavljenje novinarstvom, Milica se posvetila bavljenju odnosima sa javnošću i priključila se timu Telekom-a Srbije.

Pune četiri godine, Milica je bila na funkciji direktora PR sektora pomenute firme i njena zaduženja, odnosila su se na strateško planiranje i na implementaciju odnosa sa javnošću. Takođe, kao direktor PR sektora Telekom-a Srbije, Milica je ispunjavala i obavezu kreiranja i sprovodjenja strategije društveno odgovornog poslovanja.

Jedan određen period, Milica je bila aktivna i kao saradnik preduzeća “Antenna Group” u kojem je bila menadzer za PR , ali i menadzer za komunikacije.

Nakon toga, Milica Marković je prešla u preduzeće “Direct Media” u kojem i danas radi.
2012. godine, Milica Marković je zauzela poziciju jednog od članova žirija Društva za odnose sa javnošću koje deluje na polju dodela godišnjih priznanja i nagrada.

Milica Marković – privatno

Privatno, Milica Marković je jedna vedra i pozitivna mlada žena, koja je već sedam godina majka jedne prelepe devojčice koja se zove Mila.

Kako Milica kaže, Mila je njena nagrada za sve ružno što joj se ikada dogodilo u životu i u njoj prepoznaje i nalazi neiscrpan izvor snage i energije koja je održava i koja joj pomaže da nastavi dalje.

Pored svih uspeha koje je do sada postigla, Milica rađanje svoje ćerkice, smatra neuporedivo najvećim uspehom.

Ime i prezime: Milica Marković

Datum i mesto rođenja: 1978. godina, Mojkovac, Crna Gora

Zanimanje: Novinarka

Visina: /

Težina: /

Facebook: https://www.facebook.com/milica.markovic.1447

Instagram: https://www.instagram.com/mamamilica/ (@mamamilica)

Sponzorisano:

Loading...
loading...